RE: Kontrakcije (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

M kao Mama -> RE: Kontrakcije (21.1.2012 18:13:23)

mamice, sad šta god da se desi 38 si, što može biti indicija za porod, ja sam se sa L porodila dan u 37, sretno

Alma_27 -> RE: Kontrakcije (21.1.2012 22:52:57)

IZVORNA PORUKA: Mamica24

Zdravo svima ja nisam bila jaaakooo dugo na RR.. obaveze sta se može...

Sad sam u 38 sedmici trudnoce i kako sam prestala piti ginipral počela sam se otvarati. Na zadnjoj kontroli sam bila otvorena vec 3 cm [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] obzirom da mi je ovo druga trudnoća ne znam kako da reagujem...

Sa prvom sam se napatila užas jedan... ovo par dana imam lažne kontrakcije ali ne znam da li ici zbog tog u bolnicu.. vodenjak je očuvan još uvijek... sta da radim???

Da cekam prave bolove ili????

mene su sa 3 cm primili na porodiljno i tamo mi probili vodenjak ali ja sam bila u 41. sedmici. isto tako druga trudnoca i porod je bio za pozeljeti (ko druga trudnoca [sm=smiley1.gif]))
ako si 38., mozda da sacekas prave bolove. ja mislim da nije problem ni ako te prime sa vise otvorenih cm samo da su vodenjak i plodova voda ok

Sandrich -> RE: Kontrakcije (22.1.2012 19:58:32)

Koliko dugo traje ta bol kad su u pitanju kontrakcije???

M kao Mama -> RE: Kontrakcije (22.1.2012 20:07:01)

kod mene od jučer nešto novo, javlja mi se baš učestala bol, probode me sa lijeve strane, malo ispod pupka, da li je i to neka kontrakcija ili je beba, baš sam zbunjena, ali nije prijatan osjećaj

Sandrich -> RE: Kontrakcije (22.1.2012 20:10:57)

meni  se danas par puta desilo da me zaboli, ustvari nije to bas bol, vise ona tupa bol sto smara u donjem dijelu stomaka, tako me inace prije bolilo na par dana kad trebam dobiti, traje nekih 5min i prodje..pa sad nemam blage veze jesul to kontrakcije il ne [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Sandrich -> RE: Kontrakcije (22.1.2012 20:12:03)

kao sto ti kazes vise ne znam razlikovati dali je beba ili ne ..uhh

M kao Mama -> RE: Kontrakcije (22.1.2012 20:13:17)

sandrich jesu kontrakcije to kod tebe

M kao Mama -> RE: Kontrakcije (31.1.2012 13:40:00)

Ja izgleda ovdje i palim i gasim svjetlo na ovoj temi, ja i dalje imam kontakcije, i to baš ih osjetim jako,

Hurma -> RE: Kontrakcije (31.1.2012 14:16:29)

IZVORNA PORUKA: mama alma RR

Ja izgleda ovdje i palim i gasim svjetlo na ovoj temi, ja i dalje imam kontakcije, i to baš ih osjetim jako,

gynipral?

Hurma -> RE: Kontrakcije (31.1.2012 14:20:25)

IZVORNA PORUKA: Sandrich

kako ne mozes? kontrakcije ti ne daju da se ispravis... kontrakcije ti stvaraju dole pritisak, smetaju ti i gacice... jako tvrd stomak... kontrakcije ne daju da se kreces... sjedis... imas bol... dosta zena bole i leđa. mene nisu... ja sam otvorila ovu temu pa imam iskustva... treci put sam trudna... GYNIPRAL zakon!!! da ga nije bilo izgubila bih i drugu trudnocu... i sad ga pijem i super se osjecam... SRETNO VAM!!!

Sandrich -> RE: Kontrakcije (31.1.2012 14:43:14)

IZVORNA PORUKA: Hurma

kako ne mozes? kontrakcije ti ne daju da se ispravis... kontrakcije ti stvaraju dole pritisak, smetaju ti i gacice... jako tvrd stomak... kontrakcije ne daju da se kreces... sjedis... imas bol... dosta zena bole i leđa. mene nisu... ja sam otvorila ovu temu pa imam iskustva... treci put sam trudna... GYNIPRAL zakon!!! da ga nije bilo izgubila bih i drugu trudnocu... i sad ga pijem i super se osjecam... SRETNO VAM!!!

hvala na objasnjenju...izgleda da je ipak beba [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] i ja pijem gynipral,4xpola za koji dan cu i prestati [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Mamica24 -> RE: Kontrakcije (31.1.2012 14:52:50)

ja čimnsam prestala gipipral u 37 sedmici počela sam se otvarati i to bez nekih sad bolova aman po nekad bi me prožigalo i to je to. sad je otvoreno4-5 cm, očuvanost grlića je 30% to ne znam šta znači. meni je termin u četvrtAak to znači prekosutra... kaže mi doktor "ma ovo će samo ispasti [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]...

M kao Mama -> RE: Kontrakcije (31.1.2012 14:54:05)

IZVORNA PORUKA: mama alma RR

gynipral?

Eh, to je sada pitanje, ja sam u 20 nedjelji, još uvijek sam na dabrastonu 3 x1, apaurin po potrebi, pila ga tri dana, od glave kad šenula nisam, diže mi pritisak, nevjerovatno, i depo progesteron injekcije na drugi dan, ali zaista tačno ovako kako si opisala, stomak tvrd, ja sam ovakav osjećaj imala pred kraj prve trudnoće tu tvrdoću, onda ne da sjediti, ne da hodati, samo ležati i jesti, hahahahaha. I stalno mokrim, evo čekam dr. pa da vidim da li prelazim na gynipral, e sada pitanje za tebe kakvi su ti porodi bili ,kažu da taj g. "zabetonira"

Bebica11 -> RE: Kontrakcije (31.1.2012 15:07:14)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

ja sam imala NEPRESTANE bolove dok nisam pocela s ginipralom, ma preporodila sam se[sm=bravo.gif]

M kao Mama -> RE: Kontrakcije (31.1.2012 15:19:49)

Znači po tome i meni ne gine gynipral, a kako ga podnosite,jel pijete izopten, ja kako sam trudna zadužila sam maksuz laticu u komodi, samo za moje lilule i pilule,

Hurma -> RE: Kontrakcije (31.1.2012 15:29:41)

evo vidis mamica24 ti je rekla kakav ce joj porod biti... ja sam imala tezak porod... ali sve je individualno... i nemoj sad misliti na porod ziva bila, misli da si sto duze trudna...
gynipral si mislim vec mogla poceti da pijes.... on ce umiriti bolove i bices sto kaze bebica kao prepelica, ona i ja smo se patile sa kontrakcijama i patim se ali samo da se odrzi plod sto duze unutra :)

M kao Mama -> RE: Kontrakcije (31.1.2012 15:32:55)

obzirom da imam porod iza sebe, teškom je ne misliti o tome, a vjeruj dan mi je ko godina, samo hairli do 37 nedjelje da je dorurati, a ako dr. kaže gy. onda ga pijem

Hurma -> RE: Kontrakcije (31.1.2012 15:36:48)

najedes se dobro prije nego ga popijes i bices dobro... ne treba ti nista za smirenje... ako popijes na gladan stomak trese puno... ali nemoj i bice ok...
mene poroda uopšte nije strah... poslije kiretaže i jednog poroda, vrlo bolnog... mislim da ovaj ne moze biti gori, tako da bih ja sutra sto se mene tice... plus sad nosim niže.. plus grlic smeksan dosta... plus drugi porođaj... ma mora ici glatko.... e tako i ti razmisljaj...

Alma_27 -> RE: Kontrakcije (31.1.2012 15:59:54)

najedes se dobro prije nego ga popijes i bices dobro... ne treba ti nista za smirenje... ako popijes na gladan stomak trese puno... ali nemoj i bice ok...

ovakvo je i moje iskustvo vezano za ginipral. samo sam prva dva-tri dana pila isoptin i jednom kad mi je srce jako lupalo jer sam uzela ginipral na prazan stomak. ako imas osjecaj blage aritmije kad ga pijes, nemoj se uplasiti. nije to ta opasna aritmija ali uzmi ispotin.

Dz3ni -> RE: Kontrakcije (16.2.2012 10:47:52)

Meni su za bolove u leđima rekli da su to kontrakcije i imam ih skoro od početka, od 8. sedmice što je dosta rano. glić mi je sami neznatno skraćen srećom, ali su mi rekli da moram mirovati. [sm=smiley19.gif] To mi baš teško pada jer ne mogu ni mrdnuti iz kuće pogotovo po ovom vremenu...a i kad izađem (svako 10 dana...tako mi to izgleda) vrate mi se bolovi i ne mogu ustati čitav dan sutra. Toliko posla imam i želim svašta nešto obaviti i uraditi, ali mi moje stanje ne dozvoljava. [sm=smiley19.gif] Nadam se da će biti bolje kad se porodim jer se trenutno osjećam kao invalid.

Svi mi govore da uživam i odmaram, jer kao kad ću...ali jednostavno nisam navikla. [sm=smiley13.gif]
Ipak, bebica je na prvom mjestu, a ovo će valjda proći. Zanima me koliko mora proći od poroda (ukoliko se radi o normalnom porodu bez komplikacija) da prođu svi ti bolovi i da se tijelo vrati u stanje kada je moguće normalno kretanje?

Lulu_08 -> RE: Kontrakcije (16.2.2012 11:01:43)

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Od ledja prema stomaku...bol nije bila konstantna...hajde da kazem..u sat vremena par puta "probada"...ne znam koliko si trudna...prve kontrakcije nisam ni osjetila, oni vidjeli na uzv-u, tek od 13, 14 sedmice sam ih osjetila...e sada u drugoj trudnoci..sam ih osjetila kao tupu bol u ledjima..ona je bila vise konstantnija...nije bila probadajuca, vec recimo svaku noc traje po sat, dva...u prvpj trudnoci sam pila gore navedenu terapiju, a u drugoj utrogestan haman do 30 sedmice i apaurini..ginipral mi je bio ukjucen kasnije, ali ga nisam pila.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Evo pronadjoh tacno objasnjenje mojih bolova.

Ako Bog da sutra doktorici idem.

mala87 -> RE: Kontrakcije (29.3.2012 21:42:08)

ja ne znam da li su ovo kontrakcije ili nesto drugo ali ovako izgleda..??????......tek mi se pocelo desavati...........
lahko mi je da razlikujem bebu i  bol sto me kao da mi se nesto ukoci u dnu stomaka i ako hodam moram jedva koracam ako sjedim moram ustati.......... ne boli me toliko samo me kao potkoci drzi me par min i to je to prodje i kao da nista nije bilo........mene ledja nisu jos nikad zaboljela, u noci mi se desilo  samo jednom  malo me zaboljelo ali brzo proslo........

mala_sa -> RE: Kontrakcije (29.3.2012 21:53:33)

Kad su kontrakcije u pitanju stomak ti se zgrci na tih nekoliko sekundi, i bude tvrd kao kosarkaska lopta, znaci gdje god u tom trenutku da pipnes stomak on je jakooo tvrd.
I uz kontrakcije te ne mora pratiti i bol u ledjima, bar mene nije. Takodjer me nista nije ni boljelo vec mi se samo tako grcio stomak i svaralom mi je nelagodu. I doktorica na ctg rekla da su to kontrakcije.

Lulu_08 -> RE: Kontrakcije (29.3.2012 22:05:11)

Ja sam u prvoj trudnoci imala braxton nicksove od 6og mj. i sada opet samo malo ranije krenuse. Pravi laznjaci. Ali bas tako, stvrdne se stomak kao lopta, drzi neko vrijeme pa pusti i opet, neredovnih razmaka i tak.

mala87 -> RE: Kontrakcije (29.3.2012 22:06:14)

hvala

znaci to je to.......ja imam osjecaj da mi se nesto poprijeci ili napuse u stomaku.........malo boli ali nista strasno.........

Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>