Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 20.4.2015 14:21:48
Leena
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
zadlakavila nisam ali mi je stomak sav u rupicama od clexana..samo gledam kad ce mi voda krenuti curiti kao u crtanom meni za moj pojam nesto slaboo raste stomak..jos mogu uredno i sakriti trudnocu..niko i ne primjeti ako je sira majica..
U mene je danas pastrmka sa kuhanim krpmpriom i blitvom...a vvidis mogla bi i ta musaska to cu sutra...
Leena, bit ce nalazi super, vidjet ces a velikoj curi nek je sretna rodjendan
Kod mene ovo juce bilo Hvala na cestitkama proletjelo ovih 5 godina bas
Rose, dobro vam se generacija drzi
Za stomak, carobno, narast ce, polako... ja sam prvu trudnocu jedva cekala da se vidi, a sada sto kasnije, to bolje
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 20.4.2015 14:34:58
M.A.M.
zadlakavila nisam ali mi je stomak sav u rupicama od clexana..samo gledam kad ce mi voda krenuti curiti kao u crtanom meni za moj pojam nesto slaboo raste stomak..jos mogu uredno i sakriti trudnocu..niko i ne primjeti ako je sira majica..
U mene je danas pastrmka sa kuhanim krpmpriom i blitvom...a vvidis mogla bi i ta musaska to cu sutra...
Ne sikiraj se za pupu i ja sam jedva cekala da se vidi,al odkako sam usla u peti mjesec samo se poceo puhati
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 20.4.2015 14:36:00
rose
IZVORNA PORUKA: rose
ma bit ce ti mali stomak jos par sedmica...evo ja tek danas u trudnicke hlace...i to jer su me moje farmerke koje sam juce nosila ipak malo stisle
svaka cast...ja sam u helankama svojim i mogu nositi farmerke uredno ali kad sjednem ono kao malo osjetim da me stisnu
ma ja imam farmerke duboki model...s elastinom...i mogla sam uredno preko stomakla da ih navucem a nda em ne stisnu,,,do juce juce su me malo napatile naravno dok sjedim
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 20.4.2015 14:36:59
rose
IZVORNA PORUKA: Leena
Za stomak, carobno, narast ce, polako... ja sam prvu trudnocu jedva cekala da se vidi, a sada sto kasnije, to bolje
ma skontat ces za 9 godina da se i tvoja dobro drzi znas kako kazu, 40-e su nove 30-e
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 20.4.2015 14:38:55
rose
IZVORNA PORUKA: Leena
joj kad se sjetim tebe 2013-e s velikim pupom na N rodjendanu...onda oktobar 2014...ti bez pupe, L kuci a evo opet te ceka...da ti aBd bude sve u redu i kao zelis...zamisli jos jedno malo pored one dvije smjeskice
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 20.4.2015 15:07:08
Carobno jutro
U mene sve farmerke niski struk i one skinny..ja boni imala prije trudnoce 45 kg (slovom i brojem) sad imam 55 kg i joos mi mogu te ali ipak moram kupovat... Visoka sam (sto bi moj mm rekao niska si ti moja M) 160 cm . Bgoda . Uglavnom ja jedva cekam da podje on rast.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 20.4.2015 15:11:26
rose
U mene sve farmerke niski struk i one skinny..ja boni imala prije trudnoce 45 kg (slovom i brojem) sad imam 55 kg i joos mi mogu te ali ipak moram kupovat... Visoka sam (sto bi moj mm rekao niska si ti moja M) 160 cm . Bgoda . Uglavnom ja jedva cekam da podje on rast.
ma rast ce....jos ces se u trecem tromjesecju zabrinut kud ce veci
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 21.4.2015 8:24:27
LieToMe RR
Jutro kakve ste jutros?
Lijepo vrijeme pa niko ni ne navraca
Ja na poslu, ez južul radno i poluparadno (bar sto se tice outfita). Jos uvijek stanem u pokoju suknju (nesto mi lakse suknje na posao, em nekako sama sebi ljepsa em me nista ne stisce ). Ja se napajkila, rano legla, zato sam jutros svasta nesto uradila, masinu sam ostavila samo da teta koja cuva malenu prostre, skoro je bila zavrsila do mog odlaska... ma jedino se klonirati, ne mozes vala sve da stignes nema sanse.
Beba jutros aktivna pravo, ubi sve u 16. Mada nisu meni kriticni ovi udarci koliko neko bebino okretanje i neki cudni polozaji pa me svako malo tako zigne kad se stacionira u samo jedan dio stomaka...tacno mi cini mi se srce stane od tih jakih udaraca.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 21.4.2015 9:06:19
pandica
Jutreo LieToMe, jesam dobro skontala ti si 22 sedmice trudna i osjetis bebu tako jako? Jel to treba da je tako ili je to individualno? Ja svoju bebicu osjetim cesto, ali nisu mi tako jaki udarci, vise ko neki vid škakiljanja, pa sam se sad malo zabrinula ?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 21.4.2015 9:10:14
M.A.M.
