Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 25.5.2015 16:01:26
*pcelica*
Jos kad ufate mene. Ja volim cackati oko tehnike. Mm uvijek mene pita za sve vezano oko tehnike. I oni mene da uce. Najvjerovatnije da mu je procesor riknuo. Jos neki dan kod komsinice. Starija zena prikljucila internet jer su joj djeca vani pa da se s njima cuje. I u kvaru joj wi -fi. Dosli i rekli nije do njih nego do laptopa. Ja donijela laptop kuci radi wi fi ipak do njih.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 25.5.2015 18:12:02
lala88
gdje ste zene, nigdje nikog? Mi rucali i sad se izlezavamo, mm pojeo 2 komada torte, to su 4 obicna komada Vrjeme je fuj nemozemo ni prosetati, moracu na drugi nacin trositi kalorije
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 25.5.2015 18:23:23
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: lala88
gdje ste zene, nigdje nikog? Mi rucali i sad se izlezavamo, mm pojeo 2 komada torte, to su 4 obicna komada Vrjeme je fuj nemozemo ni prosetati, moracu na drugi nacin trositi kalorije
Ne znam na koji nacin mislis, ali zvuci primamljivo. Mogla bih i ja svoje
Moram da vam sepohvalim ovdje kad nemam kome. Mmnije kuci. Ja sam maloprije prvi put osjetila bebicu. Kao da imam ribicu u stomaku koja se koprca Tek sam tad postala stvarno svjesna da u meni raste jedan zivot.Tacno drugaciji osjecaj od onog kad saznas za trudnocu i sad
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 25.5.2015 18:42:48
rose
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Ne znam na koji nacin mislis, ali zvuci primamljivo. Mogla bih i ja svoje
Moram da vam sepohvalim ovdje kad nemam kome. Mmnije kuci. Ja sam maloprije prvi put osjetila bebicu. Kao da imam ribicu u stomaku koja se koprca Tek sam tad postala stvarno svjesna da u meni raste jedan zivot.Tacno drugaciji osjecaj od onog kad saznas za trudnocu i sad
kad se Abd za koji mjesec rasplese pa ne znas vise gdje se javlja a javlja se stalno
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 25.5.2015 19:10:30
LieToMe RR
mi evo trosimo kalorije ugadjajuci maloj tacno je kod nas ko u poslovici:nije sto se razbolilo nego sto se razmazilo uspjela sam kosu da operem i da jedem...i to je nesto!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 25.5.2015 20:03:28
mala curica
Zene nezz sta se desava,poceo me stomak boljeti oko 5 i sada me boli.Kao da trebam dobiti. Sada se istusirala i legla prestane i opet pocne ....nezz jeli bezz da idem u bolnicu ili da cekam srijedu kontrolu. Kad ni sama nezz kako se trebam ponasati.Kontam da cekam bas jako da zaboli ili nesto drugo da reagujem. Mozda sam se pocela otvarati pa me boli
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 25.5.2015 20:16:52
lala88
MC koja ti je sedmica? Mozda bi bilo dobro da odes do dr, ja bih otisla, jer mi prvorotkinje neznamo sta su kontrakcije, pa bolje da odes da vise jel sve ok. Meni su rekli da kontrakcije bole ko menustralni bolovi, ali da bole i ledja i stomak, a da bol moze poceti prije na 12 sati od porada i da se samo pojacava, sad neznam jel to tacno, valjda ce neka iskusna zenica odgovoriti i na moj i tvoj post.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 25.5.2015 20:22:55
aidana
mc ja se ne sjecam da me je samo stomak bolio. Mene su boljela krsta i kad sam otisla na pregled bila otvorena 3 prsta, navece mi ukljucili drip i kad su pocele prave kontrakcije imala sam osjecaj da me sa svih strana boli, i ledja i stomak kao sto lala kaze. ako mislis da nesto nije ok svakako se javi doktoru, zao mi je sto nisam od neke pomoci
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 25.5.2015 20:23:43
mala curica
35-ta sedmica. Ma nezz ni ja kako sta ide.Pupo boli stomak se stvrdne ali ledza nista. Moguce je da je ovo priprema za prave kontrakcije koje ce doci. Mozda i necu docekati termin.Vec par dana ja povremeno osjetim tu bol ali prestane. Sada lezim na lijevom boku pa manje boli.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 25.5.2015 20:25:33
LieToMe RR
Ne znam sta bih vam rekla, mene je pravo bolilo tek sat pred porod ali ja nisam mjerilo imam visok prag bola a i zbog ovog grlica otvaram se ko luda. Prati, stopaj, zapisuj ako ti je lakse, koliko cesto i kakvi bolovi. U principu ne ide bas porod tako brzo, prvo ispadanje sluznog cepa pa pucanje vodenjaka... ako ti potraje ja bih na tvom mjestu ipak otisla doktoru.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 25.5.2015 20:26:08
mala curica
aidana hvala na odg. Kao sto vec rekoh ne bole me.krsta. Nekako mi se ne panoci i ne trci odmah u bolnicu,bebu osjetim aktivna je,ne bas kao.uvijek da jako ali osjetim.je lupka .
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 25.5.2015 20:29:36
mala curica
IZVORNA PORUKA: LieToMe
Ne znam sta bih vam rekla, mene je pravo bolilo tek sat pred porod ali ja nisam mjerilo imam visok prag bola a i zbog ovog grlica otvaram se ko luda. Prati, stopaj, zapisuj ako ti je lakse, koliko cesto i kakvi bolovi. U principu ne ide bas porod tako brzo, prvo ispadanje sluznog cepa pa pucanje vodenjaka... ako ti potraje ja bih na tvom mjestu ipak otisla doktoru.
To nekako i cekam....ako ce vec biti nesto. Da pukne vodenjak ili da krene curiti,skuzni cep ili bilo sta sto do sada nisam imala pa da se obratim doktoru. Ne pravi mi se frka,kao sto kazes ne ide to tako lahko.I ja mogu trpiti bol,ovo je bas dosadna men bol. Bas cu da pratim svako koliko se javlja. Izgleda ovo je svakako priprema.Pa sada moze potrajati jos koju sedmicu a i ne mora znaciti.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 25.5.2015 20:33:01
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: mala curica
To nekako i cekam....ako ce vec biti nesto. Da pukne vodenjak ili da krene curiti,skuzni cep ili bilo sta sto do sada nisam imala pa da se obratim doktoru. Ne pravi mi se frka,kao sto kazes ne ide to tako lahko.I ja mogu trpiti bol,ovo je bas dosadna men bol. Bas cu da pratim svako koliko se javlja. Izgleda ovo je svakako priprema.Pa sada moze potrajati jos koju sedmicu a i ne mora znaciti.
ja sad nesto razmisljam da mi nije pukao vodenjak ja bih se u kuci porodila dosla u bolnicu 9 prstiju otvorena i pita me Nakas boli li te, reko malo samo se ti umiri i odmori i slusaj svoje tijelo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 25.5.2015 20:35:33
mala curica
Hehehe. Voljela bi tako nekako da i kod mene bude. Nesto da krene,da se desi neki znak i onda da idem.Ko zna koliko ce ovih bolova biti i da za svaki trcim u bolnicu.... Vidjet cu u srijedu sta se s gospodjom desava i sta je beba skontala
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 25.5.2015 20:40:21
lala88
ja se bojim da cu paniciti, ako ja ne onda ce mm sigurno. Jer neznam kako to boli, pa ce me svaki zig nakon 36 sedmice prepasti i mislicu da je pocelo, jos ja imam 1h voznje do UKC, posto u Gradaccu ne poradjaju
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 25.5.2015 20:44:58
mala curica
Ja se trudim da ne budem panicar,sama sebi pomazem.ako sam smirena. A mm bas panici,ja mu rekla boli me stomak on.odmah ha'jmo u bolnicu. Jesam panicila.dok je tr bila mala pa nezz sta se desava jos ako bebu nisam danima osjetila.A sada moram biti smirena pa i pravi bolovi krenu.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 25.5.2015 20:57:17
LieToMe RR
Ja nisam panicila nije ni mm puno ali me tuzakao svekrvi i mami meni pukao vodenjak ja se laganini istusirala, pa malo sredila, pa krevete spremili, onda krenem da birkam sta cu obuci e tu mi je mamu nazvao onda provjerim kofer, pa mu kazem koja je kesa za bebu a koja za mene kad budemo izlazili iz bolnice. Krenemo mi konacno (nama 15ak min do bolnice) i u autu konstatuje kao ostavice mene pa dok bede cekao porod otici ce na pumpu, reko de ti smotaj sad, necu ja jos Mislim da mu je laknulo kad su me smjestili u sobu. Jos govori on sestri ako nece brzo da ja idem pa cu se vratiti na to ona njemu neka vas sace to za 10ak minuta
On cesto prepricava kako je sve to komicno bilo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 25.5.2015 21:25:15
maksi
Vece zene,
Mala curice mislim da su ti to pripremne kontrakcije,ali ipak prati stanje.
Ja sam primjetila da mene zigne kada se bebica mrda,tacno imam osjecaj da me pritisce nezgodno,doktoricu nisam uspjela dobiti da vidim kada cu na kontrolu,i ja i jetrva mi idemo zajedno,ona je manje trudna od mene mjesec ipo.
Dok su djecaci bili na treningu trknem do Fisa bas ima slatki stvarcica za bebanu,kupih dva bodija zuti i zeleni, reko kad jos nisam sigurna sta je iako sam ja ubjedjena da je djecak. Kad sam pokazala djecacima kaze meni mladji mama nisu ti ovo boje za djevojcice,oni obojica zele seku. Kupila sam jedan sipercic i dvije pamucne pelene sa dezenom izgledaju bas ljepo i kvaliteno,reko da otkuham pa da vidim, bile su sa rozim i sa palvim dezenom ja uzela sa plavim
Meni nesto dosadno,momci zaspali,muz isto boli ga glava i tako ja sama. Sada cu i ja jos malo u krevet malo citati i brzo ce mi se prespavati
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 25.5.2015 21:30:44
mala curica
Ja nisam panicila nije ni mm puno ali me tuzakao svekrvi i mami meni pukao vodenjak ja se laganini istusirala, pa malo sredila, pa krevete spremili, onda krenem da birkam sta cu obuci e tu mi je mamu nazvao onda provjerim kofer, pa mu kazem koja je kesa za bebu a koja za mene kad budemo izlazili iz bolnice. Krenemo mi konacno (nama 15ak min do bolnice) i u autu konstatuje kao ostavice mene pa dok bede cekao porod otici ce na pumpu, reko de ti smotaj sad, necu ja jos Mislim da mu je laknulo kad su me smjestili u sobu. Jos govori on sestri ako nece brzo da ja idem pa cu se vratiti na to ona njemu neka vas sace to za 10ak minuta
On cesto prepricava kako je sve to komicno bilo
Kako slatko.... Dobra si hoces da ti sve ostane na svom mjestu.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 25.5.2015 22:59:32
ziel
ja se bojim da cu paniciti, ako ja ne onda ce mm sigurno. Jer neznam kako to boli, pa ce me svaki zig nakon 36 sedmice prepasti i mislicu da je pocelo, jos ja imam 1h voznje do UKC, posto u Gradaccu ne poradjaju
Jesi daleko stvarno, ali misli pozitivno I meni je oko 30 min. voznje do UKC-a, a kad se brzo vozi kao sto vozi mm moze i 20min. Ja sam zene koma, ledja me strasno bole a udebljala se 2 kg , 15. nedjelja trenutno, nije uopste previse da bi to mogao biti problem...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 26.5.2015 8:19:19
ninuska
Jutro dame... ispratih svoje, i polako pijuckam kaficu. jucer ne stigoh da se javim. Dan mi je bio ludnica. Vozila malu u vrtic, pa obavljala nesto po gradu. Kuci oko dorucka, ostale poslice zavrsavala i vec bilo vrijeme da je vratim kuci..bas sam se premorila. Danas cu malo laganije . sinoc smo svi prvi put spavali u spavacoj i novom krevetu . Stavila na madrac najlon dok ne kupim nepremocivu podlogu (da joj se ne omakne i ne upiski se), pa je cijelu noc suskala. Haos. Kako god se okrene suska
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 26.5.2015 8:46:13
ninuska
Citam i pisale ste o porodu. Kod mene je bilo slicno kao kod LTM . Ako Bog da i ovaj put da bude tako. Nadati se . samo sto sam ja 5-6 prstiju bila otvorena i za dva sata od prijema u bolnicu sve gotovo.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 26.5.2015 8:55:08
ninuska
I kod mene je moja tv i zadovoljni smo. U pocetku je to bilo haoticno (prije 4-5 godina kad su tek krenuli) pa smo bili iskljucili. Prije toga se svadjali bez uspjeha . A, slazem se da su totalno nesposobni. Ne znaju raditi i daju pogresne informacije. Muz je zakuhao zbog mob jer je bio na pretplati, pa se prebacivaona drugu i nesto ga zeznu. Ispravljaj krive Drine. Mada, kod nas su svi na bh telecomu tako da nam se ne isplati prebacivati na dr mrezu. To je jedini razlog. Kod mene je ultra . Skromna zena hehe. a, sto se tice prodavnica mrzim kad ne prate. Usrkletim se jer znam da misle da bih nesto mogla ukrasti i na kraju odem bez obavljene kupovine.