LieToMe RR -> RE: Cvijece na balkonu (4.5.2018 8:50:04)
|
IZVORNA PORUKA: eminaja sinoc ja pitam muza sta bi za zeca,ne spominjes kaze suti mozda ti ga i kupim 😂😂😂😂 eh Ltm sro se tice orhideje,ja sam ovu sto je stagnirala vec duzi period i bila oborena jucer izvadila i vidim korijen bio malo los pa podsjekla to i prebacila u drugu saksiju jer je predhodna bila pukla pa i korjen prosao kroz te pukotine....a kako sam gledala na yt svake 2 ili 3 godine je treba izvadit i presadit u drugu posudu s novim supstratom..a i ova mala imala neka ostecenja korjena i trebala novu vecu saksiju...nadam se da ce se sad oporavit..je li ti koristis onu tecnost za njih kao vitamini? [sm=zmeden.gif] ja tek sad vidjela ovu tvoju poruku kasno Marko na kosovo stize ja sam sve orhideje presadjivala sem ove najvece koju imam (dole ce biti slike) jer neznam kako nju uopste da presadim stalno je u cvatu, ali doslovno stalno, nema mjeseca da miruje. ove 3 sto imam sam sve presadila i stavila novi supstrat, jedna je u novoj saksiji jer je stara pukla. mini orhideju sam isto prosle godine presadila u ovu vecu posudu i ona sad stalno cvjeta evo su joj sad krenule i nove dvije grane ja ih prihranjujem povremeno, obicno kad krenu cvjetovi da opadaju, i to sa onim djubrivom za cvjetajuce bilje (razmutim kako pise na ambalazi) nisam uzimala posebno za orhhideje pa kontam da bi i to mogla mozda. meni su orhideje masala stvarno, budu divne, sad su im vec cvjetovi u prolazu ali za mjesec ocekujem nove cvjetove
|
|
|
|