RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (7.5.2015 15:46:22)

ma sve su one folerke to trazi nacin da dobije sta zeli...ja se sjecam da sam i ja takva bila sa 3-4 godine...ja sam svoju nanu rahmetli htjela izvarat da me pusti vani...ona nije htjela a ja joj rekla da se sad igram da sam ja ko fol velika i idem na posao a posao mi dole na izlazu iz zgrade...i tako sam ja par puta sisla i popela se...i skotrljala se...skontala sam da mi je to kazna jer sam izvarala nanu [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (7.5.2015 15:54:54)

ma ja ne smijem ni pisati ni pricati svoje bisere [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Nego drage moje trudnice koji magnezij pijete???

Ja sam u prvoj trudnici pila iskljucivo sumeci (cini mi se dietfarmov) a u ovoj trudnoci sam na pocetku uzela isti i pila i neki dan potrosim i odem kupiti i hajd kupim onaj direkt (biolecta). Medjutim u zadnje vrijeme primjetim malo ceste i jace grceve u nogama nego inace, cak i kad se nekad probudim u noci pa hocu da se namjestim pa nekako nogu valjda protegnem kad me uhvati grc ne bude mi dobro.
Jutros sam recimo bila sva utrnuta kad sam ustala. Mahom je u pitanju desna noga (inace imam problem s tom nogom imam povredu jos od bavljenja sporta, problem sa hrskavicom i koljenom), mada me u zadnje vrijeme ponekad uhvati i grc u lijevoj.

Elem da ne duljim, rekoh da vidim jel neka imala problema sa ovim magnezijem. Pijem ja i donat obavezno, cak sad nekako i pojacam dozu. jesam malo pretjerala u zadnje vrijeme sa naporom i radovima ali opet nesto kontam pa u prvoj sam bila jos i aktivnija a nisam imala tih problema, svega par puta.
Nisam citala sastav kontam da ovaj mozda neceg nema manjak u odnosu na onaj sumeci sto se s vodom razmuti. Jer bas mi se nekako poklopilo sa promjenom vrste mg.

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (7.5.2015 16:02:26)

Ja sam pila magnetrans 375 mg,i stvarno nikada nisam imala grceve u nogama,medjutim zadnji put u apoteci uzmem direct jer nisu imali magnetrans,i sto kazes imam osjecaj da nije nesto ok,grceve imam pa skoro svaku trecu noc,tako da ga vise necu uzimati sigurno

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (7.5.2015 16:07:13)

Ma i ja kontam da ne moze biti zbog moje aktivnosti, pa bila sam hiperaktivna u prvoj trudnoci, nego da je do njega. I ja cu definitivno ispiti tj pojesti [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ovo sto imam kesica i vracam se opet sumecima. A i jest mu nekako blazi ukus u odnosu na onaj sumeci.

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (7.5.2015 16:19:06)

ja uzimam u dm maglezij pastile i meni su dobre, ako koji dan preskocim odmah me hoce uhvatiti grc, a ovo kako vise radim i stalno sam na nogama uzimam jednu ujutro jednu pred spavanje i dobro sam

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (7.5.2015 16:22:34)

ja ne pijem posebno mg...pretypostavljam da ga ima u ortomol natalu koji pijem

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (7.5.2015 18:28:36)

kako sam fino zaspala jedan sat, bas mi je godili [sm=smiley36.gif] fino je kad se moze i odmarati malo [sm=smiley1.gif] a nekako mi je i vrijeme za drijemati

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (7.5.2015 18:40:08)

rose, LTM preslatke su vam cure [sm=zz_inlove.gif]. Mashallah.

smijem li reci da nikako ne pijem mg [sm=smiley22.gif]. Sad sam gledala i imam Magnetrans. Stoji li stoji. I mene hvataju grcevi u rukama i nogama.

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (7.5.2015 18:41:44)

IZVORNA PORUKA: alman

kako sam fino zaspala jedan sat, bas mi je godili [sm=smiley36.gif] fino je kad se moze i odmarati malo [sm=smiley1.gif] a nekako mi je i vrijeme za drijemati

Neka si vala odmorila. Zasluzila si [sm=smiley36.gif]. Ja budem grozna kad preko dana zaspem. Ujedam kasnije

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (7.5.2015 19:22:03)

Ja pijem BIOLECTRA ali kad se sjetim , mozda svaki 2-3 dan...ali nisu jos poceli grcevi... nemam pojma ni kad pocinju?
A jel pijete vi redovno vitamine ,npr meni dr. propisala CENTRAVIT PRENATAL i to zaboravljam piti, ne pijem redovno, ne znam jel to problem?
Na pocetku sam folnu kiselinu pila bas svaki dan redovno 40 dana i prestala sam i to, vidim ne treba nakon 3. mjeseca...

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (7.5.2015 19:29:21)

ja vitamine ne zaboravljam...svako jutro uredno dorucak+vitamin...ovo moji se razmute ko cedevita + omega + probiotik u tabletama...jedino juce propustih jer sam isla vadit krv i nalazi su mi dobri, zeljezo mi 23 [sm=smiley1.gif] bila sam na kontroli...moja dugonoga u skladu sa sedmicama, opet femur najduza mjera...25+6 u dn tacna [sm=smiley1.gif] imamo oko 800 grama a ja imam 81 kg bez cipela [sm=smiley36.gif] i od danas smo u dvocifrenom odbrojavanju...jos 99 dana [sm=smiley1.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (7.5.2015 19:36:49)

IZVORNA PORUKA: rose

ja vitamine ne zaboravljam...svako jutro uredno dorucak+vitamin...ovo moji se razmute ko cedevita + omega + probiotik u tabletama...jedino juce propustih jer sam isla vadit krv i nalazi su mi dobri, zeljezo mi 23 [sm=smiley1.gif] bila sam na kontroli...moja dugonoga u skladu sa sedmicama, opet femur najduza mjera...25+6 u dn tacna [sm=smiley1.gif] imamo oko 800 grama a ja imam 81 kg bez cipela [sm=smiley36.gif] i od danas smo u dvocifrenom odbrojavanju...jos 99 dana [sm=smiley1.gif]

Vas dvije bas dobro napredujete...a moram se i ja nakaniti pa staviti podsjetnik za vitamine... i kod mene u kutiji ima omega+neka velika tbl jedva progutam :-(

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (7.5.2015 19:46:31)

Vitamine pijem svaki dan. To ne preskacem. Uz to i dabroston 2X dnevno. Al mg nikako.
Rose koje ti vitamine koristis? Ne skontah jel'' to sve u jednoj tbl sto razmutis ili? [sm=bravo.gif] za curetak. Mashallah napredujete :)
Ja pijem prenatal. To sam pila i u prvoj trudnoci

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (7.5.2015 19:51:48)

[sm=bravo.gif] za urednu kontrolu, i za dugonogu curu, da tako nastavite do kraja[sm=smiley1.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (7.5.2015 19:57:23)

IZVORNA PORUKA: ninuska

Vitamine pijem svaki dan. To ne preskacem. Uz to i dabroston 2X dnevno. Al mg nikako.
Rose koje ti vitamine koristis? Ne skontah jel' to sve u jednoj tbl sto razmutis ili?
Ja pijem prenatal. To sam pila i u prvoj trudnoci

joj i ja zaboravljam vitamine, a pijem prenatal, kao i proslu trudnocu, a trebala bih sad do kraja malo uredovati, al nekako imam osjecaj da mi otvara apetit

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (7.5.2015 21:18:47)

Masala napredujete,mi 26+5 imamo 980 grama a sada naam je ostalo jos 90 dana bogami se primaklo

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (7.5.2015 21:25:46)

Ja od vitamina pijem Pregnital,a nisam ni ja zadovoljna magnezijumom u granulicama,tako da cu kupiti sumeci. I jos pijem utrogestan 2/1

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (8.5.2015 8:12:55)

Dobro jutro i dobrodoslica novim clanicama. Urednu trudnocu im zelim [sm=bravo.gif]Ja ispijam kafu pa da sespremam u setnju. Moram odnijeti nalaze dr. Usput uzeti svekrvinu penziju, platiti racune i mozda trknem do svojih da popijem kafu sa sestrom, jer mi roditelji nisu tu.

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (8.5.2015 8:16:12)

Jutro,

Opet prekrasno jutro[sm=smiley1.gif]
Jao sta ste se napisale...auuuuu

Upratila sam ove preslatke curiceeee[sm=bravo.gif][sm=muca.gif][sm=muca.gif][sm=muca.gif] prekrasne su. Rose i LTM, neka su vam zive i zdrave i vjecno nasmijane a i vi sa njima...sretne ste majke[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Pijem i ja ujutro prenatal od natural wealth-a i jos milion lijekova[sm=smiley36.gif]. A da vam pravo kazem nisam ni ja zadovoljna sa ovim bioelectrinim mg. Uhvate me grcevi, popijem i nista, oni i dalje nastavljaju. Moram promijeniti definitivno.

Upratila sam da je MAM bila na kontroli[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] SVe super mashAllah[sm=bravo.gif]

i rose[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] curica rasteee[sm=bravo.gif] i kako toliko zeljezo[sm=smiley36.gif] Ja se satrah pijuci sve sto ga ima u sebi i jedva nagurala na 10[sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (8.5.2015 8:23:39)

Juttrrrrooooo i od mene [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/kava.gif[/image] ja pijuckam caj i donat (ponijela cijelu flasu od kuce), noge ispruzila na ovu kutiju ispod stola, redovne jutarnje aktivnosti [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Hvala puno ninuska i carobno jutro [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image] neki vama vasi budu zivi i zdravi skupa s vama [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

rose [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] za kontrolu, samo nek sve ide po planu i programu, odmah covjeku lakse.

Ja od ovih vitamina pijem prenatal centravitov isto kao i u prvoj trudnoci i stvarno svi su nalazi odlicni, svega ima koliko i treba [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image], jedino me taj magnezij zeza ali i to cu cim ispijem vratiti se na ove sumece. Opet me jutros dok sam se okretala, pa valjda trznula nogu, uhvatio grc [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Zato se dodatno na poslu dopingujem donatom.

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (8.5.2015 9:00:59)

IZVORNA PORUKA: maksi

Masala napredujete,mi 26+5 imamo 980 grama a sada naam je ostalo jos 90 dana bogami se primaklo

na tikeru ti pokazuje vise...ovo su ti mjere s UZ?

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (8.5.2015 9:06:40)

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

Jutro,

Upratila sam ove preslatke curiceeee[sm=bravo.gif][sm=muca.gif][sm=muca.gif][sm=muca.gif] prekrasne su. Rose i LTM, neka su vam zive i zdrave i vjecno nasmijane a i vi sa njima...sretne ste majke[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Pijem i ja ujutro prenatal od natural wealth-a i jos milion lijekova[sm=smiley36.gif]. A da vam pravo kazem nisam ni ja zadovoljna sa ovim bioelectrinim mg. Uhvate me grcevi, popijem i nista, oni i dalje nastavljaju. Moram promijeniti definitivno.

Upratila sam da je MAM bila na kontroli[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] SVe super mashAllah[sm=bravo.gif]

i rose[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] curica rasteee[sm=bravo.gif] i kako toliko zeljezo[sm=smiley36.gif] Ja se satrah pijuci sve sto ga ima u sebi i jedva nagurala na 10[sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] hvala [sm=smiley1.gif]a za zeljezo se i moja dr malo cudi ali kaze da vjerovatno orthomol ga drzi visoko...nisam ti ja nikad imala posebno problem sa zeljezom a nisam ni pazila...a tvoje zeljezo ko kod moje S...njoj 9 bilo prije godinu kad smo krv vadili

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (8.5.2015 9:17:48)

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

Jutro,

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] hvala [sm=smiley1.gif]a za zeljezo se i moja dr malo cudi ali kaze da vjerovatno orthomol ga drzi visoko...nisam ti ja nikad imala posebno problem sa zeljezom a nisam ni pazila...a tvoje zeljezo ko kod moje S...njoj 9 bilo prije godinu kad smo krv vadili

ma ja sretna sto je 10[sm=smiley36.gif]. Na pocetku trudnoce bilo 4, pa podigla na 16, pa sam bila sva ponosna i eto sad roknulo ali hematolog ne obraca paznju. Iako pijem od cvekle pa na dalje[sm=smiley11.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (8.5.2015 9:22:22)

moja S je jako bijele puti..bas djeluje anemicno pa me natjerase da joj vadim krv..elem sve u granicama normale a zeljeo joj 9...i ja skontam to je ta aristrokratska bijela put ....nema dalje [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (8.5.2015 9:25:35)

Ma neka je sve ok. aristrokratkinja mala[sm=bravo.gif] a zeljezo ce se podici nekad, nekad spustiti i sta ces. U mene cijeli zivot varira

Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>