|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  761 762 [763] 764 765   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009/2010
30.3.2010 12:44:54   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hanady

Jutro ženice i bebice...
noć kod nas katastrofa...kašlje jedna kašlje druga...cjelu noć sam po sobi bauljala...užas. Jutros starija bolje ali malena...temperatura od 37 stoji pa stoji, kažem mužu na telefon maloprije draža bi mi bila ona od 38.5 nego ova od 37. Al eto tako je kako je.

A drage moje mora što se tiče isplanirala sam da u ' mjesecu idemo familijarno nas četvero u Drvenik gdje smo bili i prošle godine , farah tada nepuna 4 mjeseca imala. Bili bi 15 dana...a onda bi početkom 8 mjesac u Igalo...tamo imamo kuću na raspolaganju pa bi sa zaovom i djecom išla oko 15 dana , a nakon toga mama bi stariju vodila sa sobom u Ulcinj a ja bih malenu odvela tamo na 7 dana dok bi one bile mjesec tetka mi tamo kuću ima pa ćr iz danske sa mamom i nama. Al sve ja to planiram i samo se nadam da ću je ojačati da se više ne trspim od ovoga vraga bronhitisa...sad imama fobiju da će mi dobiti upalu pluća mm mi rezervisao mjesto u ludariuser posted image

mm je kuburio kao dijete non stop s bronhitisom i upalama pluca sve dok ga roditelji nisu bukvalno otpremili na more, citav raspust, a tamo mu je i nekakva baba pravila svaki dan caj od vrhova bora...prvo sam mislila suplja medjutim procitah par stranica...evo ti jedna  http://all4kids.forumotion.net/prioda-u-sluzbi-zdravalja-f60/bor-pinus-silvestris-t1082.htm mozda fakat ima nesto i u tom boru...a u more se ja kunem...ja nakon ljetovanja imam osjecaj da bih mogla na himalaje bez problema

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 19051
30.3.2010 12:48:50   
marinčii
hanady draga drži se ,nadam se da će ta temperatura što prije spastiuser posted image user posted image
bambi uf da boli li,dašta meni M napravio ranu na bradavici jutros i raskrvario jojba me boli a dojim ga i trpim šta ću valjda bude bolje mžem purelan kremom pa se nekako izdrži inače bi vrištala kad krene dojiti

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 19052
30.3.2010 12:49:25   
Honey3
dadada ja sam pravila borove iglice sa smedjim secerom,to stoji 40 dana i poslije se pravi caj od toga sad neznam da li ove male bebice to smiju piti,to bi mi ovoj malenoj dobro doslo za iskasljavanje

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 19053
30.3.2010 12:51:33   
Hanady RR
dadada hvala ti za link do neba...user posted image ja sam čula za ovaj prirodni lijek al nekako nisma uspjela da nađem ovako adekvatno objašnjenje i recept i za čaj i sirup a posebno inhalacija...hvala puno...ima borovih iglica prema baricama koliko hoću a mm ima da mazne jedan da mi ga u baštu smjesti...
ja vjerujem u narodne lijekove ovo mi je super.

P.S psića nema zar neuser posted image . baš mi je žao....mi smo našu vodili veterinaru jučer i ona nije najbolja 15 joj je godina i baš je slaba. primila je boci i očističi su gnoj iz čmara al ima temperaturu pa nije baš horna ni da jede ni da hoda.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 19054
   RE: Bebe 2009
30.3.2010 13:56:44   
tinchita
Hvala svima na dobrodošlici...Nadam se da ćemo se ugodno družiti!
Vanja je dječak...mali, živahni zvrk!
Pozdrav svimauser posted image user posted image

V 31.12.2009.
A 19.9.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 19055
30.3.2010 14:07:36   
dafri
Apotekarka,atarka,sretni mali rođendaniuser posted image user posted image user posted image

dadada žao mi je zbog gubitka psauser posted image ,a Andrej je mali vražićakuser posted image slatki

anidla i taj dermatitis baš zeza,nadam se da će uskoro proći

tinchita,dobro došlauser posted image user posted image

< Poruku je uredio dafri -- 30.3.2010 14:09:30 >

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu tinchita)
Neposredna veza do poruke: 19056
30.3.2010 14:15:43   
tinchita
Nego cure, imam jedan problem s mojim Vanjuškom...Pedijatrica je postavila dijagnozu kontaktni dermatitis..i suha i osjetljiva koža!Osim reda i discipline(kojih se, naravno oduvijek pridržavamo) preporučila nam je da probamo gomilu nekih kremica?????!!!!
Stvar je u tome, da mu se crveni i puca koža na pregibima(iza ušiju, s unutarnje strane koljena je najgore) i onda iz toga curi neka žućkasta tekućina.Ponekad se i raskrvari..čini mi se da je najgore poslije kupanja, jer tad bude sav znojan od plača(ne volimo kupanje)!
No ponekad onako izgleda da je prošlo sasvim!
Ja sad stvarno ne znam šta da radim..imate li vi kakve savjete?
Trenutno koristimo niveinu NUTRI SENSITIVE kremu jer mu ona odgovara za suhu kožu...

V 31.12.2009.
A 19.9.2013.

(odgovor članu tinchita)
Neposredna veza do poruke: 19057
30.3.2010 14:33:57   
MinaMM
pozdrav drage moje.
cestitamo rodjendane svima.
ja sam pravo zabrinuta. A mi je jutros imao ucetsale stolice (3 u 3 sata) i zadnja je bila sluzava. Nema temperaturu, doji normalno, sad spava ali ja sam se pravo user posted image . Jeste li vi imale slicno iskustvo?

16.11.2009. u 7:50 - nova sreca, nova ljubav

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 19058
30.3.2010 14:58:56   
Atarka
Hvala vam, drage moje, na cestitkama za maji rodjendan.
MinaMM, moguce da su zubici, ali i ako si mu nesto dala od kasica pa ga je "procistilo". Nama se to znalo desiti dok smo samo dojili, nista strasno sve dok nema temp.i normalno se ponasa.
Dadada i Hanady, ja sam bas slaba na zivotinje i zao mi je zbog vasih ljubimaca.

30.09.2009

(odgovor članu MinaMM)
Neposredna veza do poruke: 19059
30.3.2010 15:13:37   
MinaMM
nismo jos uveli kasice tek mu je 4,5 mjeseca.
ma on pojede ruke ali tek nam se danas desilo da je imao sluzavu stolicu. evo sad se probudio i malo vjetrovi ga mucili kad sam ga presvukla opet malo zlatno-zute sluzi na pelenici. a imao je nagon da kaki. mozda mena jadan sta vise da iskaki. uh isto sam luda

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 19060
30.3.2010 15:32:10   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: zaha

dadada ja sam pravila borove iglice sa smedjim secerom,to stoji 40 dana i poslije se pravi caj od toga sad neznam da li ove male bebice to smiju piti,to bi mi ovoj malenoj dobro doslo za iskasljavanje

Ma ja mislim da smijes...bolje to nego hemiju...jedino mozda zbog secera pa da vidis na neki drugi nacin da joj spremas...i jos treba paziti kakav je kasalj da li se osjeti slajm prilikom kasljanja (onda treba dati za iskasljavanje) ili je suhi kasalj (onda treba smirivati kasalj) Najbolje s Hanady da se posavjetujes...em ima jedno odraslo dijete em je "doktorirala kasalj" koliko sam skontala

(odgovor članu Honey3)
  Neposredna veza do poruke: 19061
30.3.2010 15:40:47   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hanady

dadada hvala ti za link do neba...user posted image ja sam čula za ovaj prirodni lijek al nekako nisma uspjela da nađem ovako adekvatno objašnjenje i recept i za čaj i sirup a posebno inhalacija...hvala puno...ima borovih iglica prema baricama koliko hoću a mm ima da mazne jedan da mi ga u baštu smjesti...
ja vjerujem u narodne lijekove ovo mi je super.

P.S psića nema zar neuser posted image . baš mi je žao....mi smo našu vodili veterinaru jučer i ona nije najbolja 15 joj je godina i baš je slaba. primila je boci i očističi su gnoj iz čmara al ima temperaturu pa nije baš horna ni da jede ni da hoda.user posted image

Nema Leni...samo se nadam da nije patila (ili da jos ne pati, nedaj boze, negdje) Draga moja treba se pomiriti s tim i pripremiti polako....ja sam se pripremila koliko sam god mogla jer je imala epilepsiju...medjutim, uvijek je to sok. Ona je stvarno bila poseban pas i takvu cu je pamtiti...imala sam ja i prije pse ali nijedan nije bio ko Leni niti ce biti.

Hvala dafri i atarka

Mina i ja bih rekla da su to zubi....A. isto kada je izbijao zub, da prostis, citav dan je kenjao

Tinchita...Vanja mi je predivno ime i za djeKace i za curiceuser posted image user posted image Jesi li probala A-derma (avoine)

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 19062
30.3.2010 15:59:06   
MinaMM
hvala vam cure. malo ste me smirile. odoh sad da nesto i skuham - ostavice me mm zbog RRuser posted image - sta ima danas za rucak - jao jesi li ti znao da ako beba...citala sam na RR ILI jao sto sam super recept nasla na RR napravicu ti jednom, a danasuser posted image , sta mislis da nesto narucimouser posted image , hihihihi

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 19063
30.3.2010 16:08:32   
Mya_81 RR
Dadada, mila mojaaaaaa, pa nisam znala za Leni user posted image   Jako mi je zao...i nazalost znam kako ti je user posted image Ne daj seeeee user posted image I Andrej je neodoljiv user posted image  user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 19064
30.3.2010 16:15:41   
marinčii
evo bas sam se čula sa felix ,Anel je danas bolje više ne povraća sad mu pomalo povećavaju količinu ad mlijeka ,radili mu nalaze malo je i anemiča al bit će bolje ,za dva dana bi trebali kući,pozdravila vas je sviju puno  

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 19065
30.3.2010 16:49:27   
reallove
IZVORNA PORUKA: marinčii

evo bas sam se čula sa felix ,Anel je danas bolje više ne povraća sad mu pomalo povećavaju količinu ad mlijeka ,radili mu nalaze malo je i anemiča al bit će bolje ,za dva dana bi trebali kući,pozdravila vas je sviju puno  

jesu li to oni u bolnici,dusa draga da nam ozdravi sto prije...user posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 19066
30.3.2010 16:50:04   
iv@ncica
felix-   odlicno  ,  ma  samo  nek ide  na  boje  i  svojoj  kuci
Apotekarka,atarka,sretni mali rođendaniuser posted image user posted image user posted image

dadada -žao mi je zbog gubitka  LenijAuser posted image ,moja  sestra  ima  maltezera  luckyia,  zivi  vrata  do mene, andrej ga  obozava,  s  njim  je  i  naucio  se  dizati  i  hodati, i trcati  samo  sto  mene  starh  pa  radi  preventive  prst  radi  dok  se  ganjaju...user posted image ,  a  sto  se  tice  stetocine  andreja..ja s am nabavila  plasticne  tvrde  sipke  i  provukla  kroz rucke  ladica  od  vrha  do  dna  i  nema  otvaranja..jos  kad  je  u  hodaci  bio..uglavnom  sve  je  zavezano i  zasticeno  heheh

anidla i  Tinchita...taj dermatitis baš zeza  znamo...mi  smo  koristili  mustela  stelatopiju jako  dugo,  uljne  kupke,  njihovu  kozu  voda  i  toplina  isusi, te mlijeko  za  tijeli  i  kremu  za  lice...sad  nam  je sve  se  povuklo..samo  se  na licu  zna  jos  ponekad  pojaviti  flekice, ako ga  neko  poljubi  s  bradom  ili  kolonjskom,  ili  ako  je vani  vjetar,  ili  evo  neki dan  bio  na s uncu  i  odmah  se  poceo  cesati izbacilo  mu  po  licu...treba  samo  stalno  mazati  i  hraniti  kozu..mi  smo  ad  presli  na  A-dermu...za  lice  i  dalje  mustela...jest  skupa  ali  je  jedino  pomoglo.  Kod  osjetljive  djece  ovako  ko  nasa  treba  na  sve  paziti od  hrane,  onog  sto  ti  pojedes  pa  on  podoji,  kupke  ni  ostala  kozmetika  ni pod  razno, omeksivati,  samo tekuci  deterdent, plisane  mede..i  sve  ostalo  izbaciti...i  milijun  jos  toga..i  na  kraju  opet  ne  znas  sto  mu  smeta  tocno  uhh

mi    vam  bolje  spavamo  iako se  u  7  ustajemo..spremamo  se  za  rođendan..i  posao..ma zlocesti  smo  i samo  bi  isli  vani..ohhh.

