Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 8:34:20
M.A.M.
Jutro loptice,ima li igdje sunca da malo posaljete Dobrodoslica novim lopticama Masallah koliko novih trudnica a do nedavno sam bila zadnja na spisku,sad je nekako lakse i ljepse vas vidjeti
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 8:44:02
LieToMe RR
RISE and SHINE!!! Jutrrroooooo lopticama i dobrodoslica novim lopticama i od mene da se svi lijepo druzimo i da vam bude lijepa trudnoca i jos ljepsi porod
Ja hiperaktivna ko i svako jutro. Radno, dinamicno...plus sam projekat ciscenja kuhinje privela kraju (ostalo za danas jos par ladica i par donjih dijelova elemenata). Uglavnom najveci i najgori dio sam zavrsila. E da ostao i sank ali to ce se dragi danas verati i skidati flase i brisati a upeglala sam ga sa tom kuhinjom da je rekao sinoc da jedva ceka da zavrsim sa kuhinjom samo da prestanem pricati kako sam sretna sto sam ocistila
Malena ode danas kod mojih i nema je do nedjelje...tako da si moram naci nove akcije ciscenja jer nekako koliko god pozelimo da ode ili kod mojih ili njegovih tako i nas dvoje ko dvije budale samo pricamo kako nam nedostaje, kako je pusta kuca bez nje, kako nema ko da belaj pravi, sve bude uredno i zategnuto...
Nego vi trudnice (ako vas ima) koje povracate i muku mucite sa mucninama sta jedete, imate li kakvih ideja? Ja od mesa neki dan prvi put od kako sam trudna pojedoh malo piletine, sve sam na ribama, imam osjecaj da cu se u pastrmku pretvoriti sutra nam je pastrmka na repertoaru Danas ce biti nesto letece (da se kuhinja moze cistiti) neka salatica i mozda omlet, bas sam nesto pozelila domaci omlet sa svim i svacim
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 8:50:26
bejbibi
Jutro zenice.. Samo brzinski da pitam iskusne mame PLZZZZ.....ZNA LI KOJA STA PROTIV BOLNIH BRADAVICA:(( NISU POPUCALE NIT KRVAVE SAMO BOLNO DOJENJE:(( SVAKI PUT KAD SISA,KAD VUCE UZASNO BOLI..ZNAM DA JE TO.NORMALNO,BOLILO ME I PRVI.PUT AL NE ZNAM JEL OVAKO:(( IL JA NE MOGU VISE TOLIKO BOL DA TRPIM...PLZ POMAGAJTE,HOCU DA DOJIM :(( SINOC SAM DVA PUT PRAVILA HIPP HRANU, NISAM MOGLA DRUGCIJE:(( AL HOCE DA SISA..
Kako da ublazim ovo sisanje:((((
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 8:58:30
M.A.M.
AzraB sretno sutra na kontroli,vjerujem da ti se zeludac poceo okretati ,ja kad vas citam kako se koja porodila sve mi nekakav osjecaj cudan a mogu mislit kad se primakne ima da sizim LieToMe prenesi malo i na mene tog raditisa ja sam ko slina zadnjh dana,uradim samo ono sto bas moram a mozda je i do vremena ,uglvnom jedino ne gubim volju da kuham i jedem
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 9:04:05
LieToMe RR
Juuutrrrooooo
Moja je krvnicki sikila, znala mi je i raskrvariti bradavice, i ugrist me nekad u silnoj zelji za sikom...A vala sikila je ko malo ko, iz malog mozga mi je povlacila cini mi se mlijeko Ja sam poslije svakog podoja mazala sa kremom iz DM-a za bradavice (ko vazelin, masna, dodje u maloj tubici i cini mi se da joj je cijena izmedju 3-4 KM). Meni je stvarno pomogla. Mislim da sam i neke oblogice ponekad stavljala. U principu naviknuces se
IZVORNA PORUKA: bejbibi
Jutro zenice.. Samo brzinski da pitam iskusne mame PLZZZZ.....ZNA LI KOJA STA PROTIV BOLNIH BRADAVICA:(( NISU POPUCALE NIT KRVAVE SAMO BOLNO DOJENJE:(( SVAKI PUT KAD SISA,KAD VUCE UZASNO BOLI..ZNAM DA JE TO.NORMALNO,BOLILO ME I PRVI.PUT AL NE ZNAM JEL OVAKO:(( IL JA NE MOGU VISE TOLIKO BOL DA TRPIM...PLZ POMAGAJTE,HOCU DA DOJIM :(( SINOC SAM DVA PUT PRAVILA HIPP HRANU, NISAM MOGLA DRUGCIJE:(( AL HOCE DA SISA..
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 9:09:02
AzraB
BEJBIBI kazu da pomazu i obloge od listova kupusa pa probaj, ja ti bas nemam iskustva s tim pa ne mogu puno pomoci.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 9:11:03
AzraB
IZVORNA PORUKA: LieToMe
Juuutrrrooooo
Moja je krvnicki sikila, znala mi je i raskrvariti bradavice, i ugrist me nekad u silnoj zelji za sikom...A vala sikila je ko malo ko, iz malog mozga mi je povlacila cini mi se mlijeko Ja sam poslije svakog podoja mazala sa kremom iz DM-a za bradavice (ko vazelin, masna, dodje u maloj tubici i cini mi se da joj je cijena izmedju 3-4 KM). Meni je stvarno pomogla. Mislim da sam i neke oblogice ponekad stavljala. U principu naviknuces se
Bas sam nedavno pitala za tu kremu iz DM-a i razmisljala da uzmem za svaki slucaj, znaci dobra je?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 9:12:55
AzraB
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
AzraB sretno sutra na kontroli,vjerujem da ti se zeludac poceo okretati ,ja kad vas citam kako se koja porodila sve mi nekakav osjecaj cudan a mogu mislit kad se primakne ima da sizim LieToMe prenesi malo i na mene tog raditisa ja sam ko slina zadnjh dana,uradim samo ono sto bas moram a mozda je i do vremena ,uglvnom jedino ne gubim volju da kuham i jedem
do sad sam bila ok, ali zadnjih dana sto se vise primice ja nervoznija, pogotovo pred kontrole, ima da mi ne mognu pritisak izmjeriti od nervoze
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 9:32:56
rose
IZVORNA PORUKA: aidana
Hvala vam na dobrodoslici, nadam se da cemo se lijepo druziti
Mi smo odlucili naseg (uskoro) trogodisnjaka upisati u vrtic pa sad iscitavam iskustva i preporuke. Ima li neko preporuku za vrtic u Novom Gradu? Mislila sam da ga upisemo par mjeseci prije dolaska bebe da se ima vremena adaptirati i kako odlazak u vrtic ne bi shvatio kao neko odbijanje od nas, kao on ide a beba ostaje sa mamom
da svakako ga upisi...mi smo nasu S upisali s 2.5 godine...to je bilo prije dvije godine...tako da ona vec ima svoju rutinu...nezgodno je sto meni termin pada u augustu kada vrtic ne radi a onda u septembru , bojim se da ce hetjeti ostati kuci sa mnom i nece htjeti u vrtic
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 9:34:00
maksi
Imas u Dm u kremu za bradavice mislim da se zove Mam mazes stalno i ne moras skidati kada hoce dojiti mene je spasila poslije drugog poroda
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 9:36:04
rose
hehe
IZVORNA PORUKA: Marien
Naravno samo nek su nam zive i zdrave bebice ali eto lijepo je oboje a kazem ti bila sam haman ubijedjena da je curica Doduse, ja sam do 5. mjeseca bila ubijedjena (nije se vidjelo) da nosim djecaka a otkri se curica I inace- ko god me vidi, kaze ti nosis musko tako da ni od tih narodnih vjerovanja i izgleda trudnice- nista Cuvaj se i lijeci tu upalu, kljukaj se puno brusnicom. Mene su sinusi slomili, dvadesetak dana me drzi intenzivno i samo osciliram- malo sam bolje, malo gore...
ko ja sa oboje...i sa S i sada sam mislila da je decko prvih mjeseci...i oba puta mi dr kaze jednom da misli da je musko pa onda da je zensko...elem amnio mi je sigurica kod obje i oba puta sam se beskrajno obradovala
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 9:38:54
ninuska
bejbibi
Jel'' beba fino uhvati siku? Jako je bitan pravilan polozaj bebe i da ne uzme samo bradavicu vec i okolo bradavice( zaboravih naziv hihi). A, mislim da je i normalno da boli ipak je promjena, "kvasi" se cesce, ali eto obrati paznju i na polozaj bebe i kako uzima bradavicu. ja sam koristila o u kremu iz dm-a sto je neko spomiminjao, a za list kupusa nisam.sigurna. njega sam koristila kad sam dobila mastitis ali i tada se stavlja samo na dojku NE i na bradavicu
zaboravih, bradavica treba da je kruta prije podoja..nekad se desi da nije pa moze stvoriti problem. Ako je kod tebe tako mozes prije podoja staviti kockicu leda.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 9:39:13
rose
moras istrpiti, proci ce uskoro...ja sam mazala svojim mlijekom...i mislim cak i labelom jedno vrijeme ...pored onih mazica aventovih i cuda
i obrati paznju kako beba obuhvata dojku ustima..najbolje da joj bradavicom predjes preko nosica ona tada refleksno jako otvori usta
< Poruku je uredio rose -- 26.3.2015 9:40:07 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 9:42:31
rose
IZVORNA PORUKA: maksi
Imas u Dm u kremu za bradavice mislim da se zove Mam mazes stalno i ne moras skidati kada hoce dojiti mene je spasila poslije drugog poroda
ja znam da ova iz DM-a se mora prati,,,tako pise na uputstvu..a ona aventova ne mora
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 9:44:09
ninuska
IZVORNA PORUKA: rose
hehe
Naravno samo nek su nam zive i zdrave bebice ali eto lijepo je oboje a kazem ti bila sam haman ubijedjena da je curica Doduse, ja sam do 5. mjeseca bila ubijedjena (nije se vidjelo) da nosim djecaka a otkri se curica I inace- ko god me vidi, kaze ti nosis musko tako da ni od tih narodnih vjerovanja i izgleda trudnice- nista Cuvaj se i lijeci tu upalu, kljukaj se puno brusnicom. Mene su sinusi slomili, dvadesetak dana me drzi intenzivno i samo osciliram- malo sam bolje, malo gore...
ko ja sa oboje...i sa S i sada sam mislila da je decko prvih mjeseci...i oba puta mi dr kaze jednom da misli da je musko pa onda da je zensko...elem amnio mi je sigurica kod obje i oba puta sam se beskrajno obradovala
I meni dr rece da misli da je musko. visi nesto izmedju nogu haha..ali moze biti i pupcanik. Vec imam curicu i ona "navija" za seku. A, vidjecemo na sljedecoj kontroli aB
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 9:52:08
LieToMe RR
Kupus je za mastitis iskljucivo. Mada kod mastitisa moze i masiranje grudi da se razbiju cvorovi. Sto se tice dojenja meni je stvarno birilac bila ona krema iz DM-a a i naviknes se kasnije a i bebe udje u fazon nakor prvih par sedmica. Kasnije lijepo prihvati siku i osjetis samo kako izvlaci mlijeko. Meni je dojenje stvarno bilo ko u pjesmi. Poceli kad smo izasle iz bolnice (mi smo malo vise od 24 sata bile u bolnici). Jedino sam u pocetku imala problem sto sam visak mlijeka prosipala jer sam imala puno kvalitetnog mlijeka a ona nije mogla sve da posiki u pocetku.
Sjecam se kad smo otisli nakon 40 dana na vakcinu ona dobila 1400 gr pita mene doktorica sta bebe jede, reko beba doji...zena kaze pa sta vi jedete onda
Fazon je sto sam ja dobila domacu maticnu mlijec (ona se umuti sa kilogram meda rucno, drvenom kuhacom mutis dok ti ruka ne otpadne i dok ne pobijeli i ne bude nekako pjenasta) onda je fazon da ne smijes metalnom kasikom nego drvenom ili plasticnom, tako sam ja svako jutro na taste uzimala, gledala da se stvarno zdravo hranim i u trudnoci i dok sam dojila...vjerovatno da je to imalo veliki uticaj na kvalitet mlijeka.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 9:54:06
rose
IZVORNA PORUKA: ninuska
hehe
I meni dr rece da misli da je musko. visi nesto izmedju nogu haha..ali moze biti i pupcanik. Vec imam curicu i ona "navija" za seku. A, vidjecemo na sljedecoj kontroli aB
i nama je sada visilo ...cak sam i ja to primjetila...onda kad sam radila amnio sedmicu kasnije...kaze dr da misli da je cura i rezuktat potvrdio XX
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 10:03:18
ninuska
hehe
i nama je sada visilo ...cak sam i ja to primjetila...onda kad sam radila amnio sedmicu kasnije...kaze dr da misli da je cura i rezuktat potvrdio XX
Drago mi je zbog seke..vidim da ce kod tebe biti razlika 5 godina. Kod nas ce 4, pa se nadam.da nece biti ljubomore .
Jeste li vi radile tripl test? Ja sam.radila u prvoj trudnoci a i sada mi dr predlaze a ja nisam.bas zainteresirana. Jer, svi parametri su u granicama normale hB. Kaze dr kao preventivno..nisam pametna..
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 10:10:39
rose
hehe
Drago mi je zbog seke..vidim da ce kod tebe biti razlika 5 godina. Kod nas ce 4, pa se nadam.da nece biti ljubomore .
Jeste li vi radile tripl test? Ja sam.radila u prvoj trudnoci a i sada mi dr predlaze a ja nisam.bas zainteresirana. Jer, svi parametri su u granicama normale hB. Kaze dr kao preventivno..nisam pametna..
ne ja sam sve preskocila i odmah na amnio jer je meni 38...testovi nemaju smisla, svi ce pokazati visko ruizik...a kad sam sa 33 radila triple vec je tada bio rizik za down 1:150 i radila sam amnio...sada sam odmah isla na amnio...mada mi je NN bio ok
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 10:16:31
LieToMe RR
Mi jos nismo saznali hocemo li dobiti bracu ili seku
Doktor na proslom ultrazvuku se slomio da vidi ali nije uspio i ova beba je nestasna, stalno skace lijevo desno, cuci, sjedi ledjima okrenuta
Za prvu curicu nismo znali do 8og mjeseca a ni tad nije bilo 100% sigurno . problijem smo rijesili sto smo sve kupili u neutralnim bojama
Meni najbitnije da sve bude kako treba, da beba lijepo raste i napreduje... nadam se da cemo mozda na sljedecem ultrazvuku (ovaj sljedeci je onaj expertni uzv ili total screening organa i bebe pa mozda beba bude u lijepom polozaju da se vidi).
Meni je jedini belaj sto mi je i ovaj put pupo bas bas nisko i posteljica je nisko (za sad je grlic ok a i doktor se nada da ce se mozda bar malo podici).
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 10:58:27
maksi
Jutrooooo,mene glava od juce boli malo mi je nizak ali nista strasno.
Jutros se muz zali da ga pocinje boliti grlo tako mi je i bratu pocelo kada mu je krenuo krzamak bas sam se prepala,ako on dobije odmah ce i djeca vjerovatno i ja nervozna sam strah me za bebu,ne znam kuda bi i sta bi radila sa sebe