RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (6.7.2015 22:25:55)

Imacemo vremena da gubimo kile zene nek bebe budu zdrave i zive [sm=bravo.gif]
Ja od poctka trudnoce navecer ne mogu da jedem, i kad jedem, jedem 2 zalogaja i onda voce, sve sto je kiselo i opet se debljam, ali cim beba izadje idemo na rigoroznu dijetu da bi skinula koliko toliko jer smo planirali mm i ja da ne cekamo puno s drugom bebom [sm=smiley1.gif] ali eto sve zavisi kako ce se dalje razvijati ova trudnoca, kakav ce biti porod, sve cemo znati u novembru...

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (6.7.2015 22:28:17)

Ma sigurno da skinu.. btw čini mi se da sam vidjela tvoju sliku s mora, gdje su tebi tih 88kg? Ti si izgleda pravo visoka ženo draga

aidana -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (6.7.2015 22:34:36)

IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305

Tek vidjeh tvoj post LTM.. ma ne brinem ja, trebam s mm dogovriti termin kad čuva bebu dok je mama u teretani [sm=smiley36.gif] ja ne radim, studiram,ali vanredno, tako da nemam gdje izgubit do u teretani [sm=smiley36.gif]

Ma nema to veze sa poslom. Ja sam se u prvoj trudnoci udebljala skoro 20 kila. 11 izgubila odmah poslije poroda, samo beba 4500 gr. Poslije porodiljskog se nisam vratila na posao, dakle postala sam domacica, nisam isla u teretanu ali sam se opet vratila na pocetnu kilazu u ovoj trudnoci. Na prvoj kontroli imala istu kilazu u obe trudnoce. A i sad znam da ce sve kile sletiti cim ostanem sama sa dvoje djece.

Do sad sam se udebljala 10 kila, 27 sam sedmica. Kao sto rekoh, 6 u proslom mjesecu a ostalih 4 lijepo rasporedjene do tad.

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (6.7.2015 22:37:23)

IZVORNA PORUKA: aidana

IZVORNA PORUKA: LieToMe

UmmaHamza ja sam sebi vecu gadost od secera i vode zamislila[sm=smiley36.gif]

Pa realno, nije isto udebljati se 3 ili 6 kila za mjesec dana. Obzirom da je i 2 kile normalno, na 3 se moze zazmiriti [sm=smiley36.gif] U prosloj trudnoci sam se jednom udebljala 4 kile i nije me slao da radim ogtt samo me dobro izgalamio[sm=smiley36.gif] Sad me nije galamio, ismijao se...to je bio citav cirkus oko mog vaganja i kilaze. Sv troje smo bili iznenadjeni, pa stani ponovo na vagu, pa je mm namjestao, pa spustio se da pogleda izbliza da budemo sigurni[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Nismo mogli vjerovati. On je uvjeren da nije trudnicki dijabetes u pitanju vec sam ja sebi dala oduska na moru i kod svojih 2 sedmice....ali eto da budemo sigurni. A i beba mi je, da citiram, "debeljuca"[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

LTM isti nam je doktor [sm=smiley1.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
ma Divke legenda (ako mislis na njega)ja zadnji put isla sama, obicno ide i mm ali ovaj put imao neki sastanak pa nije mogao...
meni se vage podudaraju [sm=smiley36.gif] i moja i njegova kazu isto. kod mene je samo beba od pregleda do pregleda dobila 1 kg ravno tako da on ova 3 kg nije ni prokomentarisao, cak sta vise rekao nije strasno uopste na moju visinu i gradju.
on je vodio moju drugaricu koja se preko 30 kg udebljala [sm=smiley36.gif] ona je stalno nesto jela, stalno bila gladna...gleda u tebe i otela bi ti iz usta [sm=smiley36.gif]
kako je on nju znao ruziti to nije bilo humano. jednom ona poravnila...ruzi on nju kad ona njemu...doktore, ja kad sam gladna ja sam tuzna, ja moram jesti [sm=smiley36.gif]

drugarica ti je legenda [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] A i mene je haman rasplakao u prosloj trudnoci, mislim kad se udebljas 4 kile u trecem mjesecu to definitivno nije otislo nista na bebu [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] sve je to lijepo na guzovima[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Koliko god me znao iznervirati prije, stvarno sam uvijek imala povjerenja u njega i nikad nisam sumnjala u njegovu strucnost. A u to sam se bas uvjerila prosle godine kad sam imala spontani.

ma on je meni super. mi smo u prvoj trudnoci imali situaciju sa grlicem i stvarno me umirio, posavjetovao i ja ga slusala.
i sad je isto tako, meni odlazak kod njega bude ko apaurin [sm=smiley1.gif] isto da sam na nekim finim drogama, tako opustajuce... stvarno je doktor za 10!

aidana -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (6.7.2015 22:40:11)

IZVORNA PORUKA: ziel

Ja od poctka trudnoce navecer ne mogu da jedem, i kad jedem, jedem 2 zalogaja i onda voce, sve sto je kiselo i opet se debljam, ali cim beba izadje idemo na rigoroznu dijetu da bi skinula koliko toliko jer smo planirali mm i ja da ne cekamo puno s drugom bebom [sm=smiley1.gif] ali eto sve zavisi kako ce se dalje razvijati ova trudnoca, kakav ce biti porod, sve cemo znati u novembru...

Eto vidis, a ja sam bas razmisljala sto da se utezem u teretani kad planiram svakako uskoro jos jedno koje ce me opet razvaliti [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Ja sam smrsala usput, bez nekog napora, ali iako sam se vratila na istu kilazu oblik tijela mi nije isti. Dalo bi se na tome raditi. Ali aBd poslije ovog djeteta cu se malo vise posvetiti tome....ako nadjem vremena [sm=sad.gif][sm=sad.gif]

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (6.7.2015 22:41:25)

Ja se do 12. sedmice nisam udebljala ništa, onda počela polako, po 300-400g sedmično, a od nedavno toliko dobivam dnevno [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (6.7.2015 22:42:45)

Ma sigurno da skinu.. btw čini mi se da sam vidjela tvoju sliku s mora, gdje su tebi tih 88kg? Ti si izgleda pravo visoka ženo draga

na slici s mora sam imala 92 kg [sm=smiley36.gif]
pa visocija od prosjeka definitivno, 182 cm [sm=smiley1.gif] sve se to lijepo rasporedilo, najvise na bokove i guzu ali eto lijepo upakovano. ovih 95 kg otislo u pupu i sike [sm=smiley36.gif]

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (6.7.2015 22:47:05)

pa visocija od prosjeka definitivno, 182 cm [sm=smiley1.gif] sve se to lijepo rasporedilo, najvise na bokove i guzu ali eto lijepo upakovano. ovih 95 kg otislo u pupu i sike [sm=smiley36.gif]

Ma shaa Allah, to je to onda.. da ja imam toliko na svojih 169, bila bih loptica [sm=smiley36.gif]

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (6.7.2015 22:47:40)

Doduše , nije da nisam već s ovih 67 [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (6.7.2015 22:51:54)

Ma shaa Allah, to je to onda.. da ja imam toliko na svojih 169, bila bih loptica [sm=smiley36.gif]

ma rasporedi se to sve savrseno [sm=smiley1.gif] a ja imam drugarice koje su dosta nize od mene pa su negdje sa mojom kilazom, ali ima ih pa im stoji, znaju to nositi...nekome je to teret a nekome ko saliveno stoji...sto bi se reklo ljepota je u oku posmatraca

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (6.7.2015 22:53:38)

Ja sam 22. sedmica.. možda tebi i neće doći, ne znam :D Ti ja smo tu negdje znači.. Jesi li iz Sa? Kad ti je termin? Znaš li pol?

Jesam iz Sar sam, a dr nam je rekla na zadnjoj kontroli da je djevojcica, sljedecu sedmicu imam kontrolu pa cekamo da nam dr potvrdi, da znamokoje cemo boje stvarcice kupovati:-) Termin mi je 26.11.

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (6.7.2015 22:59:47)

Tačno je i da je ljepota u oku posmatrača, a tačno je i da je veoma bitno kako žena nosi svoje kile.. [sm=smiley1.gif]

Farah vidjeh u međuvremenu na spisku [sm=smiley1.gif] Gdje si kontala da se porodiš? Ja sam mislila u Vojnoj, ali neki su mi rekli da mi je bolje na Jezero.. ne znam šta bih

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (6.7.2015 23:42:31)

Eto vidis, a ja sam bas razmisljala sto da se utezem u teretani kad planiram svakako uskoro jos jedno koje ce me opet razvaliti [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Ja sam smrsala usput, bez nekog napora, ali iako sam se vratila na istu kilazu oblik tijela mi nije isti. Dalo bi se na tome raditi. Ali aBd poslije ovog djeteta cu se malo vise posvetiti tome....ako nadjem vremena [sm=sad.gif][sm=sad.gif]

Pa da, dzaba se muciti u teretani da bi opet ostala u drugom stanju i ode sve u vodu, ja cu se paziti hrane kad se porodim i voziti sobni bicikl pa valjda skinem bar 5-6kg... ne znam koliko cu ukupno dobiti, a dobicu sigurno vise od 12 :-(l

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 0:11:44)

Tačno je i da je ljepota u oku posmatrača, a tačno je i da je veoma bitno kako žena nosi svoje kile.. [sm=smiley1.gif]

Farah vidjeh u međuvremenu na spisku [sm=smiley1.gif] Gdje si kontala da se porodiš? Ja sam mislila u Vojnoj, ali neki su mi rekli da mi je bolje na Jezero.. ne znam šta bih

Ne znam sto, ali ja sam nekaki odlucila da cu se ako Bog da poroditi na Jezeru, a nekad tamo u sedmom, osmom mjesecu naci cu nekog dr gore na Jezeru da mi i on paralelno gore vodi trudnocu i da se porodim.

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 2:39:05)

Pa da, dzaba se muciti u teretani da bi opet ostala u drugom stanju i ode sve u vodu, ja cu se paziti hrane kad se porodim i voziti sobni bicikl pa valjda skinem bar 5-6kg... ne znam koliko cu ukupno dobiti, a dobicu sigurno vise od 12 :-(l

Pa nije to nikakva muka, čovjek je dobio svoje tijelo da bi se brinuo o njemu.. Ja mislim da je lakše skinuti npr sad 10kg sala,pa zatrudniti, pa opet skinuti 10kg sala, nego skinuti odjednom 20kg..

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 6:22:45)

juuutrrroooo [sm=smiley1.gif]
ima li vas budnih?
ja sam totalno jutarnji tip, tako volim jutra to je cudo jedno...ovu tisinu, sunce i ljepotu na balkonu dok jos nije ugrijalo.
ako budete hodale danas i sutra cuvajte se, najavili su pravi pakao.
malena i ja danas necemo u skitnju, igracemo se lijepo u kuci...mozda iskopam bebinu garderobu pa pocnem lagano prat, lijepo je vrijeme osusice se brzo.
odoh za pocetak jednu nessicu popiti i muza buditi [sm=smiley1.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 7:24:15)

Jutroooo,ima nas budnih odavno LTM,i ja pijem ness na balkonu dok nije pregrijalo,moram malo do binga,nestalo mi je voca i povrca,pa moram i po to dok se moze hodati,a jutro prelijepo za setnju

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 7:29:42)

Evo i meneeee [sm=bravo.gif] [sm=jezicek.gif] Zna se ko rani [sm=smiley1.gif]
U mene se baby vec budio, osjecam [sm=smiley36.gif]
Ne planiram nigdje hodati danas, poslije posla dodjem kuci odmaram.
I jucer sam bila komirana, vrucina me smorila...

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 7:36:47)

standardna jutarnja postava ranoranioca [sm=bravo.gif]
ja ispratila muza na posao, popila ness...odoh da se uljudim i da iskopam kofer pa cu onda da budim malenu da doruckuje i onda cemo nas dvije da se zarovimo u kofer sa bebinom garderobom [sm=smiley36.gif]
mislila sam cekati vikend ali mi zao da vikend trosim na to, svakako necemo danas i sutra prijepodne u skitnju tako da cu da budem korisna a i malenoj ce to biti vid igre [sm=smiley36.gif]
prosli put kad smo vadili nesto iz kofera htjela je posto-poto da obuce majicu koju je nosila sa nepunu godinu [sm=smiley36.gif]
mogu misliti na sta ce ovo kasnije liciti [sm=smiley36.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 7:40:17)

ja ispratila muza na posao, popila ness...odoh da se uljudim i da iskopam kofer pa cu onda da budim malenu da doruckuje i onda cemo nas dvije da se zarovimo u kofer sa bebinom garderobom [sm=smiley36.gif]
mislila sam cekati vikend ali mi zao da vikend trosim na to, svakako necemo danas i sutra prijepodne u skitnju tako da cu da budem korisna a i malenoj ce to biti vid igre [sm=smiley36.gif]
prosli put kad smo vadili nesto iz kofera htjela je posto-poto da obuce majicu koju je nosila sa nepunu godinu [sm=smiley36.gif]

Hehehe, kolika ce biti razlika u godinama medju tvojim curama?

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 7:40:23)

Jutro...
evo i mene [sm=smiley36.gif]. sinoc se vratili taman pred iftar. Kod svekrve sam nesto napravila tako da sam.samo podgrijala kad smo dosli. Mala se iskupala u bazenu, a trebali bi i ovdje napuhati. Imamo onaj veliki. Moze i za mamu taman [sm=smiley36.gif].vidim mala curica se porodila [sm=bravo.gif]. Moram i na temi cestitati.
jesam li sta bitno propustila?
Dobro, sve redom?
Ima li vrucine?

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 7:51:45)

IZVORNA PORUKA: ninuska

Jutro...
evo i mene [sm=smiley36.gif]. sinoc se vratili taman pred iftar. Kod svekrve sam nesto napravila tako da sam.samo podgrijala kad smo dosli. Mala se iskupala u bazenu, a trebali bi i ovdje napuhati. Imamo onaj veliki. Moze i za mamu taman [sm=smiley36.gif].vidim mala curica se porodila [sm=bravo.gif]. Moram i na temi cestitati.
jesam li sta bitno propustila?
Dobro, sve redom?
Ima li vrucine?

Ma brckaj se kad mozes,ja neki dan govorim mm da mi kupi bazen za balkon [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 7:55:59)

malenoj neki dan bilo 2,5 godine ravno (tacno kad sam na pregled isla) [sm=smiley1.gif] nekih 2 godine i 7 mjeseci mozda 7 i po zavisi kad se porodima

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 7:57:01)

mene ovaj forum izludi, prvo kaze nije prosla poruka a onda dvije odjednom [sm=smiley36.gif]
ninuska pa gdje si ti [sm=smiley1.gif] jesi se odmorila?
napusi taj bazen i brckaj se...vala bih i ja cijeli dan u vodi sjedila kako mi je vruce.

nisi nista bitno propustila... standardne trudnicke teme: kontrole, nalazi, hrana, kilogrami..sex, droga rokenrol (na nas nacin) [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ja sam evo iskopala kofer, odoh malenoj dorucak praviti pa da budim uspavanu ljepoticu...

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 8:00:03)

malenoj neki dan bilo ravno 2,5 godine (tacno kad sam na pregled isla 2.7.) bice joj nekih 2 godine i 7 mjeseci, mozda 7 i po zavisi kad se porodim...

Starija ti jos mala, ja sam mislila ima oko 4 god. ne znam otkud mi to [sm=smiley36.gif] kako ces bona sa 2 male djece [sm=smiley36.gif] Koliko imas pravo vremena biti na bolovanju?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>