Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 26.5.2015 8:58:34
*pcelica*
Ja sam oba puta na drip rodila. Prvi put mi davali buskopan i tramal inekcije u infuziju i bolovi bili podnosljivi. Rodilaa glasa nisam pustila.Drugi put samo drip bez ijedne inekcije. Jos plodna vodaminije otislapa beba se spustala zajedno sa posteljicom. Onako sveu kompletu. I kad je na skoro izasla glavica onda mi brobusili vodenjak. Elem drugi put sam se napatila momacki. Bolnicu na noge digla koliko sam se derala. Sad ako Bog da cekam kod kuce dok ne krene
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 26.5.2015 9:06:16
*nur*
Jutro drage moje, jeste li se naspavala, tmurno nam je i jutros ali eto od sutra će bolje vrijeme aBd. A što se tiće panike, vidim da ste o tome pricale malo sam na brzaka zraknula,ja sam veliki panicar Drage moje interesuje me u kojoj sedmici ste prvi put osjetile pokrete
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 26.5.2015 9:09:53
*pcelica*
Ja sam juce prvi out osjetila. kao riba kad se koprca. Juce usla u 17 nedjelju. S tim da je meni ovo treca trudnoca. Prve dvije sam oko 20 nedjelje osjetila. Gdje nam je ovo LTM. Nema je jutros da se javlja. Ja navikla daona svako jutro se javi kad dodje na posao, pa mi neobicno.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 26.5.2015 9:15:14
pandica
Dobro jutro drage moje. Pčelice bravo za pokrete... oj samo kad se sjetim kako mi je stomak bio pun leptirića i balončića, al ja nisam bila sigurna da li je to to Ustvari ljudi me uvjeravali u suprotno, kao to su tvoja crijeva, ovo, ono Znala sam da nije i da je to moja mala bebara... Dobro se sjecam, otisla dr. i pita me osjetim li pokrete, reko ja mislim da osjetim a svi mi kazu da to nije to. Čovjek crko od smijeha
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 26.5.2015 9:22:12
M.A.M.
Jutro drage moje,meni od petka imam osjecaj sve nizbrdo krenulo Prvo me zub ispatio,pa izvadila,pa 2 dana nespavanja koliko me samo rana bolila,u nedjelju opalila generalku po stanu,tako me jako stomak zabolio da sam od straha plakala sat vremena Sat vremena poslije toga mama mi javlja da je nana umrla(oceva majka) e to me potreslo da neznam kako sam izdrzala juce i prekuce Izjadah se ja vama al Boze moj zivot ide dalje,najbitnije da se beba javlja,a ostalo ce proci
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 26.5.2015 9:25:08
lala88
zdravo loptice, evo i nas. Dan je nikakav, nemogu van MC gdje si, da se zena neporodi? I ja bi te vase lahke porode, moja sestra je prvi put otisla prije na dan, ali je drugi put bila pametna i otisla prije na 10 minuta, na prijemnom joj puko vodenjak i odma je u salu sve gotovo bilo za 10 min. Ma vala necu zuriti prvi komsija je ginekolog u penziji mogu se ja i u stanu poroditi
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 26.5.2015 9:34:45
pandica
A joj MAM bas mi je zao. Ne daj se... Znam da je tesko ali ne daj da puno utice na tebe, ne smijes radi bebice. Moj beban i ja ti šaljemo puuunooo zagrljajaaaa
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 26.5.2015 9:39:49
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Jutro drage moje,meni od petka imam osjecaj sve nizbrdo krenulo Prvo me zub ispatio,pa izvadila,pa 2 dana nespavanja koliko me samo rana bolila,u nedjelju opalila generalku po stanu,tako me jako stomak zabolio da sam od straha plakala sat vremena Sat vremena poslije toga mama mi javlja da je nana umrla(oceva majka) e to me potreslo da neznam kako sam izdrzala juce i prekuce Izjadah se ja vama al Boze moj zivot ide dalje,najbitnije da se beba javlja,a ostalo ce proci
M.A.M zao mi je zbog vaseg gubitka. Stresna situacija,ali moras misliti na bebicu i biti jaka zbog nje
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 26.5.2015 9:44:30
M.A.M.
Hvala drage moje Ma eto sve bude i prodje,al najteze mi je bilo oca gledati onako slomljenog,covjek koji je citav zivot ko stijena Nego kakve ste mi vi,nisam nista citala,ima li nam novih bebica
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 26.5.2015 9:52:51
ninuska
Hvala drage moje Ma eto sve bude i prodje,al najteze mi je bilo oca gledati onako slomljenog,covjek koji je citav zivot ko stijena Nego kakve ste mi vi,nisam nista citala,ima li nam novih bebica
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 26.5.2015 10:08:31
maksi
MAM bas mi je zao zbog tvog gubitka,budi jaka,sada ti je beba na prvom mjestu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 26.5.2015 10:11:44
maksi
Jutrooooooo
Vrijeme je fuj ,moja mama je imala obicaj reci ubilo se za samoubistva.
Ja cu danas polako cistiti kuhinju iz nutra,jer planiramo poceti kreciti u nedelju. Prosto me strah jer ne znam kako cu izdrzati ali valjda cu moci,svekrva ce doci da pomogne.
Mala curice kako si nam ti,ima li bolova
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 26.5.2015 10:18:31
mala curica
Perlice nisam ti cestitala od srca za malene pokrete Svakim danom ce biti sve vise i jace ....uzivaj mila... M.A.M zao mi je zbog nane i svega sto ti je izazvalo stres
Pupo jos tupo boli. Pa mi smo usli u 36-tu sedmicu.....jupiiiiiiiiii Bebica se po malo gura,uglavnom nocu se buni ako ne legnem kako joj pase bas me udara Sutra u 11 kontrola.....jedva cekam.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 26.5.2015 10:19:16
LieToMe RR
MAM primi moje iskreno saucesce zbog gubitka Nema covjek sta pametno da kaze u tim situacijama.
I meni je od juce krenulo naopako. Vodili smo malenu doktoru jutros, vadili joj i krv, malo joj leukociti povecani, sve od zuba, pluca ok, grlo ok, sve super samo ona visoku temepraturu i povraca (ali ne povraca hranu nego vodu jer vodu pije u neogranicenim kolicinama). Elem, konstatovala doktorica ove dvije petice sto prave problem, dobili smo na kraju antibiotik, voltaren cepice ako bude visoka temepratura ko sinoc, razmutila sam joj lineks, sinoc je popila dalsy. Ja vec dva dana spavam malo ili nimalo, tacno sam krepana Evo sam se dovukla na posao, dala sam joj antibiotik, trenutno ima jako malo temeprature i zaspala je (izmrsvarena je od nespavanja i od hodanja po doktorima i vadjenja krvi) pa vidjecemo veceras sta nas ceka, nadam se da je nece dugo muciti zubici
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 26.5.2015 10:28:35
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: LieToMe
MAM primi moje iskreno saucesce zbog gubitka Nema covjek sta pametno da kaze u tim situacijama.
I meni je od juce krenulo naopako. Vodili smo malenu doktoru jutros, vadili joj i krv, malo joj leukociti povecani, sve od zuba, pluca ok, grlo ok, sve super samo ona visoku temepraturu i povraca (ali ne povraca hranu nego vodu jer vodu pije u neogranicenim kolicinama). Elem, konstatovala doktorica ove dvije petice sto prave problem, dobili smo na kraju antibiotik, voltaren cepice ako bude visoka temepratura ko sinoc, razmutila sam joj lineks, sinoc je popila dalsy. Ja vec dva dana spavam malo ili nimalo, tacno sam krepana Evo sam se dovukla na posao, dala sam joj antibiotik, trenutno ima jako malo temeprature i zaspala je (izmrsvarena je od nespavanja i od hodanja po doktorima i vadjenja krvi) pa vidjecemo veceras sta nas ceka, nadam se da je nece dugo muciti zubici
Ja jutros pisem neobicno nema tebe da se javis s posla.Misa muvise i zubici bas je te petice napatise.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 26.5.2015 10:37:13
LieToMe RR
Ma ja sam nekako skontala da cete znati da me nema zbog malene i zubica, ja se javim tradicionalno s posla uz kafu (koju tek sad pijem). Ma kao sto sam vec rekla mi njene zubice nismo osjetili do prosle godine jednu cetvoruku kad je upalu uha fasovala zbog nje (isto maj bio) i sad ova petica lijeva gornja. Muci se ali borac je to izgurace ona. S kojim zarom jeona jutros u pola 4 teturala iplesala uz peppu a muz s jedne strane ja s druge da jeuhvatimo ako krene padati jer je pospana, gladna, nikakva...ali dijete ne lezi, ne miruje. Pa trljaj senf, tusiraj, umotaj u peskir. Jos jutros se premamo doktoru i ja spremam njenu torbu (vazda vukljam rezervne garderobe - sto bi dobro jer je povratila u autu i po meni i po sebi), i pakujem na jans tako da sta ne zaboravim, mobitele, kljuceve, knjizice, maramice... ona dusa draga konta idemo nekoj od baka sve govori ajmo baki reko idemo ali ne baki. S kojim je ona entuzijazmom hodala po omeru maslica ja vama ne mogu docarati sve dok nije doslo vadjenje krvi na red
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 26.5.2015 10:37:38
alman
MAM zao mi je zbog tvog gubitka, vjerujem da ti je bilo tesko, pogotovo ako si bila puno vezana za nju, kad je moja nana umrla koja me je od malena cuvala, dok je mama bila na poslu, bas mi je tesko palo,
cuvaj se draga
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 26.5.2015 10:40:58
rose
IZVORNA PORUKA: maksi
Jutrooooooo
Vrijeme je fuj ,moja mama je imala obicaj reci ubilo se za samoubistva.
Ja cu danas polako cistiti kuhinju iz nutra,jer planiramo poceti kreciti u nedelju. Prosto me strah jer ne znam kako cu izdrzati ali valjda cu moci,svekrva ce doci da pomogne.
Mala curice kako si nam ti,ima li bolova
mi startamo u subotu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 26.5.2015 10:41:01
alman
IZVORNA PORUKA: LieToMe
a joj i ti zubici, bas je napatise, da hoce vise izrasti, i suosjecam se sa njom, i mene od jutros opet zubi i glava boli, imam osjecaj da kad se preforsiram dan prije da me sutradan bole i zubi i glava,