|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-April
24.4.2015 13:44:15   
Carobno jutro

IZVORNA PORUKA: LieToMe

user posted image za pregled i svim ostalim trudnicama na kontrolama i stanu

sto se tice alergije da te utjesim odmah user posted image nista ne smijemo da se ne lazemo user posted image
Ti si jos gora od mene ti i i na srebro alergicna user posted image ma kod mene je ove godine isto izrazeno (u odnosu na prije, prosle godine iskreno ni osjetila nisam a i mogla sam se kljukati bobama i sprejevima). Sad je valjda ova sparina nepodnosljiva, suh zrak a i sve behara pa je valjda do toga a i mi smo trudne, bebe uzimaju svoje to dodatno otezava.

Ne znam sta bih ti rekla, izbjegavaj koliko mozes izlazak vani gdje ima veca koncentracija dveca i trave, cesce se umivaj, mozes i sa kamilicom probati (ako ti smeta ocima) hladne obloge na oci, mlijeko. Meni za sad najveci problem kihanje i smrcanje (i kapilari u nosu popucali user posted image ) ali bice to sve ok
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

Dan zene,

ja od jutros pokusavam napisati nesto ali nikako da stignem. Juce sam bila na kontroli, sve super. Rastemo, u skladu smo sa sedmicama. Tako da sam bas sretna nekako sva od juce. Bas sam se nesto brinula.

Bella, cestitam za stan. Velika je to stvar, svoje kupitiuser posted image

LTM, i mene drzi alergija vec par dana, ne mogu na nos da disem...gusim se bukvalno...ali sta da se radi...nista zivo ne smijemo je li takouser posted image Meni je ovo prvi put u ovoj mjeri.Prije sam imala po malo..prodje za cas. A i ja isto imam alergiju na zlato zuto i srebrouser posted image

Leena, u vas veselo pravouser posted image ..u ponedjeljak dernek pravimo ovdje kad cujemo srce malo da kuca i da se rasteretis aBduser posted image

maksi, cestitam za testiranjeuser posted image user posted image svaka cas_t malomuser posted image

ninushka sretno na kontroliuser posted image

I meni je sad za sad kihanje i smrcanje najgore. Ugusih se. Ma pretpostavljala sam da ne smijemo nista..hajd sta ces..izdrz'o je Mujo i goreuser posted image Ma juce to izadjoh na kontrolu i jos se ja divim beharu i travi kako je ozelenilo i sv ei evo danas umiremuser posted image od "ljepote" behara. Kako sam kod kuce bila ovih dana smirilo se ali eto ima da izdrzimo. user posted image

Ja ne nosim nakit inace osim bijelog zlata i platine je liuser posted image Ako cu sta nositi od srebra ili mozda bizuterije ili swaroskog koji mi se btw jako svidja, onda to nosim preko odjece. Inace sve to natekne i pocrveni, pa izgleda kao sprzeno. Nausnice ni pod razno ne smijem nositi. Zadnji put sam u hitinoj skidala..vadili kljestima onimuser posted image Toliko je to nateklo u sat vremena nosenja bizuterijskih nausnicauser posted image user posted image Mislila sam da cu izdrzati za ljepotu ali eto posjetih hitnu poslijeuser posted image

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 926
24.4.2015 13:45:21   
Carobno jutro

IZVORNA PORUKA: mala curica

I ja jedva cekam.....user posted image Kada sam.je vidjela na uz kako mi se "smjeska" i gleda prema meni pozeljela sam isti komenat da je uzmem.u ruke i zagrlim......
A kao sto kazes,sad ce to brzo proletiti.
Jesi li ista pocela da pripremas?Sigurno neke stvari imas od brace koje cete mocu iskoristiti.

user posted image user posted image

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 927
24.4.2015 14:17:32   
LieToMe RR
Kako kaze Cola pusti pusti modu user posted image

Ja sam imala probusene usi prije rata i od tih zlatnih nausnica sto je mamina vjencana kuma kupila ja mal glavom ne zaplatih user posted image , sa tim deverali godinu dana koliko se to sto bi rekli na zlo dalo user posted image vise nikad nisam ni probala a vala i nemam naviku. Od nakita nosim samo oci user posted image veru, vjerenicki prsten, sat i ponekad neki dodatni prsten narukvice urijetko (vise zimi na rolke ili majice dugih rukava pa lijepo stoji). Ogrlice urijetko pravo (kako se malena rodila tako i ja prestala nakit nosati odvikla se totalno).
Volim marame, salove, esarpe...to mi je must have svaki dan, volim i subare, kape sesirice user posted image

Do duse nikad ja nisam bila ko jelka nagizdana, jednostavno nisam taj tip pa ni ne patim za tim. Imam lijepog nakita koji je od dolomita, nekog kamenja, cirkona, stakla (bez ikakvih metala) tako da eto to znam nekad staviti pa bude efektno.

Ma hej, izdrzecemo, izdrzis porod, nespavanje, dojenje...gdje neces malu alergiju user posted image

IZVORNA PORUKA: LieToMe

user posted image za pregled i svim ostalim trudnicama na kontrolama i stanu

sto se tice alergije da te utjesim odmah user posted image nista ne smijemo da se ne lazemo user posted image
Ti si jos gora od mene ti i i na srebro alergicna user posted image ma kod mene je ove godine isto izrazeno (u odnosu na prije, prosle godine iskreno ni osjetila nisam a i mogla sam se kljukati bobama i sprejevima). Sad je valjda ova sparina nepodnosljiva, suh zrak a i sve behara pa je valjda do toga a i mi smo trudne, bebe uzimaju svoje to dodatno otezava.

Ne znam sta bih ti rekla, izbjegavaj koliko mozes izlazak vani gdje ima veca koncentracija dveca i trave, cesce se umivaj, mozes i sa kamilicom probati (ako ti smeta ocima) hladne obloge na oci, mlijeko. Meni za sad najveci problem kihanje i smrcanje (i kapilari u nosu popucali user posted image ) ali bice to sve ok

Dan zene,

ja od jutros pokusavam napisati nesto ali nikako da stignem. Juce sam bila na kontroli, sve super. Rastemo, u skladu smo sa sedmicama. Tako da sam bas sretna nekako sva od juce. Bas sam se nesto brinula.

LTM, i mene drzi alergija vec par dana, ne mogu na nos da disem...gusim se bukvalno...ali sta da se radi...nista zivo ne smijemo je li takouser posted image Meni je ovo prvi put u ovoj mjeri.Prije sam imala po malo..prodje za cas. A i ja isto imam alergiju na zlato zuto i srebrouser posted image

Leena, u vas veselo pravouser posted image ..u ponedjeljak dernek pravimo ovdje kad cujemo srce malo da kuca i da se rasteretis aBduser posted image

maksi, cestitam za testiranjeuser posted image user posted image svaka cas_t malomuser posted image

I meni je sad za sad kihanje i smrcanje najgore. Ugusih se. Ma pretpostavljala sam da ne smijemo nista..hajd sta ces..izdrz'o je Mujo i goreuser posted image Ma juce to izadjoh na kontrolu i jos se ja divim beharu i travi kako je ozelenilo i sv ei evo danas umiremuser posted image od "ljepote" behara. Kako sam kod kuce bila ovih dana smirilo se ali eto ima da izdrzimo. user posted image

Ja ne nosim nakit inace osim bijelog zlata i platine je liuser posted image Ako cu sta nositi od srebra ili mozda bizuterije ili swaroskog koji mi se btw jako svidja, onda to nosim preko odjece. Inace sve to natekne i pocrveni, pa izgleda kao sprzeno. Nausnice ni pod razno ne smijem nositi. Zadnji put sam u hitinoj skidala..vadili kljestima onimuser posted image Toliko je to nateklo u sat vremena nosenja bizuterijskih nausnicauser posted image user posted image Mislila sam da cu izdrzati za ljepotu ali eto posjetih hitnu poslijeuser posted image

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 928
24.4.2015 14:24:03   
alman

I ja jedva cekam.....user posted image Kada sam.je vidjela na uz kako mi se "smjeska" i gleda prema meni pozeljela sam isti komenat da je uzmem.u ruke i zagrlim......
A kao sto kazes,sad ce to brzo proletiti.
Jesi li ista pocela da pripremas?Sigurno neke stvari imas od brace koje cete mocu iskoristiti.

nisam jos nista kupila, vecinu stvari cu iskoristiti od malca, trebala bih ovih dana da odem i donesem od rodice jer sam njoj dala kad se prosle god porodila, a sljedeci mjesec cu aBd kupiti za iznijeti kompletic

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

Neposredna veza do poruke: 929
24.4.2015 14:54:49   
rose

Almanuser posted image sto si uzivala na svadbi user posted image
Bella cestitam i da vam je hairli,puno zdravlja i rahatluka u njemu vam zelim user posted image
Cure kojima je danas kontrola sretno.....

Alman,sad ce nase Ramazanske bebice,brojevi dana se polahko smanjuju.
Ja imam osjecaj da cu prije termina.
Imas li nekih tegoba,jeli bebica lupka.Moja se okrenula u "dubi" na glavi user posted image

Gdje nam je Rose user posted image Jeli sve ok ili nema vremena od posla i malene.

heh evo da ti se javim...bas tako, posla preko glave...po 9 sati ne izlazim iz ovih svojih naloga...a kuci...uzmem malo da vas citam al nemam kad da pisem user posted image kod mene bebica isto na glavi od prosle kontrole..ko seka joj..rano se okrenu user posted image gura me svake sekunde user posted image user posted image a ja aBd od pone-sri sam u mostaru na sluzbenom putu...malo da se odmorim user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

Neposredna veza do poruke: 930
24.4.2015 14:56:00   
rose

Dan zene,

maksi, cestitam za testiranjeuser posted image user posted image svaka cast malomuser posted image

ista sam ti bila posebno nakon amnio dok jos bebu nisam krenula fino da osjecam...bravo za kontrolu...samo naprijed user posted image

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 931
24.4.2015 14:57:38   
rose

IZVORNA PORUKA: ninuska

IZVORNA PORUKA: Leena

Ja samo da mahnem, ne stizem ni citati ni pisati ovih dana bas user posted image Cekam taj ponedjeljak i taj uz... Sutra malena slavi rodendan sa drugarima u igraonici, pa se tome raduje i samo o tome prica. Ona druga zafrkava, a trece vec pravi jutarnje mucnine... Uglavnom, kod mene veselouser posted image

Mogu misliti radosti njene. Sve ces ostalo lako samo da te mucnine zaobidju. znam kako je user posted image

ooo ja sam imala srece sa obje trudnoce...nemam mucnina... a bas me toga nekako najvise strah bilo user posted image

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 932
24.4.2015 16:05:46   
Bella.88
samo da vam mahnem
user posted image za uredne kontrole i bebice koje dube,ova moja presede svih 9mj.user posted image

alman user posted image za svadbu,jesi li plesala?user posted image
ja imam sad 15.05 i 06.06,na ovu drugu mislim da neću jer mi je termin 8,a kontrakcije me satraše
sve mi se čini da će cura poranituser posted image

ove koje kabure sa alergijama,žao mi jeuser posted image

< Poruku je uredio Bella.88 -- 24.4.2015 16:07:10 >

jun 2013 stigao vitez naš :)

jun 2015 guzna mala upotpunila nas svijet:)

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 933
24.4.2015 16:06:37   
Bella.88
.

< Poruku je uredio Bella.88 -- 24.4.2015 16:07:36 >

jun 2013 stigao vitez naš :)

jun 2015 guzna mala upotpunila nas svijet:)

(odgovor članu Bella.88)
Neposredna veza do poruke: 934
24.4.2015 18:39:06   
Leena
Carobno, hvala mila, aBd ce tako i biti!
Rose, ja sam u obje trudnoce imala mucnine, a evo i sada je krenulo izgleda... Ma neka su zivi i zdravi i ovo sve brzo prode

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Bella.88)
Neposredna veza do poruke: 935
25.4.2015 7:31:14   
Finepex
Jutro dragim damama, nadati se da ce biti danas lijep dan s obzirom da je sada magla.

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 936
25.4.2015 7:46:20   
memsi
Jutro zene,
Samo da se tuspasim od jutros,jedva se rjesih temperature jucer.Nije bila visoka ali me satrala.Citavu zimu predeverah bez prehlade i sad me snade user posted image .Valjda ce brzo proci.Vagon vitamina sam pojela i popila u ovo 2 dana,nalazi su ok,malo u urinu leukocita i bakterija ali sam i pretpostavila da ce biti jer sam prehladena.Zeljezo mi opalo u odnosu na prosli put,bebara sve povuce.Jos ogtt test u ponedjeljak radim i onda kontrola u srijedu.Nadam se da ce sve biti ok.Veliko user posted image za uredne kontrole i aktivne bebare.Danas lijepo vrijeme pa nam svima zelim da ugodno iskoristimo dan.user posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 937
25.4.2015 8:34:24   
ninuska
Jutro, bila jucer na kontroli i sve super hB. Ali, sam se nacekala.....Cak ni po malu u vrtic nisam.stigla na vrijeme.
Muz ode po neko auto, nece ga biti cijeli dan a veceras idemo na koncert. Nemam pojma kako je to zamislio.

(odgovor članu memsi)
Neposredna veza do poruke: 938
25.4.2015 8:36:08   
ninuska
memsi da te prodje sto prije. A, ima dosta oko mene bolesnih. Gadan neki virus. Nadam.se da nije to kod tebe

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 939
25.4.2015 9:23:56   
maksi
Samo da vam pozelim ugodan dan,sunce je napolju,muz mi radi a ja cu sa bratom i djecom u hodanje.

Ugodan dan

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 940
25.4.2015 10:58:30   
meri1983
Samo da vam poželim lijep i ugodan dan user posted image ..

Zavidim svima koji mogu ići vani i iskoristiti ovaj dan user posted image

Imam jedno pitanje...Da li je ijedna imala problema sa urinom? Bila sam bolesna i nakon toga uradila nalaze.. Urin mi pokazao bakterije i blago povećane leukocite..Ove sedmice sam uradila urinokulturu a nalazi će biti tek slijedeće sedmice...Malo šizim zbog toga user posted image
Već sedmicu pijem brusnicu...Da li je to dovoljno?

Pozz svima user posted image

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 941
25.4.2015 11:07:39   
alman
jutro drage moje danas prelijep dan, za razliku od jucer,
ma ja imam posla kod kuce, cijelu sedmicu sam se samo okretala u kuci, pa bih danas bio red da malo poradim i usisam, i vesa se nakupilo, eno vec jedna masina zavrsava, al cu obavezno izaci i malo vani na sunceuser posted image

(odgovor članu meri1983)
Neposredna veza do poruke: 942
25.4.2015 11:13:25   
alman

IZVORNA PORUKA: meri1983

Samo da vam poželim lijep i ugodan dan user posted image ..

Zavidim svima koji mogu ići vani i iskoristiti ovaj dan user posted image

Imam jedno pitanje...Da li je ijedna imala problema sa urinom? Bila sam bolesna i nakon toga uradila nalaze.. Urin mi pokazao bakterije i blago povećane leukocite..Ove sedmice sam uradila urinokulturu a nalazi će biti tek slijedeće sedmice...Malo šizim zbog toga user posted image
Već sedmicu pijem brusnicu...Da li je to dovoljno?

Pozz svima user posted image

ja sam imala prosli mjesec urinarnu infekciju, jedno 15 dana, pila na litre caja od brusnice, kao i neke tablete na bazi brusnice i monural prasak, naravno po preporuci ginek. al mi njie puno pomoglo dok mi nije ukljucio antibiotike 5 dana i od tada sam dobro,

pij cajeve dok ne odes na kontrolu pa ces vidjeti sta ce ti ginek, propisati

(odgovor članu meri1983)
Neposredna veza do poruke: 943
25.4.2015 11:30:45   
meri1983
Hvala na odgovoru...Sačekat ću nalaz urinokulture pa odmah doktoru..Iako me naručio tek za 3 sedmice..Mislim da psihički neću izdržati do tada user posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 944
25.4.2015 11:49:06   
alman
ma ne trebas se sad pretjerano psihicki opterecivati, je li te boli kad ides na wc, ja sam imala bolove strasne prilikom mokrenja a isla sam jedan dan doslovno svaki 5 min na wc, al samo vise tecnosti da se ne razmnozavaju bakterije tj da sto vise ides na wc,
sve to bude i prodje moramo nesto i istrpitiuser posted image

(odgovor članu meri1983)
Neposredna veza do poruke: 945
25.4.2015 11:55:59   
meri1983
Nemam ni bolova, ni peckanja.... Boja urina mi bistra..samo idem često u wc..A nije ni čudo koliko čaja popijem..
Hvala ti... user posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 946
25.4.2015 12:06:21   
mala curica
U srijedun kada sam bila na kontroli dok mi je rekao da imam povisene leukocite.
Nije mi nikakve antibiotike dao samo je rekao da pijem sto vise tecnosti.
Mislim da nemas razloga da se brines sve ce biti ok i nije nista strasno.

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu meri1983)
Neposredna veza do poruke: 947
25.4.2015 13:22:29   
meri1983
Hvala vam na odgovorima...
Najgore što sam mogla uraditi jeste da sam otišla na neke stranice koje pišu o tim infekcijama u trudnoći i odmah me panika uhvatila...user posted image
Sada sam se malo smirila... Pijem čaj i čekat mi je nalaze uz nadu da će sve biti u redu..

Neposredna veza do poruke: 948
25.4.2015 13:26:12   
mala curica
Ja uopce nisam nista trazila po net stranicama.Nikada ne trazim bas iz toga razloga sto se samo istraumiram i sebi veci stres napravim s tim sto procitam.
Da je sta opasno i da moze bebu dovesti u opasnost doktor bi odmah reagovao,ovako ja sam opustena.user posted image

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu meri1983)
Neposredna veza do poruke: 949
25.4.2015 13:36:29   
meri1983
Najveća moguća greška user posted image

I ja mislim da bi doktor odmah reagovao..Ne bi mi rekao da uradim urinokulturu, da poslije toga uradim ponovo nalaze i tek onda na kontrolu...Samo mi je rekao da pijem tečnosti što više..

Nekada je bolje što manje znati...Ovako si više štetim...

Neposredna veza do poruke: 950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *