maksi
|
Mi smo to sa kolicima rijesili tako sto smo uzeli onaj nastavak koji ide i onda je mladji stajo na njemu i guram ih oboje, Kod mene je razlika izmedju prvog i drugog bila 19 mjeseci,fakticki i jedan i drugi bebe IZVORNA PORUKA: LieToMe IZVORNA PORUKA: maksi Nisam ni ja uopste isla na vjezbe niti mislim mene je iskreno malo strah kako cu se snaci sa troje djece,ispocetka ce biti sa nama sveki i muz a kasnije sami,doduse planiram da starijeg od avgusta ispisem iz vrtica jer u septembru ide u skolu pa da se malo djete razrahati i naspava,a plus to prilagodjavanje novoj sredini odnosno skoli sve se nesto nadam snasla sam se sa dvoje valjda cu i sa troje IZVORNA PORUKA: LieToMe IZVORNA PORUKA: alman sto ste aktivne citam vas od jutros pomalo, al mi nesto mrsko tipkati al hajd da se jos koji put javim na ovoj temi ni ja nisam isla ni nakakve vjezbice, nit to kod nas u Kaknju ima, al mogu da kazem da sam se bas super snasla sa bebicom iako sam bila pravo mlada mama 22 god, jos sam se od pocetka ja brinula oko bebe, a sveki oko gostiju a ni sad nemam nekog straha, kako cu sa dvoje djece, nisam ni previse razmisljala, mislila sam da kad se primakne da cu poceti smisljati kako cu sta cu, al od svih obaveza i posla nisam imala kad a mislim da je i bolje, al ja mislim da ce bit sve super eh ja od jutros imam blage bolove na svkih 20 min, al su meni podnosljivi i kratko traju cijeli dan odmaram, mali ostao kod sveki, jucer zena sve poradila, tako da danas izlezavanje, al pod dekom naravno jer je u kuci jos hladno neka tebe ali koliko vidim mogla bi ti prije utorka znaci nisam jedina koja nije isla na vjezbice i koja zivi u zabludi i iluziji da ce lijepo sa dvoje djece deverati godinu dana sama (mislim ne pikam taj prvi mjesec sto ce mm biti malo na godisnjem i sto ce sveki i mama biti tu) ima nas jos koje smo previse samouvjerene ja se alman isto nadam da cu se lijepo snaci s dvoje, da ce to sve fercerat pa vidjecemo aBd kako ce biti...kako cu sve balansirati odmaraj kad mozes i izlezavaj se. ja cekam kraj radnog vremena i odoh da se unakazim onda cemo mi koje cekamo drugu djecu tebi slati pp za savjete i sugestije ono draga maksi... pa nastavi dalje ma zeno draga ti si vec stela, snaci ces se. a i djecak je veliki zna se brinuti za sebe i zna oko sebe...moja jos ne zna ni pape sama obuci znaci potpuno ovisna o meni a mogu misliti kako ce mi setnje dnevne biti dozivljaja, beba u kolicima a maksum od dvije i po godine pored znaci ima nas jos koje nismo isle na vjezbice. ma iskreno meni termini nisu odgovarali, ja u novom sarajevu nisam imala nigdje blizu a onda morala i mirovati cijeli 8mi mjesec kasnije kad sam usla u 9ti nije me niko mogao uvest u kucu a i ponavljam se bila previse samouvjerena da ja to sve mogu, znam... i tako ne odoh. sad iskreno nisam toliko zahrdjala, jos sam u fazonu i pelena i svega bice to sve ok