|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart
26.3.2015 14:29:10   
alman
a jest nam spisak roz, valjda ce nam uskoro bit jos djecaka, ne moze bez njih nista user posted image pa da postane sarenije
marien sta ono nosi scarlet user posted image

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1426
26.3.2015 14:32:07   
alman
joj zene drage jesam ja nervozna, hem sto me jos muci ova upala da hoce vise proci hem sto mi nedostaje keks, danas ujedam sve oko sebe na meni se bas primjeti nedostatak istog user posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1427
26.3.2015 14:37:53   
alman

IZVORNA PORUKA: araj

upravo sam se vratila sa kontrole. Hvala Bogu sve je ok. Uradila sam tripl test, koji ce biti gotov za 2 sedmice. Beba stidna, stavila rukice izmedju nogu i tako da nisamo saznali da li je djecak il curica. Jucer me je glava toliko bolila da mi nije nista pomoglo, ni inhalacija, ni krompir, ni aqva maris jer imam problema sa sinusima. Htjela sam skociti na glavu. I danas opet zaboravi pitati doktora sta da radim sa glavom. Ja kad cujem da je sa bebom sve uredu, meni nista vise nije bitno :) Posto sam smrsala tj,vratila se na kilazu prije poroda. Pitala sam ga za orthomol natal jer kad pijem probiotik, on me zatvori i imam strasne grceve a kad ga ne pijem po 6-7 puta da dan idem u wc i to da oprostite proljev. Kaze, da pijem probiotik al da uzimam glicerinske cepice. Ja jos uvjek moram mirovati. Al i to ce proci ako Bog da.

user posted image za urednu kontrolu, a bit ce i taj test uredan ako Bog da, obavezno nam javi rezultate ,miruj zajedno sa nam na forumu pa ce ti brze vrijeme proci user posted image

(odgovor članu araj)
Neposredna veza do poruke: 1428
26.3.2015 14:42:47   
araj

IZVORNA PORUKA: alman

IZVORNA PORUKA: araj

upravo sam se vratila sa kontrole. Hvala Bogu sve je ok. Uradila sam tripl test, koji ce biti gotov za 2 sedmice. Beba stidna, stavila rukice izmedju nogu i tako da nisamo saznali da li je djecak il curica. Jucer me je glava toliko bolila da mi nije nista pomoglo, ni inhalacija, ni krompir, ni aqva maris jer imam problema sa sinusima. Htjela sam skociti na glavu. I danas opet zaboravi pitati doktora sta da radim sa glavom. Ja kad cujem da je sa bebom sve uredu, meni nista vise nije bitno :) Posto sam smrsala tj,vratila se na kilazu prije poroda. Pitala sam ga za orthomol natal jer kad pijem probiotik, on me zatvori i imam strasne grceve a kad ga ne pijem po 6-7 puta da dan idem u wc i to da oprostite proljev. Kaze, da pijem probiotik al da uzimam glicerinske cepice. Ja jos uvjek moram mirovati. Al i to ce proci ako Bog da.

user posted image za urednu kontrolu, a bit ce i taj test uredan ako Bog da, obavezno nam javi rezultate ,miruj zajedno sa nam na forumu pa ce ti brze vrijeme proci user posted image

Hvala :) a sto se keksa tice, ja sam naopaka. Kad smo ganjali trudnocu i ganjali plodne dane, tako mi je mrsko bilo. A sad kad ne smijem, ja bih svaki dan. DOktor kaze da keks do daljnjeg nista. Nisam ga pitala, mozemo li sta drugo :) Nagovarala muza da pita doktora, muz kaze da nisam normalna. Pa makar nesto :) Valjda me hormoni lupaju

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1429
26.3.2015 14:43:16   
rose
navodno mame djevojcica poruzne...pa ako ne poruzne i ne izoblice se...kazu im da nose djecake user posted image

