RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 8:04:19)

IZVORNA PORUKA: ziel

IZVORNA PORUKA: LieToMe

IZVORNA PORUKA: ziel

standardna jutarnja postava ranoranioca [sm=bravo.gif]
ja ispratila muza na posao, popila ness...odoh da se uljudim i da iskopam kofer pa cu onda da budim malenu da doruckuje i onda cemo nas dvije da se zarovimo u kofer sa bebinom garderobom [sm=smiley36.gif]
mislila sam cekati vikend ali mi zao da vikend trosim na to, svakako necemo danas i sutra prijepodne u skitnju tako da cu da budem korisna a i malenoj ce to biti vid igre [sm=smiley36.gif]
prosli put kad smo vadili nesto iz kofera htjela je posto-poto da obuce majicu koju je nosila sa nepunu godinu [sm=smiley36.gif]
mogu misliti na sta ce ovo kasnije liciti [sm=smiley36.gif]

Hehehe, kolika ce biti razlika u godinama medju tvojim curama?

malenoj neki dan bilo ravno 2,5 godine (tacno kad sam na pregled isla 2.7.) bice joj nekih 2 godine i 7 mjeseci, mozda 7 i po zavisi kad se porodim...

Starija ti jos mala, ja sam mislila ima oko 4 god. ne znam otkud mi to [sm=smiley36.gif] kako ces bona sa 2 male djece [sm=smiley36.gif] Koliko imas pravo vremena biti na bolovanju?

ma ja sam ubjedjena da cu ja to moci [sm=smiley36.gif] koja doza entuzijazma i hrabrosti to samo neko lud moze [sm=smiley36.gif] salim se, imam dvije drugarice koje su imale i manju razliku pa su sa dvoje djece bile (do duse ovoj jednoj svekar i svekrva zive blizu pa su vecu vodili vani, malo je kod sebe preko dana uzimali, ali ova jedna je skroz bila sama sa dvoje djece a razlika bila ni 2 godine tako da ima i gorih od mene [sm=smiley36.gif])
imam pravo godinu dana biti na porodiljskom (hvala Bogu) ali imam i godisnji koji cu vjerovatno odmah vezati poslije te godine (prvi dio) tako da cemo moci proslaviti rodjendan a vidjecemo kad cemo more i kako cemo sljedece godine (definitivno moramo s dva auta i povest ili mamu ili sveki [sm=smiley36.gif])
Ma malena jest onako po godinama mrva ali je mudrica i svasta ona nesto zna...juce mi u konzumu i negdje beba place i ona govri place beba i ja govorim jeste mala beba tako ce i seka u pupi a ona odmah mazi pupu [sm=smiley27.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 8:39:28)

LTM bas je mala, ali ako je tako dobra kao sto kazes, vjerovatno neces imati problema, jos ce ti moci pomoci [sm=smiley36.gif] A srecom ima i vrtic ako postane tesko, bar za starije dijete preko 3 god. tu ih jos vise nauce kulturi i ponasanju, olaksanje [sm=smiley1.gif]

pandica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 8:45:32)

Jutro svima,

Farah sad vidjeh tvoj post, ja idem u dispanzer na vjezbe i mogu ti reci da su super. Mislim da ti je malo rano da krenes, meni je dr. koja radi gore rekla da je od 30 sedmice mjera, jer imas nekoliko tema koje se vrte. S vremenom ti dosadi kad se pocne ponavljati, a mozda je bitnije da si to pred porod, jer su ti informacije svjezije.
Uglavnom u svakom slučaju trebaš ići, opuštajuće je stvarno, a i svašta čovjek nauči.

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Ja sam planirala krenuti na vjezbice, ima li neka od zena da trenutno ide gore u dispanzer za zene, Josipa Vancasa? Meni rekose da od 20 nedjelje se vec moze krenuti. Danas sam gore bila, pa usput pitala i to. Ja vam idem kod dr Rakic gore radi bolovanja koje sam otvorila, al inace trudnocu vodim privatno kod Jadranke.

carobno bas mi je drago sto si se rasteretila i sto je sve ok[sm=bravo.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 8:47:51)

IZVORNA PORUKA: pandica

Jutro svima,

Farah sad vidjeh tvoj post, ja idem u dispanzer na vjezbe i mogu ti reci da su super. Mislim da ti je malo rano da krenes, meni je dr. koja radi gore rekla da je od 30 sedmice mjera, jer imas nekoliko tema koje se vrte. S vremenom ti dosadi kad se pocne ponavljati, a mozda je bitnije da si to pred porod, jer su ti informacije svjezije.
Uglavnom u svakom slučaju trebaš ići, opuštajuće je stvarno, a i svašta čovjek nauči.

