Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 18.3.2015 14:37:01
bejbibi
IZVORNA PORUKA: Pcelica Maja5
Nije mi rizicna trudnoca, vjerovatno mi je onako rekao, hvala Bogu sve je uredu, heh a i to sto kazes imat cu kad nek malo i muz pomogne ..ali nekad mi zao i njeg optercavat svako ima obaveze..tebi hairli da bude porod i sto prije da rijesis ako Bog da ..
Hvala draga moja :* i vama svima da sto lakse bude...a sto se poslova tice ma polako samo, svakako oko kuce uvijek ima da se radi..ja bih mogla svaki dan usisavati al et...nekad muz nekad ja.. A sto kazes zao mi njega jer radi pa onda ja to polako.. Al eto hB stigla do kraja bez problema i sve uredu :) jedva cekam veceras kontrolu da vidim jesma li sta otvorena
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 18.3.2015 15:20:54
mala curica
Dancek zenice,ja danas cijeli dan po kuci radila.Kako sam dosla iz Bosne nisam stizala lijepo ocistiti prasinu i prebrisati stan.Kazem mm koliko je prasine bilo kao da se mjesec dana nista nije radilo.Dzaba sto niko nije bio u stanu.Evo sjela malo da odmorim,mm dosao kuci i vidio da jos radim pa me natjera da ostavim sve i da odmaram,dosta je.Ja ga i poslusah Sad cu se kupati i dosta za danas.Lijepo vrijeme a ja nisam izlazila vani u setnju.Nema veze mozda i sutra bude.
Stalno ja virim a Bejbibi jos tu....ajde draga,neka ti je hairli veceras na kontroli. "Slomih" se vireci zbog tebe.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 18.3.2015 15:22:03
lala88
maksi cestitam, bices svekrva tri puta trudnice hajte na krompirusi, ja bila vrjedna i kompot napravila (mm se jeo) pa sam i sutliju napravila da imam ako mu se bude jelo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 18.3.2015 15:40:01
rose
IZVORNA PORUKA: bejbibi
Nije mi rizicna trudnoca, vjerovatno mi je onako rekao, hvala Bogu sve je uredu, heh a i to sto kazes imat cu kad nek malo i muz pomogne ..ali nekad mi zao i njeg optercavat svako ima obaveze..tebi hairli da bude porod i sto prije da rijesis ako Bog da ..
Hvala draga moja :* i vama svima da sto lakse bude...a sto se poslova tice ma polako samo, svakako oko kuce uvijek ima da se radi..ja bih mogla svaki dan usisavati al et...nekad muz nekad ja.. A sto kazes zao mi njega jer radi pa onda ja to polako.. Al eto hB stigla do kraja bez problema i sve uredu :) jedva cekam veceras kontrolu da vidim jesma li sta otvorena
ne zali ga ziva bila...i ti po kuci radis oko djeteta i ostalo...vi trebate poslove dijeliti...moj muz i ja oboje radimo...oboje prljamo kucu + dijete...i svi zajedno kucu cistimo kada uhvatimo vremena...da ti ne pominjem da on bolje kuha a de ja meni cesto mrsko...pa i to nekad odradi
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 18.3.2015 16:00:43
alman
IZVORNA PORUKA: maksi
Dobar dan drage
Stigoh sa kontrole 20 sedmica trudnoca sve je u najboljem redu hvala dragom Bogu,i osjecaj me nije prevario djecak je nek mi je ziv i zdrav. Bicu mama tri djecaka
za kontrolu neka je samo zivo i zdravo pa neka nam i djecaka
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 18.3.2015 16:05:40
alman
Hej draga ili je guzva ili nesto drugo , gore uvijek haos ..Cuvaj se..
joj draga moja bila i guzva on tek poceo raditi u 8 i 20, a na uz presao oko 15 do 9, i nisam stgla bilo 6 zena prije mene, mozes misliti kako je i njih brzinski pregledao, a kad sam se vratila u 12 opet nije ga bilo kazu sestre otisao oko pola 11 i nikad se nije vrati a vec se zena nakupilo pun hodnik , jos dosao i majstor nesto aparat da popravlja i ja nisam mogla da cekam, stvarno je gore da dragi Bog sacuva
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 18.3.2015 16:09:11
alman
hej zenice jesam se ja naspavala, spavala sam mozda i 2 sata, sinoc nisam do pola 4 zaspala koliko su me bubrezi i mokracni kanali bolili, valja ce od ovih tabletea iod ovog praska sto mi je propisao bit lakse ako Bog da
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 18.3.2015 16:21:30
Pcelica Maja5
Bas mi je zao jer te boli,a gore se stvarno uvijek naceka i nikakvog reda,meni se prosli put zena nagovorila nit kriva ni duzna hah..kaze ko si mi ti da sad udes a tamam dosla na red,i ja nista sjela i cekala,ne bih sebi dozvolila raspravu na takvim mjestima..
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 18.3.2015 17:15:18
lala88
alman nemoj piti caj od persuna: peršun u ekstremnim količinama ima dejstvo kao uterotonik, odnosno sastojak koji izaziva stiskanje zidova materice. Ako se sa njegovim uzimanjem pretera, može da bude štetan i da pravi kontrakcije. Ne sme se upotrebljavati kod upalnih procesa u bubrezima, ali je zato dobar kao pomoćno sredstvo da od njega pravite čajeve kod upale mokraćnih kanala, ali se predhodno treba obavezno posavetovati sa ginekologom (lekarom). Pij brusnicu, kamilici ili kompot, samo sto vise tecnosti da ako imas bakteriju da je ispere.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 18.3.2015 17:15:20
Marien
Cao zenice,
ja sam se danas jedva natjerala i ves oprati da se osusi na ovom suncu, nije mi se nigdje islo, ubi me ova prehlada. Kuca mi je kriza, dok osnovno pospremim i rucak napravim, evo me trtica ubi, ne mogu da maknem a i zabanjeni su mi napori, taman i da nisu, dzaba kad ne mogu Drzi me nada u to krecenje i generalno ciscenje, uzecu zenu jer mi nema ko drugi pomoci. Krenula danas ormare raspremati da bebi oslobodim komodu ali me presijekla ledja i brze-bolje legnem. Hvala puno za upute za ticker, bas dobra fora, ja ranije pokusavala staviti u potpis, nije islo i odustala. Bejbibi hvala za recept, muz je to pio za kasalj i pomoglo mu je uz standardni caj od luka i jabuka, ja ne kasljem ali sam toliko zacepljena i po noci mi se slije na grlo pa ne mogu ni da disem ni da govorim, prirodno se kljukam svim i svacim i nista ne pomaze (u zadnjih 15 dana smo slistili sve zalihe domaceg meda koje su se vukle dugo jer inace ni ja ni muz nismo ljubitelji). Hvala za komentare na racun bazena, sad sam se pokolebala pa cu vjerovatno i odustati od toga, ma ionako ce na kraju biti kako bude sudjeno. Alman, zao mi je draga zbog UZV, onda cekamo jos, kad ces opet ici? Ko je ono slao spisak potrebnih stvari, AzraB? Moze i meni da uporedim sa ovim sto vec imam a bogami i sa kupljenim do sad? Rucak- pocastili smo se danas muz i ja biftekom i mladim krompirom, umakom od spinata a prije svega ajnpren corba- rekose mi da je dobra za prehladu. Nista slatko, bjezim od toga Eto raspisah se, ljubim vas
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 18.3.2015 18:30:21
bejbibi
Hello.zenicee...dosla.sa.kontrole..izgleda ja.cu svama.bit do kraja marta ma nisam nista otvorena kaze.doktor...i bolje.da cekam ovako.nego da idem na.inducirani.porod..i ja se slazem sa doktorom...tolerise se do 15 dana.poslije termina tako da nema.frke:)...
Kako ste mi vi?? Citala sam vas al slabo zapamtila
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 18.3.2015 18:33:44
bejbibi
Marien ja bogami stavljam operil.djeciji za zacepljen nos jer drugcije ne.mogu zaspat i nervoza me uhvati.... Ma to sa prirodnim lijekovima nazalost sporo.ide
Alman draga, sta je to.kod tebe? Upala jel? Zelim tk.brz oporavak.. Joj nema nista gore kad te u trudnoci.boli sta,pored trudnickih tegoba jos to nesto uh aBd da ti sto prije prodje sta god da je...svima zelim brzo.ozdravljenje koja.god.je.bolesna...evo i ja jos tako.devwram sa kasljem i nosom..al hB M je bolje
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 18.3.2015 18:40:11
Pravnica
Pozdrav drage moje, kako ste mi, kako prolaze trudnicki dani? Ja evo malo svratila kod vas da vidim jel se koja porodila... pogotovo bejbibi, koliko se sjecam danas je termin? :-) al evo vidim da ste jos na broju u martovakoj cekaonici... Zene, falite mi :-)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 18.3.2015 18:56:41
rose
bas me strasno boli grlo, jedva gutam napravila am caj od kadulje da probam ispirati...jos kad me kasalj napadne pa dok nos ispusem..toliko se napreyem da mislim da cu si kontrakcije izazvati...a nisam htjela bolovanje uzimati...sve te fore cuvam ako mi je S bolesna pa ostabnem s njom...ja cu se vec nekako iskobeljati maloprije se u kuhinji zadah u ormar s namirnicama izbacih hrpu cemu je prosao rok trajanja...domacica prava nema sta
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 18.3.2015 19:06:41
bejbibi
Rose i mene grlo boli vec par dana i nikako da prodje..doduse ne pijem nista al najvise me lijeva strana boli :/.... Jedno vrijeme sam slanom vodom sapirala al nista.... Isto nos zeza al koristim operil za djecu inace drugcije ne mogu, kasalj me isto zeza al manje hB... Pa eto probaj i ti onaj recept za kasalj izgleda smiruje....narezes glavicu luka u zdjelu i stavis veliku kasiku meda,ostavis da prenoci i ujutru procjedis i po kasikicu svakih dva sata uzmes il po potrebi cesce..to je doza za jedan dan.. Al ja sam koristila vise dana jer mi bljak pa sam na zor... Al jest mi smirio kolko tolko,da sam nastavila skroz bi prestao vjerovatno
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 18.3.2015 19:21:25
rose
IZVORNA PORUKA: bejbibi
Rose i mene grlo boli vec par dana i nikako da prodje..doduse ne pijem nista al najvise me lijeva strana boli :/.... Jedno vrijeme sam slanom vodom sapirala al nista.... Isto nos zeza al koristim operil za djecu inace drugcije ne mogu, kasalj me isto zeza al manje hB... Pa eto probaj i ti onaj recept za kasalj izgleda smiruje....narezes glavicu luka u zdjelu i stavis veliku kasiku meda,ostavis da prenoci i ujutru procjedis i po kasikicu svakih dva sata uzmes il po potrebi cesce..to je doza za jedan dan.. Al ja sam koristila vise dana jer mi bljak pa sam na zor... Al jest mi smirio kolko tolko,da sam nastavila skroz bi prestao vjerovatno
ma isla bih ja na to da imam pravog domaceg meda...nego smo ga potrosili a svekar prosli put zaboravio donijeti...a ne bih nesto s ovim kupovnim...to je ionako sami secer