LieToMe RR
|
Ma bio je tersali, nekako smu dosli pred kraj, cini mi se da smo bas zadnji bili na pregledu (kontam zivci popuste svima do 4 ) a i rekla sam da su ocekivanja mene i muza bila totalno drugacija, ja u stvari nisam nista ocekivala sem da mi kaze da sam trudna a dragi je kontao eto ko u Holivudu, uzv, grli te doktor ljubi nije plaho osjetljiv ali recimo da ne voli kad mu tersas bez razloga. Mene je Divke kupio kad mi je prvi put dao da radim nalaze i da idem na transfuzilogiju i bruku nekih nalaza da uradim i fino mi rekao za sve ovo lijepo uputnice i na dip i transfuziologiju, sve se to moze tamo uraditi. (obicno svako salje nekim svojim stelama privatnim). Jedino mi je za tripl rekao da moze na dipu ali cesto bude nepouzdano pa trudnice opet rade privatno tako da sam odmah isla privatno. Sad nisam radila tripl, nuhalni je bio ok skroz, dabl odlican a i kontam 32 ce mi za 2 mjeseca, nisam bas u toliko rizicnoj skupini IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: LieToMe Ja sam muza poslije tog prvog prelgleda toliko ubjedjivala da je on doktor, da se ne moze unositi personalno u svaki pojedinacni slucaj (ja znam da ja ne bih mogla jer mislim da bih pobudalila nakon 5-6 trudnoca) i da je on prije svega zivo bice koje se mora malo distancirati od pacijenata jer nedaj Boze nesto krene kako ne treba, covjek je, osjeti i on to, odrazi se to i na njega... Zato ja njemu stalno preglede zakazem ujutru u 8, znam da sam prva, da je i on horan i odmoran, a i meni onda dan krene lijepo Kod mene je problem bio sto sam ja tu prvu trudnocu dosla praavo pravo rano, kad je fakticki bilo zuto tijelo, jos nije bio ni zametak kako treba, nije bilo nicega, ni srce, ni embrio...tad je rekao da moze da samo kosntatuje trudnocu nista vise i da za nesto vise dodjem za 2-3 sedmice. kako je to bas rana trudnoca, ne moze sa sigurnoscu reci ni da ce ostati jer ne moze garantovati niti sta drugo reci.Jos kad muz slucajno spomenu kako smo mi tu u istoj zgradi u komsiluku e tu je on podigao kineski zid kontao ja cu mu u papucama dolaziti svako malo na preglede i konsultacije Muz je sve to tako tragicno dozivjeo jer on je mislio bice ko u filmovima, sad ce njemu doktor cestitati, reci svaka cast postacete tata... medjutim, sreca pa sam ja ona koja je razumna i normalna ja sam nekako sa Divanovicem tu negdje po tersluku i naumu tako da mi godimo jedno drugom...moj muz se svaki put ibreti poslije pregleda i svaki put kad nesto ne zuradim kako treba kaze reci cu te Divanovicu On je meni stvarno ok, ja ne bih drugog doktora pozeljela uopste. tako ima lijepe rituale, prica o vocu povrcu sezonskom, vaganje, pritisak, temeljito pogleda rezultate, ako mu sta naknadno donesem obavezno me nazove na mobitel, javi da je vidio rezultate, da je sve ok. On je meni bas cikica po mjeri. IZVORNA PORUKA: aidana IZVORNA PORUKA: LieToMe On je mene dobro naruzio krajem 7og mjeseca kad sam bila otvorena, ja njemu na pregled (bila na bolovanju ali se dobro osjecala i bila jako aktivna pa nisam ni usporavala tempo) taman kontam zatvoricu bolovanje pa malo na posao tako me naruzio i nalijepio da sam placuci kuci otisla (mislim stvarno je bio u pravu - drugo stanje je drugo stanje, drugi par rukava je sto sam ja hiperaktivna i nemam mira ni sekunde pa se i utrudnoci ponasam kao da nisam trudna). Elem, ima on svojih bisera, nas prvi pregled kod njega je bio jako neugodan (muz cak vise nije zelio ni da idem kod njega ali ja sam mu dala drugu sansu). Sad kako se duze poznajemo, vodi mi i drugu trudnocu, vec me u i dusu zna i zna su moje boljke ja predjem preko njegovog tersluka jer je pravo strucan. Ovo kao da sam ja pisala. Mene je na prvom pregledu u prosloj trudnoci rasplakao i mm iznervirao, toliko da sam se maksuz uclanila na rr da kazem svima kako nije normalan. Dala sam mu drugu sansu i eto...vodi opet i drugu trudnocu. Sto kazes navikla sam se da je ters, mada zna nekad biti super raspolozen, ja sva u cudu ostanem. Ja sam stalno gladna u ovoj trudnoci i jedu mi se stalno nezdrave stvari i ne mogu se bas uvijek kontrolisati. Kazem ja mm, ja cu njemu slagati ako sam pretjerala ovaj mjesec i ona vaga kod njega mi je malo cudna, sigurno je neka trudnica malo podesila da ne bi galamio na nju ja kontam Bog zna sta vam je rekao pa ti se muz narogusio...al eto meni to ne djeluje tragicno...mozda mu se ton nije svidio...ili ti je muz bas osjetljiva biljkica
|