Jutro i od mene Pandica i ja sam isto 22 sedmica ali ne osjetim jos bebu tako jako kao ostale zene,malo mi cudno pa konstantno citam sta bi mogao biti uzzrok,mada kaze dr moze lako biti i da je beba lijena malo ,osjetim par puta dnevno ali nisu jaki udarci uopste
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 21.4.2015 9:15:12
pandica
Ja sam do sada nekako mislila da je to normalno. Stvarno jako često osjećam bebicu kako se vrti, ali mi nisu uopste jaki udarci...tipa ovog da me boli i sl.... Hm... nadam se da je to od zene do zene, a mozda i do toga sto sam prvorotka, jel i tebi prvo dijete?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 21.4.2015 9:30:48
LieToMe RR
Jutro Meni je ovo druga bebica i vec imam podobro iskustva sa aktivnim bebama. Prvu sam pocela osjecati nesto kasnije nego ovu. U drugoj trudnoci (posto je moja nekako vremenski i relativno brzo nakon prve) sve je malo osjetljivije i lakse se razvlaci pa su i udarci samim tim nekako izrazeniji. Blaga lupkanja sam osjetila ima sigurno i 3-4 sedmice. Svasta nesto utice na to udaranje. Koliko beba ima prostora da se vrti i okrece, koliko su ti aktivni dani (po danu se bebica rjedje osjeti nego recimo nocu), koliko ti sama znas da razlikujes rad organa od udaraca i skakiljanja bebe...
Nema potrebe da budes zabrinuta vjeruj mi, meni je u ovoj trudnoci beba vise ordinirala po organima, osjetim udarce jedino kad se okrece ili premjesta iz jednog dijela u drugi pa mi onda bude stomak ispupcen na jednu stranu Imas vremena za te jake udarce, ne brini.
IZVORNA PORUKA: pandica
Jutreo LieToMe, jesam dobro skontala ti si 22 sedmice trudna i osjetis bebu tako jako? Jel to treba da je tako ili je to individualno? Ja svoju bebicu osjetim cesto, ali nisu mi tako jaki udarci, vise ko neki vid škakiljanja, pa sam se sad malo zabrinula ?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 21.4.2015 9:40:21
LieToMe RR
E da plus mi je doktor u prvoj trudnoci rekao posto sam se ja godinama, godinama bavila aktivno sportom i imam malo izrazenije te trbusne misice, da ce mi sei stomak jako kasno primjetiti. U prvoj trudnoci mi se stomak nije primjetio pa sigurno negdje do ulaska u 6ti mjesec a i tad sam izgledala kao da sam se malo ubucila , i plus valjda zbog tih jakih misica, beba je unutra pomjerala sve zivo pa se tek na kraju kad vise nije imala prostora pocela siriti prema vani. U drugoj trudnoci nisam bas tako brzo vratila stomacne misice i vjerovatno je i maternica elesticnija nego prvi put pa je osjecaj malo drugaciji.
To sto ne osjecas jake udarce nije strasno, beba ti je izgleda obzirna za razliku od mojih . Mada ja imam dobar san pa bebu navece i ne osjetim cak i kad je zemljotres ja lijepo spavam dubokim snom, da nije muza koji ima san ko vrabac
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 21.4.2015 9:47:40
LieToMe RR
Jos nismo poceli sa daljinskim ali ima fore Beba je cini mi se u nekom cudnom polozaju, izgleda da je dosta nogicama gore i da bas ona prave ova cudne ispupcenja. Cak mi je i Divke zadnji put uslikao 3-4 slikice bebe u cudnom polozaju, jedan je bio sa onim slatkim tabanima u zraku
A nije bas smijesno kad te onako probode u tom nekom ispravljanju (posto je na zadnjem pregledu konstatovao da genetika preuzima svoje). Svekrva je muza na jedvite jade rodila bio dugacak 59 i skoro 4,5 kg imao. malena je rodjena sa 55 valjda nece ova beba biti preko 60 cm, valja se i poroditi
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 21.4.2015 9:52:53
rose
moja se okrenula na glavu...na vrijeme...i seka joj je tako...okrenula se u 6-om mjesecu i nije se vise ni vracala don rodjenja al mozes ti probati staviti daljinski...ti i ja smo samo 2 sedmice razlike a vjerujem da bih to vidjela i proje dvije sedmice da sam pokusala
S sam rodila s 3400 i 51 cm...toliki joj je i tata bio a i ja sam tu negdje...ova druga vjerovatno nece biti puno veca
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 21.4.2015 9:58:34
pandica
Eh super, hvala na odgovoru. Bila sam se malo zamislila... Osjetim ja pile malo, ali nije strasno. Ne mučim mamu, šta više uživa u udarcima :) mada svi kažu da neću još dugo, da će početi box meč sa mojim organima
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 21.4.2015 10:02:33
LieToMe RR
I moja prva je bila okrenuta na glavicu vec krajem 6tog i nije se vise ni okretala, ostala tako (to mi je u neku ruku pravilo "belaj" s obzirom da mi je grlica nestalo i da sam vec u 7om mjesecu bila otvorena).
Osjetim ja lijepo ta tapkanje do duse vise u donjem dijelu stomaka, ovaj gornji se ispupci vjerovatno uslijed protezanja.
Ma genetika ti je na mojoj strani u mojoj porodici su svi kosarkasi...niko nije ispod 180 A bogami nije ni suprogovoj familiji mane, s tim sto on stvarno drzi rekord kao najduza beba rodjena
Meni se patronazna cudila kad je dosla prvi put i kad je vidjela malenu onago dugacku ok jesam ja visoka i sve ali kaze gdje vam je stala Ova mi beba fura po nekim procjenama dobrih 3-4 cm u odnosu na istu sedmicu sa malenom pa se ja nekako psihicki pripremam za taj rekord suprugov ako ista da budemo blizu tih 59
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 21.4.2015 10:14:06
memsi
Jutro dame, Nadam se da ste se lijepo naspavale za razliku od mene,uhvatio me nekakav kasalj,blaga temperaturavpa citavu noc nisam oka sklopila. Zaspala tek nekad jutros oko 04:00h .Moja bebara je takode aktivna vec duzi period ali pravo lupanje osjetim od prije mozda 2 sedmice a sad sam 27-a.Najizrazajniji su pokreti kad sam ja u mirujucem polozaju,e tad nastupi dernek.Meni je ovo druga beba pa je malo drugacije,tako nemajte brigu,sad ce i kod vas uskoro krenuti ti intenzivni pokreti.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 21.4.2015 10:22:06
Carobno jutro
Jutro,
Ja tek maloprije ustala Nessto nism dobro pavvala, budila se, ruzno sanjala i onda naravno zaspala kad je mm krenuo na posao i evo sad ustadoh.
LieToMe, ti vrijedna bas..a neka se beba okrce..sta ce e kako je meni to divno citati kad mame opisuju to kretanje, to lupanje. Moja je zadnji put bila poprijcno ali kazu daj e to za taj period normalno..ispruzila se.. A sto se tice genetike, onda ja necu imati problema ako bude na mene, rodit ce se bogdica
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 21.4.2015 10:22:45
lala88
jutro zenice, kako ste mi? Ja pospano, a imam posla tonu. Nebrine te se za te udarce beba ima vise faktora koji odredjuju kolikom intenzitetom ce te ih osjecati, pored gradje zene i toga da li je beba lijena i polozaj posteljice je jako bitan. Ja iako sam prvorotkinja jako rano sam osjetila bebu, ali moja beba je pre aktivna od prvog dana, strasno nemirna (na mamu ) Cak je i mm rano osjetio njene udarce i cudio se kako tako malo toliko bije, ali kad je vidio bebu na uzv prozvao juj je celavi lopovcic (posto je i on celav). Ali nisu sve bebe takve, ja znam primjer bebe koja nije nikad lupkala da trese stomak, smo je se vrtila i pomjerala po stomaku. Moja beba trese cjeli tomak kad pocen udarati, cak sam prije sedam dana osjetila stucanje.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 21.4.2015 10:42:29
LieToMe RR
Joj Carobno jutru ja vrijedna sto moram biti...nekad ima dana cini mi se ne bih se pomjerila. Lakse je kad je sunce, pa ustajanje rano i ne padne tako tesko. A i malena se jutros probudila kad i mi, samo smo uspjeli posteljinu sa bracnog sloziti i sve zategnuti eto i nje Ona na mamu dusa draga, cim ustane odmah 100 na sat tako da je u pola 7 vec jela i plesala a ja ubacim u 5tu da sve pripremim i pospremim i da se uljudim za posao.
Ove bi sedmice trebala bar jedan plakar iznutra da obrisem i poslozim. Krecenje je zakazano za sljedeci vikend kako se samo radujem jer mi je to prva faza sredjivanja svega, trebam onda jos milion nekih sitnih radova i detalja pripremiti. Ja ove poslice (slaganje, spremanje igracaka, ves, usisavanje, ciscenje kupatila, kuhinje - sporeta...) uopste vise ne pikam kao kucanske poslove i pod neku radnu akciju, meni to dodje kao tekuce odrzavanje
Jos neki dan od dusebrizne kolegice dobih glup komentar... bezveze nesto pricamo o ovom proljetnom spremanju (bilo nas vise u diskusiji) i reko ja cu prvo krecenje (imali smo promjenu nekih ventila za vodu, pa se moralo malo i zida u kuhinji ispod sudopere osteti) i onda cemo lijepo prvo to da kamufliramo i prekrecimo a onda idu radovi. Da bi ova jedna jao pa prosle si godine krecila, sta ces i ove? Reko i juce sam jela pa cu i danas Uopste mi se ne raspravlja i ne daju odgovori na glupa pitanja