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Ja sam planirala krenuti na vjezbice, ima li neka od zena da trenutno ide gore u dispanzer za zene, Josipa Vancasa? Meni rekose da od 20 nedjelje se vec moze krenuti. Danas sam gore bila, pa usput pitala i to. Ja vam idem kod dr Rakic gore radi bolovanja koje sam otvorila, al inace trudnocu vodim privatno kod Jadranke.

carobno bas mi je drago sto si se rasteretila i sto je sve ok[sm=bravo.gif]

A sta se sve radi na vjezbama za trudnice osim tog aerobika ? [sm=smiley36.gif] Uce li nas mozda o bebama, presvlacenje, hranjenje itd. ?

pandica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 8:54:14)

U prvom dijelu imas nekih desetak trudnickih vjezbica, koje se uglavnom odnose na jacanje karlicnog dijela, istezanje i sl. Onda poslije toga ide 10 minuta opustanje uz laganu muzikicu, lezis na boku i dises kako ti sestra kaze. Imas vjezbe disanja, one se ne ponavljaju svaki put, ali se cesto rade. E nakon toga odaberu neku temu koju radimo taj cas. Bilo da je dojenje, presvlacenje, kupanje, njega zene poslije poroda i sl. Super je stvar zaista i smatram da svaka zena treba otici.
Ja sam recimo pocela dosta da razmisljam o porodu, kako sta, ali sam se uz pomoc ovih vjezbica opustila (bar za sad [sm=smiley36.gif])
Mislim normalno je da imas neki strah, ali je puno drugacije kad znas sta mozes ocekivati.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 9:09:01)

U prvom dijelu imas nekih deset_ak trudnickih vjezbica, koje se uglavnom odnose na jacanje karlicnog dijela, istezanje i sl. Onda poslije toga ide 10 minuta opustanje uz laganu muzikicu, lezis na boku i dises kako ti sestra kaze. Imas vjezbe disanja, one se ne ponavljaju svaki put, ali se cesto rade. E nakon toga odaberu neku temu koju radimo taj cas. Bilo da je dojenje, presvlacenje, kupanje, njega zene poslije poroda i sl. Super je stvar zaista i smatram da svaka zena treba otici.
Ja sam recimo pocela dosta da razmisljam o porodu, kako sta, ali sam se uz pomoc ovih vjezbica opustila (bar za sad [sm=smiley36.gif])
Mislim normalno je da imas neki strah, ali je puno drugacije kad znas sta mozes ocekivati.

I ja planiram da idem u septembru, bicu u 30. nedjelji... Bas je to dobro, jedva cekam da idem [sm=smiley20.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 9:12:36)

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

IZVORNA PORUKA: ninuska

Jutro...
evo i mene [sm=smiley36.gif]. sinoc se vratili taman pred iftar. Kod svekrve sam nesto napravila tako da sam.samo podgrijala kad smo dosli. Mala se iskupala u bazenu, a trebali bi i ovdje napuhati. Imamo onaj veliki. Moze i za mamu taman [sm=smiley36.gif].vidim mala curica se porodila [sm=bravo.gif]. Moram i na temi cestitati.
jesam li sta bitno propustila?
Dobro, sve redom?
Ima li vrucine?

Ma brckaj se kad mozes,ja neki dan govorim mm da mi kupi bazen za balkon [sm=smiley36.gif]

Ma brkacu se [sm=smiley36.gif]. Samo dok se voda ugrije treba 2-3 dana..jer je bas velik bazen.
obucem gore top, a dole sorc..nisam u kupacem [sm=smiley36.gif]

pandica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 9:16:47)

Ziel obavezno, stvarno vrijedi [sm=smiley1.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 9:20:32)

mene ovaj forum izludi, prvo kaze nije prosla poruka a onda dvije odjednom [sm=smiley36.gif]
ninuska pa gdje si ti [sm=smiley1.gif] jesi se odmorila?
napusi taj bazen i brckaj se...vala bih i ja cijeli dan u vodi sjedila kako mi je vruce.

nisi nista bitno propustila... standardne trudnicke teme: kontrole, nalazi, hrana, kilogrami..sex, droga rokenrol (na nas nacin) [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ja sam evo iskopala kofer, odoh malenoj dorucak praviti pa da budim uspavanu ljepoticu...

Evo me, draga...jesam odmorila...samo mene onaj vazduh osamuti. Treba mi dva dana da dodjem sebi [sm=smiley36.gif]. Navikla mi pluca na ovu sarajevsku prljavstinu, pa cim je negdje cistije ja ko slomljena [sm=smiley36.gif].
sex [sm=zmeden2.gif]. Zar ima toga kod vas trudnica [sm=jezicek.gif].
Donijela sam i ja vrece sa garderobom, pa moram razvrstati. Sto je tipicno zensko proslijediti dalje.
napolju je vec pakleno. Odvedoh malu u vrtic, pa da mogu u miru po kuci sta uraditi.

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 9:27:43)

Zene ne izlazite ako nije potrebno,vec je pocelo prziti,idem ulicom a sve mi se terme prividjaju [sm=smiley36.gif]

Joj odkad se ja kanim krenut na te vjezbe,sve sutra cu,al moram definitivno ove sedmice vrijeme je,da sta pametno naucim,pola tih stvari sam ucila na praksi,al daaaaavno je to bilo

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 9:31:37)

Sad i ja kazem da je vec pakleno [sm=smiley36.gif]. Jos sam isla oko 8...ma, neka nam sunca. Dosta je i bilo kise [sm=smiley1.gif].
na vjezbe ne vjerujem da cu ici. Isla sam prvi put..sta znam..valjda nisam zaboravila [sm=smiley36.gif]. Eh, problem mi je jedino oko cune deverati..to stvarno ne znam..kako da se ophodim prema istoj [sm=jezicek.gif]. Rekla sam muzu nek devera, pa da me nauci
ltm jsta ces nego moci sa dvoje djece. I ti, a i ja [sm=smiley36.gif]. Hocu reci, moramo [sm=smiley36.gif]. Ko nas pita. Doduse moja ide u vrtic, a i mama mi ode u penziju u decembru aBd [sm=bravo.gif]. Bice puno lakse. Bar malu da pokupi iz vrtica ako nista drugo

putujuca -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 9:33:41)

jutro i od mene
ja sam rahat s tim kilima jer pojma nemam koliko sam imala tacno prije trudnoce, niti koliko sam dobila...ljepota [sm=smiley36.gif] vidim samo da me niko ne ruzi zbog toga
tema mala razlika medju djecom, moja ce imati tacno 2 god. kad se porodim a ako se ranije porodim pa makar i tri dana nece ni 2 jos napuniti [sm=smiley1.gif]

pandica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 9:36:14)

Volim sex i rado ga se sjecam [sm=smiley36.gif]

Ninuska i nema potrebe da ides na vjezbe ako ti je drugo dijete u pitanju, mada kod nas u grupi imaju dvije cure koje takodje dolaze a drugorotke su. Mada je i meni to po mom misljenju bespotrebno.

mene ovaj forum izludi, prvo kaze nije prosla poruka a onda dvije odjednom [sm=smiley36.gif]
napusi taj bazen i brckaj se...vala bih i ja cijeli dan u vodi sjedila kako mi je vruce.

nisi nista bitno propustila... standardne trudnicke teme: kontrole, nalazi, hrana, kilogrami..sex, droga rokenrol (na nas nacin) [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ja sam evo iskopala kofer, odoh malenoj dorucak praviti pa da budim uspavanu ljepoticu...

Evo me, draga...jesam odmorila...samo mene onaj vazduh osamuti. Treba mi dva dana da dodjem sebi [sm=smiley36.gif]. Navikla mi pluca na ovu sarajevsku prljavstinu, pa cim je negdje cistije ja ko slomljena [sm=smiley36.gif].
Donijela sam i ja vrece sa garderobom, pa moram razvrstati. Sto je tipicno zensko proslijediti dalje.
napolju je vec pakleno. Odvedoh malu u vrtic, pa da mogu u miru po kuci sta uraditi.

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 9:37:59)

IZVORNA PORUKA: putujuca

jutro i od mene
ja sam rahat s tim kilima jer pojma nemam koliko sam imala tacno prije trudnoce, niti koliko sam dobila...ljepota [sm=smiley36.gif] vidim samo da me niko ne ruzi zbog toga
tema mala razlika medju djecom, moja ce imati tacno 2 god. kad se porodim a ako se ranije porodim pa makar i tri dana nece ni 2 jos napuniti [sm=smiley1.gif]

Hej draga, jesi li to i ti ucicala ko i ja u dan dva poroda[sm=smiley36.gif]. I kod mene ce biti okruglo cetiri godine razlika. Termin u obje trudnoce samo dan razlike [sm=smiley36.gif].

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 9:39:21)

Ninuska i nema potrebe da ides na vjezbe ako ti je drugo dijete u pitanju, mada kod nas u grupi imaju dvije cure koje takodje dolaze a drugorotke su. Mada je i meni to po mom misljenju bespotrebno.

Haha..i kod mene ti je nekako tako..ali za koji dan cemo mi to prom8jeniti [sm=smiley36.gif].

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 9:40:45)

Dobro jutro [sm=bravo.gif]
Zaspala sam oko pet sati jutros. Smizla me probudila, a bas sam se bila razrahatila. Jos se ogradila jastucima da mi drze stomak ma ljepota [sm=smiley36.gif] MM morao jutros u cetiri na posao i nisam smjela da zaspim da ne zakasni, jer taman kad nas uhvati prvi san on mora ustati.

pandica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 9:41:43)

Vec sam pripremila muzeka da mu je jadna majka kad ga safatam[sm=smiley36.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 9:42:48)

Sta fali, meni je trece pa planiram ovaj put ici na vjezbe. Imam osjecaj da ako budem isla bit ce mi lakse na porodu [sm=smiley36.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 9:44:53)

Bit ce zemljotres [sm=sad.gif][sm=sad.gif]

putujuca -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 9:45:13)

IZVORNA PORUKA: putujuca

jutro i od mene

Hej draga, jesi li to i ti ucicala ko i ja u dan dva poroda[sm=smiley36.gif]. I kod mene ce biti okruglo cetiri godine razlika. Termin u obje trudnoce samo dan razlike [sm=smiley36.gif].

Koliko ja znam nisam [sm=jezicek.gif] kod nas dva dana razlike [sm=smiley1.gif]

pandica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 9:49:24)

Ama ako hoce, svakako da treba da ides. Kazem opet kad ti je drugo, trece imas nekog iskustva u odnosu na prvo. Ali sto kazes ako moze biti od pomoci, treba svakako da se ide

pandica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 9:50:02)

Malo je reci, znat ce se definitivno [sm=smiley36.gif]
IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Bit ce zemljotres [sm=sad.gif][sm=sad.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 9:53:59)

Ama ako hoce, svakako da treba da ides. Kazem opet kad ti je drugo, trece imas nekog iskustva u odnosu na prvo. Ali sto kazes ako moze biti od pomoci, treba svakako da se ide

Sto se tice poslije poroda tu za mene nema zime. Oko njege bebe i rane porosdilje sam profi. Meni je problem sam porod. Na drugom sam se napatila, zato sad nikako ne mogu da se psihicki pripremim za isti. Zato planiram ici da se malo opustim i rasteretim.Ponovim tehnike disanja, mozda mi nece biti ni od kakve pomoci ali cu se ja osjecati spremnijom.

pandica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 10:04:04)

Pcelice onda obavezno... Kao sto gore napisah bila sam bas istraumirana sto se poroda tice, al na vjezbama sam se bas opustila, jednostavno znas sta te ocekuje, kako moze izgledati i sta ti je raditi. E sad da li ce meni to sve pasti na pamet vidjet cemo ako Bog da[sm=smiley36.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 10:15:59)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Sto se tice poslije poroda tu za mene nema zime. Oko njege bebe i rane porosdilje sam profi. Meni je problem sam porod. Na drugom sam se napatila, zato sad nikako ne mogu da se psihicki pripremim za isti. Zato planiram ici da se malo opustim i rasteretim.Ponovim tehnike disanja, mozda mi nece biti ni od kakve pomoci ali cu se ja osjecati spremnijom.

Sta je bilo, pcelice? Nemoj me prepadati..i mene toga strah [sm=smiley13.gif]. Prvi zavrsio za cas posla, a sad strah me da ne zaglavim sa drugim

Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>