LieToMe RR
|
Koliko znam o alergijama (a vala sam ih doktorira za ovo vrijeme koje kuburim), nije stetno po plod jer ne pijem nikakve tablete, ne bi trebalo ni da je nasljedno (mozda ove neke rijetke, ove polenske i alergije na hranu se nekad kasnije sticu i ne moraju biti nasljedne) nije mi ni ginekolog nista rekao cak ni u prvoj trudnoci u ovoj vala nisam ni pitala (u prvoj me do duse masilo jer taj neki period trudnoce sam intezivno povracala i bila na bolovanju puna 2 mjeseca tako da nisam ni izlazila iz kuce sem u bolnicu na kontrolu i infuziju). Od alergija imam jos neke, neke su cak i jako rijetke (alergija na zuto zlato, odredjene metale bakar, legure bakra, cinka i jos nekih metala... prasinu, grinje, polen...). Alergija na voce i povrce nemam. U principu nije to nista strasno, ne nosim zuto zlato, iskljucivo me opskrbljuju bijelim i platinom ,srebro nosim malo rjedje mada prolazi i ono, jedino je belaj za rucne satove kojih sam fan pa svaki mora biti presvucen platinom ili necim drugim ne nosim bizuteriju (a i ne volim je), ako prijateljicama podvale nesto pod srebro ja testiram tako sto pronosam pola dana-dan ako se izaspem nije srebro . problem su mi i rajfesluzi, kopce na suknjama ili farmerkama, sve ono u principu sto ide direktno na kozu, ali to vec iskalkulicem tako sto ili sa unutrasnje strane oblozim nekim platnom ili rijesim nekim slojevitim odjevnim predmetom. Cvijece volim, imam ga u kuci, mene vise ubija prasina i polen u zraku i beharanje velikog drveca. Zdravo se hranim i unosim sto vise vitamina a i nisam u pubertetu pa nije toliko izrazeno. Sad se jednostavno potrefilo da sam prevalila polovinu trudnoce, beba uzima malo vise nego sto ja mogu hranom da nadomjestim i vjerovatno imunitet malo slabi pa se sve poklopilo. I jedino sto me oci peckaju od suhoce zraka i te koncentracije cestica sto mi je dodatno zakomplikovano jer nosim sociva i sto mi ej posao vezan 9 sati uz racunar pa se oko malo isusi pa ona krene suzenje ali to rijesim kapima. IZVORNA PORUKA: Finepex IZVORNA PORUKA: LieToMe Jutro, budjenje normalno u trudnoci, ti neki strahovi isto normalni, piskenje (u cescim intervalima) isto normalni, vrucina isto normalna razlog trudnoca Sto se tice budjenja nemaju svi tih problema kao i sa piskenjem ali ako unosis vecu kolicinu tekucine u organizam i plus pritisak u prvim mjesecima kao i pred kraj trudnoce kad se beba navali na mokracni mjehur, cesto piskenje sasivim normalno i opravdano. Valovi vrucine su izazvani povecanom cirkulacijom, radom hormona i volumen krvi se skoro pa udupla do kraja trudnoce. Da ne govorimo jos i tezina, zadihanost, jos ako je beba krupna, trudnica sitna...sve je to skup okolnosti koji doprinose tome. Za alergiju na zalost ne mogu nista piti jer nema tih tableta i kapi koje se preporucuju u trudnoci tako da gurat mi je kako znam i umijem. Vec se unaprijed pripremam na lipu ona me svake godine u crno zavije. Jedina utjeha mi je sto pocetkom juna idem na more pa cu malo pluca ocistiti. IZVORNA PORUKA: Finepex Jutro svima, evo upravo dorckovala. Ponegdje se razvedrava, al vidim oblacno.. dobila sam termin, da bas vidimo kako i sta cemo, spremila sam sve nalaze i snimke kicme. Nego da li je normalno da se tokom trudnoce budite 265 puta u noci? Dobro, nije bukvalno..uglavnom cesto se budim, ne mogu zaspat. I sve me strah da ne spavam na stomaku. Nekako mi je lake kada jastuk poturim sa strane, okrenuta sa strane, podignem nogu, naslonim, ili jorgan, nego da sada klasicni lezeci polozaj na ledjima.. Drugo, iznenadni valovi vrucina. Da li je to ko imao? Jel opasna alergija? Pijes li nesta? Zao mi je, da ti Bog olaksa ako bog da, i upise u dobra djela sto si saburli. Jel ima opasnost da ti djeca naslijede? Kada ti se to javilo? I znaci kada god krene vegetacija tebi pocinju problemi... Halali sto sam znatizeljna.
|