ljubičica 28 -> RE: Cvijece na balkonu (5.3.2013 15:26:21)
|
IZVORNA PORUKA: canim Da malo aktiviramo temu, sadi li se sta ? [sm=smiley1.gif] Ja kupila sjemena petunija, lijepe kate, prkosa, karanfila jos da mi je begoniju naci a ne znam ima li ona uopste u sjemenu da se kupi ili je tip kao pelargonija [sm=zmeden.gif] Jutros sam prvi put iz sjemena zasadila lila, bijelu i sarenu petuniju i lijepu katu pa se nadam da ce nesto i proklijati ovih dana[sm=jezicek.gif] a ako nista ne uspje do maja onda kupujem rasad. Jos sam kupila i sjemena za zacinsko bilje pa cu i njih ovih dana zasaditi. Dakle, planiram i u saksiji posaditi - persun, - nanu, - majcinu dusicu, - bosiljak, - kadulju, - origano i - lavandu, pa cemo vidjeti sta ce uspjeti....sta ste vi planirali za ovo proljece [sm=smiley1.gif] Pa ti baš svega planiraš zasaditi [sm=bravo.gif] Ja sam jučer uspjela kupiti samo sjeme maćuhica i karanfila. Nemam balkon, niti veliko dvorište i baš sam skučena s prostorom za cvijeće. Ali, ipak sam planirala poneku saksiju pripremiti da ukrasim koliko - toliko. Pripremila sam mali kontejner da posadim ova sjemena (još ću potražiti i begoniju i možda niske kadifice, one baš lijepo cvatu a uvijek uspijevaju). Od začinskog bilja ovo gore bih i ja, peršun ću u baštu tako da njega neću u saksije. Hanady, pošto ti imaš iskustva, može li se ovo začinsko bilje unijeti unutra i koristiti tokom zime? Ja bih to sve u male saksije pa unijela unutra [sm=zmeden.gif] I u kolike saksije ste planirale začinsko bilje?
|
|
|
|