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 19067
30.3.2010 18:03:57   
mnn
evo i mene napokon...ajme koliko toga sam propustila...ena draga neka mišič što prije ozdravi.kako mi je žao..drži mi se.sretan mali rodjendan svim bebama.alex je veliki več..jede puno dosta..ima 11,5kg.pilence jedno debelasto...aktivan je jako..počeo pomalo hodati...uf svuda ga je...user posted image

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 19068
30.3.2010 18:29:47   
Meri29
Hello user posted image
Mi nismo primili bocu, dobili smo kapi za nosic umjesto toga. Dr. kaze da malena nije prehladena nego da ni ona nije sigurna, ali da se slucajno ne bi razvilo u kakvu upalu da joj kapam kapi do petka pa cemo vidjeti.

Dadada bas sam se ismijala slikama, Andrej je presladak user posted image Vjerujem da ni meni nece biti smijesno kada Majda jos malo odraste, ali mi je to totalno slatko kada druga djeca rade. Sta si ti uradila kada si ga vidjela, ja bih ga samo zgrabila i izljubila user posted image user posted image

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 19069
30.3.2010 19:54:20   
MinaMM
dadada user posted image Andrej je presladak.

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 19070
30.3.2010 19:55:53   
MinaMM
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
zagrljaji podrske svim mamicama koje kubure sa necim. zelim da nam bebice sto prije ozdrave.

(odgovor članu MinaMM)
Neposredna veza do poruke: 19071
30.3.2010 20:01:02   
tinchita
Ma probala sam aderminu exomega i apsolutno mu ne odgovara, grize ga i onda tako vrišti...user posted image .Pa sam probala bademovo ulje, ni ono nije imalo baš nekog efekta.Sad smo na toj niveinoj, ali čini mi se da ni ona nije baš najbolja.
Tako da ćemo najvjerojatnije krenuti s mustelom! Osim tog dermatitisa V. se strašno znoji, ima veeeeeliku kosu, pa mislim da i to utječe...ma ne znam više..žao mi ga jeuser posted image user posted image stalno se grebe po lici i ušima, da ima noktiće mislim da bi se do krvi izgrebao!

V 31.12.2009.
A 19.9.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 19072
30.3.2010 21:33:31   
Anoniman
'Vecer, svima!
Super da se Anelko oporavlja, zelim im brz povratak kuciuser posted image
Cestitam i male rodjendane, i ostalim smrcama malim zelim ciste nosiceuser posted image
dadada, ma lutka moja, kako je samo sladak, a daj skuhaj djetetu kolace vidis da je secer poceo lizatiuser posted image , i tebi velika pusa i drzi mi se dragauser posted image
Moja puslica pajki, dobra je,nije dojila od sinoc nikako, polako ali sigurno se odvikavamo, dusica moja pametna,ljubi je majkauser posted image
Upoznale smo danas zvanicno pocy, prava je slatkica, ali je ostavila Rafu kod kuce i ruzili smo jeuser posted image

(odgovor članu tinchita)
  Neposredna veza do poruke: 19073
30.3.2010 21:52:35   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sahara

'Vecer, svima!
Super da se Anelko oporavlja, zelim im brz povratak kuciuser posted image
Cestitam i male rodjendane, i ostalim smrcama malim zelim ciste nosiceuser posted image
dadada, ma lutka moja, kako je samo sladak, a daj skuhaj djetetu kolace vidis da je secer poceo lizatiuser posted image , i tebi velika pusa i drzi mi se dragauser posted image
Moja puslica pajki, dobra je,nije dojila od sinoc nikako, polako ali sigurno se odvikavamo, dusica moja pametna,ljubi je majkauser posted image
Upoznale smo danas zvanicno pocy, prava je slatkica, ali je ostavila Rafu kod kuce i ruzili smo jeuser posted image

Pa gdje si ti...cccccccc...NEMRE to tako...Saljemo veliki poljubac tebi i nasoj user posted image cupavoj pametnici
A i Poky bi se mogla javljati cesce...pa ne uci se za ispit dva mjesecauser posted image user posted image
Ni Enise ni Skorpije nemauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 19074
30.3.2010 21:57:50   
Anoniman
Hej, ma evo ja ovu sedmicu pred povratak na posao odlucila ocistiti stan, jucer sam prala prozore, a danas lunjala, pa sutra opet prozori i tako, uglavnom skontala sam kako cu imati pravo malo vremena kad pocnem raditi, ali javljat cu se makar pred vecer, casna pionirskauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 19075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  761 762 [763] 764 765   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  761 762 [763] 764 765   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *