rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (28.5.2015 10:31:06)
|
IZVORNA PORUKA: ninuska IZVORNA PORUKA: ziel IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: ziel Kod mene radno vrijeme od 7-15:00 tako da i kad dodjem kuci imam vremena dosta dok ne legnem, sad su gosti smanjili mislim, ali dolazili su prva 3 mjeseca pa svaki dan neko bio, znate kako ono dolaze na šerbe.. Jedva sam cekala da se to zavrsi, a eto to se zavrsilo, pa od novembra pocinje drugi put, dolaze na babine da daruju bebu , ku-ku meni[sm=bad.gif] A za kuhanje, ja sam jos u Srednjoj skoli znala 80% jela da napravim i nije mi mrsko, volim i da eksperimentisem pa se tako i kg lijepe.... joj a ljudi fakat nemaju mjere...pa mislim udala se jesi al sad da svi moraju doci na serbe...ti ono rece da si na selu..mislim da se na selu cesce odrzavaju te familijarno -komsijske veze pa je to tako...ali kad se aBd porodis gledaj da to reduciras...ja se sjecam kad je mm familija dosla par dana nakon poroda...ja u spavacici...ne mogu sjediti..elem sveki ih je sluzila ja sam se samo pozdravila [sm=smiley36.gif] doduse dosli su jer je jedan rodjak malenoj ucio ezan na uho...pa eto ton treba cim proje...ali nije fino kad ne mozes na noge a puna ti kuca...i nemoj da se junacis ko neke...da skaces, kuhas i sluzis...tvoje je da lezis, odmaras i dojis dijete..a sve moze da ceka da se malo oporavis pozdravila Ja bas neki dan pricam sa jednom mladom konom, koja ima dijete od 3god. kaze njoj su prvi gosti dosli 9. dan nakon poroda. Mislim da je to najveca glupost. Pa nije se zena oporavila, niti je dijete naviklo na novu sredinu, tek se rodio... Ima nekih stvari tako kod naseg naroda sto bas treba mijenjati, ali kako mijenjati kad ih je takvih 90%.. nama je dosao muzev brat sa zenom i djecom par dana iza poroda. Ja sam fino lezala u drugoj sobi sa bebom, a oni sjedili u dnevnoj. Nisam poludila da hodam..rana me bolila, nisam se mogla ispraviti, pogrbljena hodala.. deset_i dan je dosao kum i tu sam vec mogla da sjedim na jednom guzu da izvinete. Zapravo, vise je bio polulezeci polozaj [sm=smiley36.gif]Ali nista pripremala nisam. muz napeavio kafu, sok.. ko je kasnije dolazio pravila sam mezu tj nesto sto se moze onako rukom uzeti sa stola da ne moram sav escajg iznositi ma meni je muzev brat i njegova zena bliska familija...ne bih se ni trudila ustati niti bi oni ocekivali a valjao mi je prosli put...maloj 3 dana, zutilo, ode mm s mamom (sveki bila tu da me pazi i pomaze) i na pedijatriju al ostade djever koji je dosao malo..vjeruj da mi je prinosio da jedem [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|