Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 19.3.2015 14:49:38
bejbibi
IZVORNA PORUKA: anitaa
Kako je počelo ko zna kad ću ja na pregled, dr mi se ne javlja ni juče ni danas, prošle sedmice u stvari trebala ići, prvo meni sastanci, pa dr. ode iz Sa, pa ja, pa sad se ne javlja...i što sam se poželjela vidjeti bebče i što nekako nisko osjetim da me lupka, pa kontam ako moram mirovati da bar znam, i što sam uradila nalaze krvi, koji su me zbunili željezo 32 (životni rekord, jeste da pijem vitamine i baš se zdravo hranim, ali ja ovako blijedolika?, da mi je čak i mm prokomentarisao da nisu pogriješili), ali zato hemoglobin 114, sletili šećer i tlak... ova doktorica opće prakse ništa konkretno ne odgovori, a ja računam objasniće meni moja ginekologinja, a evo nestade s lica zemlje...
Ja nalaze samo.jednom radila i to.pijma nemam sta su rekli ...ma mozda u trudnoci tako.skacu te vrijednosti.il su nize,ko ce ga znati..bitno kako se ti osjecas na kraju krajeva... A doktoricu zovi.dok.je ne.dobijes, nema druge
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 19.3.2015 14:59:07
lala88
neznam za krzamak je li prelazan, ja ga srecom bolovala ko mala, a ospice sam bolovala u 24 godini, mm me mazao onom tecnoscu da neostanu oziljci, al ipak ostala jedna mala na obraz, a moje starije sestre jedna 34, druga 31 nikad nisu. Maksi ja bi ti preporucila da za svaki slucaj izbjegavas brata dok nepreboli.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 19.3.2015 15:03:20
anitaa
Malo sam proguglala, ne kažu džabe drugo stanje, pa i ovi parametri luduju i normalni su za trudnoćU...A što se tiče doktorice, baš bi voljela da je sve ok...baš sam se nešto navikla na nju, puno povjerenje imam, vodila mi je i prvu trudnoću, a drugi put kad sam željela zatrudniti - radila papu kod drugog dr, jer se ova moja isto nije javljala (sin joj je u Njemačkoj u tom periodu dobio dijete, pa je duže ostala tamo) i onda zatrudnila, spontani imala i kad se vratila u Sarajevo sve smo počeli iz početka, kontrole, nalaze i evo dočekali ponovo preglede bebe, jedva čekam. Mislim mogu i kod nekog drugog, na kraju krajeva i curu sam rodila u Mostaru, i sad bi potpisala da i ovaj put bude sve identično, a ova moja dr je tad bila daleko, ali džaba jednostavno se dobro osjećam kad mi ona vodi trudnoću.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 19.3.2015 15:07:03
lala88
anita nesikiraj se za nalaze, kod mene od pocetka nizak secer, hemoglobin i trombociti, sve pokusala, ali i dalje niski, dr kaze da su nalazi ok, pa se vise i ne opterecujem njima. Kao sto kazu zenice vazno je da se ti dobro osjecas, da imas energije.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 19.3.2015 15:23:11
sabiinaa
IZVORNA PORUKA: maksi
Sada me zove brat bio kod doktora ima morbile ili krzamak,evo sava se tresem. Vidjeli smo se zadnji put u subotu. Sada me zanima koliko to moze biti opasno za mene,zaista ne znam jesam li bolovala a nemam koga da pitam. Znam da sam bolovala vodene ospice ili pljuskavice a ovo ne znam
maksi da te malo smirim , moj muz je bolovao nedavno ja sam bila 17-18 nedelja trudnoce sad 24 hvala bogu nista mi jos sam sve brinula o njemu dok samo saznali bilo kasno da se odvajamo al za svaki slucaj odlozi susrete bolje sprjeciti nego ljeciti
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 19.3.2015 15:26:11
anitaa
Ja se dobro osjećam, to je najvažnije...Jutros cura prvi put milovala pupu, baš nježno, lijepa scena...već prije je kao zvala na mobitel seku, pa je ja pitam - je li pričaš u vrtiću o seki, a ona onda - ma to je ko fol seka, a kasnije ću dobiti pravu, ali je još rano da pričam .
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 19.3.2015 16:08:11
AzraB
Vi se pravo raspisale. Novoj clanici zelim dobrodoslicu i urednu trudnocu do kraja, koliko sam vidjela nije jos puno ostalo. A za kapi nemam pojma, neko je vec pitao jednom za prehladu, najbolje da odes u apoteku i pitas da ti daju nesto sigurno za trudnice.
Ja idem aBd opet iduce sedmice na kontrolu, oni na Jezeru ne zna se ko je ludji. Na kraju mi sestra rekla da mi nisu smjeli uzeti veliku uputnicu, i sad moram da idem po novu.
maksi mozda je bolje da se prekontrolises i ti i raspitas koliko je opasno po tebe...Nemam iskustva s tim pa ti ne mogu puno pomoci
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 19.3.2015 17:36:57
bejbibi
Gdje ste zenice,sta ima:).... Meni jaako dosadno,mm spava, M se nesto dere,prenemaze se, nece nista samnom da radi a ja crkoh od dosade da mi ke kakvog posla naci po kuci al nema izgleda na tv-u nista :(.... Nemam kome dosadjivati,pisati..odmah me svi pitaju zar sam jos na nogama,kad cu blabla ....odmah me neka depresija uhvati kad mi je dosadno
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 19.3.2015 17:42:37
lala88
bejbe hajd kod mene na Meni nije dosadno mm se prehladio pa sam jauce. sad mu isla po voce i moradoh kupiti sebi paradajz, nikakvog ukusa nema i mirise na zeleni paradajz, al sam ga morala pojesti.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 19.3.2015 17:53:33
bejbibi
IZVORNA PORUKA: lala88
bejbe hajd kod mene na Meni nije dosadno mm se prehladio pa sam jauce. sad mu isla po voce i moradoh kupiti sebi paradajz, nikakvog ukusa nema i mirise na zeleni paradajz, al sam ga morala pojesti.
Jao paradajz je zimi grozan..ko plastika volim one velike,socne ljeti sto budu..njamii...hehe jel jauce i tvoj...moj odmah kaze kako je otkriven spavao i grlo ga sad boli reko uh i mene boli hahah
Hvala za kaficu ko da sam je popila
A ja napravim kofol za nas a mm ni ne popije, on me voli ovu kucnu,gospodin samo espresso al ja ga onda nazor tjeram da popije hehhe....
Zenw moje ova moja cura se samp.gura,bas aktivna
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 19.3.2015 18:06:27
alman
i ja samo virkam da vidim ima li koja i meni je bilo dosadno, ama mali ostao kod nane jutros, mm bio na nastavi za rucak sam gulas i evo sad se jos krompir kuha za piru, a ja od dosade slistim cijelu milku joj jest mi sad krivo, sve govorim nisam puno dobila kad jucer kad sam se izvagala za mjesec 3 kg a ja cijelu cokoladu spucala, ima da budem prava
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 19.3.2015 18:20:25
lala88
alman neces ti biti ko ova vidis kako ona skakuce kao da je manekenka. Ja se bojim vage, evo vec 15 dana poveco mi se apetit, sledece stajanje na vagu nadam se da cu po 1kg dobivati inace ce me dr zadaviti.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 19.3.2015 18:23:23
lala88
a bejbe svi muskarci su slabunjavi, cesto kazem da su ne tolerantni na bol. Kad bi samo 1 mjesec imali mislim da bi komsiluk cjeli znao od njihve kuknjavije. Ja sam proslu zimu 5 puta imala gripu, ali mi je gore bilo kad je on imao samo jednom, hvala Bogu ove zime nikako, malo smrcam kad izadjem van, ali nista opasno.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 19.3.2015 18:28:26
bejbibi
Ma Alman sta te briga bona,jedi ja sam po 4 kg mjesecno.dobivala,jest me briga..evo izgleda sa 80 cu na porod a ja metar i zilet hahah....boli me briga hah
Lala jesu vala slabi,a kofol jaci spol ja uvijek.svom.govorim da ne bi.nikad mogli istrpit porodjajne bolove zato ih Bog nije blagoslovio stim a mi mozemo vala sve i svasta istrpit...
I meni se nesto jede al ne znam sta valjda od dosade, sta li...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 19.3.2015 18:33:32
lala88
bejbe napravi kokice, one ne debljaju ili zelenu salatu. Ja sam danas jela vruc hljeb, inace slabo jedem hljeb, a vruc nikad za razliku od mm koji bez hljeba nemoze nista jesti. Ovo moje cudo izgleda svo na taju svog.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 19.3.2015 18:45:31
bejbibi
Mmm vruc hljeb,jos da je domaci jamiiiiii:))).. Aaa sad mi se jede haha...ja inace volim tijesto hehe...isto, nista ne mogu bez hljeba...
Joj mm cim otvorio oci trazi paracetamol hahah kaze da se bas bas razbolio meni smijesno a necu da se smijem haha...e majko mila jesu i oni cc :)
Lala bas me nasmija za tvoje maleno sto lici na taju krv nije voda heheh...e a menw bas zanaima na koga ce cura liciti hehhe....M je isti babo plav a ja tamna.. Hmm na koga li ce cura
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 19.3.2015 18:49:05
alman
IZVORNA PORUKA: lala88
alman neces ti biti ko ova vidis kako ona skakuce kao da je manekenka. Ja se bojim vage, evo vec 15 dana poveco mi se apetit, sledece stajanje na vagu nadam se da cu po 1kg dobivati inace ce me dr zadaviti.
ma skakucem ja vise i bolje od nje kad me nista ne boli jest lijepo kad covjeka nista ne boli, hvala dragom Bogu ne mozemo se nazhvaljivati na zdravlju, ja bas ne volim kad me nesto boli nisam navikla da nisam dobro pa da neko oko mene hoda, a sto se tice muskaraca oni ne mogu ni najmanju bol da istrpe odmah podju kukati, generalno svi redom
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 19.3.2015 18:51:11
alman
bujrum bejbibi evo i kod mene vruc hljeb, ja ga ne volim ked je vruc nekakav mi mecav, al sad nismo mogli cekati pa smo evo rucali i vecerali o jednom trosku