|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-April
22.4.2015 21:20:14   
mala curica

IZVORNA PORUKA: saamy

Ima li MCC ??? Kako se osjecas?

Saamy user posted image user posted image user posted image pa di si ti? Kako bebica?
Ja sam hvala Bogu dobro,ne dam se user posted image
Sta ima novo kod vas.....javi mi se user posted image

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu saamy)
Neposredna veza do poruke: 826
23.4.2015 8:10:57   
alman

IZVORNA PORUKA: mala curica

Gotova kontrola user posted image
Ovako..kada sam dosla odmah su me uputili pola sata vjezbica za tridnice.
Oznojena zadihana zove me dok da udjem .....Usla pregledao nalaze sve ok....secer super,nalazi krvi u redu,pritisak ok,udebljala se 2 kg od prosle kontrole(77 kg).
Pokazao mi je da sam pLinceza i da sam se okrenula glavicom ka izlazu i da zbog toga imam pritisak i ponekad kontrakcije.
Malo.mi leukociti poviseni ali samo da punooo tecnosti pijem.
Vidjela sam pile moje,vec velika cura i nema puno mjesta pa je dok mogao lijepo da mi je pokaze(da znate kako sam lijepauser posted image ).
Eto to je moj izvjestaj i sada idem doma kao pticica user posted image

user posted image mala curice bas mi je drago sto je jucer sve proslo uredu, ma rekle smo ti da se bezvze ne sikiras da ce sve bit super, oni i njihova bezvezna zivkanja, joj kako su nekada netakticni, al sta ces njima je sve to rutina, a mi odmah pomislimo na najgore i uvalimo se u briguuser posted image

sad samo opusteno, da nam drugarica bude ziva i zdrava puno godina,

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 827
23.4.2015 8:19:44   
alman

IZVORNA PORUKA: maksi

Ja sam kod prvog poroda bila sjecena,a kod drugog sam pukla jer je beba isla glavom i rukicom zajedno,i gore je kada se pukne nego kad sjeku.
Sada bi bio red da prodjem i bez jednog i drugog user posted image

iskreno ti zelim da prodjes bez i jednog savica user posted image

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 828
23.4.2015 8:25:33   
alman

IZVORNA PORUKA: Leena

Samo da javim da su mi nalazi super hB, sada cekam ultrazvuk u ponedjeljak user posted image
Jedva cekam, pa da aBd odahnem malo
Pusa za sve/citam&pisem kasnije

user posted image za uredne nalaze, bit ce i uz uredan pa ces sigurno odahnuti user posted image

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 829
23.4.2015 8:32:19   
alman

IZVORNA PORUKA: Leena

Vidjeh pricu o trudnickim stvarima, ja kupila nekoliko trudnickih hlaca, haljina, majica, iskoristila u dvije trudnoce, sad cu i u trecoj aBd, kontam da nisam dzaba kupovalauser posted image

draga kod tebe se to pravo isplatila sva odjeca koju si kupila,al neka tako i treba user posted image

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 830
23.4.2015 8:32:25   
Finepex
Pozdrav ja sam nova. Zanima me sta trudnica u 16.sedmici smije jesti? Nekada mi se jos uvijek javlja mucnina. Stomacic je pomalo vidljiv, iako nije bas sada upadan.. Udebljala sam se kilu po mojoj vagi, po vagi moje ginekologkinje dvije. Prvi put u zivotu da mi nalazi budu super uredni. Hvala Bogu. Kada cu moci vidjeti da li je musko ili zensko? :D user posted image Jest da nije bitno, neka je samo zivo i zdravo, ali ipak.. :D

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 831
23.4.2015 8:38:13   
alman

IZVORNA PORUKA: Finepex

Pozdrav ja sam nova. Zanima me sta trudnica u 16.sedmici smije jesti? Nekada mi se jos uvijek javlja mucnina. Stomacic je pomalo vidljiv, iako nije bas sada upadan.. Udebljala sam se kilu po mojoj vagi, po vagi moje ginekologkinje dvije. Prvi put u zivotu da mi nalazi budu super uredni. Hvala Bogu. Kada cu moci vidjeti da li je musko ili zensko? :D user posted image Jest da nije bitno, neka je samo zivo i zdravo, ali ipak.. :D

cetitam na trudnoci i zelim ti da bude uredna, sto se kaze skolska trudnoca do kraja,user posted image

dobro nam dosala na forum, nadam se da ces nam se prikljuciti, pa da te dodamo na spisak, kad ti je termin

a sto se tice jela, pa smijes jesti sve sto ti pase i da je po mogucnosti zdrava hrana, mada nam se svima, prvoj meni zna omaknuti pa pojedem i nesto od brze hrane, al Boze moj user posted image jedem sta mi se jede al umjereno
vidim nisi ni puno dobila do sad

(odgovor članu Finepex)
Neposredna veza do poruke: 832
23.4.2015 8:42:25   
alman
a to kad se vidi sta je, zavisi i od aparata, na novijim uz aparatima se moze vec sad vidjeti ako polozaj bebe to dozvoljava, a zavisi i od dr. da li hoce da kaze dok ne bude siguran, neki opet paraktikuju da ne govore rano vec tek tako nekad od 6-7 mjeseca,

al sto kazes najbit nije je da je zivo i zdravo,lijepo je i znati da se moze i pripremiti, sad svi zele da znaju sta je , rijetki su koji cekaju porod pa da bude iznenadjenjeuser posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 833
23.4.2015 8:46:53   
alman
a jesam ja zaredala postove, nema me jedan dan al sam nadoknadila user posted image user posted image user posted image
a sad bjezim moram ici popeglati sta cemo obuci, ja imala u planu dvije kombinacije a na kraju cu obuci skroz trece, mislila sam da mi jedna haljina ne moze da bas previse octava stomak. izleti kao kosarkaska lopta user posted image al kad malo prekrijem maramom i ogrnut cu sal jer ce mi bit vruce u mantilu, izgleda super, cak sto vise i ne izgledam ogromno kao u onoj haljini sto sam je prekrajala, jos je ova crna user posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 834
23.4.2015 8:48:41   
alman
AzraB...31.03 user posted image porodila seuser posted image
Luela... 03.04. user posted image porodila se user posted image

Psiholog27...04.05 user posted image
Marien...13.05 user posted image
Scarlet...17.05 user posted image
No idea...25.05 user posted image

Pinkie pie...04.06. user posted image
Bella...08.06. user posted image
Alldi.. 10.06.
Seashells... 12.06. user posted image
Alman...29.06 user posted image
Mala curica...30.06. user posted image

Sabiinaa...01.07.user posted image
Mybaby...03.07.
Lala88...20.07.
Adano...22.07. user posted image
Memsi ...22.07. user posted image
Anitaa...30.07. user posted image

Maksi....06.08.user posted image
Rose...14.08. user posted image
Pandica ...15.08. user posted image
Mastalica...15.08.
Meri1983...17.08. user posted image
Putujuca...18.08. user posted image
LieToMe....24.08.
Aleah...26.08.
MAM...28.8.
Bebac bucko...31.08.

Araj .... 12.09. user posted image
Pcelica Maja5.... 15.09.
Carobno Jutro ....20.09. user posted image
Ninuska ...23.09. user posted image

Aidana ...06.10.
Blue moon ... 22. 10.
Amiina ....24.10.

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 835
23.4.2015 8:53:42   
LieToMe RR
Jutro trudnice user posted image

Finipex dobro dosla i zelim ti lijepo druzenje s nama i laganu trudnocu i porod user posted image

Sto se tice jela ako mozes sve jesti (tj ne povracas puno ili nikako) gledaj da sto vise jedes voce i povrce i generalno zdraviju hranu, mada sto kaze alman svakome se ponekad omakne nestro od od brze hrane ili gaziranog pica. Nije to nista strasno sve dok nije svakodnevno.
Ja se recimo danima unaprijed radujem kad mi na jelovniku bude rostilj ili pica i neko gazirano pice. To mi bas bude neka vrsta gozbe user posted image

Kakve ste vi jutros? Ja sam nesto bila preoptimisticna da cu moci izgurati cijeli maj na poslu ali boga mi dabogda. Sve mi je teze sjediti i biti skoncentrisana (mada stvarno imam puno razumjevanje od svojih muskih kolega i vec kukaju kako ce na ljeto bez mene user posted image ). Da mi je pregurati ove krupne radove po kuci pa ako bas ne izguram do godisnjeg uzecu par dana bolovanja cisto da malo dodjem sebi. A maj mi je uvijek divan, imam puno rodjendana (ukljucujuci i moj) i godisnjica braka nam je u maju (ove godine punih 7 godina aBd user posted image ) pa valjda ce taj maj proci bezbolno da u junu plaknem nogice na jadranu user posted image

Juce sam se i narucila kod Divketa, ja to po 3-4 sedmice unaprijed odmah ugrabim jutarnji termin, bice nam i lijep datum za pregled 15.5.2015 user posted image

Beba dobro dobro aktivna... udara tuce se ko velika. Bude najaktivnija poslije jela (valjda i njoj vise drago sto konacno jedem ko normalan insan user posted image ) belaj samo kad pocne lomit organe od silnog ushicenja.

Danas divan dan. Uzivajte vi koje mozete izaci i proset_ati!

< Poruku je uredio LieToMe -- 23.4.2015 8:56:28 >

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 836
23.4.2015 8:57:20   
Finepex

IZVORNA PORUKA: alman

cetitam na trudnoci i zelim ti da bude uredna, sto se kaze skolska trudnoca do kraja,user posted image

dobro nam dosala na forum, nadam se da ces nam se prikljuciti, pa da te dodamo na spisak, kad ti je termin

a sto se tice jela, pa smijes jesti sve sto ti pase i da je po mogucnosti zdrava hrana, mada nam se svima, prvoj meni zna omaknuti pa pojedem i nesto od brze hrane, al Boze moj user posted image jedem sta mi se jede al umjereno

Ne znam, znam da sam 16.sedmica :D . Da li se to da izracunati? Samo cu vidjeti, morati cu pitati kako cu radjati. Nisam jos pocela tu temu. Neki dan me roditelji pitase jesam li spomenula za operaciju kicme. Pa cu vidjeti da se ide na carski rez. Ne znam kako ide, valjda ce ona kao ginekolog to vidjet. :D Jedina stvar sto me "zadeverala". Steta sto nema nikog ko je operisao kicmu. Citam , nacitala se po forumima da raja mora iako ima dioptriju 6. Valjda ce i mene poslati s obzirom da je kicma. Mozda je moja greska sto nisam spomenula. Mozda bi trebala mirovati. Ne znam. Ne osjecam bolove. Ne mogu reci da sad puno ne jedem, jedem ja, ali vise puta na dan. Krecem se, ono.. i ova trudnoca je nekako izgledala "bumm" ko iz vedra neba. Skroz smo bili nespremni. Hvala Bogu pomalo vec skupljamo i kupujemo stvari :D

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 837
23.4.2015 9:07:37   
M.A.M.

Ne znam, znam da sam 16.sedmica :D . Da li se to da izracunati? Samo cu vidjeti, morati cu pitati kako cu radjati. Nisam jos pocela tu temu. Neki dan me roditelji pitase jesam li spomenula za operaciju kicme. Pa cu vidjeti da se ide na carski rez. Ne znam kako ide, valjda ce ona kao ginekolog to vidjet. :D Jedina stvar sto me "zadeverala". Steta sto nema nikog ko je operisao kicmu. Citam , nacitala se po forumima da raja mora iako ima dioptriju 6. Valjda ce i mene poslati s obzirom da je kicma. Mozda je moja greska sto nisam spomenula. Mozda bi trebala mirovati. Ne znam. Ne osjecam bolove. Ne mogu reci da sad puno ne jedem, jedem ja, ali vise puta na dan. Krecem se, ono.. i ova trudnoca je nekako izgledala "bumm" ko iz vedra neba. Skroz smo bili nespremni. Hvala Bogu pomalo vec skupljamo i kupujemo stvari :D

Dobro nam dosla i zelim ti skolsku trudnocu user posted image
Evo link http://www.bhbebe.com/portal/trudnicki-kalendar tu upises prvi dan zadnje m i izbaci ti ocekivani termin poroda user posted image

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu Finepex)
Neposredna veza do poruke: 838
23.4.2015 9:08:38   
Finepex

IZVORNA PORUKA: LieToMe

Jutro trudnice user posted image

Finipex dobro dosla i zelim ti lijepo druzenje s nama i laganu trudnocu i porod user posted image

Sto se tice jela ako mozes sve jesti (tj ne povracas puno ili nikako) gledaj da sto vise jedes voce i povrce i generalno zdraviju hranu, mada sto kaze alman svakome se ponekad omakne nestro od od brze hrane ili gaziranog pica. Nije to nista strasno sve dok nije svakodnevno.
Ja se recimo danima unaprijed radujem kad mi na jelovniku bude rostilj ili pica i neko gazirano pice. To mi bas bude neka vrsta gozbe user posted image

Kakve ste vi jutros? Ja sam nesto bila preoptimisticna da cu moci izgurati cijeli maj na poslu ali boga mi dabogda. Sve mi je teze sjediti i biti skoncentrisana (mada stvarno imam puno razumjevanje od svojih muskih kolega i vec kukaju kako ce na ljeto bez mene user posted image ). Da mi je pregurati ove krupne radove po kuci pa ako bas ne izguram do godisnjeg uzecu par dana bolovanja cisto da malo dodjem sebi. A maj mi je uvijek divan, imam puno rodjendana (ukljucujuci i moj) i godisnjica braka nam je u maju (ove godine punih 7 godina aBd user posted image ) pa valjda ce taj maj proci bezbolno da u junu plaknem nogice na jadranu user posted image

Juce sam se i narucila kod Divketa, ja to po 3-4 sedmice unaprijed odmah ugrabim jutarnji termin, bice nam i lijep datum za pregled 15.5.2015 user posted image

Beba dobro dobro aktivna... udara tuce se ko velika. Bude najaktivnija poslije jela (valjda i njoj vise drago sto konacno jedem ko normalan insan user posted image ) belaj samo kad pocne lomit organe od silnog ushicenja.

Danas divan dan. Uzivajte vi koje mozete izaci i proset_ati!

Hvala lijepa. user posted image Sta da ti kazem, izbjegavam voce i povrce radi koncentracije pesticida. Covjek se svasta nacita na internetu. user posted image Izbjegavam kahve, izbjegavam meso, jer mi se od mesa nekad jos uvijek povraca iako je na pocetku bilo uzas. Nisam mogla podnijet miris mesa, bilo da je ono filete, virsle, salame, but, ono, cevapi, plijeske.. pijem jogsi, mlijeko, gadi mi se sama pomisao na jaja :D . Izbjegavam secer, citala sam ako majka tokom trudnoce puno jede slatko, dijete moze dobiti dijabetes. user posted image Tako da se sto se tice toga cuvam. cedevitu izbjegavam, isto ima neki sastojak koji steti plodu. I tako..

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 839
23.4.2015 9:11:19   
M.A.M.
nisam znala to za cedevitu,ja je pijem user posted image

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu Finepex)
Neposredna veza do poruke: 840
23.4.2015 9:14:36   
Finepex
IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Evo link http://www.bhbebe.com/portal/trudnicki-kalendar tu upises prvi dan zadnje m i izbaci ti ocekivani termin poroda user posted image

Zadnja je bila na pocektu mjeseca 6.01.

Rezultati su mi ovakvi :

Najvjerovatniji dan za trudnoću : 27-12-2014
Kraj prvog tromjesečja : 31-03-2015
Kraj drugog tromjesečja : 14-07-2015
Predviđeni dan poroda : 13-10-2015
Trenutna dužina trudnoće : 16 tjedana

Jel to 100% sigurno? :) Ne kontam nikako :D Od 2-6

< Poruku je uredio Finepex -- 23.4.2015 9:17:19 >

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 841
23.4.2015 9:22:18   
LieToMe RR
Ja bez voca i povrca ne mogu zivjeti i ne znam kako bi radni dan izgurala bez banana, kivija, jabuka a da ne govorim da jedva cekam navalu bobicastog voca. Bitno je da se dobro opere. Koru ogulim (ako su domace jabuke onda obavezno jedem sa korom, tako mi je draze). Sto se tice zelene salate, mladog luka, spinata, blitve, to dobro operem u vise voda onda malo pokiselim daostoji u sodi bikarboni pa opet isperem, zacinim maslinovim uljem i limetom ili limunom.

Sto se tice salama, virsli, pasteta to ni inace ne jedem tako da izbjegavam i u trudnoci. Malena je u fazi kad pojede nekad virsle pa se onda i ja ogrebem uz nju (mislim, ne mozes totalno izbaciti sve nezdravo iz jelovnika).

Meso nisam dugo jela i jos uvijek ne mogu piletinu ni ocima ali crveno meso je zdravo (naravno ako ces praviti natur sniclu ili krckati neko varivo), plus riba zbog omega masnih kiselina (meni je na jelovniku bila i 3-4 puta sedmicno jer sam samo nju mogla od silnog mesa). Sto se tice ribe ne jedem konzerviranu (ona mi je samo kad pravim salatu sa tjesteninom, maslinama i svim i svacim), trudim se da kupimo uvijek frsku (prijateljicicna sestra ima ribnjak, ne tove ribu i znam da je 100% friska i zdrava).

Od grickalica pojedem na poslu neki keksic (oni welness ili plazma uz caj), ponekad red cokolade. trudim se da unesem sto vise voca, cajeva i vode. Od nedavno sam pocela i ness ujutru (valja mi izgurati radni dan).

Cedevitu pijem, znam samo da deblja user posted image ne procitah i ne upratih da je nezdrava. Od sokova gledam da sebi cijedim (narandza, grejp, limun, limeta...) ali popijem nekad i one kupovne. Donat mi je droga user posted image

Slicno skroz sam i u prvoj trudnoci. Sad mi jedino nedostaje vise fizicke aktivnosti ali ide krecenje i spremanje idu ljepsi dani i more juuupppiiiiiiiiiii user posted image

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 842
23.4.2015 9:25:50   
Finepex

nisam znala to za cedevitu,ja je pijem user posted image

Isto sam citala za konzerviranu ribu. Minimum jednu konzervu sedmicno radi sadrzaja zive. user posted image Fakat ono na pocetku kada sam pocela citati, nekako sam imala utisak, trudnice ne smiju nista jesti. Toliko nam je hrana zatrovana. user posted image Od mlijecnih proizvoda pa nadalje.. te ne smije domace, ne smije ovo, ne smije ono.. jos malo pa samo tabletama kljukati ili onu hranu na vodi sto ti ubrizgaju u venu. user posted image
najsmijesnije mi je kada sam citala da je nekima trudnicama sex bio zabranjen. Iako smo se mi "stancali" i prije i sada user posted image user posted image , o majko moja, jel moguce da ja ovo pisem user posted image user posted image . Isto nam niko nista nije rekao. Da je opasno, valjda bi nam rekla. user posted image

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 843
23.4.2015 9:26:25   
M.A.M.

Rezultati su mi ovakvi :

P a kazes da si trudna 16 sedmica,znaci da je tacno user posted image ,ipak kad odes na kontrolu vidi sa svojim dr,da ti da tacniju informaciju,ali po zadnjoj m to ti je to user posted image

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu Finepex)
Neposredna veza do poruke: 844
23.4.2015 9:28:41   
Finepex

IZVORNA PORUKA: LieToMe

Ja bez voca i povrca ne mogu zivjeti i ne znam kako bi radni dan izgurala bez banana, kivija, jabuka a da ne govorim da jedva cekam navalu bobicastog voca. Bitno je da se dobro opere. Koru ogulim (ako su domace jabuke onda obavezno jedem sa korom, tako mi je draze). Sto se tice zelene salate, mladog luka, spinata, blitve, to dobro operem u vise voda onda malo pokiselim daostoji u sodi bikarboni pa opet isperem, zacinim maslinovim uljem i limetom ili limunom.

Sto se tice salama, virsli, pasteta to ni inace ne jedem tako da izbjegavam i u trudnoci. Malena je u fazi kad pojede nekad virsle pa se onda i ja ogrebem uz nju (mislim, ne mozes totalno izbaciti sve nezdravo iz jelovnika).

Meso nisam dugo jela i jos uvijek ne mogu piletinu ni ocima ali crveno meso je zdravo (naravno ako ces praviti natur sniclu ili krckati neko varivo), plus riba zbog omega masnih kiselina (meni je na jelovniku bila i 3-4 puta sedmicno jer sam samo nju mogla od silnog mesa). Sto se tice ribe ne jedem konzerviranu (ona mi je samo kad pravim salatu sa tjesteninom, maslinama i svim i svacim), trudim se da kupimo uvijek frsku (prijateljicicna sestra ima ribnjak, ne tove ribu i znam da je 100% friska i zdrava).

Od grickalica pojedem na poslu neki keksic (oni welness ili plazma uz caj), ponekad red cokolade. trudim se da unesem sto vise voca, cajeva i vode. Od nedavno sam pocela i ness ujutru (valja mi izgurati radni dan).

Cedevitu pijem, znam samo da deblja user posted image ne procitah i ne upratih da je nezdrava. Od sokova gledam da sebi cijedim (narandza, grejp, limun, limeta...) ali popijem nekad i one kupovne. Donat mi je droga user posted image

Slicno skroz sam i u prvoj trudnoci. Sad mi jedino nedostaje vise fizicke aktivnosti ali ide krecenje i spremanje idu ljepsi dani i more juuupppiiiiiiiiiii user posted image

Pogledaj na internetu konzervisana riba se ne preporucava zbog sadrzaja zive. :D Stvarno, nekako, barem sam ja takav osjecaj dobila, prvo isprepadaju covjeka, sta smije, sta ne smije, i onda fakticki ispada budala sto neku hranu izbjegava. user posted image

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 845
23.4.2015 9:28:51   
alman

Rezultati su mi ovakvi :

sta ne kontas, pa termin poroda ti je 13.10.2015 god.
tako dodje po racunici, sad ono ne mora znaciti da ces se tacno taj dan poroditi, zato i pise predvidjeni, moze bit ranije a mozes i da preneses user posted image iz termina

(odgovor članu Finepex)
Neposredna veza do poruke: 846
23.4.2015 9:29:47   
M.A.M.
a nazalost zatrovana nam je vecina hrane,al eto sto kaze LTM ni ja nemogu bez salate zivjeti,ribu uzimam svjezu bar jednom sedmicno,sokove sad pijem domace koje mi pravi svekrva bez secera a fakat su zdravi,pijem i vitamine,dosad je bebac bio dobro hvala Bogu pa cemo vidjeti dalje

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 847
23.4.2015 9:36:38   
alman
ma zene drage samo opusteno, kad bi se sad sve gledala, ne bih trebali nista ni jest ni pit, ni dista zagadjeni nam zrak, sve umjereno, ono sto je do nas je da da dobro operemo i to sa saodom i ja perem, i sta a voce i povrce ti je najvaznije

a Boga mi ja se danas radujem i pecenju user posted image a moglabih se najdaj Boze i zaraziti ako bude bolesna ovcauser posted image user posted image user posted image al nije ni to svaki dan, sta cu ja sam veliki mesaros, a tek baklava i torte user posted image

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 848
23.4.2015 9:36:56   
ananas_ze

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

Jutro zeneuser posted image
Ja ustala maloprijeuser posted image Od sramote. Probudismo se i evo sad mm gleda crtani na tv-uuser posted image Sou program. Imam neke goste pa cu vazdan kafe ispijati.

Evo meni mojih druga starih, ananas ze i idanauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Hvala vam od srca. Nadam se ovaj put najboljem i guram dan po dan. Ljubim vas. Hajte i vi u novi kruguser posted image

Mogla bih i ja na te vjezbe ali meni nesto rano jos za toga...cekat cu jos malo pa onda otici..Ja veze nemam ni o cemuuser posted image Ima li kakav pocetni kurs? Ono od poctka skroz, znate, da vam pokazu i kazu e ovo vam ej bebauser posted image user posted image , ne zamjerite, ja se salim malo...iako fakat veze nemam ni o cemu.

neka mene,hvala, S nije jos prohodao da ne spominjem ostale cari majcinstva pokvarit cu vam dozivljaj user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 849
23.4.2015 9:37:08   
Finepex

a nazalost zatrovana nam je vecina hrane,al eto sto kaze LTM ni ja nemogu bez salate zivjeti,ribu uzimam svjezu bar jednom sedmicno,sokove sad pijem domace koje mi pravi svekrva bez secera a fakat su zdravi,pijem i vitamine,dosad je bebac bio dobro hvala Bogu pa cemo vidjeti dalje

Jel vitamine pijes na svoju ruku ili su ti preporucili? U mojim nalazima sve je ok, svega ima i dovoljno. Nemam neku oskudicu vitamina pa da moram piti naknadno. Sta sam jos citala da trudnica tokom trudnoce ne smije jesti jagode, kao alergens. Moze izazvati alergijsku reakciju, i da ti sutra kao dijete bude alergicno na jagode. I sam sastojak. Nesmije domaci sladoled (sto ga prave u slasticarnicama).. fakticki.. na neki nacin , kao da ti serviraju skuplju hranu. Ono sta se meni nekad javi ceif, ahhhh na kikiriki, iako cujem i on je alergens, javlja mi se ahhhh na palacinke, pica, neku noc sam razmisljala o saftali donneru user posted image . Ne hvata me ah na slatko koliko na brzu hranu. Pomfrita bi sad mogla .

< Poruku je uredio Finepex -- 23.4.2015 9:39:35 >

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *