RE: Folikulometrija (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

anandi -> RE: Folikulometrija (17.12.2013 10:13:19)

ajnur a sretno s klomifenima, bebac ce biti bitno je da su svi ostali nalazi uredni.

mykice cestitam ti draga.

Ja sam vec bila dva puta na klomifenu i nista, svi su nalazi ok. Prije dva mjeseca sam radila IUI, stimulacija bila s klomifenima i nista, naredni ciklus sam odmorila, vjestica kasnila 15 dana, otisla na UZ i vidjela se neka tackica, poslije se nazalost posvadam sa svekrvom, iznerviram se i procurim. Neka mi Bog oprosti ako grijesim, al mislim da je ona kriva jer je dr bio siguran da je trudnoca u pitanju.
Sad ovaj mjesec sam radila opet IUI sa stimulacijom klomifena, i jucer sam radila test i negativan, istina je da sam ga odradila 25dc, al dr mi je rekao da ga radim 15 dana od stoperice a moji ciklusi su inace 31dan, sta vi mislite jel bilo rano, i imal kakve veze posto mi je lutealna vaza puno duza od ove prve. O se desi skoro pa odmah poslije vjestice?

mykica -> RE: Folikulometrija (18.12.2013 9:11:04)

anandi Dragi uradi ti ipak test na dan očekivane menstrucije, meni je tek tad pokazao [sm=modricrtici.gif]. A pošto si štopericu primila i bila pod stimulacijom sumnjam da ti je O bila odmah poslije menstrucije. U svakom slučaju nemoj gubiti nadu, sve dok ne procuri - pozitivne misli [sm=smiley1.gif]

ajnur a -> RE: Folikulometrija (19.12.2013 22:08:07)

Hvala draga,samo jos jedno pitanje,meni danas doktorica rece samo cemo jedan mjesec probat...klomifen i dabroston mi ukljucila,a ako ne uspije kaze idemo dalje na pretrage...zar ne mislis ti da je jedan mjesec malo za sve ovo,klomifen i td....

mykica -> RE: Folikulometrija (20.12.2013 18:06:51)

ajnur a Ne mora značiti da je malo, ona će odmah vidjeti kako si reagovala na klomifen. A dobra stvar kod klomifena jeste što on ima dejstvo djelovanja i do 6 mjeseci nakon prestanka uzimanja. Meni se eto baš to desilo, dva mjeseca nakon prestanka uzimanja klomifena sam zatrudnila. Ja ti želim svu sreću i da ovaj ciklus bude dobitni i da ugledaš svoje [sm=rozacrtici.gif]. Javi draga kako je prošlo!

miks -> RE: Folikulometrija (21.12.2013 1:04:57)

meni su se cikkusi i ovulacije totalno poremetili nakon kiretaze da mi je danas 21 dan ciklusa jedan folikul 30 drugi 22...doktorica mi je rekla da nece biti ovulacije a jedan doktor rekao da ce vrlo vjerovatno biti danas sutra....sada nisam pametna?!

ajnur a -> RE: Folikulometrija (30.12.2013 20:37:42)

Zdravo sure,meni je danas 10dc i bila sam na folikulometriji- endometrij 7 a folikul 12mm sta mislite da li sam na dobrom putu za [sm=duda.gif] rekla mi je doktorica da opet dodjem u petak tj 14dc?Koliki folikul mora biti da bi se ovulacije desila...koristim dabroston i klomifen HVALA CURE sretna vam nova 2014. i drzim palceve za sve one koji zele [sm=duda.gif]

ajnur a -> RE: Folikulometrija (5.1.2014 17:27:08)

Cao,evo mene sa novostima,isla u petak na folikulometriju,tj.14 dc i folikul je pukao,doktorica kaze ovo je odlicno...i sad samo ceka da vidi jel se desila oplodnja [sm=smiley36.gif] A ja sam vec sva u iscekivanju i nadanju.Nadam se da ce ovaj mjesec biti nas[sm=smiley1.gif] Veliki pozdrav za clanice ove grupe[sm=zz_wavespin.gif]

ajnur a -> RE: Folikulometrija (16.1.2014 15:02:30)

Zdravo,meni danas stigla [sm=hudicek1.gif] osjecam se uzasno...Ne znam sta vise da pratim,da pijem da radim....ovo postaje uzasno!!! ni ovaj mjesec nema [sm=duda.gif] [sm=smiley19.gif]

Lellaa -> RE: Folikulometrija (16.1.2014 18:03:23)

ajnura Zao mi je sto je [sm=hudicek1.gif] stigla, koliko sam upratila bila si na stimulaciji ovaj mj tako da je i vece razocarenje, jer se naravno nadamo vise da ce uspjeti...ovdje ce te zenice podrzati i zajedno se borimo da otjeramo sve [sm=hudicek1.gif] [sm=smiley1.gif] Pridruzi nam se u cekaonici evo ti link
http://www.ringeraja.ba/forum/m_2034780/mpage_52/tm.htm#2051544

tanjars -> RE: Folikulometrija (30.1.2014 21:00:49)

Ja sam na danas prvi put bila na folikulometriji,inace 9 dc,endometrij 6,8mm, i jedan folikul veličine 16mm na desnom jajniku .Ponovo idem u ponedeljak.

Pozdrav

tanjars -> RE: Folikulometrija (3.2.2014 18:57:44)

Molim Vas za pomoć....Danas sam bila na folikulometriji 13 dan ciklusa.doktor je rekao da je ovulacija bila i da se formiralo zuto tijelo....I ovako na nalazu pise....Endometrij 8,8mm,lijevi ovarij 29x27mm sa nekoliko terc.folikula promjera do 4mm,desni ovarij veličine 31x27mm sa corpus luteumom promjera 14mmRi-0,44.I rekao je posto ranije nismo praktikovali odnose svaki drugi dan,da bi sad da pokusamo odnose svaki drugi dan i tako 4 mjeseca pa ako ne bude nista onda da ukljuci klomifen....Iskljucivo ako ja hocu ,dace mi klomifen da pijem od sledećeg ciklusa.S ozirom da se mi vec dugo trudimo oko bebice,ja sam trazila da odmah od sledećeg ciklusa pocnem sa klomifenom,jer nemam sta izgubiti.

Sta mislite da li sam dobro uradila to da pocnem sa klomifenom?

Hvala unapred

ruby_ -> RE: Folikulometrija (11.4.2015 19:28:06)

Da li neko zna kako se kreću cijene folikulometrije u privatnim ordinacijama u Sarajevu?

bitno -> RE: Folikulometrija (12.4.2015 22:57:52)

Pozz curke .. I ja sam pocela na taj nacin pracenje ovulacijr posle 4 dpontanog ciklusi vise nisu isti neuspjevsm ostat trudna..pocektom aprila mi je bila ovulacije a ciklusi du od 27 do 30 dana vise nisu tscbi tak da odredeno neznam ksd trebam dovit..prosle sedmc sam bila ponovo na ultr gdje je utvrdila da su folekule pukle znaci bila je ovulacije sad pitanje dal sam ostala trudna .. Rekla mi je da radim test utoral ako nedobijem do tsd drzite mi palceve bojim se da nismo uspjeli ni ovaj mjesec

malena27 RR -> RE: Folikulometrija (28.3.2016 7:44:56)

IZVORNA PORUKA: mima00

Pozzicc ja sam nova ovde i treba mi vae misljenje dakle 2godine sam u braku pokusavamo da napravimo bebu al ne ide [sm=smiley19.gif] mnogo sam tuzna i razocarana zbog toga bila sam kod gina radila ultrazvuk napisao je sljedece UZV : Folikulometrija: desno folikul 19 mm da vas drage dame pitam sta to znaci ??? Nije mi nista objasnijo zurijo je doktor[sm=smiley13.gif] jel to vrsta ciste ???? nadam se da cu dobit odgovor od vas [sm=smiley1.gif]

malena27 RR -> RE: Folikulometrija (28.3.2016 7:46:24)

Nije cista nego folikul u kojem se nalazi jajna celija...folikul na velicini od 21-22 puca i oslobada jajnu celiju koja se eventualno oplodi i nastaje trudnoca...

nanaca -> RE: Folikulometrija (14.5.2016 19:02:03)

Zdravo! Po prvi put koristim Klomifen. Dr preporucio Klomid, ali su mi u apoteci dali Klomifen. Svrha ista. U ponedjeljak mi je 8. dan ciklusa i idem na folikulometriju.

Neko je ranije spominjao da dr Godinjak ne daje stopericu, je li to tacno?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 12 13 [14]