RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 10:28:57)

IZVORNA PORUKA: pandica

Volim sex i rado ga se sjecam [sm=smiley36.gif]

Ninuska i nema potrebe da ides na vjezbe ako ti je drugo dijete u pitanju, mada kod nas u grupi imaju dvije cure koje takodje dolaze a drugorotke su. Mada je i meni to po mom misljenju bespotrebno.
IZVORNA PORUKA: ninuska

IZVORNA PORUKA: LieToMe

mene ovaj forum izludi, prvo kaze nije prosla poruka a onda dvije odjednom [sm=smiley36.gif]
ninuska pa gdje si ti [sm=smiley1.gif] jesi se odmorila?
napusi taj bazen i brckaj se...vala bih i ja cijeli dan u vodi sjedila kako mi je vruce.

nisi nista bitno propustila... standardne trudnicke teme: kontrole, nalazi, hrana, kilogrami..sex, droga rokenrol (na nas nacin) [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ja sam evo iskopala kofer, odoh malenoj dorucak praviti pa da budim uspavanu ljepoticu...

Evo me, draga...jesam odmorila...samo mene onaj vazduh osamuti. Treba mi dva dana da dodjem sebi [sm=smiley36.gif]. Navikla mi pluca na ovu sarajevsku prljavstinu, pa cim je negdje cistije ja ko slomljena [sm=smiley36.gif].
sex [sm=zmeden2.gif]. Zar ima toga kod vas trudnica [sm=jezicek.gif].
Donijela sam i ja vrece sa garderobom, pa moram razvrstati. Sto je tipicno zensko proslijediti dalje.
napolju je vec pakleno. Odvedoh malu u vrtic, pa da mogu u miru po kuci sta uraditi.

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
i ja ga se rado sjecam ali jos neke 2 hefte [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
zasad me jebu da izvinete ove vagineleta (macmiror complex je tacan naziv) navece mm aplicira (ja vec rekoh da sam smoto za te stvari) i onda ujutru kako ustanem i pocnem da se krecem izlazi sve zuto ali ono drecavo zuto [sm=smiley36.gif] sinoc me mm zajebaje kaze iz tebe isto simpson da izlazi [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
ali ostalo mi jos veceras i sutra navece i hvala bogu gotova (rekao mi 6 vagineleta 12 ih dodje u pakovanju)
morala sam i depilaciju odgoditi zbog ovoga, dok simspon u potpunosti ne izadje [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 10:31:19)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Ama ako hoce, svakako da treba da ides. Kazem opet kad ti je drugo, trece imas nekog iskustva u odnosu na prvo. Ali sto kazes ako moze biti od pomoci, treba svakako da se ide

Sto se tice poslije poroda tu za mene nema zime. Oko njege bebe i rane porosdilje sam profi. Meni je problem sam porod. Na drugom sam se napatila, zato sad nikako ne mogu da se psihicki pripremim za isti. Zato planiram ici da se malo opustim i rasteretim.Ponovim tehnike disanja, mozda mi nece biti ni od kakve pomoci ali cu se ja osjecati spremnijom.

Sta je bilo, pcelice? Nemoj me prepadati..i mene toga strah [sm=smiley13.gif]. Prvi zavrsio za cas posla, a sad strah me da ne zaglavim sa drugim

ja na prvom ko profi [sm=smiley36.gif] anisam isla na vjezbe vala sad mi ne pada na pamet da idem... mene samo strah da i ovaj put ne upratim da je porod krenuo a da budem sama s malenom kuci [sm=smiley36.gif] valjda ce to do bolnice biti sve ok [sm=smiley1.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 10:35:57)

kod mene u dnevnom boravku kao da je atomska pala [sm=smiley36.gif]
izvukla sam veliki kofer sa bebinom garderobom, sad cu to da sortiram, da ovo vece poslozim i stavim u krevet gdje mi je pri ruci (a stvari iz kreveta sam stavila u kofer i vratila u ostavu - neke posteljine, torbe za more, rekviziti za more... ma haos totalni napravila) ako ja sad budem znala gdje je sta rezite me gdje sam najtanja [sm=smiley36.gif]
ali fazon je bio da bih ja to mogla s mirom raditi i prckati morala sam malenoj izvaditi igracke iz kreveta (toga ima 4 velike kese i plus jos po kutijama) sreca sad smo u fazonu kad hoce drugo mora prvo spremiti ali moram i ja malo da pomognem
slikacu vam kasnije nesto od garderobice... odoh dalje da ovo razvrstavam pa da maloj mogu uzinu i da moze pajkiti

danas prijepodne (a vala ni sutra) nema setnje, ne pada mi na pamet, kod mene na balkonu 30 stepeni... mozda veceras izadjemo malo po kvartu krug napraviti.

