scarlett -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (25.2.2015 9:21:53)
|
Dobro jutro ženice, evo i ja se probudila s blagom mučninom, moram sad požuriti da jedem inače će biti gore. Marien, u pravu si, evo provjerih, mi smo 4 dana razlike u terminu, ti si ispred. Žao mi je zbog takvog iskustva sa tabletom. Mene je strašno boljelo i par puta sam se skoro onesvijestila, ali opet kažem meni lično je to iz nekih mojih razloga bolje odgovaralo. Ja sam radila u 9 sedmici i dr. su mi rekli da je to već visoka trudnoća i da je rizično za taj postupak, ali ja sam to htjela iz nekih svojih razloga i hvala Bogu sve je prošlo ok, odmah ujutro sam otišla na kontrolu i rekli su mi da je tjelo super odreagovalo i da se sve očistilo. Međutim naredne dvije sedmice sam svaki dan ili svaki drugi bila naručena na kontrolu da vide je li se sve dobro odvija. 5 dana kao kod tebe je stvarno strašno, ne smijem ni da zamislim. [sm=smiley19.gif] AzraB, ja mislim da ti za Jezero treba samo uputnica iz DZ, od ginekologa ili dr. opće prakse, a da ćeš ti gore nazvati i vidjeti kada je radno vrijeme doktora za kojeg se odlučiš i da tako odeš. Ne znam da li se treba gore najavljivati, to će ti reći onaj ko se javi na telefon. Ja se aBd vraćam za par dana u Sa, pa bih i ja trebala to odraditi. Ja se još nikad nisam prijavila na ginekologiju u DZ, imam traumu od tog odjela koju mi je dr. Zildžo ostavio, pa mi se nikako ne ide. Čujem da je otišao u penziju, ali opet sve nešto odlažem. osim toga, nisam još 100% sigurna za kojeg dr. da se odlučim. Znam Dekovića iz viđenja i par puta me pregledao ranije i super je dr., ali čujem da često putuje i ima mnogo obaveza, a i o dr. Katici (njega ne znam) vidim i čujem samo pozitivna mišljenja. Opet, nekako bih najrahatnija bila da me vodi žena, jer mi je i prošlu trudnoću sve do poroda vodila dr. Dizdarević. Nemam pojma, lomim se puno oko te odluke, a u sebi opet znam da će sve biti kako dragi Bog odredi, nego čovjeku eto nekako lakše kad ima nekog ko nije poput nekih dr. iz DZ s kojima sam imala loše iskustvo. Adano, nisam u toku zašto si gore, ali svakako ti želim da uskoro bude sve ok i da ideš svojoj kućici. Jesi li na Jezeru? Ja sam u decembru ležala jednu noć na patologiji i nije mi bilo baš tako strašno, valjda žene sa kojima sam ležala nisu imale neke velike probleme pa se nisam naslušala svega. Sestre su bile onako između namrgođenog i hladnog, ali eto samo nek nisu previše drske, mene to najviše nervira kod nas u BiH.
|
|
|
|