|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-April
16.4.2015 15:51:18   
M.A.M.

IZVORNA PORUKA: araj

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Krevetac cu dobiti,moram samo madrac kupiti hajd to mi je i nekako lako,al ta kolica user posted image ,neki dan gledam u bimacu ma meni se sva svidjaju user posted image al te funkcije ima li ovo,ono,bas se gubim user posted image ,niti znam sta da trazim,niti sta je najbitnije user posted image

i mene zbunjuje. Neko bebu iznese iz bolnice u sjedalici za automobil. Al kad skontam da je beba tu u polulezecem polozaju, mislim da to nije ok. Valjda do 6 mjeseci treba da bude u lezecem polozaju. To me buni. Onda bi voljela kolica, kad bude mogao da sjedi da mogu po potrebo okrenuti ga prema sebi, a po potrebi da mogu okrenuti da mi bude okrenut ledjima.

ja moram sve kuputi, jer mi nema niko sta dati :)

Ja cu isto posuditi onu korpu za iznijeti bebu,jer svi kazu da nema potrebe kupovati,a nisam pametna za autosjedalicu,mi trenutno nemamo auto,kontam sta ce mi,al opet korisno je,tek vidim sad koje su ovo muke,kako cu tek s bebom user posted image

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu araj)
Neposredna veza do poruke: 501
16.4.2015 16:10:05   
rose
nema veze sto nemate auto...mi nismo vozili (imali vozacke ali nismo vozili) pa smo kupili AS...kad god je bila duza relacija (npr. moj tata nas vozi...ili idemo na more pa unajmimo vozaca s autom user posted image user posted image )...AS je obavezna ...sad kad i ja vozim onako urijetko kad idemo svekijevcima...ona zna da je u AS njeno mjesto user posted image

korpu sam nakon porodilista koristila jos samo za prvu kontrolu...kasnije smo je stavljali u AS i u taxi do doma zdravlja...tj imali smo onu jaje AS...kasnije nabavili onu 0-18 kg koja se moze montiratu u oba smjera....i poloziti u lezeci polozaj i sada ima veliku.... koja ce kasnije biti booster kad se skine naslon...za malo, nerodjeno dijete imam sad sve ovo...jos da ugradim jedan pojas na zadnju klupu (samo imamo jedan) user posted image ili da kupim drugo auto user posted image

< Poruku je uredio rose -- 16.4.2015 16:12:25 >

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 502
16.4.2015 16:11:32   
LieToMe RR
Ja mogu samo prenjeti svoje iskustvo nista vise...

Nasa malena je prva 3 mjeseca spavala izmedju nas u onoj korpi od kolica i u tome smo je i nosali (imaju kaisevi pa se lijepo u autu poveze i ne seta). Taj dio nam je isao i na kolica pa je bilo i vise nego prakticno. Pogotovo noscu dok je dojila, uzmem, podojim, vratim i nastavim spavati user posted image

Sto se tice te prve autosjedalice ona je dosla isto uz kolica, nju smo poceli koristiti kad je pocela sama da se dize (sa neka 4 mjeseca). I ona je isla isto na kolica i podugo smo je koristili. Bilo nam je super sto se na kolicima moze rotirati i prema nama i prema drugima, tako kad smo joj mi dosadili bila je odusevljena vanjskim svijetom i onim sto vidi.

Sportski dio (koji se isto moze rotirati i koji ima i kabanicu i zimsku presvlaku i navkaku, i onu kisnu kabanicu). Koristimo najvise i najduze i nije nikad bilaokrenuta prema nama jer joj mi vise nismo zanimljivi user posted image .

Ja sam vec napisala sta je meni bilo presudno u odabiru kolica. Mi smo odlucili ustediti na nekim drugim stvarima na kolicima, Recarovoj autosjedalici i cipelama ne stedemo. To mi je najbitnije za moje dijete. Ova kolica aBd ostaju i drugoj bebi.

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 503
16.4.2015 16:36:25   
araj

IZVORNA PORUKA: LieToMe

Nasa malena je prva 3 mjeseca spavala izmedju nas u onoj korpi od kolica i u tome smo je i nosali (imaju kaisevi pa se lijepo u autu poveze i ne seta). Taj dio nam je isao i na kolica pa je bilo i vise nego prakticno. Pogotovo noscu dok je dojila, uzmem, podojim, vratim i nastavim spavati user posted image

Sto se tice te prve autosjedalice ona je dosla isto uz kolica, nju smo poceli koristiti kad je pocela sama da se dize (sa neka 4 mjeseca). I ona je isla isto na kolica i podugo smo je koristili. Bilo nam je super sto se na kolicima moze rotirati i prema nama i prema drugima, tako kad smo joj mi dosadili bila je odusevljena vanjskim svijetom i onim sto vidi.

Sportski dio (koji se isto moze rotirati i koji ima i kabanicu i zimsku presvlaku i navkaku, i onu kisnu kabanicu). Koristimo najvise i najduze i nije nikad bilaokrenuta prema nama jer joj mi vise nismo zanimljivi user posted image .

Ja sam vec napisala sta je meni bilo presudno u odabiru kolica. Mi smo odlucili ustediti na nekim drugim stvarima na kolicima, Recarovoj autosjedalici i cipelama ne stedemo. To mi je najbitnije za moje dijete. Ova kolica aBd ostaju i drugoj bebi.

a koja ti kolica imas? Vjerovatno si pisala, al da ne trazim :)

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 504
16.4.2015 16:55:17   
M.A.M.
Zenice hoce li neka od vas ici u ovu skolu za trudnice na Jezeru?

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu araj)
Neposredna veza do poruke: 505
16.4.2015 17:20:18   
Carobno jutro
DD

Ja jos novi kolac pa nikako da se ukljucim. Sve vas citam ali mi nesto rano jos razmisljati o ovim stvarima. user posted image Ali lijepo vas je citati makar cu nauciti sveuser posted image

Doduse, mogla bih u ovu skolu za trudnice. Ustvari od kojeg mjeseca se ide u istu, ima li to odredjenouser posted image Koliko se samo razumijem u sveuser posted image

rose sretno na kontroliuser posted image

i imam jedno pitanje za vas iskusnije, je li moguce da ja pocinjem osjecati curicu svojuuser posted image Kraj sam 17. sedmice... ja sve kao nesto osjetim, pa se brzo skontam da mi se cini..ili umisljamuser posted image ..pukla sam zivota miuser posted image

< Poruku je uredio Carobno jutro -- 16.4.2015 17:26:04 >

(odgovor članu Seashells)
Neposredna veza do poruke: 506
16.4.2015 17:38:18   
M.A.M.

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

DD

Ja jos novi kolac pa nikako da se ukljucim. Sve vas citam ali mi nesto rano jos razmisljati o ovim stvarima. user posted image Ali lijepo vas je citati makar cu nauciti sveuser posted image

Doduse, mogla bih u ovu skolu za trudnice. Ustvari od kojeg mjeseca se ide u istu, ima li to odredjenouser posted image Koliko se samo razumijem u sveuser posted image

rose sretno na kontroliuser posted image

i imam jedno pitanje za vas iskusnije, je li moguce da ja pocinjem osjecati curicu svojuuser posted image Kraj sam 17. sedmice... ja sve kao nesto osjetim, pa se brzo skontam da mi se cini..ili umisljamuser posted image ..pukla sam zivota miuser posted image

Hehehe moguce je draga,tako sam i ja kad sam osjetila nisam znala jel umisljam ili je stvarnost,i ja sam negdje u tom periodu cula prvi put bebu,mada vec vidim da je ljenguza velika nije pretjerano aktivna beba,bar ne jos user posted image

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 507
16.4.2015 17:42:03   
Carobno jutro

imam osjecaj kao da mi baloncic pukne, pa malo veci pa malo manji...ili su crijeva ipak..user posted image
osluskujem cijeli dan..i to tako brzo dodje pa prodje...ne mrdam nikako..haha

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 508
16.4.2015 17:53:48   
M.A.M.
hahah ma ista sam ti bila,onda namjerno lezim po pola sata nebil sta osjetila,al ono ko uz inat nece pa nece,sacekaj jos koji dan osjetit ces bas ili osluskuj navece kad se malo umiris,ja sam lezala na ledjima user posted image
Jeli to prva bebica ?

10.08.2015

03.08.2017

Neposredna veza do poruke: 509
16.4.2015 17:57:59   
Carobno jutro

e bas to i osjetim na ledjima kada samuser posted image
Prva bebica i prva trudnoca da sam dovdje dogurala...iza mene su tri izgubljene

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 510
16.4.2015 18:03:07   
M.A.M.
Bice to dobro akoBogda,ruzne stvari su iza tebe,sad uzivaj maksimalno ,i mi smo cekali dugo bebicu,jos uvijek postoji neki strah al eto ja se nadam najboljem akoBogda user posted image

10.08.2015

03.08.2017

Neposredna veza do poruke: 511
16.4.2015 18:05:17   
Carobno jutro

eto vidis, idemo zajedno naprijeduser posted image user posted image user posted image i da nam sto prije prodje ovo vrijeme do porodauser posted image

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 512
16.4.2015 18:05:59   
alman

imam osjecaj kao da mi baloncic pukne, pa malo veci pa malo manji...ili su crijeva ipak..user posted image

moguce je da su to blaga talasanja bebice u stomaku, ubrzo ce bit i jaci pokreti i udarci user posted image

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

Neposredna veza do poruke: 513
16.4.2015 18:09:19   
Carobno jutro

IZVORNA PORUKA: alman

moguce je da su to blaga talasanja bebice u stomaku, ubrzo ce bit i jaci pokreti i udarci user posted image

user posted image user posted image suuper jedva cekam user posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 514
16.4.2015 18:29:51   
alman
moja evo danas bas aktivna, i tako uzivam ona mene gurka a ja samo malo prstima lupkam po stomaku i tako komunicaramo user posted image biti dozivjeti ovaj osjecaj je neprocjenjivo, da drgai Bog obraduje svaku zenu koja zeli bebicuuser posted image

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

Neposredna veza do poruke: 515
16.4.2015 18:39:31   
Carobno jutro

Kad bih prije slusaj trudnice kako pricaju, jedna kaze, povraca, ona druga spava samo, ona treca jedva hoda itd itd...i uvijek bih pitala ima li boni sta lijepo u tome i sve uvijek u glas..ima kad se beba krene lupkatiuser posted image user posted image user posted image pa ona broji koliko puta se mrdne, onoj se stomak mice..joj jest mi to shegauser posted image e reko dragi Boze to je bas neprocjenjivouser posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 516
16.4.2015 19:07:12   
LieToMe RR
araj pisala vec jednom cam cortina X3 tris evolution user posted image
zvuci ko marka auta al nije, to im je jednostavno naziv user posted image
IZVORNA PORUKA: araj

a koja ti kolica imas? Vjerovatno si pisala, al da ne trazim :)

(odgovor članu araj)
Neposredna veza do poruke: 517
16.4.2015 19:13:33   
LieToMe RR
U prvoj trudnoci sam povracala po 8-9 puta dnevno,u trecem trimestru mirovala ko koska na jajima i Boga molila da udjem u 9ti mjesec bez ikakvih komplikacija...
u ovoj na pocetku i spavala i povracala, i konstantne mucnine... i jos dijete, posao...balansiraj izmedju obaveza...pa opet sam uzivala i uzivam u svakom danu user posted image
Treba samo sitnim koracima, lagano i uzivati u svakom danu...user posted image

Kad bih prije slusaj trudnice kako pricaju, jedna kaze, povraca, ona druga spava samo, ona treca jedva hoda itd itd...i uvijek bih pitala ima li boni sta lijepo u tome i sve uvijek u glas..ima kad se beba krene lupkatiuser posted image user posted image user posted image pa ona broji koliko puta se mrdne, onoj se stomak mice..joj jest mi to shegauser posted image e reko dragi Boze to je bas neprocjenjivouser posted image

Neposredna veza do poruke: 518
16.4.2015 19:18:58   
Carobno jutro

joj ja u svakom danu uzivam..istouser posted image cak i u onim kojim sam povracala i s dusom se rastavljala na solji.user posted image Meni to kao znak bio da je ok. Pa se zabrinem ako ne povracam.user posted image ma luda glava. Svaki dan mi je dragocijen vjeruj miuser posted image ali ja jos uvijek sa strahom ali eto polako oslobodim se valjda do kraja user posted image

Neposredna veza do poruke: 519
16.4.2015 19:26:28   
LieToMe RR
Ma polako samo, bice to sve ok. Mene su mucnine sad podobro popustile i ne povracam vise tako cesto al me kiselina ubiuser posted image
Samo laganini, dan po dan...vidjeces bice to super sve user posted image

Ja sam i u prvoj trudnoci bila opustena, smirena, vesela...uzivala u svemu narocito kad sam sta mogla pojesti a da ostane u meniuser posted image
Sad cini mi se sve manje imam vremena od obaveza i curice i dnevne rutine da uopste razmisljam o bilo cemu...i fali mi da dignem noge i uzivam pola sata...prosto nemoguca misija uz hiperaktivnog dvogodisnjaka...ima miro samo kad spava user posted image

Neposredna veza do poruke: 520
16.4.2015 19:31:59   
Carobno jutro

i meni je sad lakse sto se tice povracanja..ne ovracam sve i svastauser posted image samo ponekad ali i mene kiselina ubi, grlo me od nje boli..
a ja se i pitam kako vi koji imate jos jedno dijete, meni dr rekao da moram mirovati, nista tesko itd itd i kontam Boze kako li je kad imas dijete, moras oko njega..nema druge...svako je dijete ko zvrk..sta ce..user posted image ne zna drugacije...to je njihovo da vudu aktivni i puni energijeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 521
16.4.2015 20:05:17   
LieToMe RR
Nema tu mirovanja user posted image
Ne mozes ti djetetu od 2 godine objasniti da ne mozes vise da se igras s njim ko prije, da skace po tebi...ali moze se uzivati na neke druge nacine user posted image
Neki dan mi nakon 1000 godina jedemo cevape i muz pita malenu hoces malo dati i bebi...ona se dusa draga zaleti, podigla mi majicu i uperi cevap u stomak: njam njam bejbi user posted image
Meni naravno doslo da odmah placem ko kisna godinauser posted image

Skontala sam da su mi sad u trudnoci najgore ove promjene raspolozenja, tako me nekad uhvati huja na netaktiku i pojedine komentare a opet istovremeno mogla bih samo plakati na neke dirljive i lijepe geste... prava placljiva trudnica iako se nikad ne bi reklouser posted image

Neposredna veza do poruke: 522
16.4.2015 20:16:53   
rose
pozz zene, ja s kontrole..sve ok hvala Bogu user posted image user posted image

cura je vec naglavacke...ona ko i sestra joj...okrenula se odmah da se kasnije ne pegla user posted image user posted image mada ja znam da se ona ima prostora vrtiti...S nije, ostala je od 6-9 naglavacke ...pa cemo vidjeti sad..a tacno sam osjetila kad se okrenula...i sad je osjetim kad stuca user posted image

carobno jutro...moguce da osjetis pomalo..mada je i meni dr rekla da je nemoguce...al eto, nesto se u tebi mrda, i to je lijepo...za koju sedmic aBd bit ce to konkretnije

meni je s ovom bebom sada sve intenzivnije...cesce se javlja, dobro me zna trznuti nekad user posted image

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 523
16.4.2015 20:20:53   
LieToMe RR
user posted image za pregled
I moja je bila od 6tog mjeseca okrenuta a s obzirom da sam ja od 7og bila otvorena 2 prsta nije bas bio lijep osjecaj, ali sto kazes to one da se ne peglaju kasnijeuser posted image

I meni je sa ovom bebom sve intezivnije i cesto bude mirna pa me samo potkoci tako me trzne i udari da se paralizujem
IZVORNA PORUKA: rose

cura je vec naglavacke...ona ko i sestra joj...okrenula se odmah da se kasnije ne pegla user posted image user posted image mada ja znam da se ona ima prostora vrtiti...S nije, ostala je od 6-9 naglavacke ...pa cemo vidjeti sad..a tacno sam osjetila kad se okrenula...i sad je osjetim kad stuca user posted image

carobno jutro...moguce da osjetis pomalo..mada je i meni dr rekla da je nemoguce...al eto, nesto se u tebi mrda, i to je lijepo...za koju sedmic aBd bit ce to konkretnije

meni je s ovom bebom sada sve intenzivnije...cesce se javlja, dobro me zna trznuti nekad user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 524
16.4.2015 20:25:06   
rose
da bas kao da me ustine i dobro me iznnadi, bas se vidno trznem user posted image ...valjda su nam misici sada slabiji od prosle trudnoce pa je sve intenzivnije user posted image

user posted image za pregled
I moja je bila od 6tog mjeseca okrenuta a s obzirom da sam ja od 7og bila otvorena 2 prsta nije bas bio lijep osjecaj, ali sto kazes to one da se ne peglaju kasnijeuser posted image

I meni je sa ovom bebom sve intezivnije i cesto bude mirna pa me samo potkoci tako me trzne i udari da se paralizujem
IZVORNA PORUKA: rose

Neposredna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *