Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 20.3.2015 10:33:35
alman
IZVORNA PORUKA: Selzy
Evo samo da vam javim da sam se porodila 17.03. hvala Bogu sve dobro proslo, bebac super doji, mene malo rana boli, cim nadjem vremena pisem vam kako je sve proteklo, nisam vas nista citala, sutra cu .. Ljubim vas sve :* :*
cestitamo od sreca, neka vam je ziv i zdrav puno godina, mi smo i predpostavile da si se porodila cim se nisi javljala, sad odmarajte
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 20.3.2015 11:05:27
AzraB
IZVORNA PORUKA: LieToMe
Ma ctg je ono cisto da ti umiri savjest da znas da je sve po planu i programu
Pitanje za trudnice iz Sarajeva: Gdje ima kupiti obicnih najobicnijih jednobojnih majica za trudnica kratkih rukava (i da im cijena kao u onoj radnji u importaneu) bez ikakvih aplikacija beba u stomaku i natpisa, normalne duzine (jos kad bih znala definisati tu normalnu duzinu - posto sam ja pravo visoka meni je normalna duzina malo ispod kukova) ???
potrazi u waikikiju u SCC ili Alti, a pogledaj i u FIS-u imaju program za trudnice; i nisam sigurna jel imaju taj program i u Amku na Mojmilu, znam da imaju sve za bebe i to...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 20.3.2015 11:22:20
luela
Draga,po tim simptomima,mislim da ti je porodjaj bas bas blizu.Nije rijetko da zene povracaju i imaju proliv bas pred porodjaj.
IZVORNA PORUKA: bejbibi
Jutro drage,kako ste mi?? Ja katastrofa :((... Oko pola 4 uhvatio me proljev i povracanje :(( pojma nwmam od cega...izgleda do kraja cu ovako deverati...
SELZY cestitam ti draga od srca:)) eto ti si se na moj termin porodila a ja cu na tvoj hehe....brz oporavak ti zelim i bebi dug i zdrav zivot
VANCHI draga kako si ti,slusa li bebac...ja sam jos 2u1 :)) hvala na podrsci draga moja :****
SPRINTER bas mi je zao zbog bebice :( brz opiravak svima vam zelim i da sto prije dovedete bebaca kuci :( bas mi ga zao,dusa mala...al ovi virusi su katastrofa...i ja izbjegavam sad zatvorene prostore da ne bi sta pokupili opet...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 20.3.2015 11:32:32
LieToMe RR
Hvaaaallaaaa U amku na mojmilu nisam vidjela nista za trudnice (tamo sam skoro svake hefte), imaju divam program za djecu (narocito ona radnja ispred samog amka - gdje ima odlican izbor bodica pcelica maja i pidjamica).
U waikikiju cu obavezno pogledati. Hvala jos jednom!
IZVORNA PORUKA: AzraB
Pitanje za trudnice iz Sarajeva: Gdje ima kupiti obicnih najobicnijih jednobojnih majica za trudnica kratkih rukava (i da im cijena kao u onoj radnji u importaneu) bez ikakvih aplikacija beba u stomaku i natpisa, normalne duzine (jos kad bih znala definisati tu normalnu duzinu - posto sam ja pravo visoka meni je normalna duzina malo ispod kukova) ???
potrazi u waikikiju u SCC ili Alti, a pogledaj i u FIS-u imaju program za trudnice; i nisam sigurna jel imaju taj program i u Amku na Mojmilu, znam da imaju sve za bebe i to...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 20.3.2015 11:35:14
maksi
Draga imas u wajkikikiju u Alti bez natpisa 12 km a sa natpisima 16 iste one kao u iportaneu pa pogledaj
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 20.3.2015 11:39:04
maksi
Ja sam sva razdrnana od sinocnjeg pada boli me noga i ruka,a moram malo po kuci pospremiti sutra proslavljamo sinov rodjendan bice mi puna kuca tako da ne znam kako cu izdrzati svekrva ce mi valjda doci.
Bejbibi draga setaj iako mislim brzo ces ti ako Bog da i bice sve u redu ne brini se ipak si ti drugorotka sve ide brze
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 20.3.2015 11:40:27
maksi
Hvala puno utjesila si me, nadam se da ce bebica biti dobro ubrzo
IZVORNA PORUKA: sprinter
maksi ja sam ljetos bila u istom strahu jer mi je kćerka imala temp. i osip pa smo sumnjali na krzamak. a ja sam bila u 9.sedmici trudnoće.na kraju se radilo o trodnevnoj groznici koja je isto dječja zarazna bolest.dr. su mi rekla da ne bi trebalo biti rizično za bebu. sreća i nije. a li i za krzamak su mi rekla da ako sam vakcinisana ne može utjecati na bebu.svejedno sklanjajte se iz zatvorenih prostora jer je sve puno virusa. a mene je ovo s bebom opametilo da ću još dugo izbjegavati zatvorene prostore gdje se okuplja puno ljud,posebno djece. vidim da je krenula i epidemija gripe.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 20.3.2015 11:47:03
AzraB
Hvaaaallaaaa U amku na mojmilu nisam vidjela nista za trudnice (tamo sam skoro svake hefte), imaju divam program za djecu (narocito ona radnja ispred samog amka - gdje ima odlican izbor bodica pcelica maja i pidjamica).
U waikikiju cu obavezno pogledati. Hvala jos jednom!
IZVORNA PORUKA: AzraB
Bila sam 2-3 puta u tom Amku i kupila dosta stvari, imas isti program i u FIS-u (mislim na pcelicu maju, cak mislim i najjeftiniji da su) drago mi je da sam pomogla
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 20.3.2015 13:34:29
bejbibi
IZVORNA PORUKA: luela
Draga,po tim simptomima,mislim da ti je porodjaj bas bas blizu.Nije rijetko da zene povracaju i imaju proliv bas pred porodjaj.
Jutro drage,kako ste mi?? Ja katastrofa :((... Oko pola 4 uhvatio me proljev i povracanje :(( pojma nwmam od cega...izgleda do kraja cu ovako deverati...
SELZY cestitam ti draga od srca:)) eto ti si se na moj termin porodila a ja cu na tvoj hehe....brz oporavak ti zelim i bebi dug i zdrav zivot
VANCHI draga kako si ti,slusa li bebac...ja sam jos 2u1 :)) hvala na podrsci draga moja :****
SPRINTER bas mi je zao zbog bebice :( brz opiravak svima vam zelim i da sto prije dovedete bebaca kuci :( bas mi ga zao,dusa mala...al ovi virusi su katastrofa...i ja izbjegavam sad zatvorene prostore da ne bi sta pokupili opet...
Ostale kako ste mi
Moguce draga moja,svakim sam danom blize:)... Vec sam presla termin tako da svaki tren ocekujem
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 20.3.2015 15:42:27
LieToMe RR
Hvala puno na informaciji, obavezno cu otici do Alte (mozda cak i sutra) da izvidim iz prve ruke
IZVORNA PORUKA: maksi
Draga imas u wajkikikiju u Alti bez natpisa 12 km a sa natpisima 16 iste one kao u iportaneu pa pogledaj
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 20.3.2015 16:23:59
Vanja88
bejbi jos maloo draga svaki cas posto si vec presla termin... mi smo dobro bebac vec veliki prevrce se hoce da sjedi al mali je jos ujutru ga nadjem totalno 360 u krevecu haha ljubim vas sviju i javi nam se tamo na bebe do prvog rodjendana kiss
2010: Andjeo 1 ..6w3d 2011: Andjeo 2 .. 8w0d 2013: Andjeo 3...12w4d 8.12.2014 u 10:57 rodio se ZIVOT.. NIKOLA<3 6.7.2015 Biohem. 5w5d
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 20.3.2015 17:51:24
bejbibi
Zenice drage ja se sad vratila sa ctg-a, nisam nesto otvorena,mozda dva prsta,ctg ne pokazuje bolove al mi je doktor rekao da sutra odem u bolnicu da ce me zadrzati pa ako se za vikend sama ne porodin da ce me u ponedjeljak poroditi bas mi je krivo.sto moram u bolnicu ici...
Jwl to znaci da ce oni inducirati porpd prirodno da ide il se u tom slucaju carski radi???
Ne znam ni bil isla sutra bojim se da ne poslusam pa cu kasnine nadrljati
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 20.3.2015 18:17:52
rose
Zenice drage ja se sad vratila sa ctg-a, nisam nesto otvorena,mozda dva prsta,ctg ne pokazuje bolove al mi je doktor rekao da sutra odem u bolnicu da ce me zadrzati pa ako se za vikend sama ne porodin da ce me u ponedjeljak poroditi bas mi je krivo.sto moram u bolnicu ici...
Jwl to znaci da ce oni inducirati porpd prirodno da ide il se u tom slucaju carski radi???
Ne znam ni bil isla sutra bojim se da ne poslusam pa cu kasnine nadrljati
ma idi...pazi ja sam bila dva prsta otvorena na ctg i dr me ustinuo za grlic taj dan mi ispao sluzni cep i do malo i pujo vodenjak...pa imaju nacin da te isprovociraju...bar malo bolnijim pregledom da izazovu kontrakcije pa ce i otvaranje krenuti...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 20.3.2015 18:19:17
rose
IZVORNA PORUKA: Vanja88
bejbi jos maloo draga svaki cas posto si vec presla termin... mi smo dobro bebac vec veliki prevrce se hoce da sjedi al mali je jos ujutru ga nadjem totalno 360 u krevecu haha ljubim vas sviju i javi nam se tamo na bebe do prvog rodjendana kiss
mislis 180 360 se vrati na isto pa ne bi ni skontala...moja S je u tom uzrastu ynala da se na ledjima odgura skroz uz sami rub krevetica...ja je ostavim na sredini ujutro ona u gornjem cosku
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 20.3.2015 18:30:44
Pcelica Maja5
Hej draga ja sam tako u prvoj trudnoci otisla na pregled i kaze mi babica otvorena si 4 prsta a nikakvih bolova nisam imala i kaze hajd u salu, sve iznenada biloo i porodila se za sat i 22 min ..doktor mi dao injekciju za ubrzanje i rodila svoju djevojcicu.., nadam se da ce mi i drugi put tako bit ako Bog da a i tebi da bude kao u mene brzo i iznenada ..danas sam bas super raspolozena..kako ste mi ostale zenice
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 20.3.2015 18:36:04
rose
IZVORNA PORUKA: Pcelica Maja5
Hej draga ja sam tako u prvoj trudnoci otisla na pregled i kaze mi babica otvorena si 4 prsta a nikakvih bolova nisam imala i kaze hajd u salu, sve iznenada biloo i porodila se za sat i 22 min ..doktor mi dao injekciju za ubrzanje i rodila svoju djevojcicu.., nadam se da ce mi i drugi put tako bit ako Bog da a i tebi da bude kao u mene brzo i iznenada ..danas sam bas super raspolozena..kako ste mi ostale zenice
ma da...ja znam jednu mamu...bolove osjetila tek na izgonu...do tada se otvarala bez bola
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 20.3.2015 19:28:37
rose
saznajte koji je praznik ili poseban dan na neki vas poseban datum
moja S je rodjena na svjetski dan ljubaynosti..moj rodjendan je dan filantropije..a danas je eto dan za prosidbe ...ako znate nekog ko planira da se zeni/udaje..danas je dan da pita
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 20.3.2015 22:10:55
bejbibi
Morat cu ic da ne ljutim doktora,kad je ovdje kod nas takva situacija ccc...al glupo mi je, bas bezvee sve umjesto da cekam kod kuce moram tamo ic,uzas...al cu reci da mi onda odnah sutra pokrwnu te bolove i da se rijesim,da sto prije kuci dodjem.... Tako mi je zao M sto ga opet moram ostaviti ...najvise bih voljela da me sad bolovi uhvate i da se rijesim...
Ma sva sam nikakva iskreno,bas glupo ako tako bude.... Umjesto da sve prirodno.ide... Nisam ni tri dana presla termin odmh moram u bolnicu, al ne smijem se zamjeriti bojim se nadrljat cu kasnije..tako je kako je..da mi je drago,nije nimalo bas sam depresivna...
Uglavnom necu rano.ici,popodne nekad ( ako me ne uhvate bolovi) ... Pa cu vam se javiti nekako,onaj mobilni net cu aktivirati da mi ne bude dosadno
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 21.3.2015 6:44:18
bejbibi
Jutro zenice,ja ne mogu vise spavati..prije sest sam se probudila:(... Neka me trema spucala...necu ici prije dva u bolnicu, tamo cu pred aksam aBd.... Da iskoristim lijepo vrijeme sa M... Planiram biti vani, a i moram jos neke sitnice za kucu uzeti...danas mi dolazi zaova sa djecom pa M nece biti dosadno nadam se,a sutra planira i mona mama aBd pa da mi se nadje ovdje....
Voljela bih da ne mislim na sve ovo,da se opustim al ne mogu nikako.. Baj valjda ce u toku dana biti bolje:) sad imam osjecaj da sam se skrroz zatvorila od nervoze
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 21.3.2015 10:09:32
sprinter
bejbibi ne boj se.kod mene je bio inducirani porod. daju ti infuziju i krenu trudovi.meni su i vodenjak probili.ja nisam prešla termin i bila sam otvorena samo 2 cm ali me doktor htio poroditi dok je još u smjeni jer mi je vodio trudnoću.sve se završilo za 3 sata.bolovi jesu malo intenzivniji kad se induv+cira porod ali brže završi. ja nisam znala ššta me snašlo a već sam bila u sali i držala bebu. smijali mi se poslije moji kod kuće kako sam sve brzo obavila . uizašla mi je mrvica jučer iz bolnice.sad se samo mazimo. hajde sretno i javi nam se dok rodiš