|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-April
23.4.2015 23:24:59   
alman

IZVORNA PORUKA: Bella.88

Ola ženiceuser posted image

user posted image za uredne kontrole

kupili smo stanuser posted image ,danas ćemo naručiti ulazna vrata,a sutra ćemo skontat šta ćemo renovirat
mi smo zdravo i dobro,no sam lijena da se češće javim
samo se izležavam u poslednje vrijeme

juče bila dr.dala mi Dabroston 3x1 zbog kontrakcija,kaže da izguramo do 9-tog,pa onda idem Lejli na Jezero da vidimo šta ćemo
cura dobro napreduje,udara ko velika i tako
ostajte mi pozzdravljene,evo mi se dijete probudi i idem kuhat ručak

cestitam, neka vam je hairli user posted image

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu Bella.88)
Neposredna veza do poruke: 901
23.4.2015 23:27:17   
alman

IZVORNA PORUKA: ninuska

bellacestitam, nek je hairli :)
Sutra odoh na kontrolu konacno.
danas sam bas pretjerala. Pojela vise od pola rizne cokolade (300g) i sladoled u MD user posted image . Bas mi nije trebalo.

sretno sutra na kontrioli, a sve bude u najboljem reduuser posted image

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 902
23.4.2015 23:29:04   
ninuska

IZVORNA PORUKA: alman

bellacestitam, nek je hairli :)
Sutra odoh na kontrolu konacno.
danas sam bas pretjerala. Pojela vise od pola rizne cokolade (300g) i sladoled u MD user posted image . Bas mi nije trebalo.

sretno sutra na kontrioli, a sve bude u najboljem reduuser posted image

Hvala,,draga. Bice dobro aBd.

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 903
23.4.2015 23:29:57   
Bella.88
ženice hvala vamuser posted image
aidana polako prodaćete,bitno da ste na svom
ninuška ma nema veze,ja svaki dan jedem slatko,malom vazda klepim jednu,dvije kinder čokoladice
ali se dosta zdravo hranim,kuhano,voće,povrće...,moramo malo oduška sebi dati

i ja jedva čekam sve što nabrojaste
posebno maline i trešnje,danas u Bingu pošla kupit jagode,a Bogami isto plastične behu
pa se zadovolji sa salatom
zelenu salatu jedem svaki dan,nekad glavicu nekad dvijeuser posted image

< Poruku je uredio Bella.88 -- 23.4.2015 23:32:32 >

jun 2013 stigao vitez naš :)

jun 2015 guzna mala upotpunila nas svijet:)

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 904
23.4.2015 23:31:10   
Bella.88

.

< Poruku je uredio Bella.88 -- 23.4.2015 23:32:11 >

jun 2013 stigao vitez naš :)

jun 2015 guzna mala upotpunila nas svijet:)

(odgovor članu Bella.88)
Neposredna veza do poruke: 905
24.4.2015 8:20:25   
LieToMe RR
Jutrrrrooooo trudnjaCe user posted image kakve ste danas tj jutros?

Ja ko leptir cim mi petak dodje, mada vikend proleti brzo user posted image ali eto.

Juce sam bila krepana, kuci s posla, oko rucka, rucali nas troje, dok sam sudje, malo pospremila, spremili se i vani na Vils. Onaj Caparol pravo rano zatvara tako da nismo ni isli pa vidjecu ili danas na pauzi da trknem da vidim samo te farbe, sta kako, koliko...
Svratili u Oviesse outlet u interexu, ima pravo lijepih a povoljnih stvari, kupili neke poklone za babina i nadolazece rodjendane... i onda rundali rundali po Vilsu, te u park (dijete voli tobogan malo je reci user posted image ).

Mene alergija uhvatila (na polen) ima vec par dana, jedva gledam, kisem, smrcam... jos juce su mi i kapilari u nosu popucali koliko kisem i brisem nos... user posted image zaspala sinoc ko klada.

Danas izgleda nista od setnje, vrijeme se kvari. A taman da malo i odmorim. sutra idemo kod svekrve na cijeli dan pa cemo trknuti i do Sajma u Skenderiji... taman da danas malo po kuci, oko vesa i one popratne nebuloze.

(odgovor članu Bella.88)
Neposredna veza do poruke: 906
24.4.2015 9:23:04   
Finepex
Jutro svima, evo upravo dorckovala. Ponegdje se razvedrava, al vidim oblacno.. dobila sam termin, da bas vidimo kako i sta cemo, spremila sam sve nalaze i snimke kicme.

Nego da li je normalno da se tokom trudnoce budite 265 puta u noci? Dobro, nije bukvalno..uglavnom cesto se budim, ne mogu zaspat. I sve me strah da ne spavam na stomaku. Nekako mi je lake kada jastuk poturim sa strane, okrenuta sa strane, podignem nogu, naslonim, ili jorgan, nego da sada klasicni lezeci polozaj na ledjima..

Drugo, iznenadni valovi vrucina. Da li je to ko imao?

Jel opasna alergija? Pijes li nesta?

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 907
24.4.2015 9:49:54   
LieToMe RR
Jutro,
budjenje normalno u trudnoci, ti neki strahovi isto normalni, piskenje (u cescim intervalima) isto normalni, vrucina isto normalna user posted image razlog trudnoca user posted image
Sto se tice budjenja nemaju svi tih problema kao i sa piskenjem ali ako unosis vecu kolicinu tekucine u organizam i plus pritisak u prvim mjesecima kao i pred kraj trudnoce kad se beba navali na mokracni mjehur, cesto piskenje sasivim normalno i opravdano.
Valovi vrucine su izazvani povecanom cirkulacijom, radom hormona i volumen krvi se skoro pa udupla do kraja trudnoce. Da ne govorimo jos i tezina, zadihanost, jos ako je beba krupna, trudnica sitna...sve je to skup okolnosti koji doprinose tome.

Za alergiju na zalost ne mogu nista piti jer nema tih tableta i kapi koje se preporucuju u trudnoci tako da gurat mi je kako znam i umijem. Vec se unaprijed pripremam na lipu user posted image ona me svake godine u crno zavije.
Jedina utjeha mi je sto pocetkom juna idem na more pa cu malo pluca ocistiti.
IZVORNA PORUKA: Finepex

Jutro svima, evo upravo dorckovala. Ponegdje se razvedrava, al vidim oblacno.. dobila sam termin, da bas vidimo kako i sta cemo, spremila sam sve nalaze i snimke kicme.

Nego da li je normalno da se tokom trudnoce budite 265 puta u noci? Dobro, nije bukvalno..uglavnom cesto se budim, ne mogu zaspat. I sve me strah da ne spavam na stomaku. Nekako mi je lake kada jastuk poturim sa strane, okrenuta sa strane, podignem nogu, naslonim, ili jorgan, nego da sada klasicni lezeci polozaj na ledjima..

(odgovor članu Finepex)
Neposredna veza do poruke: 908
24.4.2015 11:06:30   
Leena
Ja samo da mahnem, ne stizem ni citati ni pisati ovih dana bas user posted image Cekam taj ponedjeljak i taj uz... Sutra malena slavi rodendan sa drugarima u igraonici, pa se tome raduje i samo o tome prica. Ona druga zafrkava, a trece vec pravi jutarnje mucnine... Uglavnom, kod mene veselouser posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 909
24.4.2015 11:13:36   
Finepex
IZVORNA PORUKA: LieToMe

Jutro,
budjenje normalno u trudnoci, ti neki strahovi isto normalni, piskenje (u cescim intervalima) isto normalni, vrucina isto normalna user posted image razlog trudnoca user posted image
Sto se tice budjenja nemaju svi tih problema kao i sa piskenjem ali ako unosis vecu kolicinu tekucine u organizam i plus pritisak u prvim mjesecima kao i pred kraj trudnoce kad se beba navali na mokracni mjehur, cesto piskenje sasivim normalno i opravdano.
Valovi vrucine su izazvani povecanom cirkulacijom, radom hormona i volumen krvi se skoro pa udupla do kraja trudnoce. Da ne govorimo jos i tezina, zadihanost, jos ako je beba krupna, trudnica sitna...sve je to skup okolnosti koji doprinose tome.

Za alergiju na zalost ne mogu nista piti jer nema tih tableta i kapi koje se preporucuju u trudnoci tako da gurat mi je kako znam i umijem. Vec se unaprijed pripremam na lipu user posted image ona me svake godine u crno zavije.

Zao mi je, da ti Bog olaksa ako bog da, i upise u dobra djela sto si saburli. Jel ima opasnost da ti djeca naslijede? Kada ti se to javilo? I znaci kada god krene vegetacija tebi pocinju problemi...user posted image Halali sto sam znatizeljna.

Neposredna veza do poruke: 910
24.4.2015 11:40:23   
LieToMe RR
Koliko znam o alergijama (a vala sam ih doktorira za ovo vrijeme koje kuburim), nije stetno po plod jer ne pijem nikakve tablete, ne bi trebalo ni da je nasljedno (mozda ove neke rijetke, ove polenske i alergije na hranu se nekad kasnije sticu i ne moraju biti nasljedne) nije mi ni ginekolog nista rekao cak ni u prvoj trudnoci u ovoj vala nisam ni pitala (u prvoj me do duse masilo jer taj neki period trudnoce sam intezivno povracala i bila na bolovanju puna 2 mjeseca tako da nisam ni izlazila iz kuce sem u bolnicu na kontrolu i infuziju). Od alergija imam jos neke, neke su cak i jako rijetke (alergija na zuto zlato, odredjene metale bakar, legure bakra, cinka i jos nekih metala... prasinu, grinje, polen...). Alergija na voce i povrce nemam.

U principu nije to nista strasno, ne nosim zuto zlato, iskljucivo me opskrbljuju bijelim i platinom user posted image ,srebro nosim malo rjedje mada prolazi i ono, jedino je belaj za rucne satove kojih sam fan pa svaki mora biti presvucen platinom ili necim drugim user posted image ne nosim bizuteriju (a i ne volim je), ako prijateljicama podvale nesto pod srebro ja testiram tako sto pronosam pola dana-dan ako se izaspem nije srebro user posted image . problem su mi i rajfesluzi, kopce na suknjama ili farmerkama, sve ono u principu sto ide direktno na kozu, ali to vec iskalkulicem tako sto ili sa unutrasnje strane oblozim nekim platnom ili rijesim nekim slojevitim odjevnim predmetom.

Cvijece volim, imam ga u kuci, mene vise ubija prasina i polen u zraku i beharanje velikog drveca. Zdravo se hranim i unosim sto vise vitamina a i nisam u pubertetu user posted image pa nije toliko izrazeno. Sad se jednostavno potrefilo da sam prevalila polovinu trudnoce, beba uzima malo vise nego sto ja mogu hranom da nadomjestim i vjerovatno imunitet malo slabi pa se sve poklopilo. I jedino sto me oci peckaju od suhoce zraka i te koncentracije cestica sto mi je dodatno zakomplikovano jer nosim sociva i sto mi ej posao vezan 9 sati uz racunar pa se oko malo isusi pa ona krene suzenje ali to rijesim kapima.

IZVORNA PORUKA: LieToMe

Jutro,

Zao mi je, da ti Bog olaksa ako bog da, i upise u dobra djela sto si saburli. Jel ima opasnost da ti djeca naslijede? Kada ti se to javilo? I znaci kada god krene vegetacija tebi pocinju problemi...user posted image Halali sto sam znatizeljna.

(odgovor članu Finepex)
Neposredna veza do poruke: 911
24.4.2015 12:02:17   
maksi
Dan zene,
Vrijeme je fuj samo sto nije kisa,bas za spavanje user posted image

Jutros smo imali sa starijim testiranje za polazak u skolu,super je bio sve znao sto ga je pedagogica pitala,bila sam bas ponosna,dusa majkina.

Sto se tice spavanja ja nekada spavam bas fino a nekada nikako naprimjer kao nocas budila sam se milion puta.

LieToMe ja sam ti druga izgleda po alergijama i mene muci alergija takodje se pripremam za lipu prosto ne znam kako cu bez lijekova i kapi. Ali se ipak se nadam kada sam bila trudna sa starijim bila mi je manja u odnosu inace .

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 912
24.4.2015 12:07:15   
alman
pozz drage moje, kako ste mi danas, i kod nas se oblatno, nekako bas tesko, mi evo jutro isli po malog da ga dovedemo kuci, i evo sad se izlezavam, danas cu da odmaram, ovu sedmicu sam bila bas aktivna, ko navijena

Neposredna veza do poruke: 913
24.4.2015 12:10:47   
alman
zaboravih napisati da nam je super bilo na svadbi, jest da je malo zamorno dugo se sjedilo, al mi smo opet prvi ustali i kuci vise mi dojadilo
a bila jos jedna trudnica termin nam u tri dana , tako da smo imale tema za pricatiuser posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 914
24.4.2015 12:14:40   
alman

AzraB...31.03 user posted image porodila seuser posted image
Luela... 03.04. user posted image porodila se user posted image

Psiholog27...04.05 user posted image
Marien...13.05 user posted image
Scarlet...17.05 user posted image
No idea...25.05 user posted image

Pinkie pie...04.06. user posted image
Bella...08.06. user posted image
Alldi.. 10.06.
Seashells... 12.06. user posted image
Alman...29.06 user posted image
Mala curica...30.06. user posted image

Sabiinaa...01.07.user posted image
Mybaby...03.07.
Lala88...20.07.
Adano...22.07. user posted image
Memsi ...22.07. user posted image
Anitaa...30.07. user posted image

Maksi....06.08.user posted image
Rose...14.08. user posted image
Pandica ...15.08. user posted image
Mastalica...15.08.
Meri1983...17.08. user posted image
Putujuca...18.08. user posted image
LieToMe....24.08.
Aleah...26.08.
MAM...28.8.
Bebac bucko...31.08.

Araj .... 12.09. user posted image
Pcelica Maja5.... 15.09.
Carobno Jutro ....20.09. user posted image
Ninuska ...23.09. user posted image

Aidana ...06.10.
Finepex..13.10.
Blue moon ... 22. 10.
Amiina ....24.10.

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 915
24.4.2015 12:20:39   
ninuska
Ja cekam kod dr..a kako izgleda potrajace user posted image . Moram po malu u vrtic, pa ako me ne prozove do tada ja odoh. Sta da radim user posted image .
napolju oblacno i pohladdno. Bas su nagle promjene. Eh, jedva cekam sutra vece. Odoh na koncert Balasa aBd user posted image . Valjda me nece izgnjeciti u guzvi dok udjemuser posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 916
24.4.2015 12:21:30   
ninuska

zaboravih napisati da nam je super bilo na svadbi, jest da je malo zamorno dugo se sjedilo, al mi smo opet prvi ustali i kuci vise mi dojadilo
a bila jos jedna trudnica termin nam u tri dana , tako da smo imale tema za pricatiuser posted image

sta si obukla na kraju?

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 917
24.4.2015 12:23:07   
mala curica
Almanuser posted image sto si uzivala na svadbi user posted image
Bella cestitam i da vam je hairli,puno zdravlja i rahatluka u njemu vam zelim user posted image
Cure kojima je danas kontrola sretno.....

Alman,sad ce nase Ramazanske bebice,brojevi dana se polahko smanjuju.
Ja imam osjecaj da cu prije termina.
Imas li nekih tegoba,jeli bebica lupka.Moja se okrenula u "dubi" na glavi user posted image

Gdje nam je Rose user posted image Jeli sve ok ili nema vremena od posla i malene.

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 918
24.4.2015 12:23:09   
ninuska

IZVORNA PORUKA: Leena

Ja samo da mahnem, ne stizem ni citati ni pisati ovih dana bas user posted image Cekam taj ponedjeljak i taj uz... Sutra malena slavi rodendan sa drugarima u igraonici, pa se tome raduje i samo o tome prica. Ona druga zafrkava, a trece vec pravi jutarnje mucnine... Uglavnom, kod mene veselouser posted image

Mogu misliti radosti njene. Sve ces ostalo lako samo da te mucnine zaobidju. znam kako je user posted image

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 919
24.4.2015 12:45:13   
putujuca
pozz zene
Sretno ko danas ide na kontrolu user posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 920
24.4.2015 12:47:59   
Carobno jutro

Dan zene,

ja od jutros pokusavam napisati nesto ali nikako da stignem. Juce sam bila na kontroli, sve super. Rastemo, u skladu smo sa sedmicama. Tako da sam bas sretna nekako sva od juce. Bas sam se nesto brinula.

Bella, cestitam za stan. Velika je to stvar, svoje kupitiuser posted image

LTM, i mene drzi alergija vec par dana, ne mogu na nos da disem...gusim se bukvalno...ali sta da se radi...nista zivo ne smijemo je li takouser posted image Meni je ovo prvi put u ovoj mjeri.Prije sam imala po malo..prodje za cas. A i ja isto imam alergiju na zlato zuto i srebrouser posted image

Leena, u vas veselo pravouser posted image ..u ponedjeljak dernek pravimo ovdje kad cujemo srce malo da kuca i da se rasteretis aBduser posted image

maksi, cestitam za testiranjeuser posted image user posted image svaka cast malomuser posted image

ninushka sretno na kontroliuser posted image

(odgovor članu Bella.88)
Neposredna veza do poruke: 921
24.4.2015 13:09:38   
alman

sta si obukla na kraju?

obukla sam crnu haljinu i preko pregrnula crveni sal, tako da sam prekrila malo stomak, jer je haljina tanka, pa sve ocrtava, al mi je bila udobna i bas sam se lijepo osjecala, nimalo debelo user posted image

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 922
24.4.2015 13:10:01   
LieToMe RR
user posted image za pregled i svim ostalim trudnicama na kontrolama i stanu

sto se tice alergije da te utjesim odmah user posted image nista ne smijemo da se ne lazemo user posted image
Ti si jos gora od mene ti i i na srebro alergicna user posted image ma kod mene je ove godine isto izrazeno (u odnosu na prije, prosle godine iskreno ni osjetila nisam a i mogla sam se kljukati bobama i sprejevima). Sad je valjda ova sparina nepodnosljiva, suh zrak a i sve behara pa je valjda do toga a i mi smo trudne, bebe uzimaju svoje to dodatno otezava.

Ne znam sta bih ti rekla, izbjegavaj koliko mozes izlazak vani gdje ima veca koncentracija dveca i trave, cesce se umivaj, mozes i sa kamilicom probati (ako ti smeta ocima) hladne obloge na oci, mlijeko. Meni za sad najveci problem kihanje i smrcanje (i kapilari u nosu popucali user posted image ) ali bice to sve ok
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

Dan zene,

ja od jutros pokusavam napisati nesto ali nikako da stignem. Juce sam bila na kontroli, sve super. Rastemo, u skladu smo sa sedmicama. Tako da sam bas sretna nekako sva od juce. Bas sam se nesto brinula.

Bella, cestitam za stan. Velika je to stvar, svoje kupitiuser posted image

LTM, i mene drzi alergija vec par dana, ne mogu na nos da disem...gusim se bukvalno...ali sta da se radi...nista zivo ne smijemo je li takouser posted image Meni je ovo prvi put u ovoj mjeri.Prije sam imala po malo..prodje za cas. A i ja isto imam alergiju na zlato zuto i srebrouser posted image

Leena, u vas veselo pravouser posted image ..u ponedjeljak dernek pravimo ovdje kad cujemo srce malo da kuca i da se rasteretis aBduser posted image

maksi, cestitam za testiranjeuser posted image user posted image svaka cas_t malomuser posted image

ninushka sretno na kontroliuser posted image

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 923
24.4.2015 13:15:34   
alman

IZVORNA PORUKA: mala curica

Almanuser posted image sto si uzivala na svadbi user posted image
Bella cestitam i da vam je hairli,puno zdravlja i rahatluka u njemu vam zelim user posted image
Cure kojima je danas kontrola sretno.....

Alman,sad ce nase Ramazanske bebice,brojevi dana se polahko smanjuju.
Ja imam osjecaj da cu prije termina.
Imas li nekih tegoba,jeli bebica lupka.Moja se okrenula u "dubi" na glavi user posted image

Gdje nam je Rose user posted image Jeli sve ok ili nema vremena od posla i malene.

hoce ako Bog da, jos 66 dana, sad ce to proletiti, al neka ja jedva cekam, samo nek sve prodje hairli, meni ako bude ponovo cr, sigurno ce na dan termina zakazati

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 924
24.4.2015 13:41:05   
mala curica
I ja jedva cekam.....user posted image Kada sam.je vidjela na uz kako mi se "smjeska" i gleda prema meni pozeljela sam isti komenat da je uzmem.u ruke i zagrlim......
A kao sto kazes,sad ce to brzo proletiti.
Jesi li ista pocela da pripremas?Sigurno neke stvari imas od brace koje cete mocu iskoristiti.

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *