alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (14.4.2015 15:53:49)
|
IZVORNA PORUKA: M.A.M. IZVORNA PORUKA: LieToMe Pa tako i radim. Ampula dodje do mene zaledjena umotana u alu foliju i mi je onda odledimo tj samo je malo ugrijem rukama i izvadim sa medom i dobro dobro umutimo i onda prespem u one hippove male teglice (nesvjesno sam stavljala u one tamne jer je malena jela najvise kasice sa grizom one su u onim tamnijim teglicama). Ja koliko se sjecam mi smo placali oko 30-35 ampulu jer je to prijateljska veza (znam da su inace poskupe) ali ne bude covjeku zao jer je stvarno lijek za sve. IZVORNA PORUKA: alman IZVORNA PORUKA: M.A.M. Pozz zenice,moze li se znati cijena maticne mlijeci? pa inace se cijena krece oko 50 km jedna ampula, al mi smo prosle godine prodavali po 30 km, nekako mi puno a vecinom dodje neko da trazi za lijeka,a treba uzeti 3 doze, tako da je nama nekako zao toliko zacjeniti, premda je nedavno covjek dosao daje 100 km samo da mu prodamo al nismo imali LieTo Me moze i tako, al sto kazes moras da je dobro izmjesas,jer ti nju onako moras drzati zaledjenu, jer se moze pokvariti i ne smije biti na svjetlosti, mm je vadi u zatvorenom prostoru, i odmah je zatvoramo izvucemo zrak i zalijemo poklopac voskom i zamotamo alu folijom i odmah u zamrzivac, tako da sto manje ima dodira sa svjetloscu Alman kada budes imala,planiraj me uzela bih i ja,ja sam prosle godine kupila ampulu i platila 50 km,al nije bitna cijena koliko je zdrava,medjutim uopste mi nije bila zaledjena i receno mi je da uzimam velicine zrna rize i pod jezik,i cuvala sam je u frizideru hahah nadam se da ce biti ako Bog da, sto ja muzu pravim biznis [sm=smiley36.gif] vjeruj mi da mora bit zaledjena jer je to vrlo kvarljiva stvar, i tacno tako kao zrno rize oko 1grama, rasporediti da se bocica potrosi za 10 dana on sinoc govori kao ne znam hocu li moci vaditi jer kaci Ramazan a tad ima najvise obaveza, a to se mora tacno znat kad presadjivari larve i za tri dana se mora vaditi, ne smije bit duze, ma rekoh ima da je vadis radi mene i svekrve, jer nama je tek treca god da se bavimo pcelarstvom, ono vise iz hobija jer nas to bas opusta volimo oboje prirodu i otici od kuce mozak odmoriti [sm=smiley36.gif] ako bude javit cu ti nije problem
|
|
|
|