lady_bubamara -> RE: Kontrakcije (18.5.2013 22:04:23)
|
IZVORNA PORUKA: tratinčicaa IZVORNA PORUKA: ninulina IZVORNA PORUKA: tratinčicaa Kontrakcije su mi utvrđene prije 7 dana, nekad me stomak boli, a nekad ne....ali ono što me zbunjije jeste osjećaj stezanja u donjem dijelu stomaka. [sm=smiley13.gif] Nije mi jasno jesu li to kontrakcije ili šta već??? Dr. mi preporučio da uzimam apuarin p.p a ja sam samoinicijativno kupila Mg 300 granule...uzimam redovno, ali nisam primjetila neku korist od njega.[sm=smiley13.gif] Nelagoda mi da zovem dr. ne boli me ništa, nemam krvarenja, samo taj neki osjećaj...hajd ako znate šta je razjasnite mi molim vas, baš me ova trudnoća izbezumi [sm=smiley19.gif] i ja imam isto osjećaj zatezanja u stomaku, nije samo na dnu, nekad po čitavom stomaku kao da se stegne, ako ti je u tom trenutku kada osjetiš zatezanje stomaka stomak i tvrd onda jesu kontrakcije. ja sam isto zbog svojih dobila apaurin rekla mi da pijem po potrebi, kad osjetim da me zategao stomak, da boli i da je tvrdo da popijem apaurin od 2 mg Ja bih onda trebala piti svaka 2h apaurin [sm=zmeden.gif] Pa da, stegne se stomak i bude tvrd. Koje ludilo od života! ja sam u 17 nedj. a ti? Mene panika hvata jer je ovo kod mene sve rano počelo....više nisam pametna. ma neeeee , ne bi trebala piti svaka dva sata , inače i apaurin kao i svaka tableta treba da ima dejstvo barem 8 sati ... meni su u početku trudnoće dali da koristim utrogestan progesteron kao on isto spriječava kontrakcije i učvršćuje plod ... ja sam ušla u 33.nedjelju trudnoće.... nemoj da paničiš, pokušaj draga sa apaurinima, tj. popiješ jedan čim osjetiš kontrakcije i on bi trebao da djeluje barem 8h... bitno je i da miruješ, ne podižeš ništa teško i slično ...
|
|
|
|