malena27 RR -> RE: Folikulometrija (10.4.2013 14:57:52)
|
IZVORNA PORUKA: lutkica25 Voljela bih da mi neko pomogne ko ima isti problem, ili ko zna vise o tome.. .. Pokusavamo na bebi da radimo 1 godinu i 4 mjeseca,prosli mjesec otisla sam do ginekologa 17 dan cikulusa gdje je potvrdjena ovulacija i doktorica me uputila da vadim hormonski status i da dodjem ovaj mjesec na folikulmetriju Hormonski status mi uredan osim prolaktina 700,a 400 normalna vrijednost za mene,a li s obzirom da nisam bila dobro par dana prije vadjena krvi i da se folikuli stvaraju rekla je da nema potrebe za terijapijom. 10 dan ciklusa folikul na desnom jajniku 17 mm super,12 idan cciklusa folikul narastao 21 mm super,i kaze mi da dodjem 16 dan ciklusa da vidimo jeli pukao ali na zalost nije pukao samo narastao na 31 mm i sutra trebam opet otici doktorici a 19 dan ciklusa ce mi biti da vidimo jeli pukao a cisto sumnjam da je pukao jer nista nisam osjetila,mozda mi kaze da inekciju za pucanje folikula ali neznam jeli folikul apreastao... Pa vas pitam jeste li vi imale problema ovakvih,i ako u jednom mjesecu nastupi ovulacija a u drugom ne jeli to neki veliki problem,molim vas pomozi te stvarno sam isprepadana...da li neko ima iskustva sa pucanjem folikula inekcijom....jeli bolna ta inekcija
|
|
|
|