RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (26.6.2015 10:57:36)

dosta cuh od drugarica tih situacija, mazu se svih devet mjeseci tim nekim kremama skupim i onda opet strijee uniste. Skontah i ja da je do elasticnosti koze vise. Ja se mazem ali ne pretjerano cesto i ne svaki dan. Kupila u dm-u oni babylove kremu za trudnice. Nije skupa bila, oko 5-6 km i njom se mazem.

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (26.6.2015 11:00:10)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

IZVORNA PORUKA: *nur*

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Pokusala sam da postavim sliku da vidite koliki mi je pupo ali me okrene. Kako vi postavljate slike. Meni i na slikomatu i na didaj rs okrene sliku [sm=zmeden.gif]
Evo uspjela sam jedino ovako
http://www4.slikomat.com/13/0625/w8w-201506.jpg

Divna [sm=smiley20.gif], bas veliki pupu. Ja kontam da je kod mene velik, nikako da se naviknem [sm=jezicek.gif] . Koliko si visoka i koliko si se do sada udebljala?Možda si negdje i pisala ali neznam

Visoka sam 1,6. Od pocetka do sad sam se udebljala sest kilograma. Trenutno sam na 66 kg a 19+6 sedmica

Tu smo negdje visinom ja sam oko 1,66 i teška sam oko 67-68, u samom startu [sm=nosecka.gif] sam imala viška tako da mislim da imam i sada. A u [sm=nosecka.gif] sam dobila nekih 1,5-2 kg za sada

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (26.6.2015 11:01:08)

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

dosta cuh od drugarica tih situacija, mazu se svih devet mjeseci tim nekim kremama skupim i onda opet strijee uniste. Skontah i ja da je do elasticnosti koze vise. Ja se mazem ali ne pretjerano cesto i ne svaki dan. Kupila u dm-u oni babylove kremu za trudnice. Nije skupa bila, oko 5-6 km i njom se mazem.

e ja sam uzela onu alverde kako vec isto dmova samo malo luksuznija i skuplja cijelih 8 marki [sm=smiley36.gif]
i nacela je ima 2 mjeseca eno ni 10tina nisam potrosila [sm=smiley36.gif] ma navece dok oko malene, dok se pripremim za posao, pa po kuci, pa sudje pa ovo pša ono...taman jos da se trackam a nisam ni za sta [sm=smiley36.gif]
nemam ni nesto pretjerano elasticnu kozu (bar mislim) ali pijem puno tekucine (ja brat bratu izadjem i na 4 litra dnevno kad sve saberem) tako da je vjerovatno to najbolje hidrirati iznutra a ikoza se cisti od koje kakvih toksina (ja sam od jutros popila ness, popila solju zelenog caja, popila pola litre soka od zove - to nosim osd kuce, pojela contru tresanja i evo krenuh sa drugom turom vode prolom i donat [sm=smiley36.gif]) a tek je 11 [sm=smiley1.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (26.6.2015 11:01:24)

IZVORNA PORUKA: LieToMe

e ja se ismijah i za kosu i za bradavice i za lineu negru u pubertetu [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

meni blesavo kad vidim dijete sto kaze rose izbrijano a jos curica i po mogucnosti vec ima izbusene usi [sm=smiley36.gif] (imam jednu na facebooku, mislim dijete je slatko ali plavo pa jos i nema kosice)
rose kod mene samo bradavise nisu vise iste boje ostale su iste sike [sm=smiley36.gif] lijepe, pune, i prirodne boje samo su bradavice eto tamno smedje [sm=smiley36.gif]

Ja se danima cudla boji sto se mijenja, uvijek bile fine sto ti kazes roskaste[sm=smiley36.gif] sad mi nake smedje i imam i na njima liniju tu, od bradavice prema dole[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] elem, puna sam linija

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
joj majke mi vi mene nasmijaste jutros [sm=smiley1.gif]

mene pitala drugarica koja jos nije trudna kako je biti trudan, ono jel tesko i to...kontam sta da joj kazem reko jebi ga, drugo stanje definitivno...sve je normalno i nista ti niej normalno... i na sve se naviknes [sm=smiley36.gif] mene eto srecom zaobislo par sintoma sto ne znaci da ce ostati do kraja tako [sm=smiley36.gif]
ma meni to sve normalno zivota mi, vrati se to sve kasnije na staro [sm=smiley1.gif]

cuj nju zaobislo par simptoma a zena se izvrati od povracanja i kiseline svih devet mjeseci...sta bi ti vise[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] hem grlic, hem kiselina, hem povracanje i nju zaobislo[sm=zz_eek.png][sm=zz_giggle.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (26.6.2015 11:03:32)

e ja se ismijah i za kosu i za bradavice i za lineu negru u pubertetu [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

meni blesavo kad vidim dijete sto kaze rose izbrijano a jos curica i po mogucnosti vec ima izbusene usi [sm=smiley36.gif] (imam jednu na facebooku, mislim dijete je slatko ali plavo pa jos i nema kosice)
rose kod mene samo bradavise nisu vise iste boje ostale su iste sike [sm=smiley36.gif] lijepe, pune, i prirodne boje samo su bradavice eto tamno smedje [sm=smiley36.gif]

Ja se danima cudla boji sto se mijenja, uvijek bile fine sto ti kazes roskaste[sm=smiley36.gif] sad mi nake smedje i imam i na njima liniju tu, od bradavice prema dole[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] elem, puna sam linija

mene pitala drugarica koja jos nije trudna kako je biti trudan, ono jel tesko i to...kontam sta da joj kazem reko jebi ga, drugo stanje definitivno...sve je normalno i nista ti niej normalno... i na sve se naviknes [sm=smiley36.gif] mene eto srecom zaobislo par sintoma sto ne znaci da ce ostati do kraja tako [sm=smiley36.gif]
ma meni to sve normalno zivota mi, vrati se to sve kasnije na staro [sm=smiley1.gif]

cuj nju zaobislo par simptoma a zena se izvrati od povracanja i kiseline svih devet mjeseci...sta bi ti vise[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] hem grlic, hem kiselina, hem povracanje i nju zaobislo[sm=zz_eek.png][sm=zz_giggle.gif]

pa nije sve tako crno [sm=smiley36.gif] zaobisle me strije, linea negra hemoroidi [sm=smiley36.gif] vidis nije bas tako lose kad malo analiziras [sm=smiley36.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (26.6.2015 11:06:07)

pa nije sve tako crno [sm=smiley36.gif] zaobisle me strije, linea negra hemoroidi [sm=smiley36.gif] vidis nije bas tako lose kad malo analiziras [sm=smiley36.gif]

hajd strije i hemoroiddo ok, ali linea ne boli[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] onaako finoprepolovi stomak[sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (26.6.2015 11:08:39)

hajd strije i hemoroiddo ok, ali linea ne boli[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] onaako finoprepolovi stomak[sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] kazem ti nije sve tako crno, nemam problema sa zubima, sa venama, urin mi ok, nalazi dobri, zeljezo se popravilo (sa 16 na 20) [sm=bravo.gif] sta je povracanje u trajanju od 9 mjeseci u usporedbi sa svim ostalim [sm=smiley36.gif] maciji kasalj

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (26.6.2015 11:16:55)

meni sike nisu iste od kako ih je S pokvarila [sm=smiley36.gif] ...sad su visece..a prije su bile dobrostojece [sm=smiley36.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (26.6.2015 11:20:18)

zdravo zene, kako ste. Bas ste se raspisale. Evo iscita vas dok sam cistila mohune za rucak. A sad:
LTM frizura ti je prelijepa, ja volim takve frizure i lijepo mi stoje ali moja kosa to nedozvoljava, jer imam rjetko lijepu kosu [sm=smiley36.gif] Jako tanku, rjetku i masno tjeme, ja se divim vama koje perete 1 sedmicno, kod mene jedva 12h bude cista, sva se slijepi i masna je, pa mi je do ramena i uvjek je vezem. Kad sam imala tu kratku frizuru (na paz) prala sam je svaki dan i to jos januar bio i fasovala "upalu mozdane ovojnice" (ne onu bakterijsku) glava me bolila i imala sve simtome mozdanog udara, sreca pa su bile samo glavobolje i sad se max cuvam, jer radije hodam sa masnom kosom nego sa poslijedicama mozdanog udara. A ja koliko imam zgaravice beba ce imati kosu do peta iako genetske predispozicije kazu suprotno, jer ja imam slabu kosu, a mm celav [sm=smiley36.gif]
Sto se tice sisanja djece, djeca se sisaju 7 dana nakon rodjenja kad se kolje kurban i uci ezan i ikamet. A i ja smatram da kosa zavisi od gena, moja mama ima ok kosu i sestre, a ja ocev gen povukla pa mi kosa nikakva inace imam i ocevu krvnu grupu, a sestre maminu.
Tema strije, ja inace imam strije po dupetu kad se udebljam i dvije vodoravne preko ledja u lumbalnom djelu kicme, mazem se uljima od 4 mjeseca i imam strije smo po grudima, bradavice su tamne, a linea negra je jako smijesna, imam je i najtamnija je preko pupka, al neide direktno preko pupka nego ga obilazi sa desne strane i duga je 10 cm.

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (26.6.2015 11:20:51)

IZVORNA PORUKA: *nur*

Jutro ženice, kako ste mi
Vidim da je riječ o mazanju, čime se mažete. Ja sam uzela Bademovu krenu od Pharmameda, čini mi se super ja bi je jela kako fino miriši [sm=jezicek.gif] i namažem se poslije kupanja i tuširanje ali ne baš svaki dan.

meni badem i bademova mirisu na karbofix [sm=smiley36.gif] i ja uzela ovaj puter iz DM-a alverdeov pa se mazuckam [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (26.6.2015 11:21:29)

IZVORNA PORUKA: rose

meni sike nisu iste od kako ih je S pokvarila [sm=smiley36.gif] ...sad su visece..a prije su bile dobrostojece [sm=smiley36.gif]

meni sike nisu lose (jest ih L izglodjala do maximuma, znala mi je raskrvariti sike i to dok jos zuba nije imala [sm=smiley36.gif] od silne zelje da posiki sve odjednom) ali su jos uvijek dobre...dobrostojece [sm=smiley36.gif] mashala ne urekle se [sm=smiley36.gif]
do duse njih sam mazala 10 puta dnevno sa onom dmovom kremicom za bradavice [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (26.6.2015 11:26:40)

lala88 hvala puno [sm=smiley1.gif] [sm=smiley31.gif]
ma da sve sto kazes u pravu si, sve zavisi od kvaliteta kose. ja sam na drugima vidjala tako lijepe frizure i divne, moja kuma ima predivnu kosu i pramenove, ravnu... ali ja nikad ni u ludilu nisam pomisljala da bi to meni stajalo jer jednostavno ne mogu se fenirati i peglati je svako 6 sati da bi bila takva.

nur meni ta farmamedova krema najgora od svih bademovih krema [sm=smiley36.gif] (vidis kako je sve relativno) mi smo se napatili dok smo za malenu uboli kremu za guzu a nema koje nismo probali. najbolja mi je definitivno (od tih bademovih) pavlovic ona najobicnija sa zlatnim poklopcem i galasova krema (apoteke sarajevo) ona predobra
posto volis te prirodne kremice nije losa ni nevenova (u dmu je uzimam poprilicno veliko pakovanje a nije vise od 4 KM a masna je praaaavvvvooooooo)

pandica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (26.6.2015 11:52:48)

Ja mislim da se ipak treba mazati, bar ja osjetim da mi godi. Ima definitvino i do koze kakva je kod koga, ali treba se njegovati opet.
Neki dan sestra na vjezbama kaze da iako ti se pojave strije, a mazala si se znači da bi ih sigurno bilo puno vise. Kaze ne bacajte na skupocjene kreme pare, vec uzmite nesto sto je dobro masno, cijena ne igra nikakvu ulogu. :) Ja konkretno od samog početka koristim ono ulje hipp mama, fino mi se razmaze, mazem se navecer poslije tusiranja i do sad nisam primjetila strije da su mi se pojavile... Ma samo da sve bude ok, a sve se u zivotu rijesi i navikne covjek... Samo nek smo zdravo zajedno sa nasim bebicama.

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (26.6.2015 11:56:09)

IZVORNA PORUKA: pandica

Ja mislim da se ipak treba mazati, bar ja osjetim da mi godi. Ima definitvino i do koze kakva je kod koga, ali treba se njegovati opet.
Neki dan sestra na vjezbama kaze da iako ti se pojave strije, a mazala si se znači da bi ih sigurno bilo puno vise. Kaze ne bacajte na skupocjene kreme pare, vec uzmite nesto sto je dobro masno, cijena ne igra nikakvu ulogu. :) Ja konkretno od samog početka koristim ono ulje hipp mama, fino mi se razmaze, mazem se navecer poslije tusiranja i do sad nisam primjetila strije da su mi se pojavile... Ma samo da sve bude ok, a sve se u zivotu rijesi i navikne covjek... Samo nek smo zdravo zajedno sa nasim bebicama.

Ma mazem se ja za svaki slucaaj. Dobra mi je ova krema, masna. Imam i ulje njihovo isto. ALi eto nekako svaki drugi dan se namazem komplet i onda cekam da upije i tako po banji camim[sm=smiley36.gif]

pandica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (26.6.2015 11:57:45)

To i jeste najgore dočekati da se upije. Kaze meni MM neki dan, taj mali ima da se rodi ulojen koliko ga mackas svo ovo vrijeme [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (26.6.2015 11:59:28)

To i jeste najgore dočekati da se upije. Kaze meni MM neki dan, taj mali ima da se rodi ulojen koliko ga mackas svo ovo vrijeme [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ma ja se ovim puterom utrljam samo stomak..nekad i butine i hladno potkosulju preko i pidzamu i u krevet [sm=smiley36.gif]

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (26.6.2015 12:01:51)

Dan zene,

evo i mene bih ok dok se ne naoblaci sada koda me neko namlatio.

LTM friz ti je mrak[sm=smiley36.gif] super ti stoji zaista a i bice ti lakse za odrzavati.

Meni su bradavice i oko njih smedje tamno,neki dan izlazim iz kade kaze meni mladji mama sto su ti crnr sise [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Sto se tice djece i sisanja na celavo ja se osipam prosto,ja imam musku djecu pa ih nisam nikada kratko sisala a kamoli na celavo,obojica imaju duzu kosicu redovno se sisamo i odrzavamo

Gdje su nam terminuse?

blue moon -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (26.6.2015 12:08:11)

IZVORNA PORUKA: rose
ma ja se ovim puterom utrljam samo stomak..nekad i butine i hladno potkosulju preko i pidzamu i u krevet [sm=smiley36.gif]

Ko bi cekao da upije, i ja isto tako...inace zasad koristim afroditin losion i nivein in shower losion nekad jedan nekad drugi, i to ne toliko često, zasad nema nikakvih tragova rastezanja kože, kad potrošim ovo što imam možda kupim ovo hippovo ulje...

Pozdrav svima...

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (26.6.2015 12:12:04)

Sta mislis koliko bi bilo dobro mazati kremom od nevena, ona bas masna, zute boje ? Ovakvu bas imam kuci:
[img]http://s28.postimg.org/a96r0j8yx/0247.jpg[/img]

pandica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (26.6.2015 13:06:47)

Mislim da mozes, ako tebi godi, bitno je da je masno, da utrljas fino da koza upije.

