Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 16.4.2015 9:46:21
Seashells
Jutro trudnicama Ako se po jutru dan poznaje, danas ce biti super. Ja se vec lagano spremam za setnju i da iskoristim ovo lijepo vrijeme. Nisam jos nista kupila bebici, dobila sam nesto stvari, to samo da operem i ispeglam, a ostalo nemam pojma sta mi treba. Obzirom da sam nova na forumu jel se "provlacio" kakav spisak s potrebnim stvarima za bebaru. Posto sam 32 sedmica vakat mi pocet kupovati
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 16.4.2015 10:34:36
alman
jutro drage moje , kako ste mi, evo i danas prelijep dan,najvise volim proljece ja sam se jucer bas umorila nisam cijeli dan legla, sjedila jesam pomalo, al sam se tako lijepo osjecala, nekako lahko ko perce, jos samo da mi nije malog pcela ubola al kad me je u neka doba sinoc grc probudio sve sam se derala, muza sam istraumirala jedva me je popustio, a od jutros me i prepone bole ko da sam jahala cjelu noc
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 16.4.2015 10:39:11
lala88
zdravo loptice ili dobro jutro, ja evo sad ustala. Sinoc se probudila u 4h i do 7h nisam zaspala, nesto sam nervozna. Kako ste mi vi? Vrjeme je prelijepo, ali mrsko mi ici vani.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 16.4.2015 11:25:52
blue moon
Cao svima, cestitke curama koje su se u medjuvremenu porodile, ja sutra idem na kontrolu, sad sam u sredini 11 sedmice i osjecam se super valjda ce mi gin reci kada da radim dabl.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 16.4.2015 12:20:29
Bella.88
Ola trudnice šta ima ,kako ste mi?
Dobrodošlica novim članicama,bolesnoj deci brzo ozdravljenje za uredne kontrole tebi rose sretno noćas
ja malenog ispratila nani,ostavio mi kamion igračaka razbacanih po čitavoj kući umoriću se više dok to pokupim nego da kopam
ja i bebara smo dobro i ja bih trebala ići na kontrolu,ali mi se nešto ne ide kako sam u zadnja 2mj.non stop prehlađena strah me da još šta ne pokupim
mala curice mi imamo ista kolica samo bordo,odlična su pravo lagana,lako sklopiva,mogu stati i u najmanji gepek i najmanju ostavu naša letela 20metara niz provaliju i ništa im nije bilo,mi prezadovoljni
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 16.4.2015 12:44:16
Bella.88
IZVORNA PORUKA: rose
hvala bella ...a kako ste uspjeli kolica u provaliju ubaciti?
živimo na Alifakovcu i ima neka bašta/strana/provalija između dvije kuće mali tek prohodao i izađe iz kolica i potrči prema toj provaliji,ja za njim pustim kolica i ona odoše sreća pokazaše se dobro
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 16.4.2015 13:19:41
LieToMe RR
Meni nije bilo presudno da mi kolica budu lagana, meni je vise bilo presudno da budu velika komotna (da su 3u1, jer smo i onu korpu i AS bas dugo koristili), da imaju velike tockove jer do Vilsonovog moramo preci preko sina (jezim se kad vidim male tockice kad zapinju)...imamo velik gepek (uredno ih nosili na more 2 godine zaredom), imamo i velik lift u zgradi...kad izadjemo iz stana sve picimo po ravnom a sem toga nisam ni ja mala i nejaka zenica
Mama je prosle godine kupila neka kisobran kolica (pravo su fina, stabilna, imaju dovoljno velike tockove da mogu preko sina normalno) eto kao da ne moraju ta velika nosati. Skontali smo da ta kolica sad kod svekrve sluze samo za vozanje po kuci i balkonu i da najcesce voli sjediti u njima . Sem toga sad moze dugo hodati pa nasa kolica nosimo vikendom kad idemo na cjelodnevne izlete da moze i odspavati u njima lijepo. Ona navikla na velika i glomazna, djaba...voli dijete komfor ko i mama joj
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 16.4.2015 13:30:08
rose
IZVORNA PORUKA: Bella.88
hvala bella ...a kako ste uspjeli kolica u provaliju ubaciti?
živimo na Alifakovcu i ima neka bašta/strana/provalija između dvije kuće mali tek prohodao i izađe iz kolica i potrči prema toj provaliji,ja za njim pustim kolica i ona odoše sreća pokazaše se dobro
sreca pa si stigla dijete meni bi to pola zivota oduzelo...pretspotavljam da je posliej legla neka taraba
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 16.4.2015 13:31:57
rose
IZVORNA PORUKA: LieToMe
Meni nije bilo presudno da mi kolica budu lagana, meni je vise bilo presudno da budu velika komotna (da su 3u1, jer smo i onu korpu i AS bas dugo koristili), da imaju velike tockove jer do Vilsonovog moramo preci preko sina (jezim se kad vidim male tockice kad zapinju)...imamo velik gepek (uredno ih nosili na more 2 godine zaredom), imamo i velik lift u zgradi...kad izadjemo iz stana sve picimo po ravnom a sem toga nisam ni ja mala i nejaka zenica
Mama je prosle godine kupila neka kisobran kolica (pravo su fina, stabilna, imaju dovoljno velike tockove da mogu preko sina normalno) eto kao da ne moraju ta velika nosati. Skontali smo da ta kolica sad kod svekrve sluze samo za vozanje po kuci i balkonu i da najcesce voli sjediti u njima . Sem toga sad moze dugo hodati pa nasa kolica nosimo vikendom kad idemo na cjelodnevne izlete da moze i odspavati u njima lijepo. Ona navikla na velika i glomazna, djaba...voli dijete komfor ko i mama joj
ma ja kad si na ravnom...ja sam na mejtasu...i ima brdo od titove do kuce a bas bi bilo preseravanja autom se spustati ili vracati iz setnje
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 16.4.2015 13:36:08
LieToMe RR
Pa to i kazem, meni sve ravno na socijalnom dje god da krenemo (kod svekrve na ciglane ne idemo sa kolicima ) kod nje imamo ta kisobran ali ih i ne koristimo. Do duse ova nasa su se pokazala kao dzip na trebevicu, planinama, moru po kamenjaru nema dje nisu otisla. Belaj samo svako malo provjeravati gume i pumpati i podmazivati, isto auto da odrzavas
Ova se nasa lijepo rastavljaju, tockovi se vade, lijepo se sloze u gepek. A i nisu toliko teska koliko izgledaju ALU je okvir.
IZVORNA PORUKA: LieToMe
ma ja kad si na ravnom...ja sam na mejtasu...i ima brdo od titove do kuce a bas bi bilo preseravanja autom se spustati ili vracati iz setnje
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 16.4.2015 13:38:32
Bella.88
IZVORNA PORUKA: alman
bella kako si nam, nije te bilo neko vrijeme, jeste li nasli stan, pa rekoh da nije selidba u toku
e mila hvala na pitanju dobro sam,to jest dobro smo našli smo stan i dogovorili se,u ponedeljak ako Bog da potpisujemo ugovor moramo nešto renovirat i nadam se useljenju do Ajšinog rođenja
kako si ti,lupa li mrvica?Šta bi sa malenim,kako ubod?
rose moš mislit kako mi je bilo,umrla i oživela nesmijem ni pomislit šta bi bilo da je sletio
LieToMe drugačije bi razmišljala da živiš na Alifakovcu uz ovo brdo valja izgurat kolica,dijete i torbu a kolica su stvarno super i točkovi ne zapinju nigde,ovo nisu kiušobran kolica već se samo sklapaju na principu kišobran kolica ja sam njega vodila svaki dan u šetnju po 3 puta,dvije godine mora i kamenja po mesec dana i evo sada čekaju curu ko nova
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 16.4.2015 13:57:40
araj
IZVORNA PORUKA: pinkie pie
Dobar dan "svjema"...čitam vas i kontam,blago njima kad mogu raditi normalno,ja gotovo čitavu trudnoću moram ležati,već mi je dosadilo,lijep dan,a ja gledam kroz prozor...jedino dobro u svemu ovome je to što jedva čekam da se porodim i uvijek sa pjesmom idem u porodilište
Ista sam ti. Ja isto u kuci lezim. Radujem se svakoj kontroli samo da izadjem iz kuce. kako dolaze ljepsi dani, sve mi je teze. Al opet kad skontam, bolje i u kuci lezati nego nedo Bog u bolnici.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 16.4.2015 14:25:21
alman
IZVORNA PORUKA: Bella.88
IZVORNA PORUKA: alman
bella kako si nam, nije te bilo neko vrijeme, jeste li nasli stan, pa rekoh da nije selidba u toku
e mila hvala na pitanju dobro sam,to jest dobro smo našli smo stan i dogovorili se,u ponedeljak ako Bog da potpisujemo ugovor moramo nešto renovirat i nadam se useljenju do Ajšinog rođenja kako si ti,lupa li mrvica?Šta bi sa malenim,kako ubod?
rose moš mislit kako mi je bilo,umrla i oživela nesmijem ni pomislit šta bi bilo da je sletio
LieToMe drugačije bi razmišljala da živiš na Alifakovcu uz ovo brdo valja izgurat kolica,dijete i torbu a kolica su stvarno super i točkovi ne zapinju nigde,ovo nisu kiušobran kolica već se samo sklapaju na principu kišobran kolica ja sam njega vodila svaki dan u šetnju po 3 puta,dvije godine mora i kamenja po mesec dana i evo sada čekaju curu ko nova
ma dobar je malo plakao, al nije m prvi put svake god. ga po neka ubode, srecom nije alergican, al ga je glava bolila, jer mu je u kosu uletila, pa ga vrijedjalo i nije dobro spavao budio se, dusica moja a bebica se mashAllah bas lijepo gurka, kad sam u pokretu bas mi nedostaje njeno gurkanje i protezanje, tako da danas malo odmaram vise pa uzivam u tome lijepo vam je ime mi se jos nismo odlucila, imamo neka imena al nista konkretno a mislim da bi bilo vrijeme da odlucimo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 16.4.2015 15:11:51
lala88
M.A.M razumim te, ja ni krevetac jos nisam nabavila, nece mi bebi imati gdje spavat Sad sam napravila spisak i krevetac je prvi, sad idem u potragu za njim.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 16.4.2015 15:17:47
M.A.M.
Krevetac cu dobiti,moram samo madrac kupiti hajd to mi je i nekako lako,al ta kolica ,neki dan gledam u bimacu ma meni se sva svidjaju al te funkcije ima li ovo,ono,bas se gubim ,niti znam sta da trazim,niti sta je najbitnije
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 16.4.2015 15:27:50
araj
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Krevetac cu dobiti,moram samo madrac kupiti hajd to mi je i nekako lako,al ta kolica ,neki dan gledam u bimacu ma meni se sva svidjaju al te funkcije ima li ovo,ono,bas se gubim ,niti znam sta da trazim,niti sta je najbitnije
i mene zbunjuje. Neko bebu iznese iz bolnice u sjedalici za automobil. Al kad skontam da je beba tu u polulezecem polozaju, mislim da to nije ok. Valjda do 6 mjeseci treba da bude u lezecem polozaju. To me buni. Onda bi voljela kolica, kad bude mogao da sjedi da mogu po potrebo okrenuti ga prema sebi, a po potrebi da mogu okrenuti da mi bude okrenut ledjima.