iv@ncica -> RE: Bebe 2009/2010 (13.4.2010 22:04:25)
|
IZVORNA PORUKA: dadada IZVORNA PORUKA: Emica_sa Pozdrav i od nas da li je to dadada u pitanju Moparu vakcina? MMR vakcina(Morbili, Rubeola, Parotitis)to je ta valjda[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] dadada- ja sam u proslu srijedu vodila andreja na tu vakcinu, i pioslaa sam na temama o toj vakcini, a pisala sam i ovdje nisi upraztila i molim boga da ne bude reakcija i mene je strava hvatala..ja sam se na vrijeme uputila u sve i bilo me poravo strah, ali sam opet ga htjela odvesti kad sam bila slobodna da je primi, nego sad gledati s posla kako skombinirati. Nas su na pregledu s 9 mjeseci uputili sto da radimo do te vakcine, jaje se treba probati prvo pomalo zumanjce, pa bkelance..dok ne dođe do cijelog..e sad normalno da ti ga nece cijelog pojesti , pa onda u pitama, ili nekoj drugoj hrani koja sadrzi jaje... jer se te vakcine nesto prave na bazi jajeta..imas na temama sve. kad sam sve iscitala prepala sam se ovih nasih mo-pa -ru,pa s am zvala dolje jer nisam ga htjela voditi ako ima takve nus pojave, uglavnom sam visila na raznim forumima i nasla da su priorix najbolje te vakcine...te sam zvala dom zdravlja i prijateljicu da mi kaze koje su kod nas, i meni su rekli da je iako je ovo cudno kod nas u MO. priorix i stavrno kad su mu davali vidjela sam kutijicu svaka je posebno, priorx boce..i kao i svaka vakcina mogu imati nus pojave iako je ova naj blaza...rekose mi između 6-14 dana moze biti , ali rijetko temperature, osipa, problema sa zvakanjem simptomi tih virusa, evo ja ga pratim non-stop...za sad je poceo danas kasljati onako zrelo pomalo..ali ne curi nosic i molim se da ne bude ture...joj mrzim vakcine, a sta ces
|
|
|
|