RE: Folikulometrija (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

mala_sa -> RE: Folikulometrija (16.5.2013 15:01:26)

Marinci bit ce mila T ali moras se opustiti [sm=smiley31.gif]. Pa ja bila na klomifenu i najveci folikul mi bio 13mm, endometrij 7mm; i na kraju opet [sm=rozacrtici.gif] na testu; ali sam bila maksimalno opustena, jer po doktorovim rijecima od tog mjeseca nije bilo nista, i ja ga bila anulirala. Veliki [sm=smiley31.gif] tebi i djecaku

marinčii -> RE: Folikulometrija (16.5.2013 15:11:03)

hvala ti mila,probat cu se opustit pa valjda nam uspije a ako i ne bit ce sljedeci mjesec,glavno da smo zivi i zdravi

lutkica25 -> RE: Folikulometrija (16.5.2013 18:28:35)

marincii biti ce ne sikiraj se,ja sam evo tri mjeseca isla na folikulometriju i sva tri mjeseca utvrdjena ovulacija i sva tri mjeseca bili aktivni i prije ovulacije i na ovulaciji i poslije ovulacije hahaha al se nije prikacilo,al sad bas znam da je kod mene sve uredu tako da cu da se opustim i sta bude kad bude,a biti ce,dabroston je meni dala kao za lakse zatrudnjenje lakse se kao prikaci dok pijes te tablete i kao da ti produzi plodne dane.nadam se da cemo uskoro i mi pogledati svoj [sm=rozacrtici.gif] a do tada moramo samo biti strpljive
koliko dugo vi pokusava te,i jel ti muz radio pretrage

lutkica25 -> RE: Folikulometrija (16.5.2013 18:31:02)

meni je moja doktorica dabroston dana od 15 do 25 dana a ovulacija mi bila na 16 danu ,mogu samo da ti kazem da dok mi je trajala ovulacija uzasne bolove u jajniku i krsta su me bolila od dabrostona jer se maternica od njih vise grci tako da se ne sikiras

marinčii -> RE: Folikulometrija (17.5.2013 10:32:08)

lutkice hvala na lijepim željama,i ja tebi želim da što prije ugedate[sm=rozacrtici.gif]
Mi već 10 mjesec radimo na bebici,imamo već jednog 4-.ero godišnjaka,pa je dokotor zaključio da je s mm sve ok,evo po mom pregledu isto se utvrdilo da imam uredno ovulaciju ,maternica ok isto,al sam imala komplikacije pri prvom porodu pa on kao sumnja da su mi se mogli zapušiti jajovodi te mi preporučuje laparoskopiju.Uglavnom idem u utorak ponovo da potvrdimo da se desila O i onda će mi uključiti dabroston

lutkica25 -> RE: Folikulometrija (17.5.2013 11:53:46)

biti ce to sve uredu,ja sam juce svoju posljednju tabletu dabrostona popila,mi radimo na bebi malo vise od godinu dana ja sam isla na pretrage i na folikulometriju i sve je uredu a muz nije jos isao,iako ja mislislim da je kod nas samo prevelika zelja i razmisljanje o tome,zato sada pokusavam se opustiti i kad dodje dodje,sretno i da sto prije ugledledamo [sm=rozacrtici.gif]

marinčii -> RE: Folikulometrija (21.5.2013 20:27:01)

Evo mene 19 dc
Dokotor potvrdio da se O dogodila
Na lijevom jajniku žuto tijelo 15mm ,kaže kao moglo bi biti bolje[sm=zmeden.gif]
endometrij 8,2mm
Dobila sam da pijem dabroston 3x1 dva tjedna i da onda dođem na kontrolu
Šta vi mislite jel ovo u priliku ok?

marinčii -> RE: Folikulometrija (22.5.2013 10:26:58)

IZVORNA PORUKA: marinčii

Evo mene 19 dc
Dokotor potvrdio da se O dogodila
Na lijevom jajniku žuto tijelo 15mm ,kaže kao moglo bi biti bolje[sm=zmeden.gif]
endometrij 8,2mm
Dobila sam da pijem dabroston 3x1 dva tjedna i da onda dođem na kontrolu
Šta vi mislite jel ovo u priliku ok?

[sm=smiley25.gif]

tea83 -> RE: Folikulometrija (1.6.2013 19:23:58)

Drage moje, ja imam lijepe vijesti [sm=bravo.gif]. Drugi mjesec sa klomifenom, samo jedan folikul i [sm=rozacrtici.gif]. Odem juce na pregled ono blizanci [sm=duda.gif][sm=duda.gif]. Nikada ne odustajte, svima zelim dvije crtice i probajte se opustiti, ja uopste nisam polagala nade u ovaj mjesec kad ono iznenadjenje [sm=smiley36.gif]

dandi84 -> RE: Folikulometrija (1.6.2013 20:46:08)

IZVORNA PORUKA: tea83

Drage moje, ja imam lijepe vijesti [sm=bravo.gif]. Drugi mjesec sa klomifenom, samo jedan folikul i [sm=rozacrtici.gif]. Odem juce na pregled ono blizanci [sm=duda.gif][sm=duda.gif]. Nikada ne odustajte, svima zelim dvije crtice i probajte se opustiti, ja uopste nisam polagala nade u ovaj mjesec kad ono iznenadjenje [sm=smiley36.gif]

Čestitam od srca...Jos blizanci koja sreća...Zelim ti sve naj naj naj i da trudnoća bude uredna i skolska...Prelijepih 9 mjeseci i lak porod ti zelim....Vuci me za nos....Ja sam isto isla na mjerenje, samo jedan dobar folikul sam imala. Na 13dc bio je veličine 23mm, endometrij 9mm i sad nakon ovulacije čekamo....Daj Boze da bude kao u tebe...[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

kokouli -> RE: Folikulometrija (7.6.2013 20:57:19)

tea83 cestitam na [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]m=je,zicek.gif ostalim zenama zelim srecu .Ja nisam na lijekovima ,za promjenu ,11dc endometrijum trolinijski 8,5mm ,inace je 4,5 mm i na lijevom jajniku folikul16mm ,dr.veli ne bi se petljao ,danas mi je 13dc ,boli po dnu stomaka ,dobar znak ,akcija pada svakako ,i drzite mi palceve ,borim se ko lav godinama ......da ugledam svoje [sm=rozacrtici.gif].

dandi84 -> RE: Folikulometrija (7.6.2013 21:13:41)

IZVORNA PORUKA: kokouli

tea83 cestitam na [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]m=je,zicek.gif ostalim zenama zelim srecu .Ja nisam na lijekovima ,za promjenu ,11dc endometrijum trolinijski 8,5mm ,inace je 4,5 mm i na lijevom jajniku folikul16mm ,dr.veli ne bi se petljao ,danas mi je 13dc ,boli po dnu stomaka ,dobar znak ,akcija pada svakako ,i drzite mi palceve ,borim se ko lav godinama ......da ugledam svoje [sm=rozacrtici.gif].

Ja ti želim da jos ovaj mjesec ugledas [sm=rozacrtici.gif]...Endometrijum ti je dobar, meni je bio 9mm folikul 23mm na 13dc, a 15 bila O...A zasto doktor ne bi da se petlja??Sko sam dobro shvatila??

kokouli -> RE: Folikulometrija (8.6.2013 16:14:54)

dandi84 sad vidjeh tvoj post ,ma pitala ja hoce li da mi da 1 pregnil ,pa zato je rekao da se ne bi petljao,ko biva nek ide prirodno kad je tako fina situacija [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif].

miks -> RE: Folikulometrija (25.8.2013 22:21:54)

kojunstopericu kupujete kakomse taj lijekmzove?
sto ne poksate inseminaciju....ja imam jedno dijete brzo ostala trudna a sa drugim pokusavali prekomgodinu nije islo odmah se odlucili na
inseminaciju i uspjelo....naczalost imala spontani.
sada cekam 2-3 mjeseca i opet najvj inseminaciju....da ne docekam 38 godina pokusavajuci....

Izzy24 -> RE: Folikulometrija (11.10.2013 14:29:34)

Cao curke,nova sam ovdje pa eto da i ja podijelim s vama svoju situaciju.Po prvi put sam ovaj ciklus radila folikulometriju iz 3 folikula je izasao jedan vodeci..Kada je dosao na 15mm (ne znam meni je izgledalo rano)iako je bio 14-ti dan ciklusa primila sam choriomon 5000j,i nakon 34h odprilike sam vidjela bjelicasti iscjedak i nakon toga sam imala odnose ne prije jer mi muz nije tu radi vani..nakon 4 dana kontrola folikuli popucali i sada pijem utrogestan...sada jedino imam uzasne grceve i bolove u stomaku,umor te uzasnu zedj.iako je tek 10dpo.Kakva su vasa iskustva? [sm=zaspan.gif]

ljiljo -> RE: Folikulometrija (25.10.2013 13:18:11)

e da vas pitam bila sam 12dc na UZ i folikul mi je bio 13mm a endometrij 6mm meni je to pravo slabo, moze li neko reci ima li sanse ovaj mjesec da uspijemo a dr. je rekla da opet dođem iduci mjesec bas me zanima je li ovo sada preslabo?

Anoniman -> RE: Folikulometrija (20.11.2013 0:20:02)

Zdravo cure:)Nova sam na forumu pa mi treba vasa pomoc.
bila sam na folikulometriji:
10 dc
4 folikula na lijevom jajniku velicina14mm
5 folikula ns desnom velicina isto 14 mm,
11 dc
isti broj velicina 16 mm
Endometrij 7mm,primila merional taj dan i sutrdan,naredni dan 2 inj choriomona.
imali smo odnos taj dan.
14 dc 2 folikula pukla,endometrij 11mm,opet imsli odnos.
15dc svi pukli,doktorica prezadovoljna.
Šta vi mislite?

miks -> RE: Folikulometrija (24.11.2013 9:40:52)

sta je bilo od tad?

IZVORNA PORUKA: Izzy24

Cao curke,nova sam ovdje pa eto da i ja podijelim s vama svoju situaciju.Po prvi put sam ovaj ciklus radila folikulometriju iz 3 folikula je izasao jedan vodeci..Kada je dosao na 15mm (ne znam meni je izgledalo rano)iako je bio 14-ti dan ciklusa primila sam choriomon 5000j,i nakon 34h odprilike sam vidjela bjelicasti iscjedak i nakon toga sam imala odnose ne prije jer mi muz nije tu radi vani..nakon 4 dana kontrola folikuli popucali i sada pijem utrogestan...sada jedino imam uzasne grceve i bolove u stomaku,umor te uzasnu zedj.iako je tek 10dpo.Kakva su vasa iskustva? [sm=zaspan.gif]

miks -> RE: Folikulometrija (24.11.2013 9:44:43)

to zvuci bas bad dobro...

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Zdravo cure:)Nova sam na forumu pa mi treba vasa pomoc.
bila sam na folikulometriji:
10 dc
4 folikula na lijevom jajniku velicina14mm
5 folikula ns desnom velicina isto 14 mm,
11 dc
isti broj velicina 16 mm
Endometrij 7mm,primila merional taj dan i sutrdan,naredni dan 2 inj choriomona.
imali smo odnos taj dan.
14 dc 2 folikula pukla,endometrij 11mm,opet imsli odnos.
15dc svi pukli,doktorica prezadovoljna.
Šta vi mislite?

ajnur a -> RE: Folikulometrija (16.12.2013 9:39:21)

Zdravo,jako me zanima ova tema i unaprijed hvala na svim ovim korisnim informacijama,jer se i ja spremam na tu folikulometriju.Pa me zanima da li ima neko ko me je uz pomoc nje omogucena trudnoca,jer ja vec 5 godina pokusavam sve i svasta,ali ne uspijeva [sm=duda.gif]...hvala cure moje [sm=smiley1.gif]

mykica -> RE: Folikulometrija (16.12.2013 9:46:38)

ajnur a Dobro nam došla i odmah da ti poželim svu sreću da što prije ostvariš svoj san. Ne znam da li je kome folikulimetrija sam pomogla, ali pretežno žene idu na folikulimetriju i uz nju su pod nekom vrstom stimulacije jajnika. Jesi li radila neke pretrage, jesu ti dali neke tablete ili ideš na samu folikulimetriju? Ja kad sam počela sa folikulimetrijom, prvi mjesec sam bila na samoj, bez ikakve stimulacije. Nakon toga su uslijedile pretrage i korištenje klomifena.

ajnur a -> RE: Folikulometrija (16.12.2013 10:37:43)

Kod doktorice sam zakazala termin,ona meni rece da joj dodjem prije ocekivanog ciklusa da mi ukljuci "lijek" ili sta vec, pa da radim folikulometriju...ne razumijem se bas puno jer sam na forumima vidjela mnoge postove o procesu...sve moguce nalaze sam uradila sve je ok,i onda sam na MOJ zahtjev trazila folikulometriju,zahvaljujuci curama sa ovakvih foruma :)

mykica -> RE: Folikulometrija (16.12.2013 10:45:03)

Je li ti muž uradio spermiogram? Jesi provjerila prohodnost jajovoda? Vjerovatno će ti dati stimulaciju (klomifen ili neki drugi lijek) koji se pije od 3. dana ciklusa pa će ti pratiti rast folikula. Nadam se da ćeš uspjeti odmah sa klomifenom.

ajnur a -> RE: Folikulometrija (17.12.2013 8:23:50)

Muz je radio spermiogram i dobar je.A i ja sam radila prohodnost, to je ok.mada ja imam jedan jajnik,drugi je odstranjen zbog ciste...pa samim tim je i moja mogucnost trudnoce vjerovatno 50% Nadam se da ce mi odma ukljucit klomifen,jos je jedino ovaj nalaz ostao,ostal osam sve uradila i sve je ok! Hvala ti [sm=smiley1.gif]

mykica -> RE: Folikulometrija (17.12.2013 9:44:06)

Samo hrabro, bitno je da su svi nalazi uredni. Klomifen pomogne mnogim ženama. Ja sam dva mjeseca nakon prestanka uzimanja klomifena ostala u drugom stanju i nadam se da ćeš i ti što prije ostvariti svoju želju! Sretno draga!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 12 [13] 14   Sljedeća stranica >   >>