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (26.6.2015 13:13:52)

hvala maksi [sm=smiley36.gif][sm=smiley1.gif] ma meni se svidja sto je najbitnije [sm=smiley1.gif]

sto se tice krema i putera, ulja, zejtina [sm=smiley36.gif] za pupu i tijelo vala moze sve...ja ne cekam nista da se upije (ovo moje ne ostaje po potkosuljama provjereno ja spavam u crnim potkosuljama) nekad ne stignem da se ni namazem a kamo li jos da hodam gologuza po kuci i cekam da se upije [sm=smiley36.gif]

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (26.6.2015 13:26:50)

Sada sam pregledala bebi stvari,sta imam. Pa sam napravila spisak sta mi jos fali za bebicu, a napravila spisak sta mi treba za mene.

Sutra cu da odem do ilidje u Grand centru ima bebi radnja Bojprom sezonsko im je snizenje na bebi opremu 20 posto a na bebi tekstil cak 50 posto. Tu sam kupila krevetac i kolica. Pa cu sutra otici da kupim ogradicu za krevetac i posteljinu imaju super izbor.

Onda cu iduce sedmice kupiti sta meni treba i kad udjem u deveti da je sve spremno,doduse valja to sve oprati i ispeglati ali polako.

Tacno kad sve zavrsim cu se smiriti

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (26.6.2015 13:32:36)

ja cu to sad na godisnjem... povaditi iz velikog kofera i tetra pelene i garderobicu za bebu (usput konstatovati sta mi fali) dok se to bude pralo peglalo susilo ja cu se iseliti iz komode [sm=smiley36.gif] da to sve lijepo sredim i poslozim.
posteljinu imam, jedino krevetic ostao da se opere (moram i one navlake sa as i korpe ali to mi ej kod mame moram prvo da prenesem)
i ja uimam plan sto je najbitnije

negdje u letu cu i kofer spakovati za svaki slucaj i u ostavu gurnuti, nek bar imam okvirno nesto u koferu [sm=smiley1.gif]
moracu lijepo spisak i po spisku, moram i kod oftamologa...

ja to planiram laganini da se prvo heftu odmorim kuci a onda cu vjerovatno malenu kod mame na 5-6 dana pa da se posvetim tim finalnim radovima

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (26.6.2015 13:33:01)

hvala maksi [sm=smiley36.gif][sm=smiley1.gif] ma meni se svidja sto je najbitnije [sm=smiley1.gif]

sto se tice krema i putera, ulja, zejtina [sm=smiley36.gif] za pupu i tijelo vala moze sve...ja ne cekam nista da se upije (ovo moje ne ostaje po potkosuljama provjereno ja spavam u crnim potkosuljama) nekad ne stignem da se ni namazem a kamo li jos da hodam gologuza po kuci i cekam da se upije [sm=smiley36.gif]

Uvijek me nasmijes svojim komentarima [sm=smiley36.gif] Gologuza [sm=jezicek.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (26.6.2015 13:43:40)

IZVORNA PORUKA: ziel

Uvijek me nasmijes svojim komentarima [sm=smiley36.gif] Gologuza [sm=jezicek.gif]

pa ja [sm=smiley1.gif] jos malena sad kako je zvrk (pocela i pricati uveliko sve upija zivo poceli smo se vec kontrolisati) upadne nenajavljena u kupatilo [sm=smiley36.gif] neki dan ja prije kupanja piskim goluguza naravno kad eto ti nje, otvori vrata (bez problema sve steke i saltere dohvaca) i uperila ruku i govori pisa i sike i ode sva entuzijasticna da tati kaze da mama ima pisu i sike [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

a preksinoc meni muka legla malo i uzela ona kuki [sm=smiley36.gif] plazmu i da me hrani i ja se otimam, branim [sm=smiley36.gif] kad je mm nagovara kaze reci ZINI MAMA u to ona ZINI MAMA i ugura mi onu plazmu nisam se nis nasla mal me ne udavi [sm=smiley36.gif]

zene drage ja cu zaspati na poslu, najela se pritisak mi pao evo jedva gledam [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sljedeća stranica >   >>