|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj
26.5.2015 14:29:56   
rose

IZVORNA PORUKA: pandica

Aha znači do 40 dana, a dovoljno je ono bebi svjetlo (mislim na svjetiljke koje su kao igračkice, raznih oblika i boja)?

naravno user posted image ja cu to ovaj put, prosli put ga nisam imala pa koristila stolnu lampu...ko bi yaspao pored velikog svjetla user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu pandica)
Neposredna veza do poruke: 2151
26.5.2015 14:30:18   
maksi
Ja sutra punih 30 sedmica po menstruaciji,a mislim da beba prednjaci koji dan po ultrazvuku user posted image user posted image

Ja moram malo pozuriti sa pripremama,imam samo kupljeno 5 bodica i to velicina 62, koje carapice i jos par sitnica,znaci skoro nista.

Da mi je da okrecimo i sredimo prvo stan pa cu onda polako pripremati za bebu

Ocistila sam donje elemente kuhinje,gornje cu sutra danas bas nemam snage,sastavila bosanski lonac da se krcka i legla

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2152
26.5.2015 14:31:30   
rose
pandice pa ti i ja bi mogle isti dan roditi user posted image

(odgovor članu pandica)
Neposredna veza do poruke: 2153
26.5.2015 14:33:36   
maksi
Meni je nocna lampica gorila dugo i poslije cetrdeset dana jer je prakticno cim beba zaplace znam gdje sam imsta sam user posted image
IZVORNA PORUKA: rose

Aha znači do 40 dana, a dovoljno je ono bebi svjetlo (mislim na svjetiljke koje su kao igračkice, raznih oblika i boja)?

naravno user posted image ja cu to ovaj put, prosli put ga nisam imala pa koristila stolnu lampu...ko bi yaspao pored velikog svjetla user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2154
26.5.2015 14:33:52   
pandica
Ma o tome i ja razmisljam, kako cemo svi zaspati pored tog silnog svjetla user posted image  Vec sam se zabrinula, a s druge strane razmisljam o tome sta ako beba navikne na svjetlo pa kasnije nece da spava u mraku...Da rose  ko zna, mozda i cimerke budemo ako si iz Sa user posted image  

My Ovulation Chart

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2155
26.5.2015 14:34:37   
lala88
ja necu ostavljati svjetlo, beba ce biti s nama u sobi. A u sobi se uvjek sve vidi, jer mi je ulicna rasvjeta kraj prozora i nemam potrebe za dodatnim svjetlom kad se sve vidi po sobi, sad stavili tamne debele paravane da mozemo spavati, a kad dodje bebi sklonicu te paravane.
Negod da pitam ove iskusnije beba mi od juce bije bas jako, talasa stomak kao nikad do sad jel to normalno ili joj nesto negodi.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2156
26.5.2015 14:34:38   
maksi
Po tikeru ti si nekih desetak dana poslije mene

pandice pa ti i ja bi mogle isti dan roditi user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2157
26.5.2015 14:36:37   
pandica

Što znači maksi i ti bi nam se mogla pridruziti user posted image  Gdje planirate se poradjati, Jezero ili Drzavna?

My Ovulation Chart

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 2158
26.5.2015 14:40:27   
LieToMe RR

Imam jedno pitanje za trudnjače koje čekaju drugu bebu. Da li ste prvom djetetu u toku noći ostavljali svjetlo upaljeno? Neko kaze da treba, neko da ne, pa iskreno ne znam ni sama šta kad dodje vrijeme raditi? Beba ce ako Bog da biti sa nama u spavaćoj sobi, krevetić će biti uz mene...

ja jesam..to ima veze s 40-snicom, meni sveki rekla ja je poslusala...a mislim i meni je valjalo kad prokmeci u noci a odmah vidim gdje je..tj. bio je krevetic preko puta naseg...i sad cemo ali imamo bolju varijantu sa mane intenzivnim svjetlom user posted image , nije klasicna stolna lampa vec bas ko nocno svjetlo ...u obliku mede...koje je kupljeno saji i koje ju je puklo po glavis kda je povukla kabl... srecom nije cijelom tezinom palo na nju user posted image ...tako mame koje cekaju prvu djecu ...sve sto mogu povuci na sebe kad vec krenu da ustaju i hvataju okolo...sklanjajte user posted image

i ja sam isto malo zbog 40-snice user posted image  malo zbog prakticnosti jer se do tad budila u toku noci da doji pa da ne tumaram u mraku. ona je bila doslovno ko svicarski sat na svaka 3-3,5 sata se budila dok niej napunila 2 mjeseca taj e izbacila tu prvu nocnu siku i spavala u komadu po 7 sati (ja sam neki dan iskopala evidenciju, imam tekicu u koju sam upisiva kad je dojila, kad je kakila, kad je piskila, koliko cesto smo je presvlacili, kad sam joj dala D3 kapi...uglavnom meni pomoglo da vodim evidenciju).  muz je nabavio za nase lampe uticnicu sa onim regulatorom svjetlosti i daljinski pa se lijepo moze skroz smanjiti i skroz pojacati i stoje nam lampe na nocnom ormaricu tako da su njoj totalno van dodira (cak i sad kad je pravo porasla jos uvijek ne moze da sama upali na prekidac)

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2159
26.5.2015 14:41:23   
rose

IZVORNA PORUKA: maksi

Meni je nocna lampica gorila dugo i poslije cetrdeset dana jer je prakticno cim beba zaplace znam gdje sam imsta sam user posted image

ma da..al moja nakon 40 dana krenula spavati u komadu...od ponoci do 6 ujutro user posted image

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 2160
26.5.2015 14:42:18   
rose

Ma o tome i ja razmisljam, kako cemo svi zaspati pored tog silnog svjetla user posted image  Vec sam se zabrinula, a s druge strane razmisljam o tome sta ako beba navikne na svjetlo pa kasnije nece da spava u mraku...Da rose  ko zna, mozda i cimerke budemo ako si iz Sa user posted image  

jesam user posted image

(odgovor članu pandica)
Neposredna veza do poruke: 2161
26.5.2015 14:43:57   
pandica
Eh eto, jos samo da se dogovorimo u koju ćemo bolnicu user posted image

My Ovulation Chart

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2162
26.5.2015 14:45:25   
rose
ja jos vagam, prosli put drzavna...nemam losa iskustva...ali nema ni nekih doktora vise...a sad sam i starija...pa vidjet cemo...mislim da bi me moja dr uputila na GAK Murtezicu...ma jos nisam odlucila

a ti?

(odgovor članu pandica)
Neposredna veza do poruke: 2163
26.5.2015 14:46:27   
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: lala88

ja necu ostavljati svjetlo, beba ce biti s nama u sobi. A u sobi se uvjek sve vidi, jer mi je ulicna rasvjeta kraj prozora i nemam potrebe za dodatnim svjetlom kad se sve vidi po sobi, sad stavili tamne debele paravane da mozemo spavati, a kad dodje bebi sklonicu te paravane.
Negod da pitam ove iskusnije beba mi od juce bije bas jako, talasa stomak kao nikad do sad jel to normalno ili joj nesto negodi.

blago tebi pa tek sad talasa user posted image user posted image user posted image
moja talasa ima 2 mjeseca user posted image user posted image user posted image  (sve se sjetim onog vica ne talasaj user posted image user posted image )
mozes misliti kako kod mene talasa kad mi kolege vide da pupo skace user posted image  normalno je to, beba ti je aktivna. moja prva nije bila ovoliko, ova je bas neki fudbaler user posted image

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 2164
26.5.2015 14:47:38   
LieToMe RR

ja jos vagam, prosli put drzavna...nemam losa iskustva...ali nema ni nekih doktora vise...a sad sam i starija...pa vidjet cemo...mislim da bi me moja dr uputila na GAK Murtezicu...ma jos nisam odlucila

a ti?

ja cu opet u drzavnu, sta ja znam, nakas ostao. valjda ce i ova beba potrefiti da se rodi u njegovoj smjeni user posted image  i ja sam tu negdje s vama, mozda i uranim zbog ovog grlica pa eto i mene na dernek user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2165
26.5.2015 14:47:59   
pandica
Meni je prva bebica i totalno sam zbunjena iskreno. Jedno kaze idi na Jezero, drugo kaze ni slučajno Mrsa hara... Ovom super iskustva u Drzavnoj, s druge strane neko se jezi na samu spomen Drzavne, tako da nisam pametno iskreno user posted image  Jedino, al fakat jedino čega me strah je ta Mrsa, ovo ostalo, proći ću kako ću proći, ali samo da ne pokupimo to sranje user posted image

My Ovulation Chart

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2166
26.5.2015 14:50:19   
rose

Što znači maksi i ti bi nam se mogla pridruziti user posted image  Gdje planirate se poradjati, Jezero ili Drzavna?

ma mogla bi i LTM user posted image prije maksi..kod nje trece dijete a sije nas za sedmicu i po ...ona ce prije nas user posted image

(odgovor članu pandica)
Neposredna veza do poruke: 2167
26.5.2015 14:51:58   
pandica
Masala sta nas ima user posted image  Mnogo smo bili vrijedni zimus user posted image

My Ovulation Chart

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2168
26.5.2015 14:53:55   
rose

IZVORNA PORUKA: LieToMe

blago tebi pa tek sad talasa user posted image user posted image user posted image
moja talasa ima 2 mjeseca user posted image user posted image user posted image  (sve se sjetim onog vica ne talasaj user posted image user posted image )
mozes misliti kako kod mene talasa kad mi kolege vide da pupo skace user posted image  normalno je to, beba ti je aktivna. moja prva nije bila ovoliko, ova je bas neki fudbaler user posted image

i kod mene isti slucaj saju nisam osjetila aova konstantno talasa, burgija, lakta se, ne znam ni ja sta radi..evo i u ovom momentu user posted image

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 2169
26.5.2015 14:54:58   
lala88
LTM preaktivna je moja beba svo vrijeme, ali je do sad imala intervale potpune mirnoce, a sad imam osjecaj da i u snu udara. Nema vise da udara u jednom djelu, sad istovremeno bije na vise strana stomaka, pa se isteze. Znalo se desiti da po 3h bude apsolutno mira, sad ni 15 min nije mirna. Vjerovatno to treba tako. Mislim da bi se bebine aktivnosti primjetile i kad bi dzemper obukla.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2170
26.5.2015 14:56:27   
LieToMe RR

Meni je prva bebica i totalno sam zbunjena iskreno. Jedno kaze idi na Jezero, drugo kaze ni slučajno Mrsa hara... Ovom super iskustva u Drzavnoj, s druge strane neko se jezi na samu spomen Drzavne, tako da nisam pametno iskreno user posted image  Jedino, al fakat jedino čega me strah je ta Mrsa, ovo ostalo, proći ću kako ću proći, ali samo da ne pokupimo to sranje user posted image

generalno drzavna ima bolje higjenske uslove (bar koliko su meni rekli). imala je i dobr doktore ali eto otislo je nekoliko mada imam drugaricu koja radi u drzavnoj i kazu da su i ovi dosta dobri (pitala sam je nedavno da mi sikreno kaze gdje da idem i preporucila mi je opet drzavnu kao i prvi put). meni se vecina drugarica porodilo na jezeru jer su imale tih nekih komplikacija u trudnoci, sve na carskom rezu zavrsile. ova jedna je prvo rodila u drzavnoj drugo na jezeru jer je morala lezati (imala trombofiliju) pa je bila na jezeru kaze da je nebo i zemlja u odnosu na prvi i drugi porod. ova jedna prijateljica kad je malca rodila, nakon cr dobije neku infekciju, rana joj 3 mjeseca curila, zakomplikovalo joj se bilo pravo, stalno neke briseve radila.
generalno, ja sam vec operisana prije 10ak godina u drzavnoj (pod totlanom anestezijom, lezala 10 dana u bolnici), stvarno sam bila odusevljena higjenom, urednoscu i svim ostalim u paketu. tako da se nisam puno dvoumila oko poroda. na porodu stvarno bilo super, pisala sam vec da se ne ponavljam, nakas me vodio, nakas me porodio (tako se potrefilo), bila sve skupa 24 sata poslije poroda, izasla odmah sutradan, rana lijepo zarasla, beba nikakvih komplikacija, ma sve za 10 bilo stvarno.
ja se ni sad ne dvoumim, idem u drzavnu, trebalo bi prirodno aBd kao i prva trudnoca pa eto...vidjecemo. 

(odgovor članu pandica)
Neposredna veza do poruke: 2171
26.5.2015 14:56:41   
rose

ma mi smo u drzavnoj..ja htjela porod u kadi a i zbog mrse,, GAK bio jos na ocnoj klinici u staroj zgradi...i nismo pokupili mrsu..ali sam ja maloj na nozi jednom prilikom nasla veliku gnojanicu koju sam ocistila i koja se nije vracala..pa hajd znaj sta je to bilo

(odgovor članu pandica)
Neposredna veza do poruke: 2172
26.5.2015 14:58:49   
LieToMe RR

LTM preaktivna je moja beba svo vrijeme, ali je do sad imala intervale potpune mirnoce, a sad imam osjecaj da i u snu udara. Nema vise da udara u jednom djelu, sad istovremeno bije na vise strana stomaka, pa se isteze. Znalo se desiti da po 3h bude apsolutno mira, sad ni 15 min nije mirna. Vjerovatno to treba tako. Mislim da bi se bebine aktivnosti primjetile i kad bi dzemper obukla.

moja prva bebica kazem ti kako poslije poroda, tako i u trudnoci, znalo se tacno kad pajki kad je aktivna. ova nikad mirna, stalno se nesto proteze, rasteze, udara, cas lijevo cas desno, cas dole...ko da mi i jajnike i bubrege pomjera user posted image  (isto kao kod rose user posted image )
samo kontam prva je iste intervale imala kad se rodila. tacno periodi kad je budna i periodi duboke kome user posted image
jadna mi majka ako ova bude kad se rodi kao st je u stomaku user posted image  pa ja sam totalno najebala da prostite user posted image user posted image

< Poruku je uredio LieToMe -- 26.5.2015 15:00:11 >

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 2173
26.5.2015 15:01:12   
pandica
hahahahha... to sam i ja jednom prilikom rekla kad sam pročitala ono kao pratite kako se beba ponasa u stomaku takav tajming ce imati i kad se rodi. Odmah sam muzu rekla, znači nema meni spavanja do 18. godine hahah

moja prva bebica kazem ti kako poslije poroda, tako i u trudnoci, znalo se tacno kad pajki kad je aktivna. ova nikad mirna, stalno se nesto proteze, rasteze, udara, cas lijevo cas desno, cas dole...ko da mi i jajnike i bubrege pomjera user posted image  (isto kao kod rose user posted image )
samo kontam prva je iste intervale imala kad se rodila. tacno periodi kad je budna i periodi duboke kome user posted image
jadna mi majka ako ova bude kad se rodi kao st je u stomaku user posted image  pa ja sam totalno najebala da prostite user posted image user posted image

My Ovulation Chart

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 2174
26.5.2015 15:04:55   
LieToMe RR

hahahahha... to sam i ja jednom prilikom rekla kad sam pročitala ono kao pratite kako se beba ponasa u stomaku takav tajming ce imati i kad se rodi. Odmah sam muzu rekla, znači nema meni spavanja do 18. godine hahah

ti planirala poslije 18te spavati, kad krenu izlasci, nocni provodi...hajd sad lijepo ponovo isplaniraj user posted image

vizavi spavanja i nespavanja:mi jutros vodimo malu doktoru kad zove sveki zove moja mama...obje majke mi isto simultano eto sto nismo zvali da je leoni lose, da je imala visoku temperaturu...reko zivota vam kako vi meni mozete u 3 ujutru pomoci, dovoljno sto mi ne spavamo i sto ona ne spava taman jos da dizem i ciglane i alipasino na noge user posted image user posted image

(odgovor članu pandica)
Neposredna veza do poruke: 2175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Tablica dohrane
SdZ

Da li ste pratili tablicu uvodjenja dohrane? Kad ste bebama uveli dohranu? Hvala na odgovoru (:

* (92%)

** (8%)

Broj svih glasova: 53

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *