RE: Cvijece na balkonu (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Od cvjetića do salatice

Poruka

voljena -> RE: Cvijece na balkonu (17.4.2012 13:34:05)

ja isto imam dav balkona od kojih je jedan u suncu cijeli dan a adrugi samo do 10 ujutro. Na ovaj što nije u suncu cijeli dan sadim pelargonije i bašmi budu bogate mada ih sedmično i dohranjujem sadim ih tekpočetkommaja kad prestaneopasnost od mraza
na ovaj stalno sunčani balkon ove godine ću posaditi paprike jermi sve ostalo sprži sunce probala sma sve
i pelargonije i petunije i surfinije i ledenjak i sve ostale bilje pa čak i neke začine hihihihi
ove godine idu paprike pa ćemo vidjet
ugodno s korisnim

Lejla Ka -> RE: Cvijece na balkonu (17.4.2012 13:48:16)

Oma li ko iskustva sa begonijama na balkonu? Dobro je osunčan, ali nije direktno sunce.

Hanady RR -> RE: Cvijece na balkonu (17.4.2012 13:52:58)

begonije i ne trebaju previše direktnoga sunca...
i u kući najbolje uspiju na porzoru na kojem je zavjezsa...
nebi trebalo biti problema samo trebaš im vodu davati svaki dan i dozirati...neće previše vlage sve treba dozirati[sm=smiley1.gif]

Lejla Ka -> RE: Cvijece na balkonu (17.4.2012 13:58:31)

A šta misliš da pomješam begonije i pelargonije. Ostale mi pelargonije od prošle godine, ali kusave, uspjela po jedna u saksiji (a meni treba toga dosta, dugačak mi balkon, na čošak), pa kontam da budu jedna pelargonija i jedna begonija. Pelargonije će se obarati prema dole, a begonije bi davale bogatstvo iznad saksije. Ovo ja nako, zamišljam [sm=smiley36.gif]. Inače, imam problem sa mravima i njihovim stadima ušiju, i jedino se pelargonije nekako održe pod njihovim napadima.

Hanady RR -> RE: Cvijece na balkonu (17.4.2012 14:03:16)

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

A šta misliš da pomješam begonije i pelargonije. Ostale mi pelargonije od prošle godine, ali kusave, uspjela po jedna u saksiji (a meni treba toga dosta, dugačak mi balkon, na čošak), pa kontam da budu jedna pelargonija i jedna begonija. Pelargonije će se obarati prema dole, a begonije bi davale bogatstvo iznad saksije. Ovo ja nako, zamišljam [sm=smiley36.gif]. Inače, imam problem sa mravima i njihovim stadima ušiju, i jedino se pelargonije nekako održe pod njihovim napadima.

možeš tako kombinaovati...
ja isto planiram ove godine...
da imama gore pogastvo saksije begonijama a u sredini pelagonije koje su mi od poršle godine pa valja dočekat da porcavtu[sm=smiley36.gif]

a da se rješiš mrava i ušiju negdje zasadi lavandu ili kadifice u blizinu neće ih biti...

ili rastopi jedno 4 lašike tečnog sašuna ( jabolji je onja fa bijeli) u 1 dl vruće vode...pa sve to u jedno 10 litara hladne vodi pomješaj i zaljevaj ranom zorom time dva jutra...to kad s eveć pojave...poubija ih a biljke prežive[sm=smiley36.gif]

nanika -> RE: Cvijece na balkonu (17.4.2012 14:03:34)

Ja vec godinama uzgajam pelargonije duple. Imam crvene i ciklama.

*pcelica* -> RE: Cvijece na balkonu (17.4.2012 14:04:40)

Zalij ih bezalkoholnom pivom pa ces da vidis kako ce da rastu jos i pjevaju [sm=smiley36.gif] Kod mene pelagonija u kuci preko zime i sva opala ja je par puta pivom zalila eno hoce da cvjeta

nanika -> RE: Cvijece na balkonu (17.4.2012 14:06:19)

Pcelice sto me nasmija, cuj pivom[sm=jezicek.gif][sm=smiley20.gif]

Hanady RR -> RE: Cvijece na balkonu (17.4.2012 14:06:26)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Zalij ih bezalkoholnom pivom pa ces da vidis kako ce da rastu jos i pjevaju
[sm=smiley36.gif] Kod mene pelagonija u kuci preko zime i sva opala ja je par puta pivom zalila eno hoce da cvjeta

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

super savjet[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
probam obavezno

Lejla Ka -> RE: Cvijece na balkonu (17.4.2012 14:10:08)

Zalij ih bezalkoholnom pivom pa ces da vidis kako ce da rastu jos i pjevaju [sm=smiley36.gif] Kod mene pelagonija u kuci preko zime i sva opala ja je par puta pivom zalila eno hoce da cvjeta

Šta kažu mravi na ovo [sm=jezicek.gif]

*pcelica* -> RE: Cvijece na balkonu (17.4.2012 14:10:11)

Ne fkt ja bar jednom mjesecno svo cvijece bilo kucno ili vanjsko u saksijama zalijem pivom. Ono postaje jace bujnije i bolje cvjeta. Probaj bolje je od onih umjetnih gnojiva i cvjetala. Od kako sam benjamina pocela tako zaljevati nikad mi nijedna liska opala nije a bio je skroz celav samo grane

*pcelica* -> RE: Cvijece na balkonu (17.4.2012 14:11:10)

Šta kažu mravi na ovo [sm=jezicek.gif]

E hebi ga oni postaju jos veci problem jer se navuku na besplatnu cugu [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Lejla Ka -> RE: Cvijece na balkonu (17.4.2012 14:13:51)

A vjerujem i da je jeftinije nego na hemija što se vazda bojim da mi djete gdje ne lizne [sm=smiley36.gif]
Probat ću svakako.

Hanady RR -> RE: Cvijece na balkonu (17.4.2012 14:15:43)

ja hemiju ne koristim ni na vjeću ni na bašti...

samo prirodno[sm=smiley36.gif]

Nunny -> RE: Cvijece na balkonu (5.5.2012 14:46:13)

moze li mi neko reci gdje ima da se kupi prkos

Hanady RR -> RE: Cvijece na balkonu (5.5.2012 14:47:49)

IZVORNA PORUKA: Nunny

moze li mi neko reci gdje ima da se kupi prkos

imaš ga u kesicama kupipiti u merkatoru i peniju...ja uzela u peniju doduše prije mjesec il malo jače...

a u rasadu ga sada imaš kupiti na cigalana na pijaci...
a maloprije sma vdijela i na pijaci grbavica[sm=smiley36.gif]

Nunny -> RE: Cvijece na balkonu (5.5.2012 14:53:50)

hanady mila moja hvala na info iskreno ja bi radije u rasadu da sto prije popunim zardinjeru

nanika -> RE: Cvijece na balkonu (5.5.2012 15:04:34)

Ja prkos kupila u merkatoru u kesici prije dva mjeseca, super je narastao[sm=bravo.gif]

Honey3 -> RE: Cvijece na balkonu (11.10.2012 14:48:11)

Imam pitanje za vas koje uzgajate pelargonije: kako ih skladistiti preko zime[sm=zmeden.gif] cula sam da mogu prezimiti,ali gdje i kako ? Imam divne pelargonije na tarasi[sm=love.gif] znam da ne mogu iscvjetane prezimiti,ali bih voljela sacuvati ih[sm=smiley1.gif]

Hannan -> RE: Cvijece na balkonu (11.10.2012 16:49:36)

Neka prostorija koja nije puno topla a ne smije ni mrznuti , da ima malo svjetlost, zalijevati povremeno.Ja sam ih kod mame drzala u kotlovnici, imale su prozor, i zalijevala svako 3-4 sedmice, i budu ok kad se u proljece iznesu...a ako su u pretoploj prostoriji onako izbujaju, imaju neku blijedu boji, i dugo im treba da procvjetaju.

Skvo RR -> RE: Cvijece na balkonu (11.10.2012 16:51:45)

Unesem ih u haustor...onda citavu zimu po malo zalijevam...u proljece podsisam i izbacim na balkon.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

pepika -> RE: Cvijece na balkonu (11.10.2012 17:08:17)

Eto ja svoje nisam uspjela sacuvat. Jos sam ga drzala u jednoj sobi sto nekoristim i zaljevala i samo se nesto odrzalo. Dok je moja mama jedno cvijece imala 6 godina. Bas tako iznosila ga na stubiste redovno zaljevala i na proljece super bilo[sm=smiley1.gif]

Dida79 -> RE: Cvijece na balkonu (11.10.2012 22:25:01)

A kada ostavljate pelargonije da prezime jel ih osisate pa pelcere nove zasadite i njih cuvate..Ja sam negdje citala da bi najbolje bilo nove pelcere zasaditi jer ove stare biljke nisu bas najbolje u sljedece proljece.

Svakog proljece ja kupujem novi zasad a sad bi probala da usdetim koji novcic [sm=smiley14.gif]

Skvo RR -> RE: Cvijece na balkonu (11.10.2012 22:39:47)

IZVORNA PORUKA: Dida79

A kada ostavljate pelargonije da prezime jel ih osisate pa pelcere nove zasadite i njih cuvate..Ja sam negdje citala da bi najbolje bilo nove pelcere zasaditi jer ove stare biljke nisu bas najbolje u sljedece proljece.

Svakog proljece ja kupujem novi zasad a sad bi probala da usdetim koji novcic [sm=smiley14.gif]

ja ih ostavim da prezime...u obliku, kakvom su mi..a onda ih i u proljece osisam i te pelcere podijelim.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

canim -> RE: Cvijece na balkonu (4.3.2013 18:09:21)

Da malo aktiviramo temu, sadi li se sta ? [sm=smiley1.gif]

Ja kupila sjemena petunija, lijepe kate, prkosa, karanfila jos da mi je begoniju naci a ne znam ima li ona uopste u sjemenu da se kupi ili je tip kao pelargonija [sm=zmeden.gif]

Jutros sam prvi put iz sjemena zasadila lila, bijelu i sarenu petuniju i lijepu katu pa se nadam da ce nesto i proklijati ovih dana[sm=jezicek.gif] a ako nista ne uspje do maja onda kupujem rasad.

Jos sam kupila i sjemena za zacinsko bilje pa cu i njih ovih dana zasaditi.
Dakle, planiram i u saksiji posaditi
- persun,
- nanu,
- majcinu dusicu,
- bosiljak,
- kadulju,
- origano i
- lavandu,
pa cemo vidjeti sta ce uspjeti....sta ste vi planirali za ovo proljece [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>