|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-April
21.4.2015 17:18:53   
M.A.M.
Hej drage moje jel neka od vas pravila one mantije,ako jeste bila bih zahvalna za receptuser posted image

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu putujuca)
Neposredna veza do poruke: 751
21.4.2015 21:53:44   
alman
vece drage moje ja evo odmaram, mada nista ne smjesti u kuhinju, majstori je 4 sata sklapali i montirali, pa dok smo rucak napravili, osta sve za sutra, a i umorila sam se mm kosio oko kuce pa ja malo pomela i sapirala, iznijeli malom ljulje i tobogan, stolice jedva cekam sutra ako bude lijepo vrijeme kafu vani popitiuser posted image

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 752
21.4.2015 21:59:05   
alman

IZVORNA PORUKA: rose

ja sam se sinoc zabavljala tako sto sam na stomak stavila daljinski i gledala ga kako skace povremeno user posted image

inace i meni je ovo druga beba i udarci i pokreti su intenzivniji u odnsou na prvu user posted image

dobro si mi napomenula to sa daljinskim, je evo sad stavila, pa malom zanimljivo kako se daljinski pomice, inace je u nedjelju bas jaku gurkala, ja mislim da je ono nogicom jer se na desnoj strani, malo visocije od pupka stomak ispupci, i ja govorim malom dodji da vidis, a on ono kao nezainteresovano pogleda i govori ma ja tu nista ne primjetimuser posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 753
21.4.2015 22:07:38   
alman
vidim da ste pricale i o pripremama za bebu, ja jos nisam nista, trebala bih ako Bog da sad pocetkom maja, cim poradim sprat, spavacu kad okrecim odmah cu montirati krevetic, i osloboditi ladice za bebinu odjecicu, i poceti pomalo prati i peglati, a vecinu stvari imam tako da ne moram puno kupovati, trebam sebi jedno dvije nove spavacice kupiti i jos jednu posteljinu za bracni krevet i mozda kupim jos jednu posteljinu za krevetic dok potvrdim da je cura, jer imam dvije cisto bijele i jednu plavu od malog pa bih mozda kupila jednu u "zenskoj" boji da joj ne bude sve neutralno i plavo od bratauser posted image a ona ogradica oko krevetica je narandjasta

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 754
21.4.2015 22:09:48   
alman

IZVORNA PORUKA: mala curica

Dan i od mene.
Vrijeme prelijepo suncano.

Danas sam neki kolac napravila i sada se najela i kontam.polahko u kadu na kupanje.Priprema sutra ujutro za kontrolu.
Malo sam se nasekirala.....vec dva dana muza mi zovu iz bolnice da trebam doci.Danas ga zovu da dodjem,on kaze da sutra imam termin,ali kao da i on mora samnom doci....
user posted image
On nikako nece moci samnom doci jer radi i ne moze izostati s posla.
Ovo je prvi put da me zovu da dodjem,nisu nikada do sada.
Radila sam nalaze krvi i ogtt......nezz ima li kakve veze s tim nalazima?I ako ima sta moze da bude tako opasno da me traze da dodjem?
Ja bebu osjetim,nadam se da nije nista lose po bebu....user posted image
Cijelo vrijeme razmisljam sta ce mi sutra reci......user posted image

mala c ma ne sikiraj se unaprijed, bit ce to sve uredu ako Bog da, javi nam sutra cim zavrsis, i sretno user posted image

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 755
22.4.2015 6:18:15   
mala curica
Dobro jutro user posted image
Nadam se da ste se lijepo naspavale,koliko vidim i dan ce biti lijep suncan.
Ja ustala mm ispratila na posao.
Odo doruckovati i polahko da se spremam i u 8 da krenem.Uz Boziju pomoc pa sta On da.

Ostanite mi dobro i pozdravljeno.Ljubim vas user posted image

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 756
22.4.2015 8:16:20   
LieToMe RR
Juttrrrrroooooo user posted image

Ja poslije jutarnjih radnih aktivnosti (kucnih) navalila na one poslovne...ima da danas ne dizem glavu od posla (mada su mi kolege rekle da slobodno zabusavam, moze mi se user posted image ). Mi juce mislili prosetati malo ali dok smo s posla kuci, pa dok smo rucak, pa nas troje rucali na balkonu, malena sad obozava da sjedi s nama (iako uredno ruca prije nego mi dodjemo), pa se onda ludira i smjeska i lafo jede i ona, viljuskom nabada user posted image ...elem, dok sam onda sudje, pobrisi ovo, pospremi ono, vec bi 7 sati nije nam se dalo jos se spremati i vani (bude i pohladno navece). Tako da smo imali slobodne aktivnosti po kuci user posted image . Plus sam presadila turski karanfil sto mi je kolegica donjela, pa ispeglala 3 masine vesa user posted image , pa opet one rutinske vecenje stvari koje vise ko robot radim...

Danas zbog onih utakmica koje su u pola 5 ne pada mi na pamet da idem bilo gdje van gabarita zgrade user posted image tako da cu danas malo radnih aktivnosti po kuci, usisavanje, prasina, cupkat cvijece, zaljevat, sredit malo kuhinju i kupatilo...

Mala curice sretno danas i nemoj se sekirati, bice to sve ok user posted image

Neposredna veza do poruke: 757
22.4.2015 8:41:37   
ninuska
IZVORNA PORUKA: LieToMe

Juttrrrrroooooo user posted image

Ja poslije jutarnjih radnih aktivnosti (kucnih) navalila na one poslovne...ima da danas ne dizem glavu od posla (mada su mi kolege rekle da slobodno zabusavam, moze mi se user posted image ). Mi juce mislili proset_ati malo ali dok smo s posla kuci, pa dok smo rucak, pa nas troje rucali na balkonu, malena sad obozava da sjedi s nama (iako uredno ruca prije nego mi dodjemo), pa se onda ludira i smjeska i lafo jede i ona, viljuskom nabada user posted image ...elem, dok sam onda sudje, pobrisi ovo, pospremi ono, vec bi 7 sati nije nam se dalo jos se spremati i vani (bude i pohladno navece). Tako da smo imali slobodne aktivnosti po kuci user posted image . Plus sam presadila turski karanfil sto mi je kolegica donjela, pa ispeglala 3 masine vesa user posted image , pa opet one rutinske vecenje stvari koje vise ko robot radim...

Danas zbog onih utakmica koje su u pola 5 ne pada mi na pamet da idem bilo gdje van gabarita zgrade user posted image tako da cu danas malo radnih aktivnosti po kuci, usisavanje, prasina, cupkat cvijece, zaljevat, sredit malo kuhinju i kupatilo...

Mala curice sretno danas i nemoj se sekirati, bice to sve ok user posted image

< Poruku je uredio ninuska -- 22.4.2015 8:42:13 >

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 758
22.4.2015 8:42:42   
ninuska
Jutro, drage moje. Mi dodjosmo sinoc,,bili.malo kod svekrve. Mala se izigrala. Cijeli dan je bila napolju,,pa je i izgorila po obrazima. Nije mi palo na pamet da ponesem kremu za suncanje.
mala curice sretno i da bude sve ok aBd.

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 759
22.4.2015 8:46:20   
ninuska

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Hej drage moje jel neka od vas pravila one mantije,ako jeste bila bih zahvalna za receptuser posted image

Hoces sa sirom? Pravis isto tijesto kao za obicnu sirnicu. Samo kad zarolas jufku isjeces na kolacice tj. Manje komade i savijes krajeve da ne iscuri fil. Redas ih jednu uz drugu u tepsiji, da bude nabijene. I kad ispeces zalijes sa prethodno umucenim jogurtom iili mileramom pomijesanim sa bijelim lukom. vratis kratko u rernu malo da smeksa.
mogla bih i ja...mmmmmuser posted image

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 760
22.4.2015 8:53:09   
M.A.M.
Jutro i od mene loptice,dan ce biti izgleda prelijep user posted image
Curice sretno draga na kontroli,i da ti nije uredu ogtt ne vidim razloga da te zovu ali eto ko ce im znati,javni sta je bilo
Ninuska mislila sam praviti s mesom,sinoc gledam na tv-u zena pravi bas mi je ostao ah hahha,hvala na savjetu,nisam nikad pravila pa reko da probam user posted image

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 761
22.4.2015 9:00:13   
LieToMe RR
Posto ja nisam vjesta sa razvlacenjem jufki user posted image ja sam to pravila slicno sa lisnatim tjestom. Neki gosti nam trebali doci i hajd meza, standardno, salate, kiselina ali kontam mogla sam jos nesto. I onda sam improvizovala, napravila smjesu sa fantom, fasiranim mesom i lukom a uzela lijepo lisnato i razvaljala i onda poredala meso i zarolala , rezala kao neke puzice da dobijem. Poredala u tepsiju ispekla, kasnije samo uz to servirala bijeli sos (to moj dragi pravi sa jogurtom, pavlakom, bijelim lukom i malo persuna) bilo za prste polizati. Kasnije smos e navukli, kad god je neko dolazio to pravila jer je zgodno, dodju ko zalogajciciuser posted image

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 762
22.4.2015 9:04:21   
M.A.M.
Ne sumnjam da je i to ukusno,ihhh sad nisi vjesta sa jufkama,zato si vjesta sa slatkisima user posted image ,sreca moja pa ja nisam ,gdje bi mi bio kraj user posted image

10.08.2015

03.08.2017

Neposredna veza do poruke: 763
22.4.2015 9:17:50   
LieToMe RR
E to da, sa slatkim sam malo je reci vjesta user posted image nema torte i kolaca i keksica koje ja ne napravim user posted image
Ove godine sam imala pravi poduhvat, fondan tortu za 2 rodjendan nase princeze. Ispala i bolja nego sam ocekivala, a pojela se u jednom danu user posted image
Dragi me zezao kaze sad ces svaki put morati bolju od prethodne user posted image

Ne sumnjam da je i to ukusno,ihhh sad nisi vjesta sa jufkama,zato si vjesta sa slatkisima user posted image ,sreca moja pa ja nisam ,gdje bi mi bio kraj user posted image

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 764
22.4.2015 9:23:47   
M.A.M.
A vjeruj mi jufku je jos lakse nauciti samo malo prakse,s obzirom da se za slatkise vecina stvari mora vagati i biti precizan,jufka je mala maca user posted image

10.08.2015

03.08.2017

Neposredna veza do poruke: 765
22.4.2015 9:24:10   
ninuska

Jutro i od mene loptice,dan ce biti izgleda prelijep user posted image
Curice sretno draga na kontroli,i da ti nije uredu ogtt ne vidim razloga da te zovu ali eto ko ce im znati,javni sta je bilo
Ninuska mislila sam praviti s mesom,sinoc gledam na tv-u zena pravi bas mi je ostao ah hahha,hvala na savjetu,nisam nikad pravila pa reko da probam user posted image

Mozes isto i sa mesom. Isti princip. Samo u zdjeli pomijesas fasirano, luk i zacine...a ako ti je tesk9 na kolacice ti napravi ko obicnu pitu i kad se ispece isjeci pa zalij.

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 766
22.4.2015 9:27:09   
ninuska

E to da, sa slatkim sam malo je reci vjesta user posted image nema torte i kolaca i keksica koje ja ne napravim user posted image
Ove godine sam imala pravi poduhvat, fondan tortu za 2 rodjendan nase princeze. Ispala i bolja nego sam ocekivala, a pojela se u jednom danu user posted image
Dragi me zezao kaze sad ces svaki put morati bolju od prethodne user posted image

Svaka cast! Meni fondan tako komplikivano djeluje tako da svaki rodjendan placam torte oko 85-90 KM :(. Bas puno.
a, i ja sam pitu pocela nedavno.praviti user posted image . Sad mi to najjednostavniji rucak (osim zeljanice) jer ne moram musliti sta cu za prilig, salatu

Neposredna veza do poruke: 767
22.4.2015 9:39:52   
LieToMe RR
Meni je iskreno bilo pravo zao dati za neku tortu 100 KM-ova (posto je kod nas bilo puno ljudi uvijek idu dvije torte i uvijek sama sve pravim).
Ove godine tj ovaj put sam 2 mjeseca ranije pocela pripreme, kupila boje, glicerin...sve materijale za fondan i lijepo 2 dana pred rodjendan ispekla kore, napravila kremu, poslozila i krenula sa fondanom. Rodjendan je bio tematski, Hello kitty user posted image tako da je naravno i torta bila u duhu mace user posted image
S tim sto nisam pravila figurice nego samo glavu , nasla slikuna internetu, isprintala, izrezala i po tome lijepo rezala fondan i slagala.
Svi su bili odusevljeni i ukusom torte a i izgledom i jedina osoba koja na cijelom rodjendanu nije pojela taj fondan sam ja user posted image kontala sam da ni drugi nece mozda im se ne svidi ali prijateljice su sve pojele, ove dvije cak imaju djecicu koja su ublizu sa ordjendanima pa je krenula sala hajd i nama pravi...reko nema tih para ni te ljubavi kao prema rodjenom djetetu jer sam cijeli dan do kasno u noc sve pravila, mjesila, pekla, slagala, lijepila, ukrasavala...zamo za ljubav vlastitog djeteta i da sebi dokazem da mogu.

Ja sam inace nekako vise specjalizirana za slatko nego za slano, pogotovo kad Bozic dodje, kod mene bude po 12-13 razlicitih vrsta sitnih kolaca, sto neka torta, a kako je i curicin rodjendan odmah iza Bozica svi ti kolacici budu i za njen rodjendana pa bas bude bogata slatka trpeza.
Ako te sta interesuje pitaj, nije tesko, ja sam cak i folder napravila Fondan, tu su mi svi detalji oko toga
IZVORNA PORUKA: ninuska

Svaka cast! Meni fondan tako komplikivano djeluje tako da svaki rodjendan placam torte oko 85-90 KM :(. Bas puno.
a, i ja sam pitu pocela nedavno.praviti user posted image . Sad mi to najjednostavniji rucak (osim zeljanice) jer ne moram musliti sta cu za prilig, salatu

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 768
22.4.2015 10:13:18   
maksi
Jutro drage moje user posted image

Ja sam danas bas nikakva,danas je dvije godine kako mi je umrla mama tako da vam ne moram obrasnjavati moje osjecaje,pogotovo bile smo bas vezane i bila mi je podrska oko obje trudnoce pa poslije poroda a sada user posted image user posted image pokusavam da se malo saberem ali mi ne ide valjda i od hormona pa jos vise naviru sjecanja.

Najvjerovatnije cu se spremiti i u hodanje.

Sto se tice stvari ja nemam nista,zato sto sam tako htjela moji djecaci su sve zajedno koristili i kada je mladji zavrsio ja sam podjelila,jer sam htjela trecoj bebi sve da kupim novo,a i ove stvari su vise bile dotrajale. Pogotovo kolica vozana su u komadu 5 godina i zaista nije od njih nista ostalo prosle jeseni je mladji zavrsio sa njima i mi smo ih bacili.
Tako da ja krecem od nule user posted image

LieToMe bravo za kreativnost ja svaki rodjendan podobro platim za tortu

Mala curice bice sve u redu ako Bog da

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

Neposredna veza do poruke: 769
22.4.2015 11:00:36   
mala curica
Gotova kontrola user posted image
Ovako..kada sam dosla odmah su me uputili pola sata vjezbica za tridnice.
Oznojena zadihana zove me dok da udjem .....Usla pregledao nalaze sve ok....secer super,nalazi krvi u redu,pritisak ok,udebljala se 2 kg od prosle kontrole(77 kg).
Pokazao mi je da sam pLinceza i da sam se okrenula glavicom ka izlazu i da zbog toga imam pritisak i ponekad kontrakcije.
Malo.mi leukociti poviseni ali samo da punooo tecnosti pijem.
Vidjela sam pile moje,vec velika cura i nema puno mjesta pa je dok mogao lijepo da mi je pokaze(da znate kako sam lijepauser posted image ).
Eto to je moj izvjestaj i sada idem doma kao pticica user posted image

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 770
22.4.2015 11:25:50   
LieToMe RR
Maksi draga nemoj se puno sekirati...mislim znam da je tesko ali pokusaj da mislis samo o lijepim stvarima...sjecanja su cudo... ali ti imas dvoje divne djecice i trece aBd uskoro kraj tebe...uzivaj u toj sreci i ljepoti!

Sto se tice stvari mi ovo sto smo skupo platili to je stvarno ko novo, sve cu samo oprati (sa korpe i autosjedalice one navlake se lijepo skinu i operu u masini), prebrisati i posloziti. Sto se tice garderobice i mi cemo morati dosta nekih stvari kupovati jer jedna je bila zimska beba rodjena u januaru a druga ce biti u augustu, jako malo stvari ce se poklapati u onim prvim mjesecima, da moze i drugoj bebi.

Garderobice ima od curice jako puno, neutralne i dosta ce se moci iskoristiti, tetra pelena ima 50 komada user posted image to mi ej visenamjensko jer sam stavljala i u kolica, i na lezaljku, i na krevet... stalno ih vukljala i kad je prestala da ih koristi. Samo otkuhati i popeglati. Komoda u kojoj ce biti smjestene bebine stvari je krcata mojih stvari, sminke, kozmetike, raznoraznih djidja tako da cu sad kad okrecimo morat da se "iselim" odatle kako znam i kako umijem user posted image

Mala curica user posted image vidis da si se bezveze sekirala. Sve je i vise nego odlicno user posted image uzivaj sad!

Neposredna veza do poruke: 771
22.4.2015 11:50:52   
ninuska
lieToMe i meni je puno, ali sta da radim. Vidis, tebi bas kolaci idu od ruke, jos oni sitni..a, hvala, draga, ako se odlucim na taj poduhvat zvani fondan javim ti se. Mada, bebu ocekujem kad ce i maloj biti rodjendan haha...termin im u dva dana razlike user posted image
maksi budi jaka. Imas svoje pilice hB. Znam da je tesko user posted image
mala curice ti se malo znojila user posted image . Super za kontrolu.

Sto se tice garderobe sve sam.sacuvala. idem na kontrolu u ovoj sedmici, pa se nadam da ce definitivo znati jel cura li decko. pisala sam, prvi put se vidjelo da nesto visi, ali mozebiti i pupcanik user posted image

< Poruku je uredio ninuska -- 22.4.2015 11:53:51 >

Neposredna veza do poruke: 772
22.4.2015 11:56:07   
mala curica
Hvala vam cure user posted image
Ninuska.....moram.priznati da jesam,cak da su mi gavice i potkpsulja mokro bilo.user posted image
Izgledaju jesnostavno ali zadisem se i oznojim sva user posted image
Kaze teta pustite sebi muziku i uvijajte kukovima user posted image
Odo sada malo da izvodim trbusni ples user posted image (ali dok se slegne sto sam sada jela)

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 773
22.4.2015 11:58:58   
mala curica
Jaooo ninuska nasmija me s tim- nesto visi- user posted image user posted image
Hajde,visi mu se pa sta god da je.

Kaue doktor zelim li vidjeti sta je i lijepo zaistavi sliku i pokaza prstom da je curica.
Tako da sam i ja vidjela i sada sigurna da nema vise fule.user posted image

Neposredna veza do poruke: 774
22.4.2015 13:06:28   
ninuska
Koja od vas ce se poradjati u Opcoj bolnici? Citam tamo na temi da nisu dozvoljeni mobiteli user posted image . uzas ako je tako. To mi je jedina veza sa "svijetom" user posted image

Neposredna veza do poruke: 775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *