alman
|
IZVORNA PORUKA: Bella.88 IZVORNA PORUKA: Leena IZVORNA PORUKA: LieToMe IZVORNA PORUKA: alman IZVORNA PORUKA: sabiinaa Pozdravcic svim nisam se dugo javila , ovako kakva su vasa iskustva ja sam 33+5 sedmica pocela sam se otvarat grlic smeksan uglavnom propisane su mi pregesteron inekcije i pijem dobrostan , imam jak pritisak dole . uh puno sam uplasena samo sto vise miruj, i to u lezecem polozaju ako mozes sto vise, a ne da sjedis, barem sam ja tako skontala od ovih zenica koje su vec imale s tim roblem pa su mirovale, nemoj se sikirati sve ce to proci evo alman ti je rekla. ja sam u prvoj trudnoci bila u procesu mirovanja (pila ginipral i apaurine i jos neke bobe za srce...) elem sto vise lezanja i odmaranja, izbjegavaj bilo kakva naprezanja i fizicku aktivnost. ustaj samo za ono sto bas moras (do wc-a i da jedes) a i to mozes u polu-lezecem polozaju sretno i nemoj se sekirati. ima nas koje smo imale i teze situacije pa se porodile na termin Ja sam imala kontrakcije obje trudnoce (imam i sada, nisu vidjljive na uz, ali osjetim povremeno, i dr. mi je na prosloj kontrli vidjela hematom, za koji kaze da je posljedica tih kontrakcija). Ugl. isto kao LieToMe, pila apaurine, giniprale itd., E sam rodila malo prije termina, ali u 9. mjesecu, a L sam cak i prenijela, tako da nema pravila. Pitala sam dr sta sada rade u slucaju kontrakcija kasnije, jer nema vise gyniprala, ona je rekla strogo mirovanje.. Dojadi i to, ali eto imas jos malo vise od 3 sedmice toga i od 37+1 si ok i da krene. Ne sekiraj se. Ljubac svima, ja sam opet u frci, ali eto virnem s vremena na vrijeme :) kako si ti sada? meni su dali dabroston i apaurin i povećali mi magnezijum i to mi i danas dr.naglasi ovaj direct,a vidim vi se žalite da vam ne paše mene naručiše 28.05,dan prije ću leći ako Bog da imam uradit bris i lab.nalaze,pa gore kod interniste i eto nam curice LTM sretan rođendan i sve najbolje,ja bih ovo sa druge slike njam,a divan si poklon dobila aidana sretan rođendan i tvom momku,da ti je uvek sretan i nasmijan koliko je napunio godina? ziel sretno na kontroli draga mala c.nemoj se sekirat,nek je đavo nosi,ali nemoj se ni žalit mužu pusti zna on kakva je ona,ali mu je ona majka...,ti nemoj kontaktirat sa njom uopšte,ali njega nemoj odvajat od nje uživaj u trudnoći,još malo i uživaćeš u svom zzamotuljku sa svojim mužek,a za druge nek te boli uvo alman brzo ćeš i ti,šta bi hoće li biti carski? znaci ti ces nam ako Bog da u maju roditi, hajd nek samo bude hairli, a kako nam se slabo javljaju ostale sa spiska ja sam sljedeca, joj jos nisam ni svjesna, da je tako blizu, evo dok ovo pisem tacno me presjece stomak, bas mi je prebrzo proslo, sve nekako ubrzano, nisam se na uzivala nimalo, al eto nek se samo zivo i zdravo rodi pa cemo onda uzivati