RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (24.6.2015 13:19:22)

IZVORNA PORUKA: ziel

IZVORNA PORUKA: LieToMe

ma ja vjerujem da ce se svi sloziti. mislim, zamisljeno je tako da se sve lijepo druzimo, pricamo, dijelimo iskustva i savjete... ja se bar nadam da je drugima lijepo sa mnom koliko meni s vama drugima [sm=smiley1.gif]
nema nam finipex [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] kad je njoj ono termin [sm=smiley1.gif] ako bude soba zakupljena u drzavnoj da predpostavimo da je ona [sm=smiley1.gif]

Hahaha ona ce imati kraljevski tretman [sm=jezicek.gif]

i licnu babicu [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (24.6.2015 13:19:57)

ma ja vjerujem da ce se svi sloziti. mislim, zamisljeno je tako da se sve lijepo druzimo, pricamo, dijelimo iskustva i savjete... ja se bar nadam da je drugima lijepo sa mnom koliko meni s vama drugima [sm=smiley1.gif]
nema nam finipex [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] kad je njoj ono termin [sm=smiley1.gif] ako bude soba zakupljena u drzavnoj da predpostavimo da je ona [sm=smiley1.gif]

ma sjetih se da se raspitivala oko privatne sobe u drzavnoj cak i onu neku sestru da "zakupi" da leta oko nje i bebe [sm=smiley36.gif] a ne mogu da se sjetim kad je njoj ono termin, hoce li naletiti na nas augustovske trudnjace [sm=smiley36.gif]

I ja ne znam stvarno kad joj je termin, a i meni je solila pamet na drugoj temi kad sam trazila savjet oko necega ona pocela i mene vrijedjati a i njen savjet je bio da se ponasam bas grubo i arogantno, ja ne znam da li je ona takva u prirodi bezosjecajna ili to glumi nesto na netu...

mislim da je nekad u novembru

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (24.6.2015 13:27:11)

ja sam uvjek za brisanje ne aktivnih clanica, to sam i ranije predlagala, bespotrebno je dug spisak. JAve samo tremin i nigdje ih. A mi se bas lijepo druzim, bodrimo jedna drugu i iscekujem, odbrojavamo. BRISI ROSE sve odreda.

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (24.6.2015 13:29:52)

ja cu sad biti malo dosadna ali da se nasmijete
iskopala sam sa diska one neke stare smijesne price-tekstove
mene moji rituali u zadnje vrijeme tako podsjetise na ovo (popij vodu, popij caj, dona, prolom vodu, jogurt, pa jos vode...pa pojedi bananu, jabuku...rucaj...supicu...) [sm=smiley36.gif]
morala sam vam ovo copy-paste, uzivajte dame moje

Zdrav zivot
Kazu da svaki dan moramo pojesti jednu jabuku, a i jednu bananu radi kalija. Takodjer i narancu zbog vitamina C … I obavezno popiti jednu salicu zelenog caja (bez secera za prevenciju dijabetesa) za smanjenje masnoce u krvi…

Svakoga dana moramo popiti dvije litre vode (da, i poslije je ispisati, sto udvostrucuje vrijeme koje smo do sada provodili u WC-u).

Svakoga dana treba uzeti barem jedan Bioaktiv ili jedan jogurt da biste imali sve dobre bakterije, za koje nitko ne zna sta su tocno, ali ako se ne opskrbis sa barem milijun i pol tih bakterija, vidjet ces vraga…

Svakoga dana jedan aspirin, za prevenciju infarkta, i jedna casa crnog vina, takodjer protiv infarkta. I jednu casu bijelog, za zivcani sustav. I jednu casu pive, valjda za bubrege... Ako ih popijes odjednom, medjutim, mozes dobiti mozdani udar, ali ne sekiraj se, neces ni primijetiti…

Svakoga dana treba jesti balastne tvari. Mnogo, mnogo, gomilu balastnih tvari, dok ne poseres govno velicine pulovera.
Potrebno je 4 do 6 dnevnih obroka, laganih, s tim da ne smijes zaboraviti zvakati svaki zalogaj 100 puta. Tako da ti samo za jelo treba 5 sati…

E da, iza svakog jela trebalo bi oprati zube, tako da zube treba oprati i poslije jabuke, poslije bioaktiva, poslije banana, poslije balastnih tvari… I tako sve dok imas zube u ustima, s tim da ne zaboravis zubni konac, masazu desni i ispiranje vodicom za usta…
Bilo bi dobro urediti kupaonu , mozda staviti unutra CD player ili TV, jer s obzirom na vodu, balastne tvari i zube, provest ces puno, puno vremena unutra…

Treba spavati 8 i raditi preko 8 sati, plus 5 za jelo, to je 21. Ostaje ti 3 sata, ako nije guzva u prometu. Prema statistikama, TV se gleda prosjecno 3 sata dnevno. Sada se to vise ne moze, jer svakoga dana treba hodati najmanje pola sata (savjet: nakon 15 min. kreni natrag jer ako ne, pola sata postaje cijeli sat).

Treba njegovati prijateljstva, jer su poput biljaka, treba ih odrzavati svakodnevno.

Izmedju ostalog, moras ostati informiran, citati barem dvije dnevne i nekoliko tjednih novina, da bi imao kriticki stav...

Seksati se treba svaki dan, ali bez upadanja u rutinu: treba biti inovativan, kreativan i iznova osvajati. Za sve ovo treba vremena. Da ne govorimo o tantrickom seksu.

Treba imati vremena i za dodir s prirodom, pranje poda-sudja-vesa, da ne govorimo o tome sto sve treba ako imas kucnog ljubimca ili djecu.

Racunica kaze da je za sve to potrebno minimalno 29 sati. Jedina mogucnost koja se namece je raditi nekoliko stvari istovremeno. Npr.:
- Tusiraj se hladnom vodom i drzi usta otvorena – tako ces popiti 2 litre vode.
- Dok izlazis iz kupatila s cetkicom za zube u ustima, istovremeno se seksaj (tantricki) s partnerom koji istovremeno gleda TV i cita novine dok ti peres pod.
- Ostala ti je jedna ruka slobodna? Nazovi prijatelje! I rodbinu! Popij vino (nakon razgovora s rodbinom ce ti trebati).
- Ako ti je ostalo dvije slobodne minute, posalji SMS svojim prijateljima (koje treba paziti kao biljke) dok jedes zlicu meda, koja je vrlo korisna.
- Ako ne znas sta bi trebalo raditi izmedju jabuke, jogurta, pive, prve litre vode i treceg obroka s dnevnom dozom balastnih tvari, otidji hitno u WC, ali ne zaboravi ustedjeti par minuta istovremeno peruci zube..

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (24.6.2015 13:33:01)

IZVORNA PORUKA: lala88

ja sam uvjek za brisanje ne aktivnih clanica, to sam i ranije predlagala, bespotrebno je dug spisak. JAve samo tremin i nigdje ih. A mi se bas lijepo druzim, bodrimo jedna drugu i iscekujem, odbrojavamo. BRISI ROSE sve odreda.

da i ja to mislim..ma ja cu iybrisati...pa lako je dodati ako uceste javljanje [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (24.6.2015 13:38:01)

Joj LTM jos nam reci da se svega ovoga pridrzavas [sm=smiley36.gif]
I ja sam za brisanje neaktivnih. Mislim da ima tema isto sa spiskom. Ako se pocnu aktivnije javljati lahko ih je dodati. Par njih se par puta javilo prosli mjesec i nigdje ih.

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (24.6.2015 13:39:37)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Joj LTM jos nam reci da se svega ovoga pridrzavas [sm=smiley36.gif]
I ja sam za brisanje neaktivnih. Mislim da ima tema isto sa spiskom. Ako se pocnu aktivnije javljati lahko ih je dodati. Par njih se par puta javilo prosli mjesec i nigdje ih.

gluho i daleko bilo [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ali kad krenem nabrajati sta sve pojedem i sta sve uradim u toku jednog dana sve vise i vise mi zivot lici na ovaj mail [sm=smiley36.gif]
(vec opisah sta sve pojedem i popijem [sm=smiley36.gif])

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (24.6.2015 13:40:43)

Neaktivne clanice izbrisane sa spiska...postupak je moguce obrnuti [sm=smiley36.gif][sm=smiley1.gif]

JUNI

Alman...29.06. [sm=modricrtici.gif]
Mala curica...30.06. [sm=rozacrtici.gif]

JULI

Lala88...20.07. [sm=modricrtici.gif]
Adano...22.07. [sm=rozacrtici.gif]
Memsi ...22.07. [sm=rozacrtici.gif]
Anitaa...30.07. [sm=rozacrtici.gif]

AUGUST

Maksi....06.08.[sm=modricrtici.gif]
Rose...14.08. [sm=rozacrtici.gif]
Pandica ...15.08. [sm=modricrtici.gif]
LieToMe....24.08. [sm=rozacrtici.gif]
MAM...28.8. [sm=rozacrtici.gif]

SEPTEMBAR

Araj .... 12.09. [sm=modricrtici.gif]
Carobno Jutro ....20.09. [sm=rozacrtici.gif]
Ninuska ...23.09. [sm=modricrtici.gif]

OKTOBAR

Aidana ...06.10. [sm=rozacrtici.gif]

NOVEMBAR

Pcelica...02.11.
Blue moon ... 08. 11.
ziel ...19.11. [sm=modricrtici.gif]
*nur* .... ??.11

DECEMBAR

Leena .....14.12. [sm=modricrtici.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (24.6.2015 13:43:53)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
sto nam je lijep spisak, nekako svjez i pregledniji
[sm=bravo.gif] rose, svaka cast

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (24.6.2015 13:49:47)

Ja se radovala reko nisam zadnja u augustu,kad shipak [sm=smiley36.gif],ma nek si ih izbrisala ionako ne mogu sve vas da pofatam sa terminima a kamoli ove neaktivne

pandica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (24.6.2015 13:54:26)

Opet nas puno u augustu, a teta na vjezbama kaze u augustu je najmanje poroda [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (24.6.2015 13:57:57)

IZVORNA PORUKA: rose

ma sjetih se da se raspitivala oko privatne sobe u drzavnoj cak i onu neku sestru da "zakupi" da leta oko nje i bebe [sm=smiley36.gif] a ne mogu da se sjetim kad je njoj ono termin, hoce li naletiti na nas augustovske trudnjace [sm=smiley36.gif]

I ja ne znam stvarno kad joj je termin, a i meni je solila pamet na drugoj temi kad sam trazila savjet oko necega ona pocela i mene vrijedjati a i njen savjet je bio da se ponasam bas grubo i arogantno, ja ne znam da li je ona takva u prirodi bezosjecajna ili to glumi nesto na netu...

E onda sam ja da prostite najebala [sm=smiley36.gif]
Kad nam bude gore drzala predavanje kako da pravilno disemo. I pocne nas ubjedjivati da je nas zivot promasen [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (24.6.2015 14:00:27)

IZVORNA PORUKA: pandica

Opet nas puno u augustu, a teta na vjezbama kaze u augustu je najmanje poroda [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

oktobar/novembar je bio aktivan period [sm=smiley36.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (24.6.2015 14:01:40)

Novembar se nije promijenio. Mi smo aktivne [sm=smiley36.gif]
Meni su se moji smijali neki dan. Reko ljudi kako cu ja nekome objasniti da nisam bila na premijeri 50 nijansi sive [sm=smiley36.gif] pregledala sam ja njega ali kasnije[sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (24.6.2015 14:02:29)

E onda sam ja da prostite najebala [sm=smiley36.gif]
Kad nam bude gore drzala predavanje kako da pravilno disemo. I pocne nas ubjedjivati da je nas zivot promasen [sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ma nece ta ide na carski...bit ce na intenyivnoj pa onda ako yakupi apartman bit ce u apartmanu...necete je sretati..e utusit ce medicinsko osoblje [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (24.6.2015 14:04:10)

Meni su se moji smijali neki dan. Reko ljudi kako cu ja nekome objasniti da nisam bila na premijeri 50 nijansi sive [sm=smiley36.gif] pregledala sam ja njega ali kasnije[sm=smiley36.gif]

ja ga kasnije gledala na netu i to naletim na naku cenzurisanu verziju [sm=smiley36.gif] naknadno nadjoh necenyurisanu i samo prodjoh izrezane scene..ja ocekivali sex na eks..a ono nako malo SM i tih folova...romantika mrtva u medjuvremenu

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (24.6.2015 14:10:17)

ja ga kasnije gledala na netu i to naletim na naku cenzurisanu verziju [sm=smiley36.gif] naknadno nadjoh necenyurisanu i samo prodjoh izrezane scene..ja ocekivali sex na eks..a ono nako malo SM i tih folova...romantika mrtva u medjuvremenu

Ja sam imala velika ocekivanja. Bas me razocarao. Em su ga sklepali s brda s dola em najbolje scene izbacene. Meni je knjiga bila bolja. Ja sam drjgaricama dijelila da citaju [sm=smiley36.gif]
Jedna skoro rodila cetvrto dijete a druga se razvela [sm=smiley36.gif]Kristijan Grey im dohakao kako god okrenes

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (24.6.2015 14:11:31)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] kod mene je novembar bio [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (24.6.2015 14:13:58)

Ja sam imala velika ocekivanja. Bas me razocarao. Em su ga sklepali s brda s dola em najbolje scene izbacene. Meni je knjiga bila bolja. Ja sam drjgaricama dijelila da citaju [sm=smiley36.gif]
Jedna skoro rodila cetvrto dijete a druga se razvela [sm=smiley36.gif]Kristijan Grey im dohakao kako god okrenes

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
sta ja znam ja nisam puno ocekivala, niti sam citala knjige...a vala ima i boljih filmova na onu temu [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (24.6.2015 14:15:37)

ova sto se razvela skontala da muz nece da je kaznjava pa nasla nekog ko hoce [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (24.6.2015 14:20:24)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] kod mene je novembar bio [sm=smiley36.gif]

i kod mene [sm=smiley36.gif]...ma mislim nije bio nesto posebno aktivan nego se potrefilo..vracam se na pricu o kantarionu [sm=smiley36.gif]

ja imala nekad 6-7 novembra i bila na sluzbenom putu...kupala se u bazenu...i kad sam se vratila kuci meni nesto sumnjivo reko hajd da ja kupim kantarion vagitorije pa malo da sprijecim neku upalu...ja to korostila 5 dana na preskog u to bio Sajin rodjendan, bili mi i svekijevci jer smo njen slavili na dan kad je bio i moj [sm=smiley36.gif] otisli svekijevci..ja ayvrsila kantarion i hajd da se posvetim bracnim obavezama (period 17-20 novembar [sm=smiley36.gif])..sa zastitom naravno )inace kombinovala kondom i phramtaex...ali nema pharmatexa kupiti ...hajd reko moze samo kondom)...mozete misliti mog iznenadjenja u decembru ...prvo sam guglala ranu menopauzu...pa razna maligna stanja i slucajeve lazno pozitivnih testova...nisam vjerovala dok ne odoh na pregled [sm=smiley36.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (24.6.2015 14:21:10)

Skontala da nije ko Kristijan ni fizicki ni finansijski. A izgleda ni tehnicki [sm=jezicek.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (24.6.2015 14:21:45)

alman draga spakuj ti skafander za bebu, kako je krenulo moracu i ja. Evo bas kontam da li da promjenim bodi, jer stavila sam kratkih rukava, mozda da ubacim dugi ili deblju deku, ajd cekacu kad krene oa cu onda imam ja jos 26 dana do termina, valjda nastane ljeto do tad [sm=smiley36.gif]
50 nijansi sam procitala i gledala, film je bezveze. Inace svaka knjiga je bolja od filma vitala sam i gledala daVincija, andjele i demone, Vampirsku akademiju, ma tonu knjiga, svi me pitaju zar ti nije dosadila knjiga, zabog fakulteta ali ja i dalje volim da citam. Moj najcevi problem je sto kad mi se svidi knjiga ja je moram odma procitati, maksimalno 3 dana.

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (24.6.2015 14:22:52)

Skontala da nije ko Kristijan ni fizicki ni finansijski. A izgleda ni tehnicki [sm=jezicek.gif]

jel makar nasla nekog ko jeste pa se razvela ili zivi u nadi da ce naci [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (24.6.2015 14:23:50)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
sta ja znam ja nisam puno ocekivala, niti sam citala knjige...a vala ima i boljih filmova na onu temu [sm=smiley36.gif]

btw nisam ni ja citala knjigu [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>