LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (8.5.2015 13:40:17)
|
nur ne znam jel volis tj imas li mogucnosti nositi na posao hranu. Ja recimo nosim sebi obroke na posao (tako sam i u prvoj trudnoci), cjedjene sokove, napravim frape ujutru (izblendam bananu, kivi, jabuku, dodam trunku vode ili iscjedim limun ili narandzu...kako koje voce se pojavljuje tako ubacujem). Ja recimo znam ponijeti i corbice/variva i supe od dan prije koje su ostale, napravim si salatice, obavezno jogurt (neki tipa balans, lgg ili onu ab kulturu), neko pecivo. U principu gledam da bude svaki dan drugacije, ali obavezno popijem jogurt i bude neka salata. Znam si napraviti i salatu sa tunjevinom (tunjevina, neki bijeli sir, kukuruz, paradajz...) ma u principu sve sto mi padne pod ruku, nije mi mrsko ujutru ni nesto napraviti. Rijetko kad jedem brzu hranu radje "zglajzam" sa nekom pastetom ili nekim drugim nezdravim jelom, ne narucujemo nikad jer i vecina kolega pazi na prehranu pa sebi nose. Nekad nam prahne pita pa kupimo u obliznjoj pitari ali u principu stalno nosim sebi. Pijem puno vode i cajeva (cajeve zunam i paralelno dva napraviti zeleni, brusnica, aronija, majcina dusica,kopriva - to je sve trenutno u ladici), jutros recimo nisam ni nesicu popila nego odmah udarila po cajevima. U ladici uvijek imam neki welness keks (trenutno je na redu onaj sa cokoladom i ljesnjacima) i to pojedem jedan-dva onako da se pocas_tim. Imam i voca na stolu obavezno (banane, jabuke, limun). U principu stalno nesto jedem [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] a vodu pijem ko kamila.
|
|
|
|