ljubičica 28 -> RE: Cvijece na balkonu (6.5.2013 0:06:47)
|
IZVORNA PORUKA: niki83 IZVORNA PORUKA: amra_sa Prosula po zemlji 5 kesica raznog cvijeća. [sm=smiley36.gif] Nešto će izrasti. [sm=smiley36.gif] Toliko o meni, cvijeću i poljoprivredi ... [sm=smiley36.gif] Znaci nisam jedina [sm=smiley36.gif] Ja sam u kuci uvijek imala poneki cvijet, ali kad treba bilo sta s njim raditi, npr. nova, veca saksija, presadjivanje, ja to onda posaljem mami ili svekrvi [sm=jezicek.gif] ali evo sad pocela i sama da petljam [sm=jezicek.gif] U kuci imam ljubicice, kalu i orhideju. Za orhideju znam da ne moze vani, ali ne znam za ove dvije smiju sli se preko ljeta isto na balkon smjestiti? Ljubičice nipošto na sunce, izgorile bi ti začas...ja sam imala dooosta ljubičica raznih boja (bijela, roza, ljubičasta,bordo...), i kad smo odselili od svekrve stavim ih na prozor gdje je direktno sunce...možeš zamisliti ishod [sm=smiley13.gif] Jedino bi ih mogla na neko mjesto na balkonu gdje nema sunca, tako bi im odgovaralo. A kalu ja nisam nikada iznosila, nemam pojma kako bi ona podnijela sunce...direktno vjerovatno ne bi ni ona, ali ono blago jutarnje bi joj moooožda odgovaralo [sm=zmeden.gif] Al' raspitaj se ti još za kalu [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|