|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  198 199 [200] 201 202   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
13.10.2009 14:02:25   
Srculence
Evo da se i mi javimo.Dino jutros sluša hB.Cijelo vrijeme spava samo se probudi kad treba da jede bude budan 15 min.i opet zaspi.Nema neke jake grčeve.
Pusa za sve mamice i bebice!!!!

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 4976
13.10.2009 14:04:39   
reallove
user posted image srculence,valjda cu i ja ovako ubrzo pisati akbuser posted image user posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 4977
13.10.2009 15:15:31   
marinčii
ja imam jedno pitanje za mame čije bebe imaju 4 mjeseca ili će brzo imati..kad planiraju početi s dohranom?ja sam dosta čitala o tome i opet sene mogu odlučiti dali da počnem s 4 mjeseca ili da ipak čekamuser posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 4978
13.10.2009 15:35:48   
ivanak
Bok svima.
Dobila sam menzes pa sam se riješila misli da mi nešto nije u redu sa mlijekom. Stvarno uživam dok ga dojim i drago mi je što mu to mogu ponuditi.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 4979
13.10.2009 15:41:13   
marinčii
ivanak ajde drago mi je da je razlog to što slabije jede menzes ..čim to prođe malecki će opet lipo papati...ja nisam još dobila menzes a rodila prije 3 mjeseca i 3 dana

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 4980
13.10.2009 15:42:28   
iv@ncica
IZVORNA PORUKA: ivanak

Bok svima.
Dobila sam menzes pa sam se riješila misli da mi nešto nije u redu sa mlijekom. Stvarno uživam dok ga dojim i drago mi je što mu to mogu ponuditi.

jesam  ti  rekla...tako ti  je  i  kod  nas..ne  brni..žilave su  bebe..pa  se  brzo  naviknu  na  sv..imaš  moj  pos  2 strane  prijeuser posted image user posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 4981
13.10.2009 15:45:27   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: marinčii

ja imam jedno pitanje za mame čije bebe imaju 4 mjeseca ili će brzo imati..kad planiraju početi s dohranom?ja sam dosta čitala o tome i opet sene mogu odlučiti dali da počnem s 4 mjeseca ili da ipak čekamuser posted image

Mi ćemo idući vikend napuniti 4 mjeseca. Neću odmah krenuti, možda pričekati koji tjedan i to početi s rižinim pahuljicama i nadati se da neće imati neke reakcije, tipa grčeve i to, jer još nismo zaboravili te probleme user posted image ...a onda u ovisnosti o tome kako će joj to sjesti na probavu krenut ćemo s voćem i ostalim.

Kažu ako se doji da nema potrebe krenuti prije 6 mjeseca, a tebi dojenje ide kako treba s obzirom da Matej dobiva super na kilaži, onda možda i ne trebaš uvoditi dohranu...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 4982
13.10.2009 15:50:17   
Ex Yu
pozz zene ja kod mame dosla cuvat sestru (imamo smrtni slucaj) pa su svi otisli a bebac je kod sveki prvi put da je koji sat bez mene ja ga se vec pozelila a malo prije 3 ga ostavila user posted image user posted image kako je onima ko mora da radi jojjjj

marinci nemoze ti niko reci za dohranu to je stvar izbora tebe i bebe ... mozes pokusati al ako dojis mislim da nemas potrebe ako dobija na tezini ... moj je u petak imao 4 mj. i mi ruckimo al jednostavno je napredna beba ima puno kila i jednostavno mu treba vise i trazi kad mi jedemo sve zjeva i mase rukama kad vidi kasiku i zdjelicu il solju odma poludi ... kad kafu stavim on misli da je to za rucat onda mu moram nesto dati i ako je sit pa pretezno preopolovim jabuku pa struzem kasikom onako frisku i dam mu pomalo on zadovoljan user posted image

Danijal 09.06.2009

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 4983
13.10.2009 15:51:43   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: reallove

evo da se i mi javimo zaspali smo jutros u 5 sati,probudili se oko 11 rucali,malo spavali,bili u vani i sada se evo igramo..joooj ovo nespavanje me umori pravo,posla imam puno a nemam snage nizastouser posted image user posted image

Ma, ko šiša poslove po kući...nigdje to neće pobjeći...bolje ti odmaraj kad god imaš priliku...

A nadam se da će uskoro doći period da se malo naspavaš...ja po kući ne stignem ništa kad smo nas dvije same već samo kad je MM doma da je malo pričuva...i nekad me uhvati nervoza i muka kako mi stan izgleda, ali u većini vremena me boli briga user posted image ...jer kad ona spava ja uradim ono najnužnije, a ostatak vremena su mi sve četiri u zraku user posted image ...sva sreća nikad nemamo nenajavljenih gostiju user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 4984
13.10.2009 15:56:22   
ivanak
Moj za 4 dana će 4 mjeseca. Kao što znate dojim ga, a opet i razmišljam o dohrani.
Lijepo napreduje i ima lijepe kile. Probat ću kasnije, neću odmah, ali po malo samo da vidim kako nam ide!
Mogu li se onda davati oni sokići ili samo papice hippove ili koje druge? Što preporučate?

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 4985
13.10.2009 15:58:17   
marinčii
ja sam kontala sačekati do sljedeće kontrole koja je za mjesec i 5 dana pa onda viditi  jeli i dalje dobro napreduje i konzultirati se s pedijatricom pa onda tek odlučiti..ma stvarno je ovo konfuzno neznaš više koga poslušati i šta uraditi jer svi imaju različite priče
ex yu imaš ti pravo bebica sama će pokazati jeli spremna za ostalu hranu ili ne...budemo vidili..imamo još vremena nikud nam se ne žuri.

< Poruku je uredio marinčii -- 13.10.2009 16:09:45 >

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

Neposredna veza do poruke: 4986
13.10.2009 16:23:08   
škorpija
otkad smo krenuli sa dohranom stalno imamo problema sa stolicom, neredovna je, tvrda i uglavnom crne boje, a prije je stalno bila zlatnožuta i meka. baš me to nervira, pa zar voće ne bi trebalo to da regluira, a ne da pogoršauser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 4987
13.10.2009 16:24:29   
Nunichi
Pa koje mu voce dajes?
Na Hipp kasicama ima pozadi pise sta koja radi stolici. user posted image
Nama je najbolja sljiva i jabuka za stolicu.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 4988
13.10.2009 16:26:52   
škorpija
jeo je dosad jabuku, krušku, bananu i mrkvicu, al od svega belaj sa stolicom, šljivu još nismo probali, probaćemo s njomuser posted image

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 4989
13.10.2009 16:28:20   
Ella_H
skorpija pokusaj malo poslije obroka kasicicu malu dvije vode
i pomoci ce bar je meni tako bilo sa starijim a bio je isto buco
volio da papa pravo sa 4 mjeseca sam fakticki morala poceti
malo rizne pahuljice voce, svjeze iscjdjene sokice to je moja preporuka

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 4990
13.10.2009 16:28:23   
Nunichi
Probaj lijepa je pravo. user posted image
A malo bananu izbaci, i ja je rijetko dajem, jer sam primjetila da joj smeta.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 4991
13.10.2009 16:37:48   
Apotekarka
joj ja sam vam nikakva...otekla mi neka zlijezda na sredini vrata pa sam i zbog toga bila kod doktora...misli da mi je od masnog tkiva koje jew nastalo na bradi upalilo se a ta zlijezda je u pravcu masniog tkiva,nasda se da nije nesrto ne daj Boze gore,dao mi antibiotik 2 dana da vidim stanje pritisak jew malo bolji 130 90...joj sva sam vam sjebana bas me strah...Antonio je dobro igra se dusa mamina...doci ce i mm veceras uzeo godisnji radi mene...nadam se da su ostale mame i bebe dobro...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 4992
13.10.2009 16:40:00   
škorpija
hvala na savjetima, nadam se da će se kaka regulirati, jer primjećujem da poguziju boli stomak kad ne kaki redovnouser posted image . ah, kako dubokoumni razgovori o bebi kakiuser posted image , šta da se radiuser posted image

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 4993
13.10.2009 16:51:41   
ivanak
MARINČI nisam ni ja misla sada. Nama je tek kontrola 20.11., a do tad ćemo probati, ništa konkretno, a tek tad ćemo se dogovoriti sa pedijatricom. Iako, možda je to malo i kasno za početi? Ma ne zna.

Mi smo danas bili na pregledu kukova i fala Bogu sve je u redu. Jeeee.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 4994
13.10.2009 16:57:39   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: škorpija

hvala na savjetima, nadam se da će se kaka regulirati, jer primjećujem da poguziju boli stomak kad ne kaki redovnouser posted image . ah, kako dubokoumni razgovori o bebi kakiuser posted image , šta da se radiuser posted image

Oooooh, i mene je ovog strah...jer u onoj fazi grčeva kad smo imali problema i sa stolicom i to nam je stvaralo velike probleme...bolove i plač zbog istog user posted image

Je li rižine pahuljice mogu uzrokovati probleme sa stolicomuser posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 4995
13.10.2009 17:00:22   
Mya_81 RR
Zaboravih spomenuti da smo MM i ja jedno vrijeme samo brinuli kakva je bebi kaka i pravo se veselili kad je ima user posted image s obzirom da je bila baš neredovna i da ju je stomak zbog toga bolio...

Apotekarka, baš mi je žao...tebe pravo loše krenulo s tim zdravljem...čuvaj se mila...i da sve to bude super što prije user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 4996
13.10.2009 17:10:07   
marinčii
apotekarka draga baš mi je žao da imaš problema sa zdravljem..sve je to vjerovatno od stresa i brige..pokušaj odmarati ..želim ti da što prije ozdraviš..čuvaj mi se..
ivanak nama je kontrola 17 .11-og mom mateju će tada biti 4 mjeseca i 7 dana tako da neće biti kasno..neznamkoliko je tvom maleckom al sumnjam da će biti kasno pošto dojiš prije 6 nebi trebalo ništa dodavati bar tako savjetuju pedijatri..
mya_81 mislim da riža može biti uzrok tvrđe stolice pošto ju se preporučuje jesti kad je se na dijeti zbog proljeva..mada nisam sigurna iskusnije mame će ti bolje reći

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

Neposredna veza do poruke: 4997
13.10.2009 17:14:44   
ivanak
On će tada imati 5 mjeseci i par dana.
A ne znam hoće li mu biit dovoljno pa zato pitam.
A opet ne bi pretjerivala, samo bi probali.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 4998
13.10.2009 17:17:26   
marinčii
ma razumim te ja tako je i meni s jedne strane me strah da mu ne bude malo to jest da će biti gladan..a s druge strane strah me dati mu nešto rano pa da mu šta ne bude..ja još uvik nisam svom davala ni vode ni čaja upravo jer me strah da je to rano za njegauser posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 4999
13.10.2009 17:22:45   
ivanak
Jesam ja malo čaja, jer su kod nas bila sparna ljeta.... a znoio se za poluditi pazato - to je opet bila preporuka pedijatrice. 

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 5000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  198 199 [200] 201 202   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  198 199 [200] 201 202   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *