Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 13:16:06
rose
IZVORNA PORUKA: araj
upravo sam se vratila sa kontrole. Hvala Bogu sve je ok. Uradila sam tripl test, koji ce biti gotov za 2 sedmice. Beba stidna, stavila rukice izmedju nogu i tako da nisamo saznali da li je djecak il curica. Jucer me je glava toliko bolila da mi nije nista pomoglo, ni inhalacija, ni krompir, ni aqva maris jer imam problema sa sinusima. Htjela sam skociti na glavu. I danas opet zaboravi pitati doktora sta da radim sa glavom. Ja kad cujem da je sa bebom sve uredu, meni nista vise nije bitno :) Posto sam smrsala tj,vratila se na kilazu prije poroda. Pitala sam ga za orthomol natal jer kad pijem probiotik, on me zatvori i imam strasne grceve a kad ga ne pijem po 6-7 puta da dan idem u wc i to da oprostite proljev. Kaze, da pijem probiotik al da uzimam glicerinske cepice. Ja jos uvjek moram mirovati. Al i to ce proci ako Bog da.
uvijek se sjetim starog recepta koji su navodno koristle trudnice...kasicica mljevene kafe i par kapi limuna i popijes...ruzno je al kazu da pomaze kad je u pitanju glavobolja
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 13:17:57
LieToMe RR
Ma ne mora biti nista ni strasno ni opasno i moze i samo do sebe proci ali ja bih ipak otisla doktoru za svaki slucaj, cisto da znas sta je u pitanju. Nisam od onih sto za sve trce doktoru ali nekad je stvarno boljeumiriti sebe i otici strucnjaku po dijagnozu ;-)
za Meni do duse govore (za razliku od prve trudnoce gdje su svi govorili danosim djecaka) ovaj put mi kazu eto nosim curicu garant, lice mi je cisto ko suza, nisam se nista udebljala, ne oticem... Pa vidjecemo sta ce doktor reci kad bude pregled
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 13:21:30
sprinter
BEJBIBI ako ti nisu ispucale bradavice a boli te vjerovatno beba ne uhvati dobro siku. uzme samo bradavicu pa te boli.natjeraj je da fino zine i dobro uhvati.i moj mangup tako desnu siku uhvati samo vrhom usana pa cucla a mene to baš boli. inače su mi mle bradavice pa mu valjda to ćeif tako cuclati. proći će te brzo.bitno da nisu ispucale a i neće jer je druga beba pa je uhodano. meni je u prvoj krvarila jedna bradavica a sad nema nikakvih problema
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 13:26:38
Arijana2
Pozdrav,drage i buduce mame!Ja sam u obe trudnoce koristila i dabraston i gynipral,interesuje me sta sada daju trudnicama za kontrakcije jer razmisljam o jos jednoj trudnoci a svijesna sam i da ce me vjerovatno pratiti kontrakcije.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 13:28:40
rose
IZVORNA PORUKA: mala curica
Nebih nista da diram,samo mi je vazno da nemoze skoditi bebi ili biti opasno za nju. A ja.....ja cu to rijesiti poslije kako bude moralo,ako samo ne prodje.Kao djevojci imala sam cir na istom mjestu i prosao je.
mozda da olaksas...da probas stavljati obloge rivanola...rivanol izvlaci gnojne procese na povrsinu...nakon par dana bi trebalo da se pojavi gnojni vrh...da istisnes i da cistis.. ja se sjecam mojoj S se u pelnskoj regiji tako stvorila neka upaljena kvrzica...bilo je jako toplo, njoj oko 10 mjeseci i vidim da je boli, crveno i tvrdo...slali me i hirurgu ali ja nisam htjela da je rezem...stavljala joj rivanol, sazrelo, istisnem, ocistim par puta...zaraslo je vjeruj da se ne vidi trag da je bilio...nit je zadebljano nit ima oziljak..a da sam je rezala bas bi bio oziljak i ko zna, mozda bi bio bolan u nekim prilikama
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 13:30:20
rose
IZVORNA PORUKA: LieToMe
Ma ne mora biti nista ni strasno ni opasno i moze i samo do sebe proci ali ja bih ipak otisla doktoru za svaki slucaj, cisto da znas sta je u pitanju. Nisam od onih sto za sve trce doktoru ali nekad je stvarno boljeumiriti sebe i otici strucnjaku po dijagnozu ;-)
za Meni do duse govore (za razliku od prve trudnoce gdje su svi govorili danosim djecaka) ovaj put mi kazu eto nosim curicu garant, lice mi je cisto ko suza, nisam se nista udebljala, ne oticem... Pa vidjecemo sta ce doktor reci kad bude pregled
ma ja sam imala cisto lice i otecena bila ko bure..i bi cura...i sad imam cisto lice (jos uvijek) i jos nisam otekla..pa je opet cura...ma nema to veze
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 13:32:23
rose
IZVORNA PORUKA: Arijana2
Pozdrav,drage i buduce mame!Ja sam u obe trudnoce koristila i dabraston i gynipral,interesuje me sta sada daju trudnicama za kontrakcije jer razmisljam o jos jednoj trudnoci a svijesna sam i da ce me vjerovatno pratiti kontrakcije.
a mozda i nece trudnoce se razlikuju...a koliko znam meni su za kontrakcije davali apaurin prosli put (dabraston samo do 12-e sedmice)....sada daju uglavnom magnezijum ...nisu mi davali dabroston ovaj put...ista dr.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 13:37:36
maksi
Moze biti i od promjene vremena,mene cak zna boluckati i malo oteci
IZVORNA PORUKA: rose
nego zne...mene kako rekoh od popcetka malo bole pubicne kosti..ali jutros skontah da mi je osjetljiv oziljak od epiziotomije..jel to moguce?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 13:40:09
luela
Azra za sta je tebi dao pancef?ja sad iz porodicne i dala mi ampicilin al kaze da ne pijem ako nemam temp.a nemam,samo sam iscrpljena jer prehlada traje od 9.3.a u porodicnoj kazu ko fol to je sad takav virus.ali u ovom ampicilinu pise da se u trudnoci daje samo kad mora.ne znam sto mi nije dala neki drugi lijek tipa amoxibos.pancef imam kuci pa zato pitam da vidim za sta si ga ti pila.necu danas jos nista oa cu sutra pitati ginekologa sta da radim.inace bih trebala uzeti antibiotsku profilaksu prije poroda kao preventivu bakterijakog endokarditisa,ako je neko koristio tu porfilaksu do sad,molim da mi javi kako ako zna,jer mi je svaki doktor drugacije rekao.pozdrav svim novim trudnicama :) i da ako neko zna sta je najbolje da uzimam za imunitet,vitamini trudnicki vise ne pokazu.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 13:43:44
alman
mala curice najbolje bi ti bilo da stavljas obloge od rivanola, meni je on po tome najboljei jer i kod mene ce zna ponekad stvoriti potkozna bobuljica i rivanol stvarno izvuce na povrsinu i kad isisnes dobro ocistis i drzis suho dok prodje bit ce to sve uredu nemas se sta brinuti
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 13:47:55
mala curica
IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: mala curica
Nebih nista da diram,samo mi je vazno da nemoze skoditi bebi ili biti opasno za nju. A ja.....ja cu to rijesiti poslije kako bude moralo,ako samo ne prodje.Kao djevojci imala sam cir na istom mjestu i prosao je.
mozda da olaksas...da probas stavljati obloge rivanola...rivanol izvlaci gnojne procese na povrsinu...nakon par dana bi trebalo da se pojavi gnojni vrh...da istisnes i da cistis.. ja se sjecam mojoj S se u pelnskoj regiji tako stvorila neka upaljena kvrzica...bilo je jako toplo, njoj oko 10 mjeseci i vidim da je boli, crveno i tvrdo...slali me i hirurgu ali ja nisam htjela da je rezem...stavljala joj rivanol, sazrelo, istisnem, ocistim par puta...zaraslo je vjeruj da se ne vidi trag da je bilio...nit je zadebljano nit ima oziljak..a da sam je rezala bas bi bio oziljak i ko zna, mozda bi bio bolan u nekim prilikama
Jutros sam vidjela da je pukao,odnosno gnjojni iscjedak je izasao.Ocistila sam,ali vidim danas jos po malo izlazi kada cistim vidim na gazi.
Neka je od vas spominjala djevojcica ako je lice cisto........hmmmmm........kod mene je od pocetka trudnoce bilo izasno lice,bubuljice na sve strane,sada se ocistilo ali je kao baby guza Tek sada u 27 sedmici sam pocrla oticati.
Ko god me vidi 100% kazu djecak,ali eto na uz dok kaze djevojcica.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 13:58:30
Marien
Alman, molim te azuriraj i moju curicu na spisku i kod mene roza Luela, ova prehlada je uzasno dosadna ali ako mozes probaj da se ne trujes antibioticima, meni traje evo 20 dana, sinusi, nos, grlo ali kao da je pocelo ici na bolje- samo prirodno, caj, med, limun, grejp, bijeli luk progutati onako kao tabletu...dok nema temperature bolje ne trovati ni sebe ni bebu. Azra nam je na kontroli, jedva cekam da cujem kako prodje, ona nam je slijedeca terminusa Zene, ima li iko odgovor za prodavnicu Vrtuljak, ima li je u Sarajevu, na Dobrinji se zstvorila. Pusa
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 14:01:49
Marien
A da, Dabroston sam pila sve do 8. mjeseca po preporuci i Divanovica i dr. iz Doma zdravlja, slagai su se u tome, apaurin su mi prepisali ali sam pila bas ako zagusti, svega dva-tri puta, nisam pristalica sedativa u trudnoci. Ima le neko iskustvo sa tezim otvaranjem kod upotrebe Dabrosztona?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 14:04:49
rose
IZVORNA PORUKA: Marien
Alman, molim te azuriraj i moju curicu na spisku i kod mene roza Luela, ova prehlada je uzasno dosadna ali ako mozes probaj da se ne trujes antibioticima, meni traje evo 20 dana, sinusi, nos, grlo ali kao da je pocelo ici na bolje- samo prirodno, caj, med, limun, grejp, bijeli luk progutati onako kao tabletu...dok nema temperature bolje ne trovati ni sebe ni bebu. Azra nam je na kontroli, jedva cekam da cujem kako prodje, ona nam je slijedeca terminusa Zene, ima li iko odgovor za prodavnicu Vrtuljak, ima li je u Sarajevu, na Dobrinji se zstvorila. Pusa
ja ih odavno ne vidjeh nigdjke...i ova u importaneu se davno zatvorila...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 14:05:44
rose
A da, Dabroston sam pila sve do 8. mjeseca po preporuci i Divanovica i dr. iz Doma zdravlja, slagai su se u tome, apaurin su mi prepisali ali sam pila bas ako zagusti, svega dva-tri puta, nisam pristalica sedativa u trudnoci. Ima le neko iskustvo sa tezim otvaranjem kod upotrebe Dabrosztona?
ne bi trebalo...dabroston je samo hormon progesterona...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 14:06:28
Marien
Alman, ista stvar, usta mi ko operisana, lice cisto, cijelu trudnocu mi se jelo slano (za djevojcice navodno slatko se veze), nisko nosim, najvise sam u stomaku i svi kazu djecak a kod mene ubjedljivo curica, moram sada malo crnog humora- ja se zezam, kazem bice Marija Serifovic
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 14:08:41
alman
Alman, ista stvar, usta mi ko operisana, lice cisto, cijelu trudnocu mi se jelo slano (za djevojcice navodno slatko se veze), nisko nosim, najvise sam u stomaku i svi kazu djecak a kod mene ubjedljivo curica, moram sada malo crnog humora- ja se zezam, kazem bice Marija Serifovic
joj legenda si bas me nasmija, sve nam je isto
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 14:14:43
rose
a vidi ovo ja u prvoj trudnoci stalno jela slatko...svaki dan cokoladica...sada pravo urijetko...zato sam i mislila da je djecak..kad ono samo drugacija djevojcica a za to tvoje zezanje...meni padnu na pamet iste misli
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 14:21:18
luela
Hvala.ma bas sto kazes traje 20 dana i svu mi snagu pred porod uze.Zar nije azra sutra na kontroli kao i ja?ja sutra odoh i privatno i u bolnicu,moram da malo detaljnije vidim kilazu bebe jer je krupna a i ostalo.i kod mene je djevojcica,slobodno upisite :) inace sto se tice progesterona i ja sam pila utrogestan do 34 sedmice,divanovic isto,par apaurina kod kontrakcija,magnezij,jedan buskopan,eto to sto se tice kontrakcija.ne znam tacno sto sam utrogestan pila ovoliko dugo ali nema on veze sa otvaranjem kao onaj lijek sa G sto se vise ne daje.oj zene da hoce ovo sto prije,meni se termin ne ceka.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 14:21:23
LieToMe RR
Ma vala to po izgledu je nagadjanje i to pravo. Moja drugarica nedavno djecaka rodila. Ko burence bila, sva otecena, udebljala se do bola...nije bila ruzna i bubuljicava u faci ali bas je bila ogromna. Meni opet i u ovoj trudnoci stomak samo naprijed, s ledja se ni ne primjeti da sam trudna, nosim svoj mantil na posao, suknje...cipele sam i u prvoj nosila sve svoje, otisla u svojoj zimskoj jaknji zakopcana do grla na porod i sa verom na ruci, prstenje nosala najnormalnije.
Mislim da tu ima dosta i genetike. Ni mama mi nije oticala, Kad je brata rodila 8 dan u svoju teksas suknju uletila.
Ja sam na -1 kg (Divanovic ce se obradovati dobila sam kilogram) imam malo manje mucnina i manje povracam ali i dalje sam osjetljiva na mirise ukuse i pojedinu hranu. Ali eto napredak je vidam, pocela sam kao jesti