|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  772 773 [774] 775 776   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009/2010
2.4.2010 23:47:07   
iv@ncica
apotekarko- i kod  mene  sve  ocisceno  i  spremnom..  jaja  sam umotala  u  trave,  lucinu  i  ostalo...sutra  ih samo  kuham,   vrat  sam  marinirala  i  nabola mrkvom  suta  ga  pec...pogaci  uskrsnju  ispeci  i  francusku  napraviti..ostalo  sve  spremno  i  cisto..pa  onda  pripreme  za  rođendam   hahaha..i  andrej je plakao po  noci  prije..i  od  zuba  i  od  burna  dana..

mi  smo  danas   radili  po  kuci  i  malo  setali..jednom spavali..igrali  se

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 19326
3.4.2010 8:36:08   
Meri29
Jutro user posted image

Moj lopov nece vise da spava, eno je u ljulji, a i to joj je pomalo vec dosadilo. Pitam se kad preraste ljulju sta cu ja user posted image
Nadam se da su sve bebice dobro, da su bolesne ozdravile, upratila sam da se Anel vratio kuci, to je super vijest.

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 19327
3.4.2010 9:24:21   
Anoniman
jutro
Mi smo sinoc lijepo spavali i jeli.Ja sam dva put ustajala hranit ga nisam vala svaka 3 sata nisam luda djete razbudjivat 2puta pojo po 150ml.
Nije povraco vise fino spava sto mi je najbitnije.Poranio oko pola7.jutros sav se zalijepio do varata uakakio seuser posted image valjda gdje je juce masallah dobro jeo.
Pocela sam od juce davat mu pomalo supice rizu ,povrce nek ona prica kome oce nemoze on jest samo flasu dajem pomalo.A svaka 3 sata da ga hranim samo flasom nece  jer nije glada ...
Dajem kao sto sam i do sad svaka 4 do 3,5 sata kako kad.Kad vec nepovraca vise hb.
Danas eto,tacno 7.dana kako je sve krenulo naopakao uhh neka je proslo sve.
Na danasnji dan mama ga sebi rodilauser posted image volim ga puno,,Danas je puni 9.mjes na zdravlje
Ljubimo vas i pozzz

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 19328
3.4.2010 9:26:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Apotekarka

koliko god zeli nek polupa...joj opet mi 2 put zaplaka u snu,dijete mi nocima place u snuuser posted image user posted image user posted image place li jos cije

place A.od straha kako se ubolnici valjda isprepadouser posted image i tamo mi se takodje budio jecajuci
A i prije je znao zakmecat nego smo otisli u boln.valjda se u dani sta prepadnu pa navecer imaju snove ma tko ce znat..
Kako nam je lutka lijepa ljubi mi ga puno

(odgovor članu Apotekarka)
  Neposredna veza do poruke: 19329
3.4.2010 9:28:20   
ivanak
Ej ljudi, dobro jutro. Pomažite!!!!
Jutros kad se probudio, počeo je hroptiti u plućima, čuje se kad diše jače i kad malo kašlje.
Nije mu začepljen nos, ni ti ima temperaturu.
Šta mi preporučate da mu dam. 9 i pol mjeseci nam je.....

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 19330
3.4.2010 9:29:26   
amela2208
dobro jutro ı od nas''''''
mi evo po prvi put za ova dva mjeseca da smo prespavali noce bez budjenjauser posted image user posted image user posted image user posted image malena S zaspala oko 12 sinoc a probudila se oko 7 pjevajuciuser posted image user posted image user posted image user posted image al sad je izbuljila i samo me gnavi hoce da jede(al samo uzme siku i izbaci je), hoce daa se nosa, da se çeşka user posted image user posted image user posted image
Meri29:  ova moja tek zadnjıh dana hoce u ljulji i bas joj svidja'' Kakva je tvoja ljulja jel to ona do 9kg sto se moze koristit???joj stoo bi ja jednu voljelauser posted image user posted image user posted image user posted image
felix place i moja u snu al ja je ne diram i na prestane. srecan vam mali rodjendan i zedlimo vam da nam sto prije ozdravite

< Poruku je uredio amela2208 -- 3.4.2010 9:32:07 >

Sara&Mohammad

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 19331
3.4.2010 9:33:03   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: ivanak

Jutros kad se probudio, počeo je hroptiti u plućima, čuje se kad diše jače i kad malo kašlje.

Ne možeš mu ništa dati. Samo čisti nosić, ako ima išta i eventualno ako se zadrži do ponedjeljka odvesti da posluša pluća. Naša M je nedavno hroptala sedmicama i ja sam ludila slušajući to, nos joj je bio začepljen tako da sam mogla samo vaditi slinice. I obavezno koristim onaj balzam dr.Thais.

Eventualno mu napravi onaj sirup što je Hanady napisala (od lovorovog lista), odličan je za kašalj i imaš ga na temi začepljeni nosić...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 19332
3.4.2010 9:35:05   
Mya_81 RR
Želimo Anelku sretan mali rođendan user posted image user posted image user posted image user posted image

Apotekarka
, i mi ti plačemo u snu već odavno...svaku noć nam je to normalna pojava user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 19333
3.4.2010 9:36:36   
Meri29
Ivanak i ja sam jednom nesto slicno osjetila kod M., cini se kao da je sve unutra puno slajma, brze bolje otisla dr., ali bilo sve ok, dali nam kapi da stavljamo, a ujna mi je onda pokazala za bijeli sljez i brzo joj je proslo. Pomogla sam koliko sam mogla user posted image

Stigla sam 25.11.2009

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 19334
3.4.2010 9:38:27   
ivanak
Šta sa bijelim sljezom ili tim receptom od lovora.
Nije mu začepljen nosić, nego samo malo hropti. Grozno slušati...

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 19335
3.4.2010 9:38:41   
Meri29
Amela jeste ljulja do 9kg, kako mi pomaze nemas pojma, bar malo da se odmorimuser posted image M. sada ima 6,5kg, ne znam sta cu kada preraste svoju ljulju. Iskreno se nadam da ce do tada bar prohodati user posted image

Stigla sam 25.11.2009

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 19336
3.4.2010 9:39:41   
Nejrica
Dobro jutro i od nas!!!
Mi smo u 8 ustali,al sam ga oko 5 jutros presvlacila,ukakio se...ne sjecam se kad je to uradio preko noci...onda ga prenijela kod nas i tako do jutros.user posted image user posted image user posted image
Inace je pravo dobar,hoda,tj.trci po kuci...ma bas nam je zanimljivo...posebno mojim ledjima.
Felix jaaaaako nam je drago da se sve vraca u normalu...ma uskoro ce Anelko biti poletan i nasmijan kao prije.

Veliki decko 24.02.2009.
Mala mrva 06.06.2014.

Sad je to, to!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 19337
3.4.2010 9:43:37   
Meri29
Natopis bijeli sljez u malo vode i pusti da odstoji bar 2 sata. Sljez opusti pa izgleda onako kao neka sluz, to sam ja njoj ukapavala u nosic, a posto je kod tebe vec veliki momak, mozes mu napraviti i malo caja od sljeza da popije.

Stigla sam 25.11.2009

(odgovor članu Nejrica)
Neposredna veza do poruke: 19338
3.4.2010 9:44:34   
Nejrica
Ja zaboravih...sretan mali b-day Anelu...a Kerim place u snu evo 6 mjeseci,pa ne mogu da vjerujem da bas svaki da 'prozivljava' u snu...ko zna sta im je.Ja mu dodam cucu,mada ni to ponekad ne pomaze,pa ga moramo uzimati i umirivati.
Sve se nadam da ce,sad kad je prohodao i kad se budo dooobro umarao,i bolje spavati.

Veliki decko 24.02.2009.
Mala mrva 06.06.2014.

Sad je to, to!

Neposredna veza do poruke: 19339
3.4.2010 9:46:36   
Nejrica
Ja sam koristila ovaj sljez,mada Kerimu nije bas pomagao...ali...moji roditelji uvijek imaju morske vode,pa sam mu to MALO ukapavala i odmah bi mu se procistio nos.

Veliki decko 24.02.2009.
Mala mrva 06.06.2014.

Sad je to, to!

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 19340
3.4.2010 10:01:53   
ivanak
Ali nije njemu nos začepljen, nego samo hropće - baš ko neki stari dimljia...

(odgovor članu Nejrica)
Neposredna veza do poruke: 19341
3.4.2010 10:11:59   
Mya_81 RR
Ivanak, to sto mu nije nos zacepljen ne znaci da nema slajma...upravo taj slajm i cujes kao hroptanje....zato mu kapas u nosic da taj slajm ode, a ne da se zadrzi i izazove upalu...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 19342
3.4.2010 10:34:11   
marinčii
poz i od nas mi smo noćas dobro spavali sa dva buđenja ,jutros opet plač neće da doji dok mu nisam namazala desni onim kapima ,opet nas ti zubići muče
felix čestitamo 9 mjeseci da ti je uvik živ i zdrav,ljubimo ga punooo,mislila sam ti reći ako si u počela davati gustu hranu nemoj one lino proizvode mu davat zbog kravljeg mlijeka ono je teško za stomak pusti nek se malo oporavi,pravi mu supice ,rižu mrkvicu to je bolje ako ti još ima kašastu stolicu

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

Neposredna veza do poruke: 19343
3.4.2010 10:48:05   
Anoniman
Dobro jutro drage moje...
evo ga sunce opet... user posted image user posted image user posted image user posted image  

felix mila cestitam Anelku rodjendanka, da nam bude zdrav i ziv puno puno puno godina zajedno sa vama svima... user posted image user posted image  evo Sabina mu salje jedan autic, a Ermin mu salje motor... user posted image user posted image user posted image user posted image

nadam se da ste svi dobro i zdravo... mi smo ustali oko 8,30 malo se igrali malo pjevali, dolazio nam dedo, odveo Sabinu u setnju u carsiju, a Ermin dojio i eno ga u krevecu lezi, mozda zaspi mozda ne... ako ne zaspi za 10-ak minuta spremicu ga i odosmo malo i mi vanka...

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 19344
3.4.2010 10:48:26   
mojbebac
samo da vam se kratko javimo .... mi smo ovih dana u guzvi, veliko spremanje i tako to, pa nemamo vremena za druzenje....user posted image
felix drago mi je da ste izasli i da je sve dobro ..... pusa svima od nas dvije ....

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 19345
3.4.2010 11:38:31   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Mya_81

IZVORNA PORUKA: ivanak

Ne možeš mu ništa dati. Samo čisti nosić, ako ima išta i eventualno ako se zadrži do ponedjeljka odvesti da posluša pluća. Naša M je nedavno hroptala sedmicama i ja sam ludila slušajući to, nos joj je bio začepljen tako da sam mogla samo vaditi slinice. I obavezno koristim onaj balzam dr.Thais.

Eventualno mu napravi onaj sirup što je Hanady napisala (od lovorovog lista), odličan je za kašalj i imaš ga na temi začepljeni nosić...

da da taj sirup a može čaj luk i jabuka da djete izbaci taj šlajm iz sebe obavezno...ako nema ture sve se može sanirati  prirodnim lijekovim. I molim te higijena nosa mora biti adekvatna...stalno i stalno ispuhivati nos punmicom ili babyvac-om.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 19346
3.4.2010 11:47:29   
reallove
pozz veliki svim nasim drugarima..kod nas nema nista novouser posted image ...Anelko sretan mali rodjendanuser posted image user posted image user posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 19347
3.4.2010 11:52:52   
Anoniman
Poz svima na ovoj temi nadam se da ste mi dobro.ja sam ozdravila hb, bebac napreduje mashala, svaki dan setamo, dojomo kakimo i prdimo, postao sam prava mamina maza.....Kako ste mi vi i vase mali princevi i princeze???Pozdrav svima od nas a malomAnelku sretan mali rodjendanuser posted image user posted image

(odgovor članu reallove)
  Neposredna veza do poruke: 19348
3.4.2010 12:50:35   
Sonja
sretan anelu rodjendancicuser posted image da nam naraste velikiiii i bude bebeli da se mama ne brineuser posted image

imam 1 radosnu i 1 zalosnuuser posted image
Adin je poceo praviti svoje PRVE KORAKEuser posted image user posted image user posted image user posted image
poceo je samostalno hodati ali se boji pa samo gleda za sta ce se uhvatiti al malo mu fali da se skroz oslobodiuser posted image

a zalosna je sto jucer i danas ima tempuser posted image nije mu nosic zacepljen pa kontam da nije od zuba...dajem mu paracetamol...

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 19349
3.4.2010 13:36:42   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: marinčii

poz i od nas mi smo noćas dobro spavali sa dva buđenja ,jutros opet plač neće da doji dok mu nisam namazala desni onim kapima ,opet nas ti zubići muče
felix čestitamo 9 mjeseci da ti je uvik živ i zdrav,ljubimo ga punooo,mislila sam ti reći ako si u počela davati gustu hranu nemoj one lino proizvode mu davat zbog kravljeg mlijeka ono je teško za stomak pusti nek se malo oporavi,pravi mu supice ,rižu mrkvicu to je bolje ako ti još ima kašastu stolicu

hvala marinci kao i ostalim drugovima na cestitkamauser posted image user posted image
Joj bas mi je zao malenog M.user posted image joj i ti zubici vise...
Marinci,a sta mislis dali bi smjela davat pomalo kasice vocne???Ili povrtne doduse jesam juce malo dala povrtne kasice jede a ja sva u grcu reko nedo Bog da povrati a nije hb.pa posle place oce jos a ja nesmijem dat dala samo pola malo vise od pola kasice teglice
Jutros je jeo supicu,rucku sam napravila rizu s mrkvom nemam vise ideja sta da mu jos dajem po malo odnosno da pravim Smijemli tikvicu s povrcem sutra abd.
SONJA,cestitamo na prvim medenim KORACIMAuser posted image user posted image user posted image ljubimo ga puno
BAMBI, ljubi pilice lijepe

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 19350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  772 773 [774] 775 776   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  772 773 [774] 775 776   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *