Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 21.3.2015 10:25:00
bejbibi
IZVORNA PORUKA: sprinter
bejbibi ne boj se.kod mene je bio inducirani porod. daju ti infuziju i krenu trudovi.meni su i vodenjak probili.ja nisam prešla termin i bila sam otvorena samo 2 cm ali me doktor htio poroditi dok je još u smjeni jer mi je vodio trudnoću.sve se završilo za 3 sata.bolovi jesu malo intenzivniji kad se induv+cira porod ali brže završi. ja nisam znala ššta me snašlo a već sam bila u sali i držala bebu. smijali mi se poslije moji kod kuće kako sam sve brzo obavila . uizašla mi je mrvica jučer iz bolnice.sad se samo mazimo. hajde sretno i javi nam se dok rodiš
Ej draga moja bas ti hvala sto me umiri lijepo je znati da je jos neko prosao kroz to bez problema:)... Idem danas aBd al ne vjerujem da ce me jos porodtit jer je rekao da hoce da ceka vikend mozda se sama porodim..malo mi je tesko zbog M al eto nece biti sam ni on.... Znam da su intenzivniji bolovi i nije me strah bolova,Boze moj mora to se prici heheh...sad sam se sredila,pa cu u setnjicu sa M pa tek kasnije u bolnicu aBd.... Necu da zurim nista vala....
Draga uzivaj sad sa svojom djecom,mazite se, ljubite se :**
Ja vam se svakako budem javljala i informisala o svom stanju
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 21.3.2015 10:59:46
mala curica
Jutro okrugluce. Gdje ste,nigdje ni jedne Bejbibi,sretno danas i javljaj nam sta se desava.
Kod nas prelijepo vrijeme,malo cu po kuci,pa u kupovinu,,a trenutno ne mohu da se rastavim.od jorgana. Ja ako Bog da u srijedu idem na konteolu da vidim svoje sunce sto me stalno lupka i nogira Moram priznati,ovo mi je prva kontrola koju s odusevljenjem ocekujem bez i trunke straha.
Nadam se da je i kod vas lijepo vrijeme pa ste izasle u setnjice.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 21.3.2015 11:08:19
alman
uranile naspavale, kako ste mi jutros sve redoma Bejbibi draga sretno danas ma brzo ce to sve proci ako Bog da, javljaj nam se kad stignes. zeljno iscekujem da napisem na spisku da si se porodila
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 21.3.2015 11:14:00
alman
mala c sta ima kod tebe nisi nam nesto aktivna, kamo slikice pupe, i ja cu ako Bog da sljedece sedmice na kontrolu isla proslu srijedu al nisam uradila nesto im serviser popravljao na uz, a i ja jedva cekam
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 21.3.2015 11:53:46
marinčii
Pozdrav trudnice :-) Ja uletih ko padobranac da pozelim srecu BEJBIBI ,da ave prodje sto brze i lakse pa da drzis svoju princezu u rukama. MALA CURICE kako si mi ti?sretno na kontroli i tebi draga moja.. Ostalim trudnicama ugodne i skolske trudnoce zelim,uzivajte u pupama i mazite ih,9 mjeseci bas brzo proleti.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 21.3.2015 12:20:10
luela
Bejbibi sretno.To ces ti zacas ako Bog da.Ja ne znam kako cu ni sta cu.Od juce sam u bolovima sva,ne mogu da hodam.strasno me boli desno mokracni kanaln gdje mi je kamen a desno mi je i stent,i nisam rahat ni kad lezim vise,Kad se sanem naprijed boli me debelo crijevo.Bole me i vene na vagini.Imam krvi u urinu,radila sam juce,to je od kamena vjerovatno,ne znam ni sama.Sutra cu kod ginekologa.Pored svega js uvijek kasljem,vec 10 dana,sad me i grlo boli i od juce imam neku mucninu,a apetit slabo :( Stvarno se mnogo brinem kako cu imati snage za porod kad nemam snage ni da hodam od bolova :( Takodje daj boze da i prepoznam kontrakcije kad krenu obzirom na sve sto vec trpim.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 21.3.2015 13:53:43
bejbibi
MARINCI draga bas si nas obradovala svojim javljanjem kako slusa bebac?? Hvala draga na javljanju i podrsci,evo danas idem aBd pa cemo vidjet kad ce me poroditi:))
Hvala svim zenicama na podrsci javljat cu vam se aBd... Live ....
Nesto M opet kaslje,mozda zbog vjetra vani jer smo hodali pa cu ga na kontrolu prvo i onda pravac bolnica...
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 21.3.2015 14:34:05
luela
Bice sve ok.Mene koliko sve ovo boli i muci,razmisljam da sutra trazim induciran porod ako sam se pocela otvarat,ili cim pocnem,jer ne mogu vise ni ovako jos dugo izdrzat.
IZVORNA PORUKA: bejbibi
MARINCI draga bas si nas obradovala svojim javljanjem kako slusa bebac?? Hvala draga na javljanju i podrsci,evo danas idem aBd pa cemo vidjet kad ce me poroditi:))
Hvala svim zenicama na podrsci javljat cu vam se aBd... Live ....
Nesto M opet kaslje,mozda zbog vjetra vani jer smo hodali pa cu ga na kontrolu prvo i onda pravac bolnica...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 21.3.2015 14:36:00
mala curica
Marincii hvala mila.Ljubi nam djecicu
Alman,nezz ni sama sto nisam aktivna,nekada nemam vremena,nekada mi se nesa pisati Znacini ti,ako Bog da,sl sedmice udes na kontrolu? Neka je sa srecom,da nam prodje u najboljem redu(naravno kao i svim ostalima koji idu na kont) Nadam se da cemo ovaj put smiriti radoznalosti saznati dali je djecak ili djevojcica. Kako s nestrpljenjem cekam svoju kontrolu tako i tvoju cekam.Da vidimo sta nam bebice rade
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 21.3.2015 16:20:08
Selzy
Bejbii eto porodih se ja na tvoj termin, a ti ces mozda na moj neka ti je sa srecom ako Bog da proci ce to super vidjet ces .. Da vam ukratko ispricam kako je sve proslo 15-og mi napukao vodenjak i ja u bolnicu, kazu neces ti jos nije skroz pukao da bi curkao cijeli dan i sutradan skroz bila u bolnici pratili me zbog plodove, dali mi neki antibiotik da zastite bebu i ctg cini mi se svakih 10-tak min, ctg uvijek savrsen, kaze neces ti jos, ja u noci dobijem lagane bolove i posalju me u predradjaonu, otvorena 4 prsta daju mi drip i porode me za sat sam izgon je bio super, jer sam rodila iz 2,3 napona, a od pocetka kontrakcija do poroda 6h sto nije lose s tim da sam prvorotka i eto rodila se ljubav na prvi pogled, to su emocije koje se ne mogu opisati vec samo dozivjeti!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 21.3.2015 16:24:44
Selzy
I moram dodati da je istina da sva ta bol ubrzo izblijedi na spram osjecaja prema bebici sretno zenice i ne sikurajte se sve bude i prodje a vi dobijate ljubav do kraja zivota!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 21.3.2015 16:57:36
rose
pozz zene i ja izvedoh dijete u setnju...nahodale se...i nisam htjela taxijem nego kuci pjehe bi mi mrsko jutros izaci iz kreveta ali mi zao nje da pored ovakvog dana bude u kuci...bas smo se isetale sjedila ua tmejadnua...mama se spustila do baste...ova moja nasla sebi drustvo za trckaranje okolo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 21.3.2015 17:46:50
bejbibi
Zenice samo da vam se javim da lezim.gore...imala kontrolu,gledali plodnu vodu.. Jao kako je to nezgodno, boli...eto zasad nista, vidjet cemo kako ce ici...jesul sta cackali
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 21.3.2015 17:52:05
rose
Zenice samo da vam se javim da lezim.gore...imala kontrolu,gledali plodnu vodu.. Jao kako je to nezgodno, boli...eto zasad nista, vidjet cemo kako ce ici...jesul sta cackali
ako su gledali plodnu vodu to je amnioskopija...al meni fakat nije jasno sto te pate s tim...pa tek si 4 dana presla termin...nisi 15 moja cura 6 dana presla termin pa joj voda bila mlijecno bijela
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 21.3.2015 18:09:20
bejbibi
IZVORNA PORUKA: rose
ako su gledali plodnu vodu to je amnioskopija...al meni fakat nije jasno sto te pate s tim...pa tek si 4 dana presla termin...nisi 15 moja cura 6 dana presla termin pa joj voda bila mlijecno bijela
Nemam pojma rose sto to rade..valjda im je praksa..al bas nezgodno,fuj...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 21.3.2015 18:11:33
rose
IZVORNA PORUKA: rose
Nemam pojma rose sto to rade..valjda im je praksa..al bas nezgodno,fuj...
ja se sjecam u vojnoj...masic nije smatrao da sam presla termin...on je smatrao da joj jos nije vrijeme...i nije nista posebno radio sem sto me jednom malo bolnije pregledao i rekao da u za dva dana..a ja se isto vece vratila u bolnicu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 21.3.2015 18:33:24
Mir@H
Bejbibi draga sretnooo,zelim ti sto laganiji porod,stalno virkam ovdje da vidim jesivlivse rijesila. Malacurice drago mi je da si i ti dobro,nadan se da ce beba biti manje stidna pa da pocnes sa shopingom,znam da ti to volis ;)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 21.3.2015 18:42:48
bejbibi
Evo Jedna zena mi bas prica da su njoj isto tako jutros gledali plodnu vodu i da je u toku dana pocelo boliti..evo i sad ima kontrakcije al nije joj.voda jos pukla
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 21.3.2015 18:44:11
bejbibi
IZVORNA PORUKA: Mir@H
Bejbibi draga sretnooo,zelim ti sto laganiji porod,stalno virkam ovdje da vidim jesivlivse rijesila. Malacurice drago mi je da si i ti dobro,nadan se da ce beba biti manje stidna pa da pocnes sa shopingom,znam da ti to volis ;)
Hvala ti draga punoo :**
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 21.3.2015 18:45:34
alman
Evo Jedna zena mi bas prica da su njoj isto tako jutros gledali plodnu vodu i da je u toku dana pocelo boliti..evo i sad ima kontrakcije al nije joj.voda jos pukla
beibibi sretno draga, bit ces mi u mislima i dovama da se sto prije i lakse porodis ako Bog da :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 21.3.2015 19:34:53
alman
IZVORNA PORUKA: luela
Bejbibi sretno.To ces ti zacas ako Bog da.Ja ne znam kako cu ni sta cu.Od juce sam u bolovima sva,ne mogu da hodam.strasno me boli desno mokracni kanaln gdje mi je kamen a desno mi je i stent,i nisam rahat ni kad lezim vise,Kad se sanem naprijed boli me debelo crijevo.Bole me i vene na vagini.Imam krvi u urinu,radila sam juce,to je od kamena vjerovatno,ne znam ni sama.Sutra cu kod ginekologa.Pored svega js uvijek kasljem,vec 10 dana,sad me i grlo boli i od juce imam neku mucninu,a apetit slabo :( Stvarno se mnogo brinem kako cu imati snage za porod kad nemam snage ni da hodam od bolova :( Takodje daj boze da i prepoznam kontrakcije kad krenu obzirom na sve sto vec trpim.
luela je li ista lakse, ne znam jesi li mozda nekad pila monural prasak, protiv upala mokracnih kanala, meni je to gin. rekao da kupim i bas mi je pomogao, a smije se u trudnoci pise da ima najefikasnije dejstvo kod saniranja upala mokracnih kanala, nadam se da ce brzo proci bol jer je bas nesnosljiv sad to u potpunosti razumijem
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 21.3.2015 19:37:21
mala curica
IZVORNA PORUKA: Mir@H
Malacurice drago mi je da si i ti dobro,nadan se da ce beba biti manje stidna pa da pocnes sa shopingom,znam da ti to volis ;)
Mir@h drago mi je da si nam se javila. Kako bebica,slusa li S? Nedostajes mi ovdje Da,dobro sam hvala dragom Bogu.Uhhhhh shoping za bebicu..........jedva cekammmmmmm.Ljubi majka pile svoje zagonetno
Bejbibi,mozda u toku noci krene.....ja se "slomih" vireci dokle si dogurala. Uz Boziju pomoc da sve prodje ok. Mislim na tebe.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 21.3.2015 20:16:07
bejbibi
Drage moje.hvala vam od ...jos uvijek.nista..sumnjam da ce veceras bit sta...javljam vam svakako ...vala dosadno ovdje uh....nema nigdje ljepse nego kod svoje kuce:))
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 21.3.2015 20:39:43
AzraB
Evo i mene napokon malo nasla vremena.
BEJBIBI sretno draga da se sto prije porodis i da bude sve uredu.
Ja sinoc bila kod mame i donijela pun kofer djecijih stvari kuci, jutros to poslagala i bili kod sveki citav dan bas iskoristili vrijeme da jos spremimo sta nam je ostalo do bebe. Upoznam jos jednu zenu radila na Jezeru, prosle godine otisla u penziju, kaze sine ti ces i prije termina spustio se stomak. Mene danas neka panika uhvatila iako smo sve spremili, samo cekam da me sta zaboli il procuri a do sad sam bila dobra ni razmisljala nisam