putujuca -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 10:44:10)

Kod mene je prvi porod bio bas bas tezak, o drugom ne razmisljam kroz iskustvo prvog jer bih samo sebe sekirala unaprijed i naravno nadam se da ce drugi biti laksi pa makar malo.
Al kad se zapetljam u te misli bice ovakav ili onakav onda samo otpuhnem i kazem daj Boze samo da se rodi zivo i zdravo a preguracu nekako valjda[sm=smiley1.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 10:46:11)

Volim sex i rado ga se sjecam [sm=smiley36.gif]

Ninuska i nema potrebe da ides na vjezbe ako ti je drugo dijete u pitanju, mada kod nas u grupi imaju dvije cure koje takodje dolaze a drugorotke su. Mada je i meni to po mom misljenju bespotrebno.

mene ovaj forum izludi, prvo kaze nije prosla poruka a onda dvije odjednom [sm=smiley36.gif]
ninuska pa gdje si ti [sm=smiley1.gif] jesi se odmorila?
napusi taj bazen i brckaj se...vala bih i ja cijeli dan u vodi sjedila kako mi je vruce.

nisi nista bitno propustila... standardne trudnicke teme: kontrole, nalazi, hrana, kilogrami..sex, droga rokenrol (na nas nacin) [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ja sam evo iskopala kofer, odoh malenoj dorucak praviti pa da budim uspavanu ljepoticu...

Evo me, draga...jesam odmorila...samo mene onaj vazduh osamuti. Treba mi dva dana da dodjem sebi [sm=smiley36.gif]. Navikla mi pluca na ovu sarajevsku prljavstinu, pa cim je negdje cistije ja ko slomljena [sm=smiley36.gif].
sex [sm=zmeden2.gif]. Zar ima toga kod vas trudnica [sm=jezicek.gif].
Donijela sam i ja vrece sa garderobom, pa moram razvrstati. Sto je tipicno zensko proslijediti dalje.
napolju je vec pakleno. Odvedoh malu u vrtic, pa da mogu u miru po kuci sta uraditi.

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
i ja ga se rado sjecam ali jos neke 2 hefte [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
zasad me jebu da izvinete ove vagineleta (macmiror complex je tacan naziv) navece mm aplicira (ja vec rekoh da sam smoto za te stvari) i onda ujutru kako ustanem i pocnem da se krecem izlazi sve zuto ali ono drecavo zuto [sm=smiley36.gif] sinoc me mm zajebaje kaze iz tebe isto simpson da izlazi [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
ali ostalo mi jos veceras i sutra navece i hvala bogu gotova (rekao mi 6 vagineleta 12 ih dodje u pakovanju)
morala sam i depilaciju odgoditi zbog ovoga, dok simspon u potpunosti ne izadje [sm=smiley36.gif]

I ja sam u prosloj trudnoci koristila te vaginalete tako da znam o cemu pricas [sm=smiley36.gif].
ma kod mene zbog ramazana [sm=smiley36.gif]. Nekako kasno iftar, pa dok mala zaspi, te oko sudja...bude kasno, a muz onda opet ustaje na sehur oko pola dva, pa na posao. Kad da se kupa [sm=smiley36.gif]. Ali, je sad na godisnjem, pa budemo to promijenili [sm=smiley36.gif]

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 10:49:37)

Jutro i od mene

Tek ustadoh i pijem prvu jutarnju,bila sam budna negdje od 4 do pola osam moji odose u vrtic i na posao i ja se vratim u krevet i zaspem pa sam sada ko narkomanka bauljam po kuci,

Necu ni ja nigdje izlaziti vec je vruce evo me na balkonu

Sinoc sam sve kupila sto trebam od gardarobice bih do pcelice maje,fisa i Alte. Jos cekam neke narudjbe pa da perem.
Ostalo je jos svasta nesto kupiti,flasice,cucle,banjicu,kozmetiku,pelene ali to je sve nabrzaka

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 11:11:13)

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Ja sam planirala krenuti na vjezbice, ima li neka od zena da trenutno ide gore u dispanzer za zene, Josipa Vancasa? Meni rekose da od 20 nedjelje se vec moze krenuti. Danas sam gore bila, pa usput pitala i to. Ja vam idem kod dr Rakic gore radi bolovanja koje sam otvorila, al inace trudnocu vodim privatno kod Jadranke.

carobno bas mi je drago sto si se rasteretila i sto je sve ok[sm=bravo.gif]

najbolje od 25-e..ali se sve ponavlja pa neces kasniti ni ako u 30-oj odes

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 11:14:00)

IZVORNA PORUKA: ziel

Imacemo vremena da gubimo kile zene nek bebe budu zdrave i zive [sm=bravo.gif]
Ja od poctka trudnoce navecer ne mogu da jedem, i kad jedem, jedem 2 zalogaja i onda voce, sve sto je kiselo i opet se debljam, ali cim beba izadje idemo na rigoroznu dijetu da bi skinula koliko toliko jer smo planirali mm i ja da ne cekamo puno s drugom bebom [sm=smiley1.gif] ali eto sve zavisi kako ce se dalje razvijati ova trudnoca, kakav ce biti porod, sve cemo znati u novembru...

zaboravi na rigoroznu dijetu ako mislis dojiti svoje dijete [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 11:22:21)

Jutro svima,

Farah sad vidjeh tvoj post, ja idem u dispanzer na vjezbe i mogu ti reci da su super. Mislim da ti je malo rano da krenes, meni je dr. koja radi gore rekla da je od 30 sedmice mjera, jer imas nekoliko tema koje se vrte. S vremenom ti dosadi kad se pocne ponavljati, a mozda je bitnije da si to pred porod, jer su ti informacije svjezije.
Uglavnom u svakom slučaju trebaš ići, opuštajuće je stvarno, a i svašta čovjek nauči.

Ja sam planirala krenuti na vjezbice, ima li neka od zena da trenutno ide gore u dispanzer za zene, Josipa Vancasa? Meni rekose da od 20 nedjelje se vec moze krenuti. Danas sam gore bila, pa usput pitala i to. Ja vam idem kod dr Rakic gore radi bolovanja koje sam otvorila, al inace trudnocu vodim privatno kod Jadranke.

carobno bas mi je drago sto si se rasteretila i sto je sve ok[sm=bravo.gif]

A sta se sve radi na vjezbama za trudnice osim tog aerobika ? [sm=smiley36.gif] Uce li nas mozda o bebama, presvlacenje, hranjenje itd. ?

ne radi se nikakav aerobik [sm=smiley36.gif] uglavnom se slusaju predavanja i stvari koje su ti bitne za prve dane s bebom..a vjezbe se izvode u sjedecm ili lezecem polozaju...malo se razgibavas, bas lagano..ako imas otoke, malo zglobove vrtis i to. [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 11:23:36)

U prvom dijelu imas nekih desetak trudnickih vjezbica, koje se uglavnom odnose na jacanje karlicnog dijela, istezanje i sl. Onda poslije toga ide 10 minuta opustanje uz laganu muzikicu, lezis na boku i dises kako ti sestra kaze. Imas vjezbe disanja, one se ne ponavljaju svaki put, ali se cesto rade. E nakon toga odaberu neku temu koju radimo taj cas. Bilo da je dojenje, presvlacenje, kupanje, njega zene poslije poroda i sl. Super je stvar zaista i smatram da svaka zena treba otici.
Ja sam recimo pocela dosta da razmisljam o porodu, kako sta, ali sam se uz pomoc ovih vjezbica opustila (bar za sad [sm=smiley36.gif])
Mislim normalno je da imas neki strah, ali je puno drugacije kad znas sta mozes ocekivati.

naravno zato ja stalno ponoavljam i tjeram vas na vjezbice..ja bih isla opet al ne moze me zapasti termin...mozda odem u 39-oj [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 11:31:23)

dok ja popijem kafu, sicitam milion postova...krenem da repliciram vi vec sve zaspale [sm=smiley36.gif]

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 12:01:24)

IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305

Ma i meni je bilo tako sve do prije 2-3 sedmice .. jednom kad te krene, gotovo je [sm=smiley36.gif] Koja si ti sedmica?

Nama ce sada u cetvrtak biti punih 20, koja si ti? Znaci doci ce taj period kad cu tamanit slatko[sm=smiley36.gif]

Takva sam i ja bila na početku, nista mi se nije slatko jelo (mada sam prije [sm=nosecka.gif]) mogla živiti samo na slatku, a sada (20+3 sedmica sam) več sve više i više jedem slatkiše pogotovo sladoled e njemu ne mogu odoliti. A što se tiće debljanja čini mi se da ste i o tome pricale ja sam čini mi se od početka do sada dobila nekih 3 kg.

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 12:03:59)

Žene moje, baš je ugrijalo ja evo ni na pauzu nisam izašla jer sam već jutros kada sam se probudila isjetila da su mi natekle ruke i noge. Jutros na sehur sam se probudila sva mokra.

Vidim da ste o vježbicama pricale i ja sam aBd kontala krenuti u 25 sedmici.

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 12:12:32)

ja sam juce grozno otekla i po rukama i nogama...spalo ke preko noci al jutros dok se spremih osjetih da oticem opet [sm=smiley13.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 12:18:03)

IZVORNA PORUKA: rose

dok ja popijem kafu, sicitam milion postova...krenem da repliciram vi vec sve zaspale [sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif] i sama sam ti takva samo sto ja nisam pila kafu [sm=duda.gif]
malenoj napravila uzinu, onda sam je morala zabaviti da to pojede, pa sam odvojila garderobu (to sam prije toga) skontah da ja bas i nemam puno ovo za pocetak [sm=smiley36.gif] moracu bas dosta kupiti jer jbas nam se ne podudaraju godisnja doba. zato zimskog imam ne moram nista, dva skafandera (oba ce joj moci, jakne, trenerke, gegice jednodjelne... sve za zime)

ovo za prvu ruku tek koji bodi cak su i ovi najmanji dugi rukav [sm=smiley36.gif] ali hajd sta fali septembar zna biti prevrtljiv i da bude hladno, nek se nadje
siperaka i onih papa imam na pretek...
skontala sam da sam pravo puno garderobe poklonila prosle godine kad su one poplave bili. kad je bilo ono kliziste u semizovcu dosla sam kuci sva uplakana i doslovno smo mm i ja sjeli i sve odvojili u 4 velike crne kese (one za smece) toliko je toga bilo... jos on govori zeno a drugo dijete...reko pusti to sad kad bude razmisljacemo [sm=smiley1.gif]
tad smo se organizovali sa nekom rajom sa klikovog foruma i odnijeli decki to u semizovac licno (zato mi bilo i drago sto dajem)
odoh sad malo ovo poslikati i da stavim u korpu za pranje...vikend cemo iskoristiti da odemo kupiti ovo sto nam fali (skontali smo ipak uzeti jednu dekicu i jedan peskir iako peskira imamo od L ali eto cisto da i beba ima nesto svoje novo)
cucle,flasice i te djidje ne kupujem, imam za prvu ruku 2-3 neotpakovane ali sa L sam imala mlijeka za dvoje nadam se da cu i ovaj put biti te srece...

pandica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 12:18:21)

Joj znači nisam jedina, ja sam jučer strašno otekla, a danas sam još gora. Sa ovakvim nogama sam sinoc legla, Bog zna kakve ce biti tek danas na kraju dana, ako ne eksplodiraju u medjuvremenu. [sm=smiley36.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 12:21:59)

Joj znači nisam jedina, ja sam jučer strašno otekla, a danas sam još gora. Sa ovakvim nogama sam sinoc legla, Bog zna kakve ce biti tek danas na kraju dana, ako ne eksplodiraju u medjuvremenu. [sm=smiley36.gif]

Joj draga mozes li slikati da bas vidim koliko su kod tebe otekle? i kod mene su otekle pa da vidim jesam li kriticna [sm=smiley36.gif] jel kod mene malo ili puno, nemam pojma to me zanima [sm=smiley1.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 12:25:32)

Joj draga mozes li slikati da bas vidim koliko su kod tebe otekle? i kod mene su otekle pa da vidim jesam li kriticna [sm=smiley36.gif] jel kod mene malo ili puno, nemam pojma to me zanima [sm=smiley1.gif]

ja necu slikati noge i ruke da vam ne nabijam komplekse [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] meni noge sto bi rekla rose elegantni clanci a na rukama zarucnicki prsten i vera najnormalnije nosim, jos ima i prostora (nije ono knap tako da mogu i skuniti komotno ako mi se skida)
ali nisam ni u prvoj trudnoci skidala prstenje, otisla na porod sa prstenjem najnormalnije [sm=smiley1.gif]

kod mene je jedino pupo van svakih dimenzija. danas citam na rr za 34tu sedmicu kaze prosjecna beba tezi izmedju 2 i 2,2 kg [sm=smiley36.gif] moja prosle hefte bila teska 2600 [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 12:28:46)

ja necu slikati noge i ruke da vam ne nabijam komplekse [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] meni noge sto bi rekla rose elegantni clanci a na rukama zarucnicki prsten i vera najnormalnije nosim, jos ima i prostora (nije ono knap tako da mogu i skuniti komotno ako mi se skida)
ali nisam ni u prvoj trudnoci skidala prstenje, otisla na porod sa prstenjem najnormalnije [sm=smiley1.gif]

kod mene je jedino pupo van svakih dimenzija. danas citam na rr za 34tu sedmicu kaze prosjecna beba tezi izmedju 2 i 2,2 kg [sm=smiley36.gif] moja prosle hefte bila teska 2600 [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ja skidoh prstenje prosle sedmice [sm=smiley36.gif]

pandica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 12:28:55)

Evo sad cu pokusati, ali ne znam kako da postavim sliku [sm=smiley13.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 12:31:38)

moras je prvo na internet uploadovati

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 12:32:53)

Probaj na ovoj stranici, i ja tu upload-ujem, http://postimage.org/ kad to uradis onda copiras link gdje pise : Thumbnail for Forums (1)

Nadam se da sam jasno napisala... Probaj

anitaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 12:32:58)

Helou drage moje
zamjerile su mi se ove vrucine najvise jer mi je radni elan na niskim granama, ono kao hocu, ali sve do pola, na guranje, sto me nervira i kod drugih, a kamoli kod sebe..srecom manje vise sve je spremno, pa nema frke..pojedoh ogrooomnu zdjelu salate, mislim volim ja povrce i inace, ali u ovoj trudnoci cudo jedno kako nam se jede, beba meso cini mi se bas i ne obozava, eventualno nesto ono.skroz lagano...

aidana -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 12:35:40)

dd zene [sm=zz_wavespin.gif]
Meni je ovo vrijeme totalno bezveze ha bilo prevruce ha lila kisa isto....osudjena sam na to da sjedim u stanu. Da imam kucu, dvoriste, bazencic ih....to bi bila vec druga prica. Ovako ne znamo sta cemo od sebe. Od jutros sam citala slikovince, igrala kosarke, dobacivala se loptom, bojila, vozila autice...sad sam upalila tv [sm=smiley36.gif [sm=smiley36.gif] ne mogu vise...drage masa i pepa [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ja o porodu ne bih [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Prvi mi je bio malo traumatican pa sad se trudim da uopste ne razmisljam o tome. Cim pocnem razmisljati uhvati me panika.

LTM na istim smo vaginaletama...znam kako je.

Ja sam vecinu stvari u nedjelju sortirala i ne treba mi jos puno stvari da dokupim za bebu. A jos trebam dobiti neke stvarcice od prijateljice.

Vi koje imate curice, sta im je zanimljivo sa 3 godine? Trebam na rodjendan a ne znam sta kupiti[sm=zmeden.gif] Inace curica ima sve sto mi dodatno otezava situaciju.

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 12:37:09)

IZVORNA PORUKA: rose

ja skidoh prstenje prosle sedmice [sm=smiley36.gif]

zato kazem bolje da ne slikam [sm=smiley36.gif]
nisam ja imala hvala Bogu problema sa oticanjem, mene zeza pritisak koji je konstantno nizak

Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>