RE: Kontrakcije (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

ajla86 -> RE: Kontrakcije (19.4.2012 20:08:45)

uh moje zene da nije vas ovdje neke stvari nebi znala...sve covje konta drugo stanje pomjeraju se organi beba raste itd itd....
hvala sto ste insistirali toliko evo bila sam ukljucen mi je odmah porrgesteron depo i sutra na kliniku kod sanjina dekovica...da on kaze svoje misljenje....
nadams e da ce sve biti dobro

M kao Mama -> RE: Kontrakcije (19.4.2012 23:43:08)

ma, jašta nego će biti dobro, lezi i najviše ti je dozvoljeno trebapvicama da tepčeš,

smajli80 -> RE: Kontrakcije (20.4.2012 8:38:58)

Od sad da nas slušaš[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif],vidiš kako dođe do belaja.
Ma biće to dobro,samo slušaj šta ti gin.kaže i miruj!!!!!!!!

ajla86 -> RE: Kontrakcije (21.4.2012 11:32:34)

vi ste mi ovdje strucni kolegi [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] juce sam bila opet kod sanjina dekovica...
ukljucio mi je ginipril 3x1/2 + bopsoptin pp
utrogestan vaginalno 3x2
apaurin 2x1
magneziji 2x1
progesteron depo na 7 dan.....i kaze beton betona...
i sta kaze strucni koligi na ovo molim vas???da li je terapija zadovoljavajuca[sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]

M kao Mama -> RE: Kontrakcije (21.4.2012 12:13:22)

Pusti se tri stručnog kolegija, fataj se ti dr. mila moja jednog ljekara, gdje je puno baba kilava su djeca,

sve što ti je dao dobro je,

pisala sam ti šta sam ja sve pila

dabraston 4 x1, apaurin po potrebi, magnezij, i depo progesteron injekcije svaki drugi dan, onda dobila još jače kontrakcije, završila na tokolizi to ti je infuzija u koju se stavlja ginipral, apaurin i ta ti infuzija lutko moja kapa kap po kap ,a l doslovno, i tako jedna infuzija zna kapi i po 23 sata, i odmah druga ide, i ja tako 5 i po dana, poludila, i onda me skinu sa tokolize i ja ustanem i opet me zaboli i opet tokoliza, i 10 dana bolnice, izađem ginipral 4 puta na dan, uz apaurin koji ja ne pijem, jer mi je previše 4 apaurina na dan, magnezije, i još moj aterapija za željezo i inzulin,

znači, uhvati se dr. slušaj ga, miruj i bit će dobro akobogda, sad ti je krizni perido, do ulaska u sedmi izguraj i onda je sve drugačije

ajla86 -> RE: Kontrakcije (21.4.2012 12:35:47)

sad ce meni moj nikulin....sa njim da popricam da vidim situaciju...jer stvarno je sanin pebukiran vidjela sam svojim ocima....
terapijom sam pokrivena i strogo mirovanje kaze samo do wc-a da hodam.....
inshalla da nam svim bude bolje i da sto lakse izguramo do poroda....
ma ja vas ovdje nedam ni za dukate ... monogo sam naucila od vas...joojj sto vas sve volemmmmmmm

smajli80 -> RE: Kontrakcije (21.4.2012 16:28:50)

IZVORNA PORUKA: ajla86

vi ste mi ovdje strucni kolegi [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] juce sam bila opet kod sanjina dekovica...
ukljucio mi je ginipril 3x1/2 + bopsoptin pp
utrogestan vaginalno 3x2
apaurin 2x1
magneziji 2x1
progesteron depo na 7 dan.....i kaze beton betona...
i sta kaze strucni koligi na ovo molim vas???da li je terapija zadovoljavajuca[sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]

Kolegij zadovoljan[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Šalu nastranu,hvala Bogu da si dobro i da si brzo reagovala,već sam te vidjela u bolnici na tokolizi[sm=smiley13.gif].Meni sad kad neko samo spomene tokolizu odmah se naježim.[sm=smiley24.gif].
Samo ti slušaj što ti doktori kažu,miruj,dobro jedi i gledaj saFunjare[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

ajla86 -> RE: Kontrakcije (21.4.2012 17:51:03)

ma ti si lutka moja smajli [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

smajli80 -> RE: Kontrakcije (21.4.2012 18:53:56)

Znaš da si me prepala[sm=smiley13.gif].Drago mi je da smo ti uspjeli na neki način pomoći sa sačuvaš to malo bebče[sm=smiley1.gif].Prad tobom je težak period ali se na kraju sve isplati.Ovako u konačnici izgleda moj trud

[img]http://www4.slikomat.com/11/0421/vwe-STRAHI.jpg[/img]

ajla86 -> RE: Kontrakcije (21.4.2012 20:06:28)

mashalla momcine liejpok neureko ti se...nek ti je ziv i zdrav ovaj sarmer mali.....[sm=love.gif][sm=love.gif][sm=love.gif][sm=love.gif][sm=love.gif][sm=love.gif][sm=love.gif][sm=love.gif]
nadam se da cemo sve izgurati ja i bebica moja a i sve zene sa bilo kojom komplikacijom trudnocee...
hvala vam jos jednom.....
ljubim te oke male garave[sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]

ajla86 -> RE: Kontrakcije (29.4.2012 21:54:15)

curke moze li iko reci da li ce ovi bolovi popustiti ili cu ovako do poroda???
terapija je slijedeca....giniopral 2x1/2
utrogestan vaginalete 3x2
progesteron depo na 7 dan
apaurin 2 mg 2x1
magnezijum bioleletra 2x1

ali nista meni nije bolje?????????????????
jel ja umisljam,strahujem ili sta...evo drugu sedmicu pijem terapiju i mene jajnici razvaljuju....

AAvalon -> RE: Kontrakcije (29.4.2012 22:04:07)

ajla, ja sam primala maltene istu terapiju (kod mene je bio i Buscopan, a morala sam piti cak 3x4mg Apaurina da bih imalo kontrolisala kontrakcije) sve do sedmicu prije poroda, i naravno mirovala... i dalje sam, i pored svih silnih tableta, imala kontrakcije koje su bile sve intenzivnije i jace kako su prolazili dani. jedino sto ih je privremeno smirilo je bila tokoliza odnosno intravenski Gynipral koji sam primala 5 dana u bolnici. mene su prosto izludjivale kontrakcije, ali bitno je da mi se cerviks nije niti skracivao niti smeksavao niti otvarao, sto i jeste poenta te terapije. sretno [sm=smiley1.gif]

znam da je sad tesko, ja sam svaki dan plakala zbog tih lijekova i sto trujem svoju bebu, ali bilo je ili to ili da se porodim toliko prerano da on ne bi imao nikakve sanse da prezivi. pa sam nekako izgurala. i evo ga sad, elhamdulillah, ziv i zdrav, veseo i zivahan, pile moje malo [sm=love.gif]

ajla86 -> RE: Kontrakcije (29.4.2012 22:12:43)

avalon draga znas moju pricu zans sta sam sve predeverala...i da bi sve jade ovog svjeta prezivila da bebu sacuvam....kontrakcije su nista na prema boli koju sam prije osjecala dok nije bilo bebe ..izdrzo je mujo i gore jel tako ??
samo reko da vidim da li je ta terapija trebala smiriti bolove???
ako je ona samo za ocuvanje trudnoce ok...trpit cu ja kontrakcije mirovat cu i to je to...
isto i ja kontam za tablete i to trovanje neki dan hajd reko cevu ako nista apaurin popiti reko umrtvi i bebeu sestro lijepa ja sam mislila sve mi ispade...i morala sam ga popiti [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
ljubi pile svoje...nek ti je ziv i zdrav hvala dragom Allahu dz.s.
hvala [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

animagical -> RE: Kontrakcije (29.4.2012 22:13:54)

u svakom slucaju pozali se dr da se kontrakcije ne smiriju jer pijes bas malu dozu giniprala...ja sam pila koliko se sjecam 6x1 aposlije 4x1 kad smo ustabilili, kad su bile pojacane na jezeru su mi savjetovali da tu dozu uduplam, tj popijem dva...a utrogestan ide do 34 sedmice... naravno uz tu terapiju ide i mirovanje na lijevom boku, jako je vazno ;)

AAvalon -> RE: Kontrakcije (29.4.2012 22:22:55)

ajla, ne znam bas da ne bi trebalo smiriti kontrakcije, vjerovatno nekome potpuno prestanu od terapije, ja samo kazem da u mom slucaju kontrakcije nisu prestale. licno sam imala osjecaj da mi puno vise pomaze Buscopan i Apaurin nego Gynipral, ali se nisam usudila nista da iskljucim, a ni doktorica. a animagical je u pravu, niska je doza Gyniprala, ja bih rekla bas minimalna, i ja sam pila 4x1 ili 6x1, zavisno od broja kontrakcija.

a moj mali je i pored 12mg Apaurina dnevno bio bas migoljica, stalno se sutao i premetao po pupi [sm=smiley1.gif]

znam sta si sve prosla, znam da ti je tesko, znam da se brines, ali znam i da si dovoljno jaka da sve ovo izdrzis i doneses tu bebu na ovaj svijet inshAllah. cuvaj se

felix -> RE: Kontrakcije (29.4.2012 22:39:40)

IZVORNA PORUKA: ajla86

avalon draga znas moju pricu zans sta sam sve predeverala...i da bi sve jade ovog svjeta prezivila da bebu sacuvam....kontrakcije su nista na prema boli koju sam prije osjecala dok nije bilo bebe ..izdrzo je mujo i gore jel tako ??
samo reko da vidim da li je ta terapija trebala smiriti bolove???
ako je ona samo za ocuvanje trudnoce ok...trpit cu ja kontrakcije mirovat cu i to je to...
isto i ja kontam za tablete i to trovanje neki dan hajd reko cevu ako nista apaurin popiti reko umrtvi i bebeu sestro lijepa ja sam mislila sve mi ispade...i morala sam ga popiti [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
ljubi pile svoje...nek ti je ziv i zdrav hvala dragom Allahu dz.s.
hvala [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

pila sam sam bog zna nema šta nisam , i koje sve tab . citavu trudnocu nijedan dan nisam u njoj uzivala od bolova kontrakcija ne spavanja svaceg nesto pa hajd .
Pila sam apaurin cuj beba se umrtvi od njih e tobejarabi svasta , pila sam i ponovila bi opet
da se nisam toga pridrzavala nebi ni do 3 mjes izdrzala sa trudnocom
Sreca pa me sve to sacuvalo koliko toliko hb dragom rodio se zdrav prav ...iako sam silne tab vaginalete i vazda neceg pila.
Samo se Svevisnjem mogu zahvaliti na tome .

Tako da pij sta ti je dato ak imaš bolove jace javi se ginicu sretno i opusti se ...[sm=smiley1.gif]

ajla86 -> RE: Kontrakcije (30.4.2012 12:19:49)

na kontrolu cu poslije praznika pa cemo vidjeti....
primjetila sam ako citav dan ali bukvalno citav dan lezim an ljevom boku znaci samo do wc kad odem da mi je bolje...
mislia sam da sam pokrivena terapijom hajd reko sad ce se kontrakcije umiriti pa makar rucak da napravim ako nista....ali dzavola....nista od rucka [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
vjerovatno ce mi pojacati dozu giniprala ali vidjet cemo to...hvala curke ..

nutellica -> RE: Kontrakcije (30.4.2012 12:27:05)

zene meni je giniral umanjio bolove,cak su skroz haman pa nestali, i moja je doza dosta mala pijem 4x dnevno po pola, mada i ja sam pored pila i magnezij, nisam apaurin, elem sad imam i urinoinfekciju i na antibioticima sam[sm=smiley13.gif]

felix -> RE: Kontrakcije (30.4.2012 12:37:27)

nutellica dok si pila po pola tab gyniprala znaci nisu strašne kontrakcije ja sam pila po cjelu svaki 6 sati . pa na kraju injekcije gynipral , a za urinalne infk. proce abd sam pij dosta caja da stim lekovima što piješ istjeraš sve van .

ajla86 -> RE: Kontrakcije (30.4.2012 22:50:42)

nutellice super za kontrakcije sto su prestale..mozda i meni kad povecaju dozu smiri se.....mada sam primjetila kad samoooo i samoooo lezim po citav dan onda je bolje,,,,jel malo hodam tipa stojim dok rucak napravim ili sudze operem ja sam gotova...
ocito samo lezanje i terapija dobra i nema nam druge...
a ti udari po cajevima....neznam koji se smiju piti u [sm=nosecka.gif] imal sta odredzeno koji smiju koji ne...ali vidi i ozezi

mist -> RE: Kontrakcije (25.5.2012 9:18:18)

Drage moje, sve sam procitala, ali sam i dalje u nedoumici. Moj stomak je stalno tvrd, ali ja nemam taj osjecacaj povremenog grcenja, nego je stalno zategnut. Pijem gynipral, do sada me pregledalo vise doktora i nikada nijedan nije spomenuo da su to konntrakcije. Stomak je takav i kad sjedim i kad ustanem i kad spavam cijelu noć, pa krenem da ustanem opet je takav. Pomislim da su kontrakcije valjda bi lezeci cijelu noć bar nekad prestale. Beba je jako nemirna, ja sam sedmi mjesec, do sada sam se udebljala 4 kg, znaci samo je stomak narastao , pa mislim da to nije zbog toga sto nema dovoljno mjesta?! UH izvinite na ovolikoj opširnosti, ali ne znam kako da objasnim,a da me shvatite. Pomozite!!!!

ajla86 -> RE: Kontrakcije (25.5.2012 19:11:06)

ocito kod svakog je razlicito..ja nisam imala tvrd stomak...niti sam imala klasicne bolove sto opisuju zene za kontrakcije...ja sam licno imala problem sto nisam mogla sjediti sto su me jajnici bolili uzasno i po dnu stomaka me presjecalo ono kao da cu dobiti menezes....svi su mislili da je urinarna infekcija ali nije bila i na uz kad me dr pregledo reko je da je materica u kontrakciji i da zbog toga nemogu sjediti a i nisko nosim....
cim pijes ginipral ocito da imas kontrakcije.....
pijes li magnezijum???
meni je cini mi se najvise on pomogo.....

M kao Mama -> RE: Kontrakcije (25.5.2012 19:15:54)

IZVORNA PORUKA: mist

Drage moje, sve sam procitala, ali sam i dalje u nedoumici. Moj stomak je stalno tvrd, ali ja nemam taj osjecacaj povremenog grcenja, nego je stalno zategnut. Pijem gynipral, do sada me pregledalo vise doktora i nikada nijedan nije spomenuo da su to konntrakcije. Stomak je takav i kad sjedim i kad ustanem i kad spavam cijelu noć, pa krenem da ustanem opet je takav. Pomislim da su kontrakcije valjda bi lezeci cijelu noć bar nekad prestale. Beba je jako nemirna, ja sam sedmi mjesec, do sada sam se udebljala 4 kg, znaci samo je stomak narastao , pa mislim da to nije zbog toga sto nema dovoljno mjesta?! UH izvinite na ovolikoj opširnosti, ali ne znam kako da objasnim,a da me shvatite. Pomozite!!!!

pa, vjerovatno bi dr. vidio da su kontrakcije, u 19 nedjelji ja sam imala tako jake kontrakcije da su se pod rukom osjetile, nije im trebao UZ,

kakva ti je probava, mođda su crijeva naduta pa ti je stomak tvrd

mist -> RE: Kontrakcije (25.5.2012 20:48:08)

Probava mi je grozna, i ja sam razmisljala da je to mozda to, nekeda i po 5 i 7 dana nemam stolicu. Pa i ja nesto mislim da nisu kontrakcije, valjda bi ih neko vidio, a i nemam to zatezanje stomaka o kome svi pricaju. Poludicu od brige, nikako da se opustim stalno o necemu brinem.

MicoTico -> RE: Kontrakcije (25.5.2012 20:54:33)

IZVORNA PORUKA: mist

Meni je u obe trudnoće bio baš tvrd stomak, u prvoj bez grčenja, u drugoj cijeli 9.mjesec lažni trudovi. Bebaći su mi oba puta bili baš, ali baš nemirni u stomaku. Jasam se bila i malo udebljala , u 7 . mjesecu svega 5 kg.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>