Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 11:01:18
rose
IZVORNA PORUKA: maksi
Jutrooooo,mene glava od juce boli malo mi je nizak ali nista strasno.
Jutros se muz zali da ga pocinje boliti grlo tako mi je i bratu pocelo kada mu je krenuo krzamak bas sam se prepala,ako on dobije odmah ce i djeca vjerovatno i ja nervozna sam strah me za bebu,ne znam kuda bi i sta bi radila sa sebe
ja mislim da nije krzamak opasan za trudnice...opasna je rubeola...i cini mi se pljuskavice
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 11:18:10
maksi
Nadam se da nije,ne mogu puno informacija naci na internetu o krzamku u trudnoci,moja doktorica mi je rekla da je najbitnije da sam izasla iz kriznog perioda od 12 sedmica
IZVORNA PORUKA: rose
Jutros se muz zali da ga pocinje boliti grlo tako mi je i bratu pocelo kada mu je krenuo krzamak bas sam se prepala,ako on dobije odmah ce i djeca vjerovatno i ja nervozna sam strah me za bebu,ne znam kuda bi i sta bi radila sa sebe
ja mislim da nije krzamak opasan za trudnice...opasna je rubeola...i cini mi se pljuskavice
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 11:19:33
rose
Nadam se da nije,ne mogu puno informacija naci na internetu o krzamku u trudnoci,moja doktorica mi je rekla da je najbitnije da sam izasla iz kriznog perioda od 12 sedmica
IZVORNA PORUKA: rose
ma da s tim sto je rubeola opasna svo vrijeme...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 11:20:59
luela
AzraB zar neko mjeri pritisak na jezeru? :) i ja jedva cekam sutra samo ne pitah doktora kad da dodjem,prije podne ili navece,moram nazvat.sinoc je beba jedno bar sat vremena toliko me gurala iznutra ali ne ono po stomaku vani nego bas unutta po organima,crijevima,bas je bio osjecaj neugidan.malo sam se i zabrinula zasto se toliko protezala prema dole,da se nije nedaj boze okrenula ili nesto,pa jedva cekam pregled.danas cu u porodicnu da vidim neki antibiotik mozda jer mi ova prehlada predugo traje,iscrpljuje me,vjerovatno je presla u upalu neku.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 11:23:13
alman
IZVORNA PORUKA: ninuska
Jutro, trudnice :). Ev" da se i ja tuspasim, 14 sedmica i aBd termin je 23.09.
Neko je pisao da ima mucnine, pa da utjesim i ja sam bila jedna od tih. Cak i na infuzijama bila, ali evo prodje i to. Doduse, jos uvijek ne movu sve jesti narocito mi voce ne godi . Al bar ne povracam .
I da, cestitke novopecenim mamama
Dobro nam dosla, zelim ti urednu trudnocu, nadam se da su mucnine zavrsile i da sad ide lijepi dani trudnoce, nek si nam se pridruzila evo sad cu te staviti na nas spisak, kako bih mogle da pratimo koja je kad na redu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 11:48:00
alman
IZVORNA PORUKA: bejbibi
Jutro zenice.. Samo brzinski da pitam iskusne mame PLZZZZ.....ZNA LI KOJA STA PROTIV BOLNIH BRADAVICA:(( NISU POPUCALE NIT KRVAVE SAMO BOLNO DOJENJE:(( SVAKI PUT KAD SISA,KAD VUCE UZASNO BOLI..ZNAM DA JE TO.NORMALNO,BOLILO ME I PRVI.PUT AL NE ZNAM JEL OVAKO:(( IL JA NE MOGU VISE TOLIKO BOL DA TRPIM...PLZ POMAGAJTE,HOCU DA DOJIM :(( SINOC SAM DVA PUT PRAVILA HIPP HRANU, NISAM MOGLA DRUGCIJE:(( AL HOCE DA SISA..
Kako da ublazim ovo sisanje:((((
draga bejbibi nadam se da ce ako Bog da i to brzo proci, znas i sama da mora da boli jos je to frisko, tek je 4 dan danas, ne znam sta da ti vise kazem osim da pokusas sa savjetima sto su druge dale,
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 11:49:26
lala88
zdravo zenice, sta ima. KOd mene tmurno vrijeme pa i ja sva tmurna. Dobrodoslica novoj trudnici, zelim ti ugodnu trudnocu i lagan porod. Gledam ovaj spisak jos samo 3 mjeseca do mene, uh sto proleti brzo. Valja poceti sa pripremama za dolazak bebe, nadam se da ce mi na sledecoj kontroli reci sta je?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 12:02:29
alman
IZVORNA PORUKA: AzraB
Alman za curicu, jesmo se zaredale, nesto pravo malo djecaka ima, ali nek su nam zivi i zdravi svi nebitno sta je
hvala draga valjda ce do kraja ostati curica, dr. misli da jest pa na nama je da cekamo da vidimo da li ce biti iznenadjenje na porodu vala bas cure preovladavaju, al imamo i po neku cunaru ma samo nek su nam zivi i zdravi
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 12:18:49
alman
IZVORNA PORUKA: luela
AzraB zar neko mjeri pritisak na jezeru? :) i ja jedva cekam sutra samo ne pitah doktora kad da dodjem,prije podne ili navece,moram nazvat.sinoc je beba jedno bar sat vremena toliko me gurala iznutra ali ne ono po stomaku vani nego bas unutta po organima,crijevima,bas je bio osjecaj neugidan.malo sam se i zabrinula zasto se toliko protezala prema dole,da se nije nedaj boze okrenula ili nesto,pa jedva cekam pregled.danas cu u porodicnu da vidim neki antibiotik mozda jer mi ova prehlada predugo traje,iscrpljuje me,vjerovatno je presla u upalu neku.
meni je dr. propiso neke Pancef antibiotike piju se jednom dnevno, pet dana pa vidjet cemo valjda ce se ova upala sanirati, nadam se da ces bit dobro i oporavit se do poroda
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 12:29:28
mala curica
Helooooo zenice
Imam jedan problem i to moram podijetili s vama. U zadnjih par dana primijetila sam na osscockigalis(trticna kost) malu bubuljicu koja boli i crveni se.Kako dani prolaze vidim da je narasla i boli,ocigledno da je cir. Jeli i jedna od vas imala iskustva s tim?Dali je opasno u trudnoci?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 12:45:08
LieToMe RR
Ne bih da te plasim ali ja sam prije 8-9 godina operisala zove se sinus pilonidalis (kad uraste dlaka kod trticne kosti). Ja sam u pocetku mislila da je cir medjutim na kraju se ispostavilo da nije i zavrsila sam na operaciji gdje se hirurskim putem odstranila dlaka i vrh koscice oko koje se omotalo (tu se napravio upalni proces pa sam od toga dobila jaku upalu mokracnih kanala elem kod mene je to bilo malo komplikovanijenego inace).
Moj ti je savjet da ne cackas nista (cak i ako je obicni cir) nego da lijepo odes doktrou i provjeris iz prve ruke. generalno nije nista opasno ljudi zive s ovim mojim i godinama prije nego operisu neki cak nikad ne operisu (samo sto se s vremena na vrijeme upali) ja sam se odlucila na operaciju.
U svakom slucaju doktor ce ti najbolje rijesiti dilemu jel cir ili nije i dobices odgovarajucu terapiju. Sretno i ne sekiraj se!
IZVORNA PORUKA: mala curica
Helooooo zenice
Imam jedan problem i to moram podijetili s vama. U zadnjih par dana primijetila sam na osscockigalis(trticna kost) malu bubuljicu koja boli i crveni se.Kako dani prolaze vidim da je narasla i boli,ocigledno da je cir. Jeli i jedna od vas imala iskustva s tim?Dali je opasno u trudnoci?
< Poruku je uredio LieToMe -- 26.3.2015 12:46:32 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 12:55:53
araj
upravo sam se vratila sa kontrole. Hvala Bogu sve je ok. Uradila sam tripl test, koji ce biti gotov za 2 sedmice. Beba stidna, stavila rukice izmedju nogu i tako da nisamo saznali da li je djecak il curica. Jucer me je glava toliko bolila da mi nije nista pomoglo, ni inhalacija, ni krompir, ni aqva maris jer imam problema sa sinusima. Htjela sam skociti na glavu. I danas opet zaboravi pitati doktora sta da radim sa glavom. Ja kad cujem da je sa bebom sve uredu, meni nista vise nije bitno :) Posto sam smrsala tj,vratila se na kilazu prije poroda. Pitala sam ga za orthomol natal jer kad pijem probiotik, on me zatvori i imam strasne grceve a kad ga ne pijem po 6-7 puta da dan idem u wc i to da oprostite proljev. Kaze, da pijem probiotik al da uzimam glicerinske cepice. Ja jos uvjek moram mirovati. Al i to ce proci ako Bog da.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 13:02:13
maksi
Draga Pancef je odlican antibiotik vec nakon druge ima da budes bolja,samo pij,ali prvo jedi jer je jak
IZVORNA PORUKA: alman
IZVORNA PORUKA: luela
meni je dr. propiso neke Pancef antibiotike piju se jednom dnevno, pet dana pa vidjet cemo valjda ce se ova upala sanirati, nadam se da ces bit dobro i oporavit se do poroda
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 13:02:59
lala88
MC najbolje ti je dr nek on utvrdi sta je. araj super za kontrolu, bice i taj test ok. Kod mene sajam domacih proizvoda, svasta sam kupila, hajte na rahatluk i tanan halvu. Alman brisi sve koje se nejavljaju, a morena je se skoro javila, na idea je radila nesto na grlicu i mora strogo mirovati pa se mozda nejavlja zbog toga.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 13:04:19
maksi
Ja tako nesto imam trenutno na guzi nije opasno,nemoj dirati proci ce
IZVORNA PORUKA: mala curica
Helooooo zenice
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 13:06:47
maksi
Bogami cure nam preovladavaju na forumu neka,neka nek su nam svi zivi i zdravi
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 26.3.2015 13:13:34
mala curica
Nebih nista da diram,samo mi je vazno da nemoze skoditi bebi ili biti opasno za nju. A ja.....ja cu to rijesiti poslije kako bude moralo,ako samo ne prodje.Kao djevojci imala sam cir na istom mjestu i prosao je.