|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  197 198 [199] 200 201   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
13.10.2009 9:48:12   
DM
Ma ja sam ti sa starijim imala a lot of problema sa nosom(imali smoosjećaj da mu je stalno začepljen-nrgdje duboko, pa promjenili milion pedijatara) i jednom kad smo ga odno+ijeli u sanasu ko onog starog ped.( neznam kako se zove)imao je i temp,on nam je preporučio da za temp na dajemo ništa dok je do 38-39(samo oblogice,napitci),tek onda
paracetamol,pa kasnije ako ne popušta,nešto jače!
I vjeruj da svom 4-godišnjaku temp. skidam i danas paracetamolom i oblogama(jednom stavili čepić i to lupocet-koji je paracetamol)dok svi ostali piju dalsi i stavljaju voltaren čepiće!
Zato ti savjetujem(zbog tvog bebija-jer su mi sva djeca kao i moja)pazi kad ćeš mu i šta ćeš mu dati ako se pojavi temp!
P.S.Ja se iskreno nadam da je neće ni biti,samo će se malo izmaziti i biće sveOK!!user posted image user posted image

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 4951
13.10.2009 9:56:28   
ivanak
SAHARA, posljedice od udarca u glavu si ti ovakvi, dolaze nakon 24h: povraćanje, sanjiva beba, nervozna beba, promjena ponašanja u potpunosti....
Trebala si odmah staviti leda na udarac da splasen.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 4952
13.10.2009 10:01:17   
marinčii
nisam mu davala paracetamol još pošto nema temperaturu eto samo kapi u nos da lakše diše,,al evo nije dojio od 6 ipo i neće ni sad..pa neznam ako ne bude htio ni kasnije šta da radim da mu dam malo vode da ne dehidrira..jer dosad mu nisam davala ništa samo ga dojim..kako je tvoja bebica?sluša li mamu?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 4953
13.10.2009 10:58:48   
Pretty mamma
Jutro,
mi smo spavali tako-tako, bezze je vrijeme pa mi nije ni do čega.
Evo da vam javim da sam zvala Saharu i da je Ajnica dobro. Pisat će vam ona što je bilo, bitno da je sve ok.
Evo, idemo se utopliti i papati...
Pusa svima.
P.S. Laura se prije 2 dana prvi put okrenula na stomak user posted image  (bilo je 2.30 ujutro, ali sam bila budna pa nisam propustila prvo okretanje)

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 4954
13.10.2009 11:00:04   
DM
Mi smo ti bili ostali bez struje!
Bebi je dobro(ako si mene pitala);a sad za slušanje -neznam kako je čije poimanje navedenog?!Za nekoga je zlatan,a neko ima milion malih komentara za svaku sekundu nj ponašanja!
A mami je o super beba (kao svaka beba svojoj mami)!
I mi smo imali sličnu prehladu prije par dana,malo kapi,malo pumpica(šta smo uspjeli izvući)a jednom smo i sa onom spravicom što se na usisivač stavi izvlačili(zamisli usisaš bebi nos)-bezopasna je-MM to prvo isproba na nama pa tek onda dolazi u obzir!
Jeste li imale priliku vidjeti to .-stvarno je super kad još ne znaju ispuhati nosić!

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 4955
13.10.2009 11:08:21   
marinčii
jesam tebe sam pitala duoblemum..ma naravno svakoj mami je njezina bebica najbolja...ma on je jučer primio vakcinu pa je možda i zbog toga nervozan a inače je baš mirna beba

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 4956
13.10.2009 11:32:27   
cicana
Pozdrav drage moje, uhh sto mi je moja maca neurozna danas, jedva je evo uspava a meni danas rodjendan e kada sam sinoc vidila snijeg bas mi nesto bilo krivo ja se nadala lijepom vremenu za rodjendan a ono ni manje ni vise snijeguser posted image user posted image user posted image . Nismo se javile odkad, bile bolesne i sara i ja, negdje smo se pravo nahladile, ja jos pomalo kasljucam,a Saru sam u petak vodila doktoru i dala joj je da pije ceklor sirup , samo da vas pitam dali je normalno da joj sada hropti u prsima kada dise, mama mi kaze da je kao to zbog slajma i da ona to treba iskasljati, ali ona skroz slabo kasljeuser posted image ?

..jer vidis sve te vise volim,
svakog dana, svakog jutra ,
danas vise nego juce, mnogo manje nego sutra...

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 4957
13.10.2009 11:45:23   
Mya_81 RR
I mi smo nervozni katastrofa...nakon što sam jučer bila odlučna u namjeri da je lagano odvikavam od ruku i uspjevala je nekako zabaviti danas je nemoguća...nema šanse da je spustim jer se odmah zakocene i ništa od onih savjeta nam danas ne pomaže user posted image ...sad se pomalo razbuđuje, trebamo jesti u 12...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu cicana)
Neposredna veza do poruke: 4958
13.10.2009 11:51:10   
marinčii
cicana sretan rođendanuser posted image user posted image user posted image ,a vjerovatno je to do slajma a kako kažeš ona ga ne može iskašljati...joj mya_81 vidim i tvoja curica nervozna..pa šta je to danas sigurno je do vremena evo ja sad mateja jedva uspavala a  neće dugo ni odspavat tako je to po danu..a sinoć mi isto loše spavo duša mala se prehladila

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 4959
13.10.2009 12:05:50   
Mya_81 RR
Eto koliko sam i ja pogubljena i ne čestita rođendan...

Cicana, želim ti sve najbolje!!!!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 4960
13.10.2009 12:12:26   
nanade
Da se i ja pridruzim ovako lijepim cestitkama nasoj Cicani,sve naj bolje za tvoj rodjendanuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 4961
13.10.2009 12:20:15   
nanade
Sta da radim mojoj bebici zacepljen nos vise od 10 dana  stavljam joj u nosic sunce moje malo al nista joj ne pomogne,ocistim stapicima sat dva joj bude bolje pa opet isto,toliko je nervozna da spava po 15 min i probudi se sa placom,ako ima ko kakav savjet plizzzzz....pozdrav velikiuser posted image user posted image

(odgovor članu nanade)
Neposredna veza do poruke: 4962
13.10.2009 12:21:33   
škorpija
cicana sretan rođendanuser posted image

ja imam problem što moj švrćo sve više hoće da spava sa mnom u krevetu, kao fol, kad je u svom krevetiću sve ga nešto boli, svrbi a kad je u mom onda mu ništa ne smeta i hrče li hrče,user posted image , al zato mama ujutro slomljena jer se user posted image stalno pomjera na moju stranu kreveta, pa zauzme 2/3 a ja se skvrčim na ćoškuuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu nanade)
Neposredna veza do poruke: 4963
13.10.2009 12:23:32   
škorpija
nanade korjen bijelog sljeza skuhaj i u nos to je nama ekstra pomagalouser posted image

marinči natjeraj bebu da jede, ako dehidrira biće belaja, najbolje da doji, a ako neće daj malo vode ili kamilice, prvjeri ima li temperaturu jer obično tad bebe neće da jedu, ako potraje da ne jede ipak se javite ljekaru

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 4964
13.10.2009 12:24:16   
Anoniman
ANDREJ SE SINOC SAMO JEDNOM PROBUDIOuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 4965
13.10.2009 12:24:52   
nanade
a smijem li posto joj je tek mjesec dana,????

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 4966
13.10.2009 12:28:45   
škorpija
ma smiješ, samo ti ga probaj prvo da ne bude previše gorak i naravno da bude mlak, a nakon što ukapaš sačekaj nekoliko minuta pa izvuci slinice onom pumpicom (najbolje su one sa silikonskim nastavkom) ipak je to bolje nego da ne daj bože da bebi zbog slinica dobije bronhitis (to se nama desilo)

(odgovor članu nanade)
Neposredna veza do poruke: 4967
13.10.2009 12:29:59   
marinčii
škorpija jeo je oko 10 sati i to dosta dugo je dojio evo sad spava,mjerila sam mu temperaturu 36 sa 7 ..s digitalnim toplomjerom sad koliko je precizan neznam ali vidim ja da on nije vruć..

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu nanade)
Neposredna veza do poruke: 4968
13.10.2009 12:32:55   
škorpija
ih ma ništa to, onda je on super marinči hvala bogu, dok jede sve je o.k.user posted image

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 4969
13.10.2009 12:34:03   
marinčii
ma jučer bio na vakcini pa je zato malo nervozan noćas nije baš dobro spavao ali valjda će biti bolje večeras..kako tvoj bebač?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 4970
13.10.2009 12:36:51   
škorpija
malo kašljuca, ali ok. nervozan, jer ne možemo van, kod nas SNIJEG, UŽASuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 4971
13.10.2009 12:41:33   
nanade
ti puno na savjetu pozdrav veliki....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 4972
13.10.2009 13:04:47   
mojbebac
samo da vam se javimo, i sve vas puno pozdravimo, mi smo tu svakodnevno uz vas, hb dobro smo, mozda malkice nervoze ali ja to pridajem vremenu a i nas nervira a ne male bebice, sad ne mogu ni napolje, a navikle a zamislite kako im je user posted image .... ma cim prestane padati nabacimo skafandere i gas..... moraju se pokazati novi modeli user posted image  i malo smrznuti nosici....
cestitamo male i velike rodjendane, zelimo svima da sto prije ozdrave, i da sve sto nas muci sto prije prodje..... pusa 

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu nanade)
Neposredna veza do poruke: 4973
13.10.2009 13:28:18   
marinčii
evo  mene probudio se pojeo i evo dosad ga nosala jer čim ga spustim on u plač sad je opet zaspo..dokad će neznamuser posted image ..joj snijeg mogu misliti u nas skoro nikad i ne pada al brate neka ja ga i ne volim..ovde bura puše ma sve nosi ..grozno

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 4974
13.10.2009 13:34:19   
reallove
evo da se i mi javimo zaspali smo jutros u 5 sati,probudili se oko 11 rucali,malo spavali,bili u vani i sada se evo igramo..joooj ovo nespavanje me umori pravo,posla imam puno a nemam snage nizastouser posted image user posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 4975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  197 198 [199] 200 201   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  197 198 [199] 200 201   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Prednost pri prijemu u DZ
veeseelaa

Smatrate li da bi bebe do jedne godine trebale imati prednost pri prijemu kod doktora u Domu zdravlja, nad starijom djecom?

Da, uvijek (54%)

Ne, i starija djeca su takodje bolesna (8%)

Ovisi od stanja djeteta (38%)

Broj svih glasova: 142

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *