scarlett
|
Evo i mene po običaju samo da vas pozdravim. Vidim da razgovarate o poslu i bolovanju, ah zavidim vama koje možete raditi. Ja nemam pojma šta je s mojim tijelom, al nikako me ne sluša u ovoj trudnoći, samo mi se spava, umaram se kao da po cijeli dan orem njive, ma ovo je haos. Spora sam ko puž, nadam se prirodnom porodu, al nekad kontam da možda uopće neću imati snage za to. Sutra počinjemo s krečenjem, nek mi je Bog na pomoći, radovi ima da se otegnu do poroda. Već postajem jaaaako nervozna i napeta, mislim da hormoni odrađuju svoje. Što se tiče priprema za bebu, dobila sam dosta odjeće, do sada sam potrošila nekih 80 KM na neke stvarčice što su mi nedostajeale, sve je oprano i spremno, samo da još dođe krevetac i da se namontira. KOlica i sjedalicu imamo od sina, marka bubu, nema je više kod nas, kolica smo platili 180 KM i prezadovoljni smo kvalitetom, ručka se može okretati na obje strane, udobna su i jako lagana, mislim da su teška nekih 8 kg, sjedalica također od sina, nadala sam se da ću moći kupiti cybex, jer su one na ADACovim testovima ocjenjene kao najbolje, ali trenutno neće moći, zaista su mnogo, mnogo skupe. Možda ako se bude moglo uzeti kasnije onu za 2 grupu, ona čini mi se može duže trajati. I eto da se prijavim da smo u ponedjeljak ušli u 36. sedmicu.