Anoniman -> RE: Bebe 2009/2010 (22.7.2010 23:20:09)
|
Koko moja, bas mi je drago da je djecak bolje... hvala Bogu... pcelice, i zbog tebe mi je drago da nije nista strasno niti opasno... ali nemoj draga da se tako prepadas i panicis... to pisem kako tebi tako i svakoj majci... pokusajte biti sto vise pribrane i smirene kada su djeca bolesljiva, jer samo stvarate sebi jos veci pritisak nego sto jeste... a i kada ste u strahu i grcu tesko mozete funkcionisati i ispravno razmisljati... a onda se pocnu uplitati ljudi sa strane, sto je najtuznije obicno to budu nase majke, pa onda stvore jos veci strah od nagadjanja ovog onog... bez obzira sta je u pitanju prvo morate shvatiti da svaki problem ima rjesenje... a onda lagano pomoci bebici ono sto joj treba... eto vidis, npr. osjetila si strah i nesigurnost i vrlo pametno odradila... sto bi ti razbijala glavu jeli sarlah ili je krzamak ili je ovo ili ono, fino odnijela dijete osobi koja je kompetentna za te stvari i odagnala sve moguce dileme... izvini pcelice, ali tako sam "osjetila" tvoj post, da si bila jako uznemirena i jako prestrasena, zato sam ovo napisala... ali to isto napominjem da svaka od nas treba, da bude uvijek pribrana da moze svom djetetu pruziti adekvatnu pomoc... a kad sve prodje, onda dati dusi olaksanje onako kako vam najbolje odgovara... a sada ja da nesto priupitam, jer nisam nasla odgovarajucu temu, pa ako postoji molim da me uputite... danas mi Nane nije htio niti jednom da doji... jeo je sve ostalo bez problema, ali nije htio da doji od jutros od 8 sati... ne znam da li ce nocas biti uobicajenog podoja, ali voljela bih da jos doji i preko dana, pa me interesuje da li bi ovo danas moglo prestavljati problem i sta da radim???
|
|
|
|