Sulty -> RE: Bebe 2009/2010 (23.6.2010 7:11:38)
|
Cao svima, Lilix meni Vega pomekad zafursa, pa joj ja promjeniem siku, ali boga mi sad necu. Morat ce jednu siku izvuci skroz. Citala sam negdje da nje lose ni izmusti pocetak, da bi se doslo do masnog dijela, pa kontam ako ona ne bude htjela samo jednu siku hapiti, izmuzat cu se pomalo. Jesi li zvala dr. Naimu da joj kazes da neces doci, ja sam razmisljala da zovnem dr. Imsiriju nekad pa da popricam s njom, ali da joj kazem da ja necu dolazit dok sve ne bude 100% sanirano gore. Sto se tice vakcina, ne moras zuriti, neces nista poremetiti to je sigurno. Mi smo sve to odgodili do septembra kad i Vegica bude jaca a i vrijeme ce biti bolje. Dzenana, koliko je ono tvoja Nejlica dobila u prvom mjesecu? Leena, potpuno si u pravu za strahove. Ja se tako nadam da ce moja Vega biti na tatu, a ne na mamu sto se tice toga, jer i ja se bojim svega. I kad je primala vakcinu, ja sam se iskreno trudila da budem hrabra i da ona to ne osjeti, ali evo izgleda nisam uspjela. Ne moram ti pricati da sam se usrala od straha. A i mogu ti reci da je sve to meni katastrofa, ti tretmani. Recimo, primala je vakcinu u nogu, a morala je biti gola. Hem je djetetu zima, hem je poslije plakala, a ja je morala obuci, pa je malo oblacim, malo je uzmem u narucje da je umirim. A kod doktora sve na brzinu. Ja lafo imala listu pitanja, ma spucao joj vakcinu i otisao. I on i sestre. Ostali mi sami u toj prostoriji. A ja fino izvadim siku i podojim je da je smirim. Ostali mi tu 20tak minuta, ma nigdje nikog da udje. Jos mi dr u toj brzini poceo pricati kako ono sto je Vegi crveno iznad oka se moze srediti u Americi laserom. Ma ne dao bog da ne znam da to nestane u roku od godinu dana (onaj "rodin ugriz"), pa prestravio bi me. Uglavnom, moj vam je savjet da fino pitate gdje ce dati bebi vakcinu, pa ako ce joj dati u nonu, a vi fino obucite pelenu i benkicu bebi da joj makar nije zima. Vala mene nece moci tako premuntati sljedeci put, vec cu zahtjevati da se prema nama ponasaju humano. Kaze moj muz sta ces kad smo mi njima samo broj. E pa meni moja Secerovicka nije nikakav broj i ne dam nikome da je tako vise ikad tretira!!!!! A gdje si se ti narucila za kukove? Mi smo u toj ordinaciji na Skenderiji. Nesto ne mogu vise da je vodim po tim bolnicama.
|
|
|
|