ja sebi bila najljepsa 2010, lice cisto...otekla sam u faci tek u 41-oj sedmici.. ostatak je svakako bio otecen od 17-e user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1430
26.3.2015 14:48:28   
Marien
Mi sve izgleda nosimo netipicne curice, nek su nam zive i zdrave user posted image user posted image
LieToMe, vala mi je vise i Divanovica s kilama na vrh glave, svaki put strepim na vagu user posted image , doduse samo sam jednom za novu godinu prekoracila njegove parametre pa me pitao jesam li dobro podesila vagu user posted image i rekao mi, posto sam se vadila na novu godinu i praznike, da nova godina ne traje mjesec dana user posted image user posted image
Sad sam u osmom cini mi se u par dana natukla dvije kile ali sam pocela oticati, rekla bih da je to...
Rose, hvala za Vrtuljak, ma bas mi je zao da se zatvorio, bilo je super kvalitetnih a povoljnih stvari.
E vala cemo imati pravo malo drustvo curica sa ovog foruma, nadam se da se nece tuci za ovo malo momcica sto im bude na raspolaganju user posted image
Alman, mislim da je i kod Scarlett curica ali cekajmo da potvrdi, u zadnje vrijeme sam zaboravna. user posted image

13.05.2015. cekamo principessu!

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1431
26.3.2015 14:51:45   
LieToMe RR
user posted image user posted image
Ma i ja sam sama sebi najljepsa user posted image
Ma ja se vala vise ne obazirem na price. Dok mi doktor ne potvrdi jel djecak ili djevojcica mi bebu zovemo Mrvica od milja user posted image Jesul mama i Mrvica gladne user posted image

Mi ko i u prvoj trudnoci imamo ime za curice a svako ime za djecaka koje dodje u opticaj obavezno skontamo nesto na sta nas podjeca, te ne ide uz prezime (posto je prezime stranog porijekla), te vezes za nekoga, nesto...elem, problem bi rijesilo da je djevojcica, imamo ime user posted image
IZVORNA PORUKA: rose

navodno mame djevojcica poruzne...pa ako ne poruzne i ne izoblice se...kazu im da nose djecake user posted image

ja sebi bila najljepsa 2010, lice cisto...otekla sam u faci tek u 41-oj sedmici.. ostatak je svakako bio otecen od 17-e user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1432
26.3.2015 14:53:00   
Marien
Rose, ja sam sebi bila plaho lijepa do 8. mjeseca user posted image user posted image ali ovo sad kao da je tek drugo stanje, nsatecena, nervozna, ruke mi trnu, ne osjetim ih a i slatko mi se jede, ova moja izgleda sad odlucila biti prava curica user posted image user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1433
26.3.2015 14:54:48   
LieToMe RR
user posted image user posted image user posted image

Ma meni je Divanovic legenda user posted image on na mene djeluje kao apaurin...kako gleda onaj uzv i govori ovo je divnoooo, divnooo...evo i uho...evo beba mase user posted image
Ja sam i u prvoj trudnoci bila trudnica za primjer pa nisam imala problema sa vaganjem i kilama, ruzio me par puta kao i sad kako bih trebala dobiti 1-2 kg bar mjesecno do kraja trudnoce (kontam ima bolan jos fore dobicu) user posted image

meni je najbolja bila jedna drugarica koju je ruzio, pravo se udebljala a ona je vala i jela, stalno je bila gladna...i dosla ona jednom kod njega, on je ruzi kao po obicaju kaze ona njemu Dzaba vi mene ruzite kad sam ja sttalno gladna user posted image
IZVORNA PORUKA: Marien

Mi sve izgleda nosimo netipicne curice, nek su nam zive i zdrave user posted image user posted image
LieToMe, vala mi je vise i Divanovica s kilama na vrh glave, svaki put strepim na vagu user posted image , doduse samo sam jednom za novu godinu prekoracila njegove parametre pa me pitao jesam li dobro podesila vagu user posted image i rekao mi, posto sam se vadila na novu godinu i praznike, da nova godina ne traje mjesec dana user posted image user posted image
Sad sam u osmom cini mi se u par dana natukla dvije kile ali sam pocela oticati, rekla bih da je to...
Rose, hvala za Vrtuljak, ma bas mi je zao da se zatvorio, bilo je super kvalitetnih a povoljnih stvari.
E vala cemo imati pravo malo drustvo curica sa ovog foruma, nadam se da se nece tuci za ovo malo momcica sto im bude na raspolaganju user posted image
Alman, mislim da je i kod Scarlett curica ali cekajmo da potvrdi, u zadnje vrijeme sam zaboravna. user posted image

(odgovor članu Marien)
Neposredna veza do poruke: 1434
26.3.2015 14:55:22   
Marien
LieToMe kod nas obratno, spremno ime za djecaka a sad se svaki dan predomislimo oko imena za djevojcicu, muz navija za Ajna a ja bih radje Ejna ili imam jos nekih par, bogami kad ode prijaviti da ne bude kako on hoce user posted image

(odgovor članu Marien)
Neposredna veza do poruke: 1435
26.3.2015 14:56:09   
bejbibi
Ej drge moje, par sam sammo postova procitala.... Kod mene nije.upala vec me samo bradavice bole i.aerola kad siki...znam fa je to normalno i da boli par dana al ne znam jell ovoliko boli...bradavice su krute,beba super hvala Bogu hvata siku,kaze babica ko da je na siki rodjena hehe...znaci nije to problem nikakav,samo eto kad uhvati i sisa bolno je....znam da boli al nadam se da ce uskoro prestati da pocnem uzivati u dojenju

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu Marien)
Neposredna veza do poruke: 1436
26.3.2015 14:59:38   
Marien

IZVORNA PORUKA: LieToMe

user posted image user posted image user posted image

Ma meni je Divanovic legenda user posted image on na mene djeluje kao apaurin...kako gleda onaj uzv i govori ovo je divnoooo, divnooo...evo i uho...evo beba mase user posted image
Ja sam i u prvoj trudnoci bila trudnica za primjer pa nisam imala problema sa vaganjem i kilama, ruzio me par puta kao i sad kako bih trebala dobiti 1-2 kg bar mjesecno do kraja trudnoce (kontam ima bolan jos fore dobicu) user posted image

meni je najbolja bila jedna drugarica koju je ruzio, pravo se udebljala a ona je vala i jela, stalno je bila gladna...i dosla ona jednom kod njega, on je ruzi kao po obicaju kaze ona njemu Dzaba vi mene ruzite kad sam ja sttalno gladna user posted image

Mene uglavnom pohvali ali eto i to se desilo. Sa druge strane, akobogda iducu trudnocu idem Masicu jer me Divanovic podobro kostao zivaca, kod njega ako imalo beba, trudnica ili ista imalo iskace iz parametara koje on smatra skolskim, odmah panika, toliko sam sekiracije prosla zbog stvari koje su se same od sebe rijesile i one izjave "to moze izazvati haos u trudnoci", hvala Bogu kad ih nisi prosla. Svaka njemu cast, detaljan je ali mene podobrog stresa kostao...

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 1437
26.3.2015 15:00:51   
Marien
Nisam dobro ovaj odgovor napisala pa evo opet:
Mene uglavnom pohvali ali eto i to se desilo. Sa druge strane, akobogda iducu trudnocu idem Masicu jer me Divanovic podobro kostao zivaca, kod njega ako imalo beba, trudnica ili ista imalo iskace iz parametara koje on smatra skolskim, odmah panika, toliko sam sekiracije prosla zbog stvari koje su se same od sebe rijesile i one izjave "to moze izazvati haos u trudnoci", hvala Bogu kad ih nisi prosla. Svaka njemu cast, detaljan je ali mene podobrog stresa kostao...

(odgovor članu Marien)
Neposredna veza do poruke: 1438
26.3.2015 15:03:24   
Marien
Bejbibi, cao draga i dobrodosla nazad, samo nek ti dojis i super da beba hoce, ti ces to izdrzati, ti si nas heroj user posted image
Kako mi je moja mala drugarica, isti dan smo rodjene user posted image kako se zove?
Ljubim vas obje

(odgovor članu Marien)
Neposredna veza do poruke: 1439
26.3.2015 15:06:42   
rose

IZVORNA PORUKA: Marien

ma ko kaze da je malo...mogu i oni rodjeni 2016 i 2017 doci u obzir..mozda ih bude vise user posted image

(odgovor članu Marien)
Neposredna veza do poruke: 1440
26.3.2015 15:11:44   
AzraB

IZVORNA PORUKA: luela

AzraB zar neko mjeri pritisak na jezeru? :) i ja jedva cekam sutra samo ne pitah doktora kad da dodjem,prije podne ili navece,moram nazvat.sinoc je beba jedno bar sat vremena toliko me gurala iznutra ali ne ono po stomaku vani nego bas unutta po organima,crijevima,bas je bio osjecaj neugidan.malo sam se i zabrinula zasto se toliko protezala prema dole,da se nije nedaj boze okrenula ili nesto,pa jedva cekam pregled.danas cu u porodicnu da vidim neki antibiotik mozda jer mi ova prehlada predugo traje,iscrpljuje me,vjerovatno je presla u upalu neku.

meni mjerili pritisak prosli put odmah poslije ctg-a, pa ne znam sad jel tako svaki put kad odem. Bas cu vidjeti opet sutra...
Meni se nos zacepio ima 5 dana, ali sto je najgore nisam bolesna, a za to pomjeranje bebe da ne pricam. Sinoc prvi put nisam mogla spavati, cak sam jednom jedva dosla do wc-a koliko me gurala u mokracni mjehur. Bas zaboli a sto je najgore piskim samo po 3-4 kapi user posted image

03.04. ocekujemo nasu mrvicu

(odgovor članu luela)
Neposredna veza do poruke: 1441
26.3.2015 15:12:39   
LieToMe RR
On je mene dobro naruzio krajem 7og mjeseca kad sam bila otvorena, ja njemu na pregled (bila na bolovanju ali se dobro osjecala i bila jako aktivna pa nisam ni usporavala tempo) taman kontam zatvoricu bolovanje pa malo na posao tako me naruzio i nalijepio da sam placuci kuci otisla (mislim stvarno je bio u pravu - drugo stanje je drugo stanje, drugi par rukava je sto sam ja hiperaktivna i nemam mira ni sekunde pa se i utrudnoci ponasam kao da nisam trudna). Elem, ima on svojih bisera, nas prvi pregled kod njega je bio jako neugodan (muz cak vise nije zelio ni da idem kod njega ali ja sam mu dala drugu sansu). Sad kako se duze poznajemo, vodi mi i drugu trudnocu, vec me u i dusu zna i zna su moje boljke ja predjem preko njegovog tersluka jer je pravo strucan.

(odgovor članu Marien)
Neposredna veza do poruke: 1442
26.3.2015 15:22:53   
AzraB

joj zene drage jesam ja nervozna, hem sto me jos muci ova upala da hoce vise proci hem sto mi nedostaje keks, danas ujedam sve oko sebe na meni se bas primjeti nedostatak istog user posted image

user posted image moj se mm zalio jutros koliko sam navalila zadnjih dana. Reko valja izdrzati kasnije dok se sve vrati na svoje user posted image user posted image

03.04. ocekujemo nasu mrvicu

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1443
26.3.2015 15:26:26   
rose
za sve vas koje vjerujete samo ultrazvuku

http://zena.blic.rs/Porodica/31630/Postoji-urnebesan-razlog-zbog-cega-je-ovaj-decak-dobio-roze-sobu

user posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1444
26.3.2015 15:31:36   
aidana

IZVORNA PORUKA: LieToMe

On je mene dobro naruzio krajem 7og mjeseca kad sam bila otvorena, ja njemu na pregled (bila na bolovanju ali se dobro osjecala i bila jako aktivna pa nisam ni usporavala tempo) taman kontam zatvoricu bolovanje pa malo na posao tako me naruzio i nalijepio da sam placuci kuci otisla (mislim stvarno je bio u pravu - drugo stanje je drugo stanje, drugi par rukava je sto sam ja hiperaktivna i nemam mira ni sekunde pa se i utrudnoci ponasam kao da nisam trudna). Elem, ima on svojih bisera, nas prvi pregled kod njega je bio jako neugodan (muz cak vise nije zelio ni da idem kod njega ali ja sam mu dala drugu sansu). Sad kako se duze poznajemo, vodi mi i drugu trudnocu, vec me u i dusu zna i zna su moje boljke ja predjem preko njegovog tersluka jer je pravo strucan.

Ovo kao da sam ja pisala. Mene je na prvom pregledu u prosloj trudnoci rasplakao i mm iznervirao, toliko da sam se maksuz uclanila na rr da kazem svima kako nije normalan.user posted image Dala sam mu drugu sansu i eto...vodi opet i drugu trudnocu. Sto kazes navikla sam se da je ters, mada zna nekad biti super raspolozen, ja sva u cudu ostanem.
Ja sam stalno gladna u ovoj trudnoci i jedu mi se stalno nezdrave stvari i ne mogu se bas uvijek kontrolisati. Kazem ja mm, ja cu njemu slagati ako sam pretjerala ovaj mjesecuser posted image i ona vaga kod njega mi je malo cudna, sigurno je neka trudnica malo podesila da ne bi galamio na njuuser posted image

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 1445
26.3.2015 15:33:02   
Bella.88

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Jutro zenice.. Samo brzinski da pitam iskusne mame PLZZZZ.....ZNA LI KOJA STA PROTIV BOLNIH BRADAVICA:(( NISU POPUCALE NIT KRVAVE SAMO BOLNO DOJENJE:(( SVAKI PUT KAD SISA,KAD VUCE UZASNO BOLI..ZNAM DA JE TO.NORMALNO,BOLILO ME I PRVI.PUT AL NE ZNAM JEL OVAKO:(( IL JA NE MOGU VISE TOLIKO BOL DA TRPIM...PLZ POMAGAJTE,HOCU DA DOJIM :(( SINOC SAM DVA PUT PRAVILA HIPP HRANU, NISAM MOGLA DRUGCIJE:(( AL HOCE DA SISA..

Kako da ublazim ovo sisanje:((((

draga bejbibi nadam se da ce ako Bog da i to brzo proci, znas i sama da mora da boli jos je to frisko, tek je 4 dan danas, ne znam sta da ti vise kazem osim da pokusas sa savjetima sto su druge dale, user posted image

Draga čestitke na rođenju bebiceuser posted image
da samo dobro od nje vidite i da vam je Allah uvek čuvauser posted image
ako ti je dobar položaj i beba ne žulja bradavicu onda je sve ok
kao šta ti alman kaže još je sve friško,dok ti malo ojačaju bradavice
stisni zube i pretrpi,nemoj joj davat hapicu živa bila ona je još jako malena,ali će brzo naučit da joj je lakše piti iz flašice nego dojit
zrači bradavice što više,nemoj koristit one uloške za grudi,kupi kremicu i maži bez obzira što nemaš ragade...,ako je baš nepodnošljiv bol onda kupi silikonske bradavice i doji preko njih
samo je nemoj dohranjivat,sretnoi ne sekiraj se ti imaš iskustvauser posted image

jun 2013 stigao vitez naš :)

jun 2015 guzna mala upotpunila nas svijet:)

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1446
26.3.2015 15:34:02   
rose
ja kod njega samo jednom otisla...i to po drugo misljenje kad am imalaanembrionalnu trudnocu..inace bas zaobilazim razvikane doktore a on je razvikan jos od 2007-e user posted image ...sigurno da je strucan...ali ja vjerujem svojoj dr. i ne bih je mjenjala user posted image

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 1447
26.3.2015 15:36:09   
aidana

IZVORNA PORUKA: rose

za sve vas koje vjerujete samo ultrazvuku

http://zena.blic.rs/Porodica/31630/Postoji-urnebesan-razlog-zbog-cega-je-ovaj-decak-dobio-roze-sobu

user posted image

ja nisam vjerovala i kupavala sve neutralno, zato sam sad za prvih par sedmica spremna sta god da bude user posted image Inace potajno navijam za curicu, vidim preovladavaju na spisku

A moja rodica je kad joj je dr rekla da je curica otisla i kupila sve roza, haljinice, smislili vec ime i stavili u djecijoj sobi preko zida naravno roze boje. Treba se poroditi za mjesec pa vidjecemo

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1448
26.3.2015 15:36:27   
alman

IZVORNA PORUKA: AzraB

user posted image moj se mm zalio jutros koliko sam navalila zadnjih dana. Reko valja izdrzati kasnije dok se sve vrati na svoje user posted image user posted image

joj ja ne znam kad smo zadnji put imali ovoliko dugu pauzu od 15 dana, mislim da ce se i moj zaliti samo dok mi prodje upala user posted image

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1449
26.3.2015 15:37:34   
Bella.88
Drage moje kruškice da vam malo mahnem,pa se kasnije javim ako uhvatim vremenauser posted image

mi smo zdravo i dobro,rastemo,ganjamo stanuser posted image

maleni pošao u vrtić,pa nam je svima jako teško palo odvajanjeuser posted image

nadam se da ste mi zdravo i dobro i da vas bebare tukuuser posted image user posted image

ostajte mi dobro,evo vam jedanuser posted image

jun 2013 stigao vitez naš :)

jun 2015 guzna mala upotpunila nas svijet:)

(odgovor članu Bella.88)
Neposredna veza do poruke